Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Lexar uvedl UHS-I microSDHC s rychlostí 90MB/s

Lexar High-Performance microSDHC UHS-I_
Tam, kde je potřeba v kamerkách, smartphonech či tabletech vedle vysoké kapacity i vysoká rychlost, poslouží dobře nové microSDHC kartičky Lexar honosící se 600× koeficientem...

Nové microSDHC karty Lexar High-Performance disponují jak označením Class 10, tak UHS-I rozhraním, ale hlavně hodně rychlou NAND flash technologií uvnitř (Lexar je, podobně jako Crucial, dceřiná společnost Micronu, takže má přístup k těm nejlepším NAND flash čipům). Přenosová rychlost těchto kartiček o kapacitě 16 a 32 GB dosahuje 90 MB/s, pročež výrobce dodává v balení i rychlou USB 3.0 čtečku.

Sice máme pochybnosti o tom, kolik například tabletů na trhu dokáže takovou rychlostí s microSDHC kartou pracovat, ale budiž, po přehození do čtečky a připojení k PC se to hodí. Sluší se zdůraznit, že o 600× hovoří Lexar jako o maximální přenosové rychlosti, tedy nikoli explicitně „rychlosti zápisu“, takže jediné jisté je 90MB/s čtení a 10MB/s zápis (plynoucí z Class 10 certifikace, ale jak trefně dodává WIFT: zápis bude jistě vyšší, protože s pouhými 10 MB/s zápisu by si Lexar uřízl ostudu jak prase).

Lexar High-Performance microSDHC UHS-I

16GB verze vyjde na 40 dolarů (v přepočtu 800 Kč+), 32GB na 70 (v přepočtu 1 400 Kč+)

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lexar uvedl UHS-I microSDHC s rychlostí 90MB/s

Úterý, 22 Leden 2013 - 15:34 | Michal Míčko | Rychlost sice krásná, ale ve většině zařízení ji...

Zobrazit diskusi