Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG GSA-2166D (16×16 DVDR/RW/RAM DL, LightScribe, USB 2.0)

Vyborna recenze na vybornou mechaniku, ktera se zatim neda koupit...
GSA-4167 mate taky ?
 
Jen si Zero oprav chybu u obrazku, delas v tom jeste vetsi zmatek zamenou GWA-4161B za GSA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Nevidím, který obrázek máš na mysli. Hele, tak nakonec za to můžu já, že je v tom zmatek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Mali jsme ji, ale byla stejna jako 4165, takze recenze nebyla, pacto je tu vic zajimavejsich paliren.
Kurna kerej obrazek mas presne na mysli?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen 3 příspěvky ? :( Marně čekám na příspěvek typu:
 
"Co to žvatláte, že LG GSA-4164B nejni v prodeji? V e-shopu tomatom ji maji už tejden skladem za 1356Kč vč. DPH"
 
Tak snad se dočkám ;p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na druhej strance u sneku mate GSA-4161B a ma tam (snad) bejt GWA. Jde sice o hovno, ale za chvili tam budou odkazoval linky pres google a lidi budou omylem brat existenci tehle GSA-4161B jako jistou, i kdyz pritom je na fotce jina mechanika. Proto to radsi oprav.
 
GSA-4167B vidim na japonskym webu LG, kde ale zase nemaji 4165. Bude se 4167 u nas prodavat spolecne ? Fakt byla uplne stejna ? Koukli jste aspon dovnitr jestli je tam rozdil v chipsetu ?
Ale celkem mi nevadi ze recenze neni, 4081 taky byla vsude o podobne 4082 se toho tolik sehnat neda.
 
Jinak snazil jsem se na webu najit ten AUTO UPDATE. Je to vyborna vec, kterou uz dlouho zavidim vypalovackam Samsung a MSI. Obzvlast, kdyz vsechny firmy vyrabeji nekolik temer stejnych modelu a nehrozi tak popleteni firmware. Ted uz to ma i LG a je to velky plus. Jestli to Liteon nema, je to pro nej velky minus.
Najit to na stahnuti ale neni sranda. Ruzne uverejneny linky na verzi 1.0 ani 1.06 vedou na korejskej web LG a nefungujou. Protoze na hledani v rozsypanym caji korejskyho webu nemam silu, hledal jsem jinde. Protoze google nepomohl, nakonec jsem pres www.filemirrors.com nasel jedinej funkcni link a dokonce do cech:
http://cdrhard.cz/software/lg%20odd%20online%20update/lgfw1.06.zip
je to jakejsi konkurencni server, kterej mi nejak moc nesedi (v recenzi 4165 maji podle starsiho designu fotku 4163, obrazky spravny mechaniky jsou misto JPG ci PNG ve formatu GIF kterej se pro fotky 10let vubec nehodi). Ale aspon to tam jde stahnout.
Pokud tu nekdo umi korejsky, treba na webu LG najde novejsi verzi updatoru,nevim...
 
Jinak tohle uz je OT, ale ne zas tolik, protoze se to tyka starsich externich LG GSA-4120D a 4160D. Na supportu LG (i z ceskejch stranek) je ke stazeni update firmware pro tyhle mechaniky. Ale neni to firmare pro vypalovacku, ale pro externi box a ma to resit problemy s palenim multisession DVD-R. Uz je to sice pul roku stary, ale tady jsem o tom zpravicku nezaznamenal nebo prehlidnul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

derrryk:
ja ji nikde v eshopu nevidim. Ty jo ?
Jinak s GSA-4164B je to pruser. Dochazi totiz je zdvojeni nazvu s radou GWA, protoze existuje i GWA-4164B a ta ale NEMA podporu Lightscribe:
http://support.packardbell.com/uk/mypc/?PibItemNr=spec_hlds_gwa4164b
Zato GWA-4166B uz Lightscribe ma:
http://support.packardbell.com/uk/mypc/?PibItemNr=spec_GWA-4166B
tak si pockame jak se prvni oficialni a opravdu prodavana LG s LS bude jmenovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Wau, ty ses teda bystrej! Fixed. Diky!
Ano, divali jsme se prave na chipset a udelali i par mereni. Proste stejna, az na tu rychlost. To se ale stejne neda zmerit, pacto media DVD+RW 8× nemame.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pro montáž do externího boxu však musí mít hloubku do 170 cm."
Fiha, tomu teda hovorim poriadna mechanika (alebo skor box)... To aby som to cele so sebou nosil v aute ci co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

burner: Fixed.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem, ze posledne prispevky sa netykali gramatickych chyb, ale mozno by ste ich mazat mohli ak teda ste chybu opravili. (Samozrejme kludne aj tento prispevok po zmazani predoslich) :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inak fajn recenzia, tak ako vzdy. Co sa stane ak date palit LS a zabudnete otocit medium? Predpokladam, ze zahlasi chybu, ze ten LS svab nevies najist kontrolnu vzorku podla ktorej sa skalibruje, ale to len tak tipujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rejdi: Pokud nemá LS disk, plotna vyjede a je o něj požádáno. Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diky zy recenzi, je v pohode, chcem sa spítať kedy bude v predaji, ked vy ju už máte, a či budu nejaké firmware na Lightscribe, hlavne na tu rýclosť... a má len USB 2.0 škoda že nemá aj Firewire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ešte sa chcem spýtať ked  z LG GSA-2166D odstranim ten radič z IDE na USB, môžem to použiť ten radič na interný Disk (HDD) IDE? a budem ho mať ako externý? bude to fungovať???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gonzalles: Výměna mechanik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak nechapu tu doporucenou konfiguraci, pojede mi tohle na AOpen AX6B, Celeru 466MHz a 192MB RAM? Samozrejme ze nepredpokladam plnou rychlost, ale kolik bych mohl ocekavat?

Dikes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PROSÍM!!!!! JÁ CHCI ZNOVU ALESPOŇ ZÁKLADNÍ TESTY LG 4163 S NEJNOVĚJŠÍM FIRMWAREM!!!!!! URČITĚ NEJSEM SÁÁÁÁM. Děkuji :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

parik: náhodou jsem to měl připojené i k podobné mašině, Celeron @466, 192 MB RAM (133) jen s jiným MB. Vyšlapovala v pohodě se zapojením k PCI kartě USB 2.0 Hi-Speed/1394  (Adaptec AUA-1321 HBA). S USB  1.1 integrovanými na desce je to ale bída. Mechanika je sice použitelná, ale propusnost USB 1.1 ji řádně omezuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, vím že tento dotaz sem úplně nepatří, ale může mi někdo řící, jestli jsou taky na DVD-RAM data ve spirále nebo v kružnicích? Vím, že jsou v sektorech s předlisovanou adresovací částí a že se zapisuje do drážek i "landů" ale tu informaci o geometrii jsem nikde nenašel. (Ani na tomto serveru, ale možná jen špatně vidím - nebo hledám). Díky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpověď, ale abych se přiznal, tak jasno v tom stejně nemám :( Podle mě jsou totiž informace na poskytnutých url v rozporu. Na serveru root.cz uvádí soustředné kružnice (jako na HDD) a jestli jsem dobře přečetl dokument ECMA-330 část 14.2 Track path, tak tam uvádí spirálu - jako na DVD+/-R(W)???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde se da tato (pripadne GSA-5166D) mechanika u nas sehnat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta 5166 ma firewire ? Pujde s toho boxu vyndat abych si tam mohl dat sveho pioneera?A jeste by me zajimalo jestli prevodnik s boxem pojede i na win98SE ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RoN: Na to ti asi nikdo neodpoví, my jsme tento typ neměli a pochybuju, že to někdo jiný zkoušel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..skoro bych tipoval ze tahle mech.; jelikoz pouziva chipset Panasonic; bude po vyjmuti z boxu funkcni na ATA66 ..coz je vec velice dobra ... ... jen poznamka k tomuto: ....Jen typ GSA-5166D má krom USB 2.0 možnost rychlejšího IEEE 1394 (FireWire) připojení ... firewire nominalne neni rychlejsi nez USB2.0 ( snad jsem neco blbe nepochopil :-)) )  FW= 400Mbit/s  USB 2.0= 480Mbit/s ...ale ve skutecnosti asi byla vyrknuta pravda ... pouzivam bezne obe rozhrani a v realu je FW rychlejsi  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi, jen pro Andrew    .. ctenare, fireware je proste rychlejsi nez usb 2.0
muze za to radic usb 2.0 , ktery blokuje sbernici pro rovnomerne zatizene usb portu, takze pokud se vyznas ve woknech-- ja moc ne, tak si zrus omezeni sirky Usb pro porty a pak budes mit usb 2.0 rychlejsi nez fireware,   ale jen pokud si zase koupis drahe usb 2.0 zarizeni, z beznych vetsinou dostanes tak 10MB/s  u usb2.0 disku externich pry i 20 a 30 MB/s a vice ale to je zas o penezich

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..no jiste .. tyky proto jsem psal nominalne rychlejsi- podle spec. ... a ve skutecnsti je usb pomalejsi ...tez jsem psal ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Andrew:
Taky existuje IEEE 1394b, který má rychlost 800Mbit/s. Takže i nominálně je Firewire rychlejší. A tohle rozhraní není nijak obskurní ve svém výskytu. Co vím, tak ho mají současné notebooky Acer a "nové" modely základních desek Gigabyte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to -Alan- : a kde si cetl v ty recenzi recenzi o 1394b ;-) ..takze tvoje pripominka je zcela zcestna ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak GSA-4166B (teda specifikacia) je uz aj na tomto webe : http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/hitachi/gsa_4166b.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k praxi je i tvoje anabáze vlastně o ničem. Prakticky totiž i starší Firewire patrně vykazuje lepší propustnost. Ale když už se tu objevilo tvrzení, že podle údajů je USB rychlejší Firewire, tak jsem si přisadil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, poraďte prosím, jestli se už dá někde koupit externí vypalovačka LG GSA-2166D, klidně i velkoobchod, nebo internet, prostě kdekoliv. Zatím co jsem našla, tak od 18. 10. 2005 a já ji potřebuji koupit z určitých důvodů do 10-ti dnů. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šlapala by i pod Win98 ???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zzzkkk: S USB a USB driverm určitě!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je uvedená minimální HW konfigurace (P4 2,8 GHz, 512 MB RAM...) opravdu minimální? Bude mechanika fungovat i na slabším PC? Dekuji za odpoved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neví tu někdo prosím, zda GSA-2164 je stejná mechanika jako recenzovaná GSA-2166, jen ochuzená o LighScribe? Tj. lze u 2164 taky očekávat kvalitní zápis a výborné čtení/korekce chyb? V článku je sice nějaký náznak, ale není to napsáno zcela jasně. Předem dík za odpověď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lze nějak zprovoznit Light Scribe s tuhle mechanikou a Nerem 7? Diky za odpvěď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kjuba: Hm, to by me taky velmi zajimalo....  Uz se s tim peru dost dlouho ale nevim si rady. S instalaci CyberLink DVD Solution se nainstaluje Nero Exppres v anglictine a tam to chodi. Ale pri jakekoliv preinstalaci ci upgrade Nera uz Light Scribe nevidi... Proc mi sakra vnucuje LG jaky software musim pouzivat? Jinak super vypalovacka, jsem spokojeny. Funguje treba i SureThing CD Labeler ale Nero se brani. Zna nekdo prosim reseni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor ve verzi 4166 jde při čteni o jednu z nejhorších mechanik se kterou jsem se setkal. mám ji teprve pár hodin, k páleni jsem se nedostal, ovšem ve cteni se tedy předvedla. řadu medii nenačetla vůbec a u zbývajících se rychlost natažení dvd pohybovala kolem 15 minut. (Tatáž dvd načetla NEC 4550 naprosto bez problémů s dobou natažení 5-7 minut, ovšem neuspěla v pálení - dvd byla na stolním recordéru Panasonic nečitelná a na dalších strojích se obraz zastavoval. Navíc byla příliš hlučná).Vlastním ještě LG 4163 se kterou jsem max spokojen a doufal jsem, že tento model bude stejně kvalitní.O info s kvalitou pálení se podělím jakmile otestuju     

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2xxl: Nebude to spíš na reklamaci? hp840 (4166) i lg2166 (4164) 4166=4164 dopadly dobře, ať se k tomu vyjádří jiný majitel 4166, třeba to je opravdu špatný kousek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové dneska jsem se s 4166 trápil asi 3 hodiny (to jsem ale v*l) a četla si co chtěla. Přečetla mi třeba Memorexe CD-RW 10x, ale originál médium k mechanice s nějakým SW ani nečuchla. Originál k MB něco vzala, ale něco vyhodnotila místo adresářů jako soubory. Takže zkažená něděle. Reklamuji. Mira

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Matu: Planuji zkusit na Virtual PC zkusit Nero 7 s novým driverem na Light Scribe. Tak uvidíme a dám ti vědět jak to funguje.
2all: U mne všechno v pořádku i poškrabaná media. Zatím nemám žadné problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při instalaci software doporučuji nainstalovat Nero originál z CD včetně LS a potom Nero updatovat. Já měl verzi 6.6.0.15 a updatoval jsem to na 6.6.0.18 a jede vše bez problémů včetně LS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reagujem na tému chybného čítania LG 4166. Včera som si ju kúpil a musím povedať, že som s nej milo prekvapený. Je tichá, vypadá, že páli ok. Čítanie je úplne ok dokonca číta ešte lepšie ako moja stará LG 4120 a Teac 516D. Mal som jedno pochybné DVD+RW na ktorom si obe staré mechaniky vylámali zuby, ale 4166 to prelúskala bez zaváhania. Takže fakt neviem prečo vám čítajú tak otrasne. nezdá sa mi ale pevnosť tray-u po vysunutí - pri zatlačení na pravú stranu cítim doraz oveľa ďalej ako na ľavej strane. A navyše pri vysúvaní a zasúvaní to robí dosť veľký hluk - mám trošku strach že to čoskoro odíde. Je to také isté aj u vás? BTW ešte ma trošku mrzí jej dizajn, lebo 4120 bola prekrásna.. :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate na ni vzadu ten vypinac nebo ne? Ja mam verzi 1.01 a zadny vypinac vzadu neni, mechanika uvnitr je 4166B verze firmware 1.01 a ne 4164B, to by me tak nemrzelo, neb to ma byt stejny kousek hardware ale proc zrusili ten vypinac vzadu nechapu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim chcel by som tiez zareagovat na citanie poskodenych DVD-+R s  GSA-4166B je to slabota, bol som velmi sklamany.
A dalsia vec je jej fajnovost na media typu tesco a pd nehrozy dokonca ich po sebe ani neprecita, takze neviem reklamovat?
alebo cakat na novy firmware a dufat ze sa to zlepsi :)  prosim odpiste ak niekto zdiela ten isty problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes som si doniesol z požičovne DVD Tanec s vlkmi a moja LG 4166 ho absolútne vôbec nenačítala!!! Som zvedaví či to bude robiť častejšie, lebo si matne spomínam že niečo podobné mi vyviedla raz aj LG 4120...
Stalo sa to už aj niekomu inému?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano aj ja mam ten problem vcera mi sused pozical celu kolekciu Ruzoveho pantera a zo
6 DVD, LG zoberie iba 1 ostatne mi vobec nenacita.Takze predsa reklamacia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, bylo by možné a pro mnoho z nás i zajímavé vyjádření zástupců cdr.cz k chybám, které se projevují v 4166. Vím, že nebyla testována, ale naznačuje se že 4166 je vlastně 2166. Tak nevím jsou stejné a když ano, tak potom ta recenze a zkušenosti ostatních se nějak rozcházejí. Uvažuji totiž o koupi a teď nevím zda 4166, která by normálně postačila nebo raději si připlatit na 2166. Prosím i ostatní o názor. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čtení v porovnání s ostaníma mechanikama je spíš průměrné. Tady ji taky testovali a tabulkové porovnání tomu odpovídá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2CDR.CZ: Jo jo, chtělo by to asi skutečně zvlášť testnout 4166...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se přidám se zkušeností se čtením na 4166: neprečetla mi žadný!!! originální film co jsem do ní strčil, přitom už moje dost stará a jetá DVD-ROM Liteon s těmito médii bez problémů. Už jsem ji poslal do reklamace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2jfb: tak napiš, co ti řekli na reklamaci - jestli tedy jde o problémy určitých kusů (prostě chyba) nebo je to vlastnost mechaniky, doufám, že to první

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě čte 4166B vše bez problémů, vypálil jsem cca 10 DVD a 10 CD vše ok, včetně čtení v rekordéru Panasonic. Co se mi zatím nepodařilo, tak rozchodit LS pod Nero 7. V Nero 6 vše funguje bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau. Stejne jako JFB mi ma 4166 nenacetla originalni 2vrstve DVDecko... s originalem 1vrstvym neni
problem... snazim se najit nejaky firmware, kterym by se to vyresilo, ale zatim bezuspesne... Jinak
spokojenost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vcera jsem se ji dockal.tedy LG-GSA-4166D s verzi firmvaru 1.01.
Avsak na rozdil od recenze nemá vypinac ON-OFF coz mne prekvapilo.zatim jsem zkousel vypalovat  jen na media 4.7GB a je to super.A jeste ani dle instrukci z CDr serveru nemohu rozchodit LightScribe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jerzi - neviem, ci to bude dvoj-vrstvovymi DVD-ckami. mne cita aj tie... ibaze... niektore nenacita... :)
moja skusenost - asi tak 1/3 originalnych dvd nenacita, s palenymi problem nema. Co sa tyka kvality nemam vyhrad. vcera som ju kontroloval v kprobe a vysledky boli super. A predsa nieco. Neviem preco, ale v mojej starej Teac 516D mi strasne dlho trva kym nacita dvd napalene v Lg4166, kym dvd napalene v starej lg4120 nacitava ihned. Co na to ostatny majitelia LG 4166?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, ona nefunguje pod Windowsama '98... Ještě, že ji nemám koupenou, ale jenom zapůjčenou z práce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale jo,funguje i pod Win98,jen je nemá napsané na obalu..ale jak pod w98 tak pod XP mi při ověřování vypálených dvd hází chyby,asi nepřečte ani to co sama vypálí,docela mně zklamala..:/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, ja som použil LightScribe Driver Update version 1.4.52.1B z HP sajty a zjavne mi to funguje. Driver som mal pribalený na bundle CD, no ten sa mienil nainštalovať spolu s Nero OEMkou, takže tadiaľto cesta neviedla.

http://h18007.www1.hp.com/support/files/hpcpqdt/us/download/23094.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LightScribe

1. Nainstaloval som si Nero OEM a k tomu ovladac pre LightScribe. Samozrejme mi OEMka nevyhovovala.

2. Odpalil som to a tu zacali mensie problemy. LightScribe driver zacal hlasit rozne kecy, napr. original kecal update_shell_command, najnovsi z nero sajty zase updateShellCmdMustBeSet.

3. Nasiel som si nejaku sajtu, videl som tam taky drbnuty popis, ze mi doslo zle. Nastastie sa zmienili o tom hlavnom a tym je LightScribe Driver Update priamo od HP.

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=154215&page=2

4. OKi, tak som spravil nasledovne - LightScribe Driver som odinstaloval, samozrejme nic sa nestralo, takze som odpalil proces LSSrvc.exe a rucne zmazal zlozku "c:\Program Files\Common Files\LightScribe". Pre istotu som dal restart.

5. Stiahol som si Nero 6.6.0.18 a najma LightScribe Driver Update version 1.4.52.1 B (7 Nov 05), no v podstate by mi stacila version 1.4.30.1 B, lebo ta zahrna podporu pre HLDS GWA-4166B, no vyssia verzia riesi plno komplikacii.

http://h18007.www1.hp.com/support/files/hpcpqdt/us/download/23094.html

6. Najskor som nainstaloval
LightScribe Driver a potom Nero. Hotovo.

Ked spustime Nero Burning ROM, tak ma vita LightScribe ikonka. Jedine, co ma este sere, ze ked dam About, tak chvilku program neodpoveda a potom vyhodi podporovanu mechaniku. No prekusnem to, pripadne si pockam na novsi LightScribe driver a mozno je to problem niecoho ineho... ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc LG GSA-2166D necte orig. DVD?Mam jeste LG 4163B a ta cte vse bez problemu...doufam, ze to vylepsi firmware...jinak reklamuju:(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si 4166 nechal vymenit, cekal jsem docel dlouho... Ted mam kus vyrobeny v prosinci a s firmwarem 1.02. Ten stary mel 1.01 a vyrobeny byl v rijnu. Zatim klepu na drevo :-) vsechno nacita prakticky normalne, jen se mi zda ze trosku dyl nez moje Lite-onka, ale jen o pas sekund.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tuto mechaniku s fw 1.00, kde se dá sehnat fw 1.02, o kterém se tady píše, u LG jsem ho nenašel

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co doporucujete spis, LG 4166B nebo NEC ND-4550A. O LightScribe ani Label flash mi vubec nejde. Spise o spolehlivost provozu. Dik (omlouvam se ze to pisu nekam, kam to moc nepatri)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim pomozte mi, mam problem s palirnou LG 2166 interni. nainstaloval jsem cele prilozene CD, ale nemuzu za boha rozchodit lightscribe. firmware mam 1,01. zkousel jsem dat i driver od packardu, preinstalovat nero, ale porad nikde nevidim funkci lightscribe, mela by byt v tiskarnach? prosim pomozte mi nekdo, jsem zoufaly. dik tom thoomas@centrum.cz icq: 260674267

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Marat: Jestli máš Nero 7, pak tam to prostě zatím většinou nejde. Zkus šestkovou verzi. Poslední driver najdeš na www.lightscribe.com.
nlc: Porovněj si recenze (U LG to je 2166). 4550 navíc LF neumí.
Melda: Až ho LG vydá, najdeš ho i na tomto serveru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2martin: No prave ze recenze jsem cetl, ale prakticke zkusenosti uzivatelu vyznivaji ponekud jinak. Hlavne co se tyce cteni. Myslim ze kvalitu zapisu maji obe skvelou, ale kvuli tomu cteni nevim, kterou vzit.
Proto se znovu ptam, ktera je ta spravna volba?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin, mozes prosim vniest trochu svetla k firmware tejto mechaniky. Ja nemozem najst ani verziu 1.01 a uz niekto tu spomina 1.02. Cital som nieco na zahr.forumoch, ze 1.01 je pre internu mechaniku a nedoporucuje sa pouzit resp. na vlatne riziko. Dnes som obdrzal postou 2166D, ale na zadnej strane tam nemam vypinac ON OFF a je vo verzii 1.00

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem jí koupil , januar 2006 V1.03. LS a vše šlape jak hodiny, jen v neru neukazuje náhled před LS. Vám jo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Nějak nevím co po mě chceš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam objednanou verzi 4166 coz je interni LG. Mam 4120 tu si necham, cte dobre, tahle bude na DL a Lightscribe a 16x DVD+/-R
na www neni k nalezeni zadny fw..predpokladam, ze zatim exituji "jen"original fw primo v mechanikach update zatim ke stazeni neni, tak uvidime co prijde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2CRR.cz: Budete testovat 4166B ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čau všichni, poraďte mi s problémem LG 2166D (EXT.)- doposud mně fungovala bezproblémově, včera jsem prvně vypálil film na DVD (z kamery střiženo v Pinnacle)a vypnul počítač.Dnes když jsem ho pustil, už mi to píše, že zažízení nenalezeno a i přes restarty se mi to nedaří.Počítač vypalovačku prostě nevidí. Ostatní zařízení USB fungují bez problému. Co s tím?Díky za radu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu se ji nekomu podarilo rozchodit i pod Win98? Pokud jo, muze mi poradit jak na to? Diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je doma..zatim prvni DVD vypalovane bylo DVD+R DL od Verbatim2,4x a skutecne byl povolen a proveden zapis 6x tedy za cca 20minut, coz uz je slusne...mam problem, jen ze nemam vyzkousene lighscribe n aktere jsem se tesil, v rame kde jsem objednal a kupoval 4166 je proste nemaji, cekaji na dodavku, meli je, ale ted se po nich slehla n achvilku zem....no nevadi...tesim se az udelam DVD o nasi male i s potisknutym povrchem...barvy me zatim nelakaji ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam novou mechaniku LG 4166b,kterou jsem vymenil za lg 4167 kvuli light scribe, a musim rici ze jsem zklamanej. Kvalita zapisu na -R media nic moc,film se pri prehravani v DVD stolnim ,nekolikrat tak na 1s zasekne (pri vypalovani4x i 8x,media sony,verbatim,o 16x zapisu ani nemluvim,ten je od pulky hruza),4167 byla uplne v pohode a zapisy z ni byly perfektni.asi to bylo i jiz patým firmwarem.Tyto zkusenosti ma i kamarad,tak ze to nebude vec jednoho kusu,a taky je mnohem hlucnejsi.U nove mechaniky bych cekal ,ze uz bude vymakana.Tak nezbyva nez cekat na novy firmware,nebo zpet k 4167,nebot light scribe taky nic moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cmoudik: Nojo, ale na jaký shity že to vlastně vypaluješ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pise ze SONY a VERBATIM :-) Martine...
ja nevim...ta moje ma fw. 1.02 Verbatim DVD+R DL testovala na kvalitu povrchu jak moje 4120tak i ta 4166 a nenasla zadny problem...v prehravaci to budu teprve zkouset...ale neverim tomu, ze by byla spatna...opravdu zavisi na dodavce medii a i na prehravacich...zatim jsem mel stesti a Dkino Panasonic precetlo vse bezprobemu jen s DVD-RW 2x od Emtec bylo trosku sekanejsi, ale to jsem jen zkousel nejaky test prevodu video souboru ruznych typu do DVD formatu...ja nevim proc si ty ldi kupujou tu LG kdyz je pro tolik tak spatna..to se nepouci z recenzi a prispevku nebo co???
:-) me desi jinaci znacky, mam svou treti  vporadi LG..4040, 4120 (zustava) a ted 4166 a zatim se mi libi.holt se mi asi povedla ruka...jinak ja nikdy zasadne nekupuju BULK ale vzdy krabicove verze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak zkusenost c.1
1.vrstva citelna bez problemu, druha taky..ale problem je layerbrake...proste to na prechodu zmrzne..paleni z ISOvky poprve pouzit na DL CloneDVD2, radsi zustanu u Decryptera nebo NERO6
jinak no problem, nic se neseka...medium verbatim DVD+R DL 8,5GB MKM 2,4x paleno 6x pomoci fungl nove 4166

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj všem, pořídil jsem si interní mechaniku LG GSA-4166B a musím říci, že jsem s ní v podstatě  moc spokojen - zatím nezklamala. Jen se mi nepodařilo nastavit při vypalování (používám Nero 6.6.0.18) menší rychlosti - takže např. při vypalování na CD medium Verbatim mi to nabídne od 16x až po 48x - ale pokud chci použít menší rychlost (např. 4x nebo 8x) tak to nejde - kde dělám chybu, popř. jak to změnit? Děkuji za pomoc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zakoupil jsem včera LG GSA-4166BB.Včera večer jsem vypálil film a vše bez problémů, ale dnes jsm zapnul PC  a v průzkumníkovi se DVD-RAM po vložení media DVD+VERBAIM přihlásila jako CD-ROM.Už asi dvě hodiny se trápím a nevím zda není poškozená mechanika. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xjose:
Ahoj, prosím Tě, už jsi vyřešil ty Tvoje origo DVD s přehráváním v LG GSA-2166D? Mám tu samou mechaniku a dnes jsem zjistil, že mi to taky nebere originální DVD, totiž aspoň ne všechny, pár jich to vzalo, ale většinu ne, vždycky se to zastaví a mechanika mi ve vlastnostech ukazuje, že je prázdná!!! Jsem z toho na prášky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xjose
Ahoj, muzes mi prosim te sdelit, jestli uz jsi nejak vyresil problem s prehravanim originalnich DVD na te tve mechanice GSA-2166D? Dnes jsem totiz zjistil,ze ani me tam originalni DVD nejdou, nevim cim to je, ve vlastnostech mechaniky nebyl nastaven region, v domneni, ze to je tim jsem nastavil oblast 2 a stejne to nepomohlo. Rozchodil jsi to nejak prosim? Jsem z toho na prasky. Dik za odpoved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to red-white
Mechaniku jsem reklamoval.Casem mi prestala cist i palena DVD a vypalovani slo max.2,5X.Jeste ji nemam doma...
Bez ji reklamovat...na co Ti bude DVD palirna,ktera necte orig.DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

igin: Nemáš tam něco na způsob CloneCDtray?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: Martin .Mám tam jenom Nero.Mechanika sama reaguje na to co tam vložíš.jestli CD tak se objevi v XP pruzk. CD-ROM a ktaké když tam vložíš prázdné DVD+ .A když tam dáš datové vypálené DVD napíše DVD.Nevím zda pšeinstalovat XP, ale ovladače od desky jsem už nainstaloval znovu i Nero. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Igin: DVD video se dá přehrát? DVD vypálené je co zač? To dělá s každým? Jaká značka, čím páleno a jakým softem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xjose
Dnes jsem dostal odpoved z LG Servisniho centra. Mechanika standardne prehrava vsechna DVD, problem je pry u me v PC!!! Tak nevim, mam je ste jednu externi mechaniku (SONY) a ta vali na 100%. Nejdou mi tri DVD, po vlozeni to hodi hlasku nepodporovany format, ale s AnyDVD jsem jedno rozjel. Podle me to neumi prehrat chraneny DVD, jinak si to neumim vysvetlit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám mechaniku 2164. A při čtení lisovaných DVD má také problémy. Přečte jich tak třetinu, u ostatních ani ťuk. Byl jsem ji reklamovat v Mironetu a tam zkoušeli i 2166. A byl tam stejný problém. Tvrdili pak něco o špatné serii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

matuna: Pak reklamuj 3x a pak ber penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím. Může mi někdo poradit? Mám LG 2166 a vypalena DVD se mi na domácím kině- pioneer dcs 340 tu a tam koušou(vždy na stejném místě.V jiném stolním přehrávači to šlo, v PC také, servis Pioneeru tvrdí že v jejich přehrávači problém není...má někdo nový firmware do LG 2166? Nenašel jsem ho nikde
Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: Použij lepší média. U DVD+ dávej BookType DVD-ROM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepší media? Jaká? Použil jsem SONY a pak VERBATIM - to přece není NONAME...
Jde někde získat nový firmware? Třeba by to pomohlo...
Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: FW najdeš tady, ale zatím žádnej není. Média vybírej podle našich testů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Da sa na 2166 zapnut DMA, ked je pripojena cez USB 2 ? Kde a aka ? Ako vypnem optimalizaciu USB, aby som mal rychlejsi tok dat cez USB kde mam pripojenu 2166 ? Podla mna s tym necitanim original DVD vyriesi roblem novy firmware, lebo ked original DVD ktore mi nechcela prehrat stiahnem len do Shrinku, tak v nom mi film ide...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dvd+r dl 8,5GB Verbatim paleni v Nero6 a s layer brake uz problem nebyl, asi to pokonil CloneDVD2
uzivam si...zatim jsem spokojen :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RE:Jirka
Mam LG 4166 coz je to same co mas ty v krabici LG 2166,akorat by ta tvoje podle testu mela umet trochu lepe zapisovat-halvne 16x,asi ma lepsi firmware.Nic mene,ten samy problem mam ja -ve stolnim se DVD-R(verbatim,imation,sony),se to obcas 4-5x zasekne,a je jedno zda palim 4x,ci 5x,coz se mi u predchozi LG 4167 nestavalo-pokud nebylo posahany medium.Podle informaci, ktere mam je to firmwarem-nekde na netu jsem nasel flash na 1,01,ale nejde mi to rozchodit.Nezbyva nez cekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RE:Jirka
to paleni je4x ci 8x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koukam, ze nejsem jedinej, komu se zasekavaj vypaleny filmy z 4166 na stolnim prehravaci ....
Dneska chci zkusit novej FW 1.01, tak uvidim ... jinak me to docela stve ... Uz to nekdo otestoval a pomohlo to ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam 4166 s ofoc fw 1.02
neseka se mi vubec ani verbatim to DVD+R DL 8,5GB 2,4x a to je to paleny 6x, protože to mechaniak umožní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, mám GSA-2166D. U mne je vše bez problémů, pálím pouze na media Verbatim 8x popř 16x +- běžné i LS pomocí přibaleného Nera. U mne je vše v pořádku(dle testu v Neru), ale při pohledu(,,zespodu,,) vidím že v záznamu jsou chybky(jako by kousek prostě vynechala, vypalování ale běží plynule a nikde se nesekne ani nezpomalí). Muj stolní přehrávač vše v klidu vezme, ale u kolegy se filmy z této mechaniky na obou jeho thomsonech sekají. Vypalovačka připojena na USB 2.0, Počítač je výkoný až až... nevíte někdo zda vůbec a jak se dá to skákání vypálených filmů odstranit(,,zlepšit kvalitu zápisu,,)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam LG 4166 LS a moj stolny dvd samsung( jeden z tych prvých) prehrava bez problemov napalené média na tejto napalke bez ohľadu na rychlosť palenia (Msonic DVD+/-R ). S ostatnými mediami bol drobny problem, ze sa obcas na 2s zastavili v prehrávači. To sa udialo asi tak 6-8 krat za celý film. Dokonca ja DVD Verbatim je trošku problematický. Ale na iných stolných prehrávačoch to šlapalo bez problémov. DVD Imation neodporúčam lebo to sa mi nepodarilo vypáliť a zostalo ako chybne vypálené. A je to zároveň jediné dvd, ktoré mechanika nedokázala korektne vypáliť.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim
koupil sem si GSA-2166D, pripojim ji k USB a wokna mi restartnou. Zkusim podruhe, potreti a pokazdy hned koukam na bootovaci sekvenci. Mam W2K, vsechny SP i updaty. Tusi nekdo kde je zakopanej pes ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brut: A co jiná USB zařízení, ta to nedělají?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: fotak, flash disk, tiskarna ... vsechno funguje jak ma, ted sem zkusil i novy ovladace MB, a porad restartuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brut: Tak ji ještě vyzkoušej na jiném počítači, abys měl jistotu, že restart způsobuje ona a reklamuj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: praveze jinde funguje normalne, asi zkusim format c: a kdyz to nepomuze tak podbijeci palici

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zravím všetkých ktorý majú LG.Musím povedat že nie som ani ja dnešný a nie prvú napolovačku od LG mám, musím sa však priznať že na túto mechaniku sm sa velmi tešil.Čítam tu rozne príspevky aké sú snimi problémy,s čítaním orig.dvd ako Madagaskar si ani neprdne,uneiktorých novších dvd zasa ide v pohode ale iba s Any dvd 5.8.3.1 alebo dvd fab platinum 2.9.6.9.to čítanie ma až tak nemrzí ale horšie je to s napalovaním dvd-čiek je to tak ako tu niektorý píšu seká sa kazdé nou napálené dvd.Nechcem nikoho ovplyvnovat tak sa zdá ze táto mechanika ešte nie je vyladená , LG by sa už mohla spameta t a priniest opravu vo forme FW. ja mám 2166d mechanika vnútry je 4166b FW.1.01 napalum iba na kvalitné dvd Werbatim každé sa sekne na 2,3sekundy mám ju necelé 2 mesiace a ak v dohlandnej dobe nepusia nov. FW,tak ju idem reklamovat,čo sa LG napal. umna este nestalo malsom už 4ks všetky čítali a pálily super bez problémov ale najlepšie LG 4120. Už začínam mysliet že by som mal presedlat na inú značku,Pionier,Nec Alebo Lite-On

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím...v pátek jsem dal 2166 do reklamace - uvidíme. Ikdyž si myslím, že se vrátá z reklamace a to kousání na stolním DVD svedou to buď na media, nebo na stolní přehrávač...Jirka

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co sem zkousel, tak se mi sekaj DVD-R verbatim(na jiny nepalim), ale ted zkousim DVD+R(samozrejme verbatim) a vypadalo to OK(ale videl jsem zatim asi jen dva filmy) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na DVD+R jsem to nezkoušel, jen na DVD-R (SONY A VERBATIM)...takze ani firmware 1.01.neni to prave...tak snad se v LG vzpamatuji a vydaji novy firmware. Ja volal do české pobočky LG a tam tvrdí, že závada není na LG vypalovačce ale na stolním přehravači....asi by chtělo je zavalit dotazy a reklamacemi a pak by se snad něco hlo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja palim take n aDVD+R Verbatim 8x a problem nevidim na Dom.Kine Panasonic 870.
I to Verbatim DVD+R DL 2,4x nedelalo problem po paleni v Nero 6.6.0.18
Na webech je k sehnani zatim jen 1.01 ja mma ofic v palirne 1.02 jak jsme psal..nevi nekdo zpusob jak vytahnout fw z vypalky? fw  1.01 nei primo exe ale j etam loader a BIN soubor. treb aby to slo vytahnout  zkusi to dat na web.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyby nekdo potreboval firmware 1.01, tak tady je odkaz
http://members.cox.net/mp3mogul/2166D101.rar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže se bohužel taky musím přidat se špatnou zkušeností :- nové originální DVD Imortal, LG si ani neškrtne (médium není ani vidět v průzkumníkovi), po nainstalování rezervní vypalovačky ASUS vše frčí jak má :-(Škoda, ta externí mechanika se mně jinak moc líbí.A ty nepravidelné restarty pozoruji také, začaly až po jejím zakoupení, takže někde udělali soudruzi z LG chybu....   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám Immortal Ad Vitam a nebyl s tím problém...
Asi máš vadný kus nebo je probém mezi monitorem a židlí..již několikrát jsem se i osobně přesvědčil o této variantě :-)
Na DVD+R i DL pálí slušně a fw jak jsem psal mám ofic neměněný 1.02, ale kde ho sehnat na netu jsem ještě nezjistil.
S originálníma DVD ještě žádný problém...S AnyDVD taky bez problému zálohování jede.
Mám interní 4166. Jediné co mi vadí je trošku větší hlučnost než moje 4120, kterou mám od ní...a není s ní problém...
někdo si povzdechne šťastná to žena, ale já na LG zatím držím prst směrem nahoru. Jsme zvědavý na nový fw, kde se objeví, zatím se mi zdá, že na fic webu podporu 4166 nemá :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:krami 1973
neviem kdo tu je vadny kus medzi klavesnicou a stolickou totis ja som tiez mal GSA-4166B,fw1.01 a originaly necitala
skoro vobec DVD-R po napaleni sekaju takze ked ma niekto stastie ze ma novy fw by si si nemusel robit srandu z ostatnych. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jamirovi:
Citaj riadne...
pisal som, ze bud alebo!!!!
Nerobim si srandu, hovorim, ze bud je vadny kus alebo je problem tam co som pisal...
Moja je kupena po novom roku a ma uz vlastny fw 1.02, ale nikde som ho nenasie, takze sa nejeduj.
pytal som sa co nekto vi ako vytiahnut fw z mechaniky a pomocou ladera ho dokazat napchat do inej 4166 s fw.101 alebo 1.00, ale neodpisal nikto.
na weboch nie je o fw 1.02 ani zmienka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatim musim potvrdit, co jsem uz jednou psal ... zapis na DVD+R je OK, ale na DVD-R se seka ve stolnim prehravaci .... paleno na Verbatim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady - konečně se na netu objevil firmware 1.02 pro LG GSA-4166. Ke stažení ze stránek http://jp.lgservice.com/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je link na nový firmware pro LG GSA 4166B http://us.lgservice.com/gcsc/b2c/hpi/main?tc=swl.command.SwlCmd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomoc!!! tak zž je tu konenečne FW 1.02 ,čo z toho ked sa nedá updatovat z 1.01 na 1.02.Mám exter. gsa 2166 z 1.01 vo vnútry je mechanika 4166 nepustí update a ked dám open píse mismas.Poradte skúsenejší budem vdačný za každú radu,už som rozmýšlal že rozoberiem mechaniku a na tú chílu ju skúsim dat do počítača.Vopred Vám dakujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

POZOR !! Firmwerw z 2166 a 4166 NENÍ kompatibilní. Bylo mě sděleno v mejlu z LG podpory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak som vyskúšal ten nový firmware 1.02 a musím povedať, že moja GSA-4166B konečne začala čítať všetko čo do nej vložím. Takže úspech, konečne môže ísť moja "staručká" GSA-4120B do dôchodku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak som vyskúšal ten nový firmware 1.02 a musím povedať, že moja GSA-4166B konečne začala čítať všetko čo do nej vložím. Takže úspech, konečne môže ísť moja "staručká" GSA-4120B do dôchodku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypalování nejnižší rychlostí na CD-R
Jaká je nejnižší rychlost vypalování na CD-R media u LG GSA-4166 (fw 1.02) mechaniky? Mě se u všech značek médií CD-R (Verbatim, TDK, atd.) nabízí při vypalování minimálně 16x a výše. Není náhodou vypalování nižší rychlostí lepší (4x, 8x...) - proč je to takto, není to chyba?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomtom2: NENÍ!!!!!!!! Kde furt berete ty bludy lidi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím a dakujem palič. este chcem načrtnút že čo tak preložit mechaniku do počítača,vonkoncom je to predsa interná mechanika gsa 4166b.Skúsit tam dat FW.1.02 a potom ju vrátit do externého boxu.Vdačne si prečítam vaše reakcie a rady Ďakujem!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam 4166B a vytrvale odmita DVD-R (Verbatim) a to i s novym FW. Tvari se, jako ze v mechanice neni zadny disk vubec vlozen. Mate s tim nekdo zkusenost?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, nekupujte tuto externí DVD mechaniku. Nepřehrává to žádná nová DVD, která jsou opatřena novou verzí MacroVision (dokonce Explorer ukazuje, že drive je prázdný, jako by ani DVD nebylo vloženo). Vyzkoušeno na více přístrojích. Firma LG mi měsíc nebyla schopna na toto odpovědět, a žádný upgrade firmwaru na obzoru pokud vím. Kupte si něco lepšího...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všetkých a musím povedat že táto LG gsa2166D ma dost sklamala,hlavne čo sa týka čítania orig.nov.dvd,prejavuje sa že má problémy nov. ochr.Na druhej strane zasa musím poznamenat že ked som dal dvdfabv.2969 tak načítala bez problémov Stealth,dokonca s Any dvd v.5831 dvdshrink skopíroval na hardisk ako nekódovano.A ešte ma potešilo ked bez problémov načítala zopár poškodených dvd z ktorých som si nevedel urobit zál.lebo ich nenačítala Toshiba 5272.Lg 4120 Asus neviem ktorý má priatel lite-on 1673s a ani Pion.Mám z tejto machaniky zmiešané pocity ale moj názor je taký že v LG už by mali zapracovat lebo to začína íst s ich výrobkamy dolu vodou.Dkonca tu niekto píšete že S Lg ste nedostali odpoved,je tu potom čas prejst na inú značku ako sa do lesa volá tak sa z neho ozýva,stratit dobré meno je lahko ale získat spat je ovela taššie a ja som bol vždy verný Lg ale táto mechanika a reakcie z Lg a u niektorých odpovedí z reklamácii tak to je nonsens.drísty že v mechanike je všetko v poriadku a zvalit vinu na dvd prehrávač tak takto raeguje mechanik z reklam.ked sa mu nechce alebo nevie nájst prícinu.Božeuchovaj nechcem nikomu ublízit ale podla mna ked tu píse kopa ludí a opisuje tie isté chyby tak chyba je podla mna niekde inde,koniec koncov vela ludí ju používa aj na pozeranie dvd v počítači a ked si prinesie z požičovne nejaký nov.dvd film ak nemá doma v poč. druhú dvd mech. moze rovno brat bez pozrenia film spat do pozičovne.Takže na záver asi tolko dokial nepríde nejaká výrazná oprava vo forme FW.tak budem dost sklamaný a nemožem sa vyjadrit pozitívne.A taký názor že medzi stoličkou a monitorom tiež može sa stat vo vela prípadoch ale nechcem nikoho urazit tak sa vám vopred ospravedlnujem,takýto názor podla mna tiez nobstojí,lebo predsa nie všetci co sem písu nevedia co sa deje medzi monitorom a stoličkou.Ostávam s pozravom a este raz sa ospravedlnujem že som bol trochu úprimnejší nie sme všetci padnutý na hlavu a nevedomý a ak niekto s mojím názorom súhlasíte tak sa priojte a ak nesúhlasíte tak Vás prosím aspon tolerujte,ved predsa máme slobodu slova a prejavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misom:
Zdravim chcem sa pripojit k tvojim nazorom, takisto vlastnim GSA 2166D a tiez cakam na novy FW1,02 a potom sa uvidi.
Tiež som vždy upredostnoval LG mal som 4020,4120,4160,4163,4166 a 4167 este teraz mam spolu s 2166D.A musim povedat
ze zatial najhorsiu skusenost mam z 4166 a 2166D(4164).Ale ako som už povedal cakam iba na novy FW.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim. Vlastnim mechaniku GSA-2164D a zistil som, ze vnutri je ta ista mechanika ako v GSA-2166D cize GSA-4164B. Preto by ma zaujimalo ci niekto nemate informacie o tom, ci funkcia Lightscribe nie je u tejto mechaniky len softwarovo blokovana. Najradsej by som to rozobral a pozrel sa na to sam, ale z dovodu zaruky tak nemozem urobit. A co sa tyka spokojnosti, tak nic moc. Mam Firmware 1.01 a mam problem s palenim na media DVD-RAM. Neviem, preco, ale z nejakehodovodu nemozem zaplnit medium ani na 70%. Tvari sa ze zapisuje, ale do nekonecne dlho. Skusal som FAT32 aj UDF2.0 a takisto som vyskusal tri media /panasonic, Verbatim/. Dalsi problem som mal so zapisom na DVD+R DL medium IMATION Z 5 medii mi 4 pokazilo /este FW 1.00 /s novym som neskusal//. Ten isty problem ako u DVD-RAM. Takze skutocne neviem. PC NB centrino 1,6Ghz 512MB RAM, NERO 7.0.1.2. WIN XP Home SP2. Mate niekto podobnu skusenost?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím skús vynechat Imation Lg 4163,4166.2166 ich nemá rád aspon mne sa nejak nepozdávajú, napálily ich všetky len s načítavaním v dvd prehrávačoch sony 4 rozne druhy,elta, orava,Panasonic Načítaly ale problémovo.Tak nastala tu dilema či to nebol.falzifikáty ale ten istý obraz som napálil na iné dvd a v pohode.Ja by som na tvojom mieste nainštaloval Nero 6 lebo zo sedmičkou som mal aj ja problémy.Už ked sedem tak si updatuj na 7.54 je na stiahnutie na CDR CZ ten je už trochu viac poopravovaný,to neznamená že je už komplet dobrý ale je viacej použitelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG4166 - verbatim DVD-R, panasonic prehravac - sekanie pri prehravani - ale jak sa pretoci naspat na tom istom mieste nesekne - je to divne - neviete ci pomoze upgrade FW aj na toto ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel, musim potvrdit smutnou skutecnost, tykajici se cteni originalnich filmovych DVD, s urcitym druhem ochran si proste neporadi a medium detekuje jako prazdne...

zatim tise doufam, ze je to jenom softwarova chyba, ale s zadnou novou verzi FW ke zlepseni nedoslo :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lamamba: Bohuzel me nova verze FW v tomto nepomohla .... ale pomohlo mi vypalovani na DVD+R ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 lavis - dik za info - snad to aspon poriesi to citanie original DVD aj ked zatial som nemal problem s tym - takze zatial DVD+R media

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych dotaz ohledně gsa4166: Pálím na dvd+r (VERBATIM) 16× (pokus, jinak to provozovat nehodlám) a v 65% konec a nic se neděje, i když nero počítá čas dál mechanika ani disk už nic nedělaj, toto se stalo dvakrát úplně stejně (po restartu...), v čem by mohl být problém?
sestava: A64 3000,ram 1gb, HDD samsung200, nf4, možný problém zdroj 300w fortron, dvd-rom toshi, cd-rw plex, ati x600pro

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

x655: Tyhle LG maj s Verbatimama opravdu problemy. Firmware tam máš poslední?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FW je poslední 1.02, zkoušel sem ještě pálit 12× a to dojelo do konce (jinej OS a nero7 místo 6), ale tak dvakrát to přestalo blikat/pálit, že by under-run? Ale bylo to někdě ve 2/3 až 3/4 pak zas OK a jak řikám dojelo to. Přitom test hdd v neru dává 50 MB/s ??? S těma médiama se mi to nechce věřit (stejně budu pálit max 8×), vždyť v recenzi se používali právě Verbatimi (no mam 25cakes, tak to možná neni uplně ideální)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahoj, pořídil sem si GSA-2166D, bohužel nedíval sem se na FW, ale stalo se mi, že mi nevzala originální DVD (Zahulíme,uvidíme) jinak vše zatím pohoda.četl sem tu, že s tím čtením je více problémů. zde na cdr.cz je uvedeno u téhle mechaniky, že lze použít FW v1.02, ale na oficiálních stránkách, a i zde ve foru par odpovědí níž, je napsáno, že 1.02 NELZE použít!!! tak teď nevím, jestli ho použít nebo ne.
Jakou máte prosím zkušenost s tím čtením u téhle mechaniky, firmwarem, případně, je to na reklamaci? Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem provedl upgrade FW na v1.01 a opravdu medium, ktere mi nejelo na verzi 1.00 tak se nyní načetlo, ale nechci nic zakřiknout =) uvidíme v průběhu užívání...jinak sem se dočetl na jednom foru, že lze použít i verzi 1.02 s úpravou INI souboru, kde je automaticky nastaven typ 4166, změnte detekci ze 6 na 11(pod ní je uvedena 2166D) pak by mělo vše fungovat, ale já jsem to nezkoušel, tak jen na vlastní riziko!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedá sa použit 1.02 na 2166d lebo ho nezoberie škoda, a ak pálite na werbatimy tak sa neprekvapte ak Vám budú sekat tak 2,3krát na 2,3 sekundy.Takže ja ten FW čakám radšej kvoli páleniu a nie čítaniu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sukacek:
Tak ja som to vyskusal zmenil som ini, ale nejde to ani tak.Škoda   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Caute ludia.Ma niekto skusenost s LG GSA H20L? Je naozaj zhodna s GSA 4166? Mam problem s objednanim 4166-ky,tak neviem, ci si mam kupit H20L, ak je to to iste!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mírný posun vpřed: Při pálení 12× (Verbatim) dojde k zásekům na 14%, 37%, 55%, 82% a 96%, jak jsem psal již dříve při 16× se na 65% přestalo pálit. Zkusil jsem tedy skutečně jiná média a to Imation (též DVD+R 16×), stejně jako Verbatim jsou Made in India, a zkusil jsem znova 16× a
vypálilo se komplet! Zase ale došlo k zásekům na 14%. 35%, 52%, 65% a 91%. Problém tedy bude asi někde mezi firmwarem a médii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

giorgio:
zdravim vsetkych mam  H20L a zatial spokojny.Neviem kde ju budes kupovat ale pytaj aj orig cd je tam nero z drivermi na 
lightscribe.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jamiro:
to je skoda, snad vyjde novy firmware co nejdrive...
diky ze si to zkusil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den. Nevite kde bych sehnal drivery pro Win98SE?
Dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michal: Drivery na co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG GSA 2166D pod win98 bez instalace driverů nejede. Když je připojená přes USB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michal: Potřebuješ drivery pro USB (USB 2.0), ne pro mechaniku. Najdeš je na CD-ROM s ovladači pro základní desku, nebo na stránkách výrobce chipsetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, chtěl jsem hodit info co dělám špatně, ale.. zakoupil jsem externí DVD  vypalovačku LG GSA 2166D, nainstaloval co se dalo,ale po vložení media DVD-RAM mechanika točí ale nic nenalézá. Ovladač bych měl mít v pohodě (snad)??? Medium- Verbatim DVD-RAM  3xcertified 4,7GB/120min
Za radu předem dík.......... PINO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pinodi: A systém? V XP by to mělo jet. Jinak pro tebe asi nejlépe použít InCD od Nera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi. Zakoupil jsem si LG GSA-2166D. Potisk médií LightScribe je docela OK až na to, že jsou v obrázku viditelné slabé kružnice (vypadá jak gramofonová deska). Je to normální, nebo je chyba v mechanice či softu? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To JENDAP:  Stejný typ vypalovačky jsem zakoupil asi před 14 dny, takže skušeností mám málo. Kruhy se my objevily při opětovném přepálení obrázu. Kdesi jsem četl, že opakované pálení vypalovaný potisk zjasní... Pravda to, alespoň v mém případě není, krzhy se však ukázaly!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to Martin: Jo chlape, systém mám XP Professional a InCD od Nera jsem nainstaloval + teď ještě jakýsi software na zápis dat na DVD-RAM "DVDform" ale stále nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pinodi: Pak fakt už nevím, v XP by to mělo jet i bez těch berliček. Podívej se na naše recenze DVD-RAM palíren, začni od těch nejstarších. To platí i o LightScribe, o opětovném pálení jsme také psali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem narazil na zajímavou stránku(http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=37572). Odkazujete na recenzi na WWW.CDR.CZ na mechaniku 2166(4164), že jsou stejné, mně to tak nepřijde!
GSA-H20L není jenom jiné označení pro GSA-4166(natož 4164).Chipy jsou sice od PANASONICu, ale jsou jiného označení, takže jiné. Jediný stejný je ESMT. S optikou to bude asi podobné. Jak to tedy je?

GSA-H20L (GSA-4166B)
Big Panasonic chip: MN103SB4GSA 551P2401 (MN103SA6GSJ 527P5231)
Small Panasonic chip: AN22117A 547P5003 (AN22113A 527U5E05)
ESMT chip: M12L16161A- 7TLZS1P520F 0541 (M12L16161A- ZTLZS1P0B4 0516)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: (Jamiro a Sukacek) Ja by som to s tym FW1.02 pre 4166B na 2166D neriskoval, staci ak si v Total Commanderi rozbalite FW1.01 pre 2166 a FW1.01 pre 4166 a urobite "Compare by content".. Je tam az prilis mnoho rozdielov na to, ze oba build-y FW boli zkompilovane s odstupom 2 dni (podla datumov v bin subore)..  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duri: Ještě tento týden to rozlousku. Otevřu a porovnám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jozef:
Ano mas pravdu ako som uz pisal vyskusal som to a nefunguje to vypise "drive type mismas" alebo tak nieco nastastie :) .
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Duri:
Kazdopadne H20L cita lepsie ako moja 2166 (aspon zatial, cakam na novy fw102) a nema problemy z palenim
DVD-R 2166 mi seka je na vine len firmware? 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám asi 2 měsíce GSA 4166 B. Doposud jsem s ní neměl žádné potíže se čtením, o kterých jsem tady už před nákupem četl. Vypalovačku jsem obdržel s FW 1.01 a jakmile se objevil FW 1.02, doinstaloval jsem i ten. Dnes jsem nepřečetl hned dva ze tří originálních DVD. Moje stará GSA 4040 B je však čte naprosto bez problémů. Nevím kde by mohl být problém. Četl jsem, že někteří obdobný problém vyřešili až reklamací. Rád si poslechnu, nebo přečtu vaše další zkušenosti nebo rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna dnes jsem po trech mesicich pouzivani odnesl GSA-2166D na reklamaci.Prestal jit moturek zajistujici chod dvirek (ani nehlesne).
Vypalovanim ale predcila vsechna ma ocekavani.Byla to jedina vypalovacka co dokazala vypalit audio CD v takove kvalite,ze si libovala i ma HIFI Sonka s 5.1 bednama.A ze jsem tech vypalovacek mel.Navic DVD taktez v dobre kvalite.Lightscire se Sure Thingem (aspon 2x best) taktez bez problemu.
Skoda.Paradoxne mam jeste starou DVD vypalovacku LG-4040B a ta bere i kodovana DVD bez vetsich problemu jede furt a ani naznak nejakeho opotrebeni laseru ci mechaniky. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimalo by ma, ci sa da z takejto mechaniky aj nabootovat CD s windowsom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

THoRN: Ano, jako z každé jiné, když to podporuje board.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
dnes jsem si reinstaloval OS na Windows XP prof. SP2 a moje externí USB mechanika LG 2166 se mi mezi jednotkami hlásí jako DVD-RAM a odmítá mi číst disky ve formátu CD, DVDčka čte. Prosím moc moc o radu na mail jfrlbc@seznam.cz Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vie niekto aky je rozdiel medzi M4166b a GSA4166B?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím poradte je možné používať LG GSA 2166D aj na takom počítači ako je
800MHz Duron, 256MB RAM s tým že sa jej potencial nevyužije na plno?Bude to fungovať?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pjotr: Bude, ale potřebuješ USB 2.0, a to asi tvá deska nemá. S PCI kartou s USB 2.0 rozhraním pojede bez omezení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: diosko - staci hladat a najdes - http://www.cdr.cz/a/diskuze/prispevek/97128

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, mám LG GSA-4166B a DVD RAM nahrané na LG 4116. Když DVD RAM vložím do 4166, tak mechanika bliká a PC zamrzne. Co s tím? Je vadné médium? Nemohu ho vymazat, protože ho mechanika nenačte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kutil: Smazat čím? Zkus to v jiné mechanice případně jiným softem nebo přímov v XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj.Chci si koupit LG GSA-2166D a nevím,jestli mi s připojením USB 2.0 pojede bez problémů na USB 1.1 kterou mám v počítači.Pokud máte nějakou zkušenost s tímto spojením poraďte.Dík 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bubus: Pojede, ale jen do rychlosti, kterou USB 1.1 stihne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tk mi ju vyreklamovali a vymenili za GSA-E10L. Zatial je bez problemov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Netušíte prosím někdo, zda k této vypalovačce existuje driver pro Win98SE ?   Na přiloženém CD s programy jsem nic nenašel :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tudy: Ty potřebuješ pouze ovladač USB pro W98 a program, který tuhle palírnu zná. Ten máš asi na tom CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte jestli jde vyndat z boxu i verze LG 2164?
Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krami: Já myslím, že ven z boxu vytáhneš cokoliv, otázkou ale je, jak moc to ta bedýnka odnese -)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.