Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lexmark jde na výrobce alternativních materiálů pro tiskárny přes patenty

je uz patentovan papir ? respektive papir ve formatu ve formatu A4 o tlousce 0.07 mm ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím prý jen formát Letter.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžou si za to sami, když origoš stojí 6k a alternativa 1900 (a vytisknu na ní víc), tak ať skočí do zdi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jen nechápu, jak si tohle můžou dovolit? Způsobili si to sami a teď ještě držkujou? Dumping je přece zakázaná obchodní praktika, ne? Takže pokud nic nevydělají na tiskárnách, tak ať je neprodávají?! Nebo ať je prodávají za adekvátní cenu, na které něco mít budou a tiskové kazety pak vyřeší klasická konkurence na trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Si vzpomínám na jeden Invex, kde někdo (a teď už nevím, kdo to byl) prodával inkoustové tiskárny za snad 3 stovky nebo tak nějak. Samozřejmě lidi to brali útokem. Že v tý tiskráně je inkoustu tak na pět stránek a pak si musí člověk koupit nový náplně v ceně zhruba trojnásobku tý tiskárny, to už těm ovcím nedocházelo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze jsem se nechal kdysi sam "nachytat" na extra levnou tiskarnu, barevnou inkoustovku, a pak jsem cumel, co do toho stoji naplane (tiskarna oficialne v obchode za 690kc, barevna napln pak za cca 1200). Jako polehcuji okolnost bych uvedl, ze jsem tu tiskarnu vyuzival dosti sporadicky, takze jsem si vydrzel s asi 2 naplnema a pak jsem ji nekomu daroval po par letech :-)
A jaka ze to byla tiskarna? No prece Lexmark :-))) Oni jsou timhle uz dneska znami,ale tehdy myslim byli prvni, kdo prisel s touhle strategii:-)
Nepocitam li HP, kteri meli nejen ze takhle drahe cartridge,ale jeste k tomu meli i predrazeny tiskarny :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lexmark kdysi prodával tiskárny za jednu korunu - bez náplní.
Podívejte se na některé barevné lasery. Spočítejte si, kolik stojí náplně a zjistíte, že tiskárna je zadarmo. A to do ceny nezapočítávám Imagovací a finišovací jednotky!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a po te, co v Nemecku lidi koupili tiskarnu a pak prodavali v inzeratech ... zacali vyrobci plnit jen 1/2 bezne mililitraze ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, ja si ji koupil za 80kc (ostatni za 300);-)) coz byla cena pro distributory, za 80KC USB kabel ;-)) ... a napln byla 1/2 normalni .... no a pak jsem si za 16kc koupil inkoust do plnicich per a asi jeste 5x jsem ji naplnil ... pak jsem ji chtel nekomu darovat ... ale uz lezela 2 roky, takze crtridge uz jsem nerozhodil ... sla tedy do sberneho dvora ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo ta jsem taky byl. Kámoš si tu tiskárnu koupil už jenom kvůli tomu, že na ní něco vytisknul a pak jí rozebral a použil krokový motorky (koupit samotný krokáč bylo dražší než celá tiskárna) a přesný vedení a udělal si z toho plotter na kreslení plošňáků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezpůsobili si to sami, způsobili to zákazníci, co koukají jen na pořizovací cenu stroje a vůbec jim nedochází, že v celkových nákladech na vlastnictví je to často jen zanedbatelná částka. A že takových hlupců je, dokonce i tady v diskusi.

Jen si zkuste prodávat "předražené" tiskárny s levným provozem. Schválně za jak dlouho pojdete hlady. Aneb lidská blbost opět vítězí. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zato nemozu zakaznici, ved to firmy zacali znizovat cenu. Ludia vzdy kupia lacnejsiu vec a vyrobca im ju ponukol a to je chyba zakaznika? Preco potom nieje lacnejsi aj chlast?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On má chlast nějaké provozní náklady? :D

Jak to začalo, je zřejmé - ohromná poptávka po co nejnižší pořizovací ceně. Ergo, vzato do důsledku, začali si to zákazníci sami. Takhle prostě funguje kapitalismus - kde je dlouhodobá poptávka po nějaké komoditě, tam se dříve či později vytvoří patřičná nabídka.

Mě spíš překvapuje, jak se někdo může vůbec pozastavovat nad tím, že se výrobci brání alternativnímu spotřebáku. Vždyť je to přirozené a, ruku na srdce, na jejich místě by to dělal každý z nás.

Mimochodem, s dumpingem tohle nemá nic společného. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co je "tiskárna za 1kč" když ne dumping? S tím bych snad vyhrál soudní při i bez právníka. Nevím proč by někdo někomu měl bránit tvořit nějaké zboží. To pak není volný trh. To samé s díly na auto nebo na kolo. Přeci zákazník si má zvolit, co si koupí ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ludia vzdy kupia lacnejsiu vec a vyrobca im ju ponukol..."

Neponukol. Celkové náklady na vlastnictví zařízení jsou v ideálním případě pořád stejné, jen jsou jinak rozvržené právě kvůli nemyslícím zákazníkům, kterých je bohužel většina.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tiez som si prvu farebnu tlaciaren (multistroj)kupil za 8000 Sk. Dost rychlo som sa zo svojho krasneho sna zobudil, ked naplne donho stali zhruba 5000 Sk. A este aj rychlo vysichali.

EU by sa mohlo zamerat tymto smerom aby sa tlaciarne predavali za realne ceny tak ako aj spotrebny material do nich. Sak do Canonu stala origo cierna 500 Sk a vynikajuca nahradna asi 120 Sk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a nepotreboval byste, aby se EU zamerila smerem, jak si spravne utrit zadnici? Myslim,ze v tomto smeru muze byt vice problemu, nez s tiskarnama...
boze boze, kam se to svet riti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že EU řeší především problémy toho typu, který navrhujete... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze ted se od tiskaren presuneme k hernim konzolim, kde to funguje stejne (a ja dostanu par minusek :-) ). Znamenato, ze by se nemely prodavat "levne" herni konzole, jejich vyvoj a vyroba se dotuji z prodeje licenci na hry? Jak to, ze nikdo nerve, ze zli Microsoft, Sony, Nintendo a mozna dalsi prodavaji sve konzole pod cenou a potom zdimou zakazniky na hrach? :-)
---
Ja si myslim, ze lidi by proste meli premyslet hlavou a nenechat se tolik masirovat marketingem. Ochrana spotrebitele je v poradku, dokud firmy usmernuje k nejake vseobecne uznavane kulture (povinnost informovat pravdive a uplne o vsech vlastnostech zarizeni apod.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduche, k cemu je inkoustovka ? ... k nicemu, pomala, netiskne to fotky, draha ...

Kupujte levne laserovky Canon (HP jsou taky canon, jen o 25-30% drazsi)

No a fotky si tisknete v labu, vyjde to levneji a mate i velke rozmery ... ja tisknu min A3 a nekdy i A1 ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, inkoustovky tisknou fotky nejlepší a kvalitativně jsou nad většinou labů. Problém jsou jen náklady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No inkoustovy plotter epson (canon naopak stoji za prd) ... ale inkoustovka na doma ... ani nahodou, a kdyz jsem se dival na neco, co nema jen CMYK a umi to tedy i barvy alepson ekvivalentu 6bitu ... tak stala 20-30.000 a naklady vyssi nez v labu ... takze delam v labu na spickovem plotteru (tom nejlepsim, co ted epson ma) a muzu tisknout mnohem vetsi formaty ... lab neni jenom FujiFrontier (coz je mimochodem jedina tech. co pouziva folie a je pouzitelna ... zbytek nedosahuje kvality fuji ani nahodou ... ale to jsou jenom 3 barvy ... taky mam doma termosublimacku na 3 folie jako nahledovku ... tam ty 3.000 na porizeni a 8kc/fotky 10x15 ozelim ... ale je to lepsi nez bezny CMYK )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

izak_:
uplne s tebou nesuhlasim, ale o fotkach mas jednoznne pravdu. lacne laserovky maju tiez pomerne drahe tonery, ale zas mensie straty ako atramentky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupuje dnes jeste vubec nekdo krome BFU inkoustovky? Podle me to pri tech cenach nema smysl, to uz radsi levny laser.. klidne i do domacnosti. Inkoustovku jedine, az se bude inkoust normalne dolivat a kupovat v litrovych lahvich za normalni cenu. Uplne tuhle technologii zabili, stejne jako spoustu dalsich.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@noxik: "Kupuje dnes jeste vubec nekdo krome BFU inkoustovky?"

Vau, to si to ale vsetkym BFU ukazal, ty macher.

"Inkoustovku jedine, az se bude inkoust normalne dolivat a kupovat v litrovych lahvich za normalni cenu."

Toto davno existuje, da sa na internete jednoducho objednat k mnohym tlaciarnam a na prevadzkove naklady to vychadza dokonca lacnejsie ako laserova tlac.

Ale kedzy ty si velky neBFU, tak si hlavny keyword zisti sam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nemam zapotrebi. Dokonce se ani nemusim snazit byt vtipny jako ty. Jedna se skutecne jen o otazku.
Jenze to s ejedna o neoficialni prislusenstvi, se kterym muzes mit navic problemy se zarukou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja to tak delal, z USA jsem si nechal poslat 1litr a plnil to ... ale prestalo me to bavit, koupil jsem laser a tonery lze nechat naplnit ... ale kdyz se to udela blbe, tak se spini valec a musi se pak tiskarna vycistit ... no byl jsem sudent a ve skole jsem mel kupu casu ;-)) ... ve firme jsme kvuli tomu prestali plnit a tisknem na originaly ... i tak je to levne, proti inkoustu ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.