Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG GSA-4163B - recenze (16×16 DVD R/RW/RAM DL, IDE)

Hura, konecne. A snad prvni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neodpustim si to - Proc o teto mechanice pisete jako o "nejrychlejší DVD vypalovačce na trhu", kdyz uz napr. Plextor PX-712A umel palit a cist CD-R media 48x? O PX-716A (ktere je taky uz na trhu a mj. stejne jako jeho predchudci Overspeed umi) ani nemluve. Tez koukam, ze asi jedine Plextoru doslo, ze kdyz je to predevsim DVD vypalovacka, ze by bylo prijemnejsi a vhodnejsi mit vsechen soft na jednom DVD medium, misto plneho pytliku CDcek. :o) Jinak to, kvuli cemu Plextor pozdrzel vydani sve nove mechaniky v Evrope a stahnul uz vydane kusy v Americe (tj. kvalita paleni ve vysokych rychlostech), "resi" LG zjevne tak, ze to necha na uzivateli, at se s tim popere sam. Chtel bych videt ty obliceje, ktere tu sveho casu u zprav o Plextoru s takovou zasti a skodolibosti kritizovali a pomlouvali Plextor. Hold solidni firma se pozna uz tehdy, nez clovek vytahne mechaniku z krabice. BTW je zrejme, ze doufam, ze nova revize mechanik PX-716A, co se zacala prodavat minuly tyden, je uz skutecne po vsech strankach bezproblemova a proto taky uz velmi netrpelive vyhlizim slibovanou recenzi. :o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kam smeruje toto zrychlovani netusim ... pravdepodobne jako 54x rychlostni vypalovani na CD ... proste mlha.
Kazdopadne recenze perfektni, ale LG ... no nevim .. mam ji doma a vypaluje, to nemohu rict :)
Ale tak nejak divne. jedna se o typ 4082B a "snazim" se vypalit na 8x DVD-R Verbatim rychlosti 8x ... nejde to ... jednou ji to trva 14 minut, podruhe 9 :)) a nikdy se ji nepodari vypalit na toto "kvalitni" medium rychlosti 8x.
System je XP, absolutne v poradnu, software je NERO v jakekoliv verzi.
LG = DIVNA vypalovacka.
Je to jiz ma asi 3-ti. (znate to. montujete pocitace a menite hardware) a jako jedina je proste "DIVNA" .. mam z toho pitomy pocit, tak jsem se musel vypsat .. prominte :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Eric:  Myslíš, že to bude preňho odmena, keď mu budeš trčať zo zadku? :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud sem to pochopil, tak ty skoky v HW pozadavkach mezi 4120, 4160 a 4163 jsou hlavne kvuli rychlosti paleni?
Mam duron 950 Mhz a 256 MB, mam sanci s touhle vypalkou, pripladne s 4160, sanci palit slusne pri nizsich rychlostech? nebo ty HW pozadavky platej i pro nizke rychlosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: WTF?!!?!

Vsetci sa tesili na nove LG a pozeram ze nic-moc... :-( Zatial sa mi javi ako naj-DVD writer MSI DR16B. Pockame na novsi firmware a uvidime ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

super recenze, ale moc mi ve vyberu nepomohla. pockam jeste na plexiho, ktereho mam vyhlidnuteho. snad me kvalitou nezklame!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majk: ide hlavne o rychlost akou palis. 4x by Tio malo slapat v pohode, ak mas dobry mainboard (slusny chipset+spravne nastavene registre od vyrobcu) tak aj 8x. No a hlavne rychly HDD aby stihal dodavat plynule data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi se zeptám jako naprostá lama, ale co je to AWS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG je crap ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyghum>aplify weak sectors

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík! A nemělo by tam být amplify?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otestujte prosím Plextor 716A. Děkuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doufam, ze bude co nejdrive v CERNE variante, zatim ji nikdo nema...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jirka> jakou rychlosti zvlada ten Plextor vypalovat DVD-RAM???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ivan: zadnou, dvd-ram plextor neumi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, já se tak těšil No nevím, ale mě se zdá, že ta mechanika není nic moc. K čemu tak rychlý zápis, když nejsou media, ale stejně jak 8x se stejně nedá pálit jinak hrozí že bude pivní tácek:)). Hlavně bych upozornil, že mechanika není tak dobrá na chráněná CD. Já nevím, ale aby moje stařičká Yamaha F1 zvládala i po 3 letech v pohodě všechna chráněná CD bez problémů (zatím jsem nenašel CD které bych nevypálil, ale netvrdím, že žádné neexistuje) a novinka má problémy, tak nevím. No jdu hledat nějakou dobrou mechaniku, která sice nebude super rychle vypalovat, ale bude vypalovat vše
 
Ps: Nechci vést diskuzi nad legálním či nelegálním vypalováním SW a nikoho k ničemu nenabádám taky nic nelegálního nedělám, ale když už člověk do něčeho  investuje tak .
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita LG - mam 4040B a ted jsem ji po roce reklamoval - vyapleno asi 50-60 DVD+/-R a 10 DVD+/-RW. Posledni mesic neprecetla co vypalila (opakovane, ruzna media) - kdyz jsem ji reklamoval v cybex.cz, tak je to pry (obecne LG) nejporuchovejsi a nejreklamovanejsi mechanika - tak nevim, nevim, taky mam divny pocitm jako nekdo nade mnou ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,myslim že je ještě zbytečné kupúovat LG GSA-4163B
1)Nejsou vysokorychl.média
2)Má problémy s čtením DVD které jste předtím vypálily rychlostí 2× , je prostě připravena na nejnovější média, a nezajímají je média starší :)
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové díky za recenzi :) Teda ne že bych ji potřeboval, doma už pár dní trůní PX-716A , ale oceňuji tu práci, obzvlášť po té, co jsem zjistil, jak dlouho trvají ty testy kvality DVD pálení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja teda nevim, ted sem na vazkach mezi 4160 a 4163.
 
- cenovej rozdil je zanedbatelnej (150KC)
- vysoky rychlosti me nezajimaj, nemam na to komp (Duron 950Mhz/256MB)
- jedinej znatelnej prinos ve zrychleni by pro me byl 4*DL (ale nevim jestli by to muj HW zvlad, DL
media sou drahy a jak sem cet v recenzi vypaleni 4* nic moc kvalita)
- 4163 dopadla lip pri cteni poskozenych CD, ale 4160 zas dopadla lip u poskozenych DVD
 
Tak fakt nevim, asi si hodim korunou :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krocyk: Díky. Každá pochvala potěší.
Majk: Ale házej rychle, aby tak 4160 ještě byla!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni nad 4120B fw 111. Palim na Verbatim (-) v pohode 8x. A to mam sestavu dost shitozni (PIII 800,256RAM).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se vsichni doskali. Ja jsem si koupil tuhle mechaniku asi pred 10 dny a zatim zadny problem . Samo ze jsem netestoval jako tady a pockal jsem si na vysledky. Casem se to urcite vylepsi vcetne toho ze budou media. Navic ta mechanika stoji cca jako 4160B tak jsem si rekl ze horsi to snad o tolik nebude. Predtim jsem valcil na 4082 B ktery byla ok az na rychlost paleni CD proto ta "investice" do nove. Diky za recenzi.
Plexe si koupim az nebudu vedet co mam delat s tolika $. Uz jsem trochu vyrostl kdy v PC musi byt vse IN vcetne SW ;) Popripade kdyby nekdo litoval toho ze Plexe nemam poslu mu cislo uctu ;)
PS: trochu me mrzi ten DL 4x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste by dodal co tady plivou na LG v tom smyslu ze na Cybex mi rikali ze je to obyc. LG tak takovych lidi neni treba litovat. Ono tezko je sehnatelne DVD za 10 kc kvalitni (media) stejne tak se plati za vypalovacky a nejen.Hold vsechny penize prece nenasypu do neceho co za chvili bude prekonano to radeji koupim stredni tridu a za usetrene prachy .... kazdy at si doplni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím každého ´´BURNERA´´ a žádám o radu:
Tak dlouho jsem se těšil na LG GSA-4163B a ten test mě vážně dost zklamal.Určitě budu věřit slovu ZERA že testoval opravdu důkladně.
Řekněte teda jaká mechanika je nej která zvládá 16X na + media,protože - media mě naprosto nezajímajíá.A hlavně chci kvalitní zápis pro DVD+ v rychlostech 4 a 8.
The_mike

PS:už se těším na vaše odpovědi a předem děkuji za zlaté rady --jakou mechaniku mám teda zakoupit--

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Majk:
Ty systémové požadavky bývají poslední dobou od výrobců hodně nadnesené. Vypalovačka totiž bude pálit i když ji dáte do PC s procesorem Pentium MMX 200 MHz. Jiná věc je, jestli stihne počítač do vypalovačky dodávat dostatečně rychle data. To je vhodné nejprve ozkoušet a při zjištění, že to nestíhá (zpracidla pomalý disk) je třeba to řešit a to lze několika způsoby. Jednak rychlejším diskem, jednak více defragmentovat, nebo třeba zpomalit pálení a nebo to nechat na ochraně proti podtečení bufferu. Bude sice zasahovat mnohokrát, ale to DVD by to nakonec vypálit mělo.
Malá poznámka: Při pálení DVD rychlostí 8× jde do vypalovačky zhruba 11 MB/s. To při dnes docela běžném 2MB bufferu znamená, že výpadek dodávky dat může být proveden na necelé dvě desetiny sekundy (pod 0,18 s), jinak zasahuje ochrana proti podtečení bufferu. To je důvod, proč se u 16rychlostních palíren nasazují systémové požadavky tak vysoko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výborná recenze. Jen malý dotaz budete testovat BENQ DW1620A?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lepaso: letos určitě ne, na řadě je Nec ND-3520A a ještě chceme stihnout toho Plextora.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to teď s CD-R Bell Technology HTY-SE Gold? Hodil jsem to do SOHW-1633s a v aplikaci SMARTBURN mi to ukazuje že výrobce je nějaký Plasmon Data Systems.. Ukazuje to špatně nebo jsem jenom něco přehlédnul??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže ze všeho toho mi vychází, že nejlepší LGna je 4120 a pak také 4160.. škoda že LG 4120 už není na skladech..:o(( koupil bych si ji raději než ty novější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu dotaz mimo. Omluvte mou neznalost, ale co to přesně znamená to AWS ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mam LG 4120 a vypalil jsem na nem uz asi 40 DVD, 20 jich bylo plnou rychlosti (8x) a musim zaklepat - vsechny jdou precist jak v LG tak ve stolnim DVD. Palim na Verbatimy a Gigatainy a 100% spokojenost. Samozrejme posledni FW a PC ma CPU P4 2 GHz, RAM 512. LG = 1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Goro:
Hehe, to se ptáš v týhle diskuzi už druhý a odpověď tu také je. AWS - Amplify Weak Sectors - otrocky přeloženo jako zesílení slabých sektorů. Pročti si tohle: http://cdr.cz/a/880

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@The_mike: no, stihne mě určitě kritika, ale kup si NEC-ND3500AG. Tady v recenzi sice nepředvedla nic moc zápis na DVD-R, ale podle mě šlo o nějaký buď prototyp nebo vadný kus, protože mi pod rukou prošly už asi 4ks. a žádná neměla problémy. Mám jí taky a zápis úplně v klídku i na levnější média, DVD-R i DVD+R (ověřováno CD/DVD-Speed a K-Probe). S neofic. firmwarem zvládá nastavení BookType i na DVD+R (s oficiálním jen na DVD+R Dual Layer). Má sice trochu problémy s poškozenými DVD, ale to řešim druhou mechanikou.
...a navíc moc nestojí a jsou k dispozici 3 barevné varianty.
P.S.: jo a DVD+R DL zápis s over-speedem 2,4x @ 4x ve vynikající kvalitě neni k zahození (zkoušeno na Verbatim DL)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase zdraví The_mike všechny ´´BURNERY´´

DavesMane díky za tvojí odpoveď.
Jsem trochu popřemýšlel a došel jsem k závěru že si počkám až u nás v obchodech normálně najdeme ND-3520A,takhle bych si představoval svojí první DVD palírnu a chtěl bych znát kritiku na tuto mechaniku tak pište svoje odpovědi.Snad to nebude takový ´´propadák´´ jako u LG 63
PS:To LG jsem si chtěl zrovna dnes zakoupit ale přišel jsem ze školy a shlédnul recenzi,která mě tak odradila.Schválně se mrkněte http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=2120

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám dobré zkušenosti s Pioneerem 108. Pravda pálím výhradně ma TY, FUJIFILM a VERBATIM. Každopádně mě překvapila dobrá kvalita vypálené Verbatimky DVD+R DL 2,4x, na kterou jsem to omylem pustil 4x.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> The_Mike:
ND-3520 už zahlédl i CD-R server ;-) http://cdr.cz/a/12599

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně bych si asi GSA-4163B s klidným svědomím pořídil, protože recenzovaný kousek má firmware A00, tedy první. Rozhodně se dá předpokládat, že se v dalších firmwarech chyby vychytají. Jinak pro pořízení této palírny bych byl mimo jiné především kvůli DVD-RAM. Sám mám stařičkou LG GSA-4040B a až na to, že je tak trochu pomalejší, je docela slušná (akorát neumí měnit book type, takže zapisuji preventivně zatím na DVD-R/RW a DVD-RAM). Dvouvrstvou palírnu koupím až budou dostupnější média (jak fyzicky, tak cenově).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Coo zahlédl, CDR server ji už testuje!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co byste mi teda doporucili k tomu duronu 950/256MB :-))
4160 nebo o 150Kc drazsi 4163?
 
pokud by se s firmverem melo zlepsit to cteni skrablych DVD na uroven 4160ky /100%) tak bych do
4163 asi sel :-)
jinak je jasny, ze ty testy cteni skrablejch DVD muzou vychazet trochu ovlivneny (nikdy se nenastolej
 stejny podminky a taky mozna nebyl testovan dostatecny pocet skrablych DVD), nebo se mylim?
 
Dik za radu, v pondeli nebo v utery pro jednu z nich jdu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to do recenze doplnit, že neumí měnit booktype u +RW medií, aby to pak někoho zbytečně nepřekvapilo.

Zajímavá je ta kvalita pálení na +R verbatimy, jinde jsem tak špatné výsledky neviděl, snad jen u nějakých "falešných" MCC/003 bez seriového čísla na vnitřním okraji, na které si lidi stěžují. I když je pravda, že vaše vybraná testovací mechanika bude nejspíš citlivější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná mě tu sežerete, že neumím vyhledávat na CDR serveru, ale fakticky jsem to hledal.. a nenašel..:o) Co to je ten book type?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

plus ještě jeden dotaz. Je LG 4160, teď jste testovali 4163. Ale v prodejnách je ještě označení 4161, díval jsem se a moc se to neliší.. Doporučujete tedy 4160 nebo 4161?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Vas slo by updatem FW udelat z LG GSA-4160B LG GSA-4163B ??? Nebo to je jinaci HW ???

Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adamantium: Booktype lze nastavit u DVD+ formátu a způsobí to, že se vypálené médium netváří jako DVD+R, ale DVD-ROM, takže tato média přečtou i přehrávače, která běžně DVD+ formát neumí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam vypaleny disk DVD-RAM ve windowsech pomoci InCD. Na Linuxech tenhle disk neumim procist.Disk je naformatovan ve formate UDF 2.1. Nevi nekdo, jak to udelat, abych se na DVD-RAM disk dostal v linuxech?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GSA 4161 neumé DVD-RAM 4160 ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

c0ma: měl by jsi mít v kernelu zakompilovánu podporu UDF.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@The_mike: no, to rozhodně schvaluju. Pokud to bude kvalitativně stejný s 3500 a navíc přidaná podpora DVD-R DL (+ nějaký zrychlení přepisu, jestli se nepletu...). To budu i naštvanej, že jsem si koupil 3500, protože předělat nepůjde (jiný HW) a přijdu tak o možnost DL zápisu na -R. I když, Bůh ví, jak to bude s kompatibilitou, myslim si, že DVD+R DL jsou na tom docela slušně (alespoň s DVD-ROM BookType určitě).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: zatial by som sa nezbavoval tej 3500, zatial mam skusenosti, ze 3500 pali lepsie ako 3520, vyssie rychlosti RW tak skoro nevyuzijes a DVD-R DL asi tiez nie..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Daji se nekde sehnat ty 5x DVD-RAM Maxell???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já zapsal na  Verbatim DVD+R (8x)  rychlostí 12x a mechanika  LG GSA-4163B A100 něměla problém po sobě přečíst dvd i test ve speedu dopadl dobře zatím jsem spokojen taktéž test DvdInfo dopadl dobře tak uvidíme jinak medium je též MCC 003

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pixel: Mám přesně stejnou zkušenost s LG 4160. Zápis 12x rovněž na DVD+R Verbatim 8x a disky jsou čitelné i na stolních přehrávačích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevite tu nekdo proc kdyz palim audio CD v posledni verzi NERA tak kdyz dam kontrolu dat tak je neuspesna? Palicku mam Toshibu SD-R 6732. Ona taky svine pali jen 8x misto 16x a nevim kde je chyba! DMA jede fpohode, totez mi to dela u DVD :o((( ze misti 4x jeded2x a jeste k tomu jen na nejake media. DES!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, prioravuje se firmware kterej prekope 4120 na 4160, zatim pokud vim je to alfa, takze neni volne dostupnej (samo ze neoficialni), a pokud to vyjde, bude mozna i uprava na 4x DL pro 4120 (v principu nevidim problem, pokud umi palit 12x na normal, je jen otazka firware aby palila totez na Dl media).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sice je pěkné, že jste otestovali pálení na DL 4x, ale co třeba říct, jak pálí 2,4x? Protože zatím jsem viděl jen média pro rychlost 2,4.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oscar: Pošli mi paklík DVD+R DL a tvé přání bude vyslišeno. Budu testovat každou rychlost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vim, je to vyjmenované slovo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otázky pro Zera:
1. Už máte model palírny ND-3520. http://cdr.cz/?dvd_rekordery/nec/nd3520.html
2. Kdy si myslíte že bude na českých skladech.
3. Na kdy plánujete vydat recenzi na tuto mechaniku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

The_mike: Bracha kupoval ve stredu tuhle LG a pry uz mu nekde NEC 3520 nabizeli (mozna v Agenu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majk: mam stejnou sestavu a 4163 uplne vpohode...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zero_cdr:  No přeci jen pálit na médium certifikované pro 2,4 4x, a pak si stěžovat, že to mechanika pořádně neumí, i když to třeba není médiem, a nedoložit, jak se chová při rychlosti odpovídající médiu, mi přijde poněkud nefér a zvláštní. Myslím, že je dost lidí, kterým jejich hardwaroá konfigurace dovolí vypálit DL akorát tak 2,4 a asi by rádi věděli, jak to ta vypalovačka zvládá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Nero 6.6.0.3 mi ve vlastnostech rekorderu změnu book type nabídne.
2) Vypálil jsem pomocí NERO několik Verbatim DVD+R (8x) rychlostí 12x (zřejmě všechny s book type DVD-ROM, jak nyní zjišťuji) a úspěšně to po sobě přečetl - ihned verifikací v NERU a o pár dní později zkopírováním v Salamanderovi (rychlost čtení zhruba odpovídající, nepozorováno žádné viditelné/slyšitelné zpomalení). Pro jistotu jsem teď provedl i test čtení v NERO CD-DVD speed - proběhl bez potíží (4.25 10.04x, průměr 7.53x, křivka hladká až na drobnou vlnku (+-2 zobrazovací body) okolo 1.6GB)
3) V šuplíku leží zatím nepoužité Verbatim 16x. A po přečtení recenze mne mrazí v zádech i z těch 12x. Chci udělat i vlastní testy PI/PIF, ale nepodařilo se mi na GSA 4163B rozběhnout testy v KProbe2 roztočí disk, hned skončí a jako test range výsledku uvádí nesmyslný 0-0.2.0 . Autodetekce rozsahu přitom vypadá 0:2:0-481:24:57. Otestovány obě kombinace driveru (ASPI/SPTI) a různé typy i déleky rozsahu. Nero CD-DVD speed při test kvality disku rovnou hlásí chybu při inicializaci. Navíc vidím, že v recenzi je pro test čtení použita jiná mechanika. Dokáže vůbec GSA 4163B testovat PI/PIF? A jakým programem? Nebo že by byl problém v book type DVD-ROM? Nějaký nápad co s tím? Mám system MS Windows XP SP2, v případě nutnosti nainstaluji bokem W2K.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

The_mike: Kdy bude na skladech nevím, recenze bude v pátek, když vše dobře půjde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oscar: To ví i výrobce, že takové disky nejsou. Pokud to mechanika dovolí, mělo by to být OK. Já si nestěžuju, že je to ve špatné kvalitě, jen to konstatuju. 4× zápis DVD+R DL není pro konfiguraci o nic náročnější, než zápis 4× DVD+R, nebo -R. Každou rychlost zápisu nemůžu vyzkoušet, DVD+R DL je zatím vzácné zboží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Petrjr: Pokud vim, tak LG neumi merit kvalitu zapisu DVD v zadnem softu. KProbe je pro mechaniky s Mediatek chipsetem (LiteOn a jejich OEM verze).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vracite se k recenzim v okamziku kdy se objevi rychlejsi media a novejsi firmware? Moc by me zajimalo jak to dopadne potom...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zvedavec: nevracíme, protože po otestování se mechanika musí vrátit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak musim plne souhlasit s jiz uvadenym nazorem na DL test. Vy jste se fakt pomatli nebo co ... je to vec co me nejvice zajimala (a myslim ze i mnohe jine) a vy to pohrbite takovym paskvilem, vezmete jedno medium a pouzijete necertifikovanou rychlost a pak to zachranujete nejakymi svymi uvahami. Kdyz nekdo obetuje prez dve ste za medium, myslite ze bude riskovat nekvalitni zapis kvuli par minutam??? Dost uvazuji o koupi tehle mechaniky, neb jsem zrovna tento tyden zkusil vypalit jedno DL medium v LiteOn SOHW-832S, vypaleni probehlo sice v poradku, ale zadna z mechanik co mam ho neni schopna precist (da se vysvetlit tim, ze jsou to mechaniky pre-DL ery), ale ani mechanika kde jsem to vypaloval (pry to je snad jeji 'vlastnost', no stejne to vypada ze zkusim reklamaci a pujdu do jine). Diky vasi recenzi nevim ted zase nic, jit ci nejit do LG ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kup si Pioneera a máš po starostech

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lovok: myslím, že jsem zatím zdráv. Právě proto, aby se něco podobného nestalo, testujeme zápis maximální rychlostí za Vás.  Pokud to mechanika umí, nevidím důvod, proč neukázat, v jaké kvalitě to umí. Pokud je kvalita nevyhovující při 4× speed, asi každého napadne používat raději certifikovanou rychlost média.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je nekdo nedockavy ohledne recennze toho plextora (px-716a), tak jedna recenze je na http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=11810. Jinak bych se rad zeptal, jak to je se ctenim dvouvrstvych dvd+r dl disku v normalnich dvd-romech. Ja mam treba plextora px 116a a dvdinfo mi ukazalo, ze to necte. Popripade jak dopadne cteni ve stolnim prehravaci.Dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zero_cdr  jen dotaz rozebíráte mechaniku před nebo po testech ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pixel: fotí se až po testech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vecino: Stačí se podívat na recenze obou mechanik. Pak si budeš moci odpovědět sám. Hardwarově to jsou zcela jiné mechaniky, včetně chipsetu.
Adamatium: Podle LG je mechanika 4161 touto firmou zcela nepodporována, na našem trhu se vůbec neměla objevit. Stáel čekáme na oficiální vyjádření. Pravděpodobně to byla nějaká zakázka pro velké výrobce PC, kteří je pustili i samostatně. V každém případě doporučuji koupit 4163, protože u té 4161 těžko budete čekat třeba na firmware. Ale počkejme na oficiální vyjádření LG.
Pixel: Většinou po testu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle všeho 4161 neumí DVD-RAM, ale nevím jestli mluvíte o stejné mechanice. Ja jsem měl objednanou GSA-4163B, v obchodě mi dali mechaniku s číslem 4161B a tvrdili že je to totožná mechanika. Já ji doma ihned vyzkoušel a hned jsem ji šel vrátit. Neuměla DVD-RAM. Její označení nebylo GSA ale GWA-4161B!
Jen hádám, ale myslím si že gSa = Supermulti (všechny 3 formáty DVD) a gWa = Writer (jen pluska a mínuska).
Každopádně si na to dejte pozor, pravěpodobně jde o úplně jiné mechaniky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dan: Co to bylo za obchod s takovymi odborniky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jsem pokusy s vypálením testovací Verbatim DVD+R 16x a 8x@12x a zpětné čtení nedělá problémy. Ale na LG nedokáži otestovat PI/PIF. Nemáte zájem udělat kontrolu u Vás? Není některý z redaktorů z Prahy, předal bych Vám již vypálená testovací DVD (+ nejlépe i nějaká prázdná ze stejné serie jako srovnávací etalon), případně předem vypálil další testovací DVD dle Vašich požadavků.

Výsledky testů k jsou na www.petrjr.cz/GSA4163B/

S pozdravem, Adámek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petrjr: Není. Nejlíp se porozhlédnout někde v okolí, zda někdo nemá LiteOna, aby ti to změřil.
Dan: Nemeškej a utíkej si to vyměnit za skutečnou 4163!! To nejsou rozhodně stejné mechaniky. Příště bych si u nic nekoupil už ani šroubek!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, uvažoval jsem nad koupí LG 4163, ale po recenzi už ne. Stále se mi ze všech recenzí jeví nej. MSI DR16-B, nemáte nějaké zkušenosti s touto palírnou? Dík

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<B>martin:</B> Díky za info. O svátcích se pozeptám kolem a pokud někoho najdu tak se ozvu s výsledkem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

¨Proč ješte není k dispozici recenze Plextoru 716 a Teacu  516?Jinak jaké máte zkušenosti z vypalovačkama od MSI?Konkrétně z DR16-B?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim potrebuji radu, co znamena hlaska v programu Nero CD-DVD Speed : no additional sense information (031090)
Tato hlaska se mi objevi, kdyz chce program testovat zatizeni procesoru u LG GSA-4163B a ani neotestuje zatez 1x :o((

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam GSA 4163 B a ta na rozdil od 4160B umi book type v neru 6603.
Da se nastavit :
a). Automaticky,
b). DVD-ROM,
c). Physical disc type,
d). Current recorder setting

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to už vie aj 4120 a v nerovi 6.6.01

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím vás co je to  AWS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mário: V této diskuzi jsi už třetí, kdo se na to ptá. Nic ve zlém, ale co kdyby jsi zkusil trošku hledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz z meho prispevku je videt, byla zabijecka a byl jsem koupit za penizky palicku LG GSA-4163B To prasatko se tak tesilo az prijde na nej rada, ze jsem proste neodolal :o)) Jeste abych presneji upresnil muj dotaz ohledne te hlasky co jsem vypsal v predeslem prispevku, prelozit si to umim, ale jde mi o to , zda to je chybou software a nebo hardware, ze nedokaze provest diagnostiku a ze ukonci beh programu . Program Nero CD-DVD Speed je ve verzi 3.16 a LG GSA-4163B ma jak uz bylo v recenzi receno firmware A 100. Za odpoved predem dekuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-Neználek-: Hlásí to software ale je to médiem. Ne že by bylo vadné, ale mechanika s ním neumí pracovat. Na jiné to třeba fungovat bude. Ale jak to vypadá, možná je i něco shnilého přímo v tvém PC. Možná i nějaký konflikt ovladačů, či něco jiného. Kdyžtak zkus ještě ASPI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mário: Ty nevíš co je to AWS? Jak již psal Corwin78, stačí jen dobře hledat, tak třeba já jsem toho našel opravdu hafo! Tady máš na výběr z několik možností, buď je to za:
 
a) AWSed - Nabídka shareware a freeware programů vytvořených skupinou Awsed.
b) Autoservis AWS - Jiří Kot (Autoservis. Obchod.)
c) AWStudio - Postprodukční centrum. Dabing a titulky pro videodistributory i televize. Zpracování videopořadů.
d) AWS Kladno 24.3.2002 (http://www.volny.cz/sskdelta/images/aws_kladno/page_01.htm)
e) AWS - American Welding Society (http://www.aws.org)
f) Žeby nějaká normalizace AWS?
 
Teď už stačí si jen vybrat co je správně...    ;-)
Pokud ti ani toto nepomůže, tak ještě můžeš zkusit tohle (za obsah ale neručím): http://cdr.cz/a/cdr/hledat?hledat=aws&x=13&y=6

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by stačilo zalistovat v této diskuzi, protože to tu bylo již dvakrát vysvětleno. Zopakuji to tedy potřetí. AWS - Amplify Weak Sectors = zesílení slabých sektorů. Viz např. tady: http://cdr.cz/a/880

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: No některým se to prostě musí napsat česky, jinak tomu nikdo nerozumí. A nebo to napsat českou zkratkou:
ZSS - Zesílení Slabých Sektorů

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

EXTRA: Jasně. Příště budeme psát ZSS. Pak to bude chápat každý ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

 Ahoj, koupil jsem smažírnu 4163 a páč je to moje první smažírna, tak se chci zeptat zda-li je normální když založím jakekoliv Prázdné medium a chci ho otevřít napíše mi disk není přístupný, nebo neplatná operace! Jsem z toho ještě jelen, tak omluvte mojí neznalost! Chápu to tak že se s každým dvd mediem musí něco provest než se na něho začne pálit? Děkuji za polopatické odpovědi! :-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To Davik.To je OK.Kedze medium je ciste tak tam zatial neni ani co nacitat a system nevie o aky format sa bude jednat UDF, ISO a pod.Podstatne je ze Nero si s nim rozumie...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajtra bude tyzden co som kupil tuto mechaniku.Zatial som v celku spokojny.Palil som na vsetko co je momentalne v predaji CD-R(W), DVD-(+)R(W), DVD-RAM a 2ks DVD+R DL.Vsetko citatelne v DVD playeroch Philips a Denon.U Denonu nebol postrehnutelny prechod do druhej vrstvy(2MB cache).DL som palil v certifikovanej speed lebo overspeed ma absolutne nezaujima.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi vysvětlete mi proč mi nero páůí na DVd v nějakém divném formátu UHF?
A když zadám klasické Iso,tak mi to napíše,že nemuže vypáli,protože je soubor delší než
2giga.nebo tak nějak. Proč? Jaké omezení má ISO pro DVD ????
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a jinak jsem šťastným vlastníkem LG GSA-4163B asi 2 dny a zatím jsem vypálil asi 10-15 dvd nějaké to CéDo a zatím v poho.
(Až na to hrůzné čekání při vložení média do mechaniky.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kosta: nemáš náhodou nainstalované InCD?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: InCD zpomaluje nacitani media?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, hodlám svou LG 4163B upgradovat na firmware A104 a tak by mě zajímalo, jestli A104 už řeší problém s kvalitou zápisu na DVD+R 12x a 16x. Děkuji za odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Yngwie
 
Nevím přesně o jaké problémy mělo jít, ale pálil jsem s firmware 1.04 nedávno opakovaně 16× DVD-R Verbatim DataLifePlus a problémy jsem nezaznamenal.
Rychlost vypalování v Neru se mi zdála OK, rostla až někam k šestnácti, ale fakt je že když to přelezlo dvanáctku, tak jsem to už přestával sledovat. Jiné mechaniky i přehrávače to pak četly zcela bez problémů.
Nedělal jsem žádné testy, ber to prostě jako empirickou zkušenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yngwie: Věnuj se tomu trochu, projdi si tuto diskusi celou a objevíš mnoho odkazů na testy vypalování 12x a 16x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To X-22:
V recenzi pisou, ze palit na DVD+R rychlosti 12x a 16x je nepoizitelne. Meli firmware A101. Tak by me zajimalo, jestli kdyz si dam A104, tak to bude uz v pohode.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono Nero nedovolí vypálit kompilaci jako ISO, je-li některý ze souborů větší 2GB. V tom případě vnutí UDF. Je to normální. S InCD to nesouvisí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To X-22:
V recenzi pisou, ze palit na DVD+R rychlosti 12x a 16x je nepoizitelne. Meli firmware A101. Tak by me zajimalo, jestli kdyz si dam A104, tak to bude uz v pohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yngwie: Co LG oficiálně k FW vydala, to jsme uvedli. Leda by to tu někdo ventiloval z vlastní zkušenosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mých zkušeností to s DVD+R Verbatim 16x v Neru vyleze max. na 12-13x, ale stačí mi to.   

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Milan:
To je sice hezke, ale je to DVD citelne? Aspon nejak slusne? (hlavne DVD Video)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majko: Take mam vypalovacku pripojenou pres USB 2 a toto je v pohode..Jediny problem mam s tim, ze nemohu palit CD 1:1 ani z obrazu a ani audio CD...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar, chtěl jsem se jen zeptat jak rychle Vám 4163 s firmware 104 grabuje Audia. Mně to nejede rychleji jak 8-10 x a podle mého je to šeredně málo. Používám audiograber 1.8x a i kdyz nastavim rychlost cteni na maximum stale si to jede svejch 8-10x. Pc je Barton 2,3GHz, 512 x 2 400 DDR, 200 GB WD 8 mb cache. Disk je primary master, mechanika secondary master. UDMA je v poradku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DObry den, mam tu jeden problem a rad bych ho vyresil. Mam tuto vypalovacku chvili. vcera jsem kopiroval par DVD filmu, ktere byly vypaleny na media Verbatim. Par filmu bylo i ruznych noname mediich. Na noname mediich jsem vse zkopiroval naprosto perfektne a image soubor je bez chyby...ovsem jakmile chci vytvaret image soubor z filmu, ktery je na Verbatim mediich tak me zacne Nero hlasit "chyba cteni sektoru". Zkousel jsem Nero, Alcohol, CloeCD, DVD Descrypter..proste vsechno mozne ale nic nepomaha. Firmware mam nejnovejsi. Nevite nekdo kde by mohl byt zakopany pes?..za vsechny pripominky a napady budu vdecnej.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Yngwie
 
Přečti si, co jsem Ti už napsal a z toho musíš jasně pochopit:
a) je to použitelné
b) jde to přečíst jinde (včetně DVD přehrávače)
 
A nebaví mě se furt opakovat. Lidi, poslouchejte trochu, co vám člověk říká!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co treba ze je to na tech Verbatimech blbe vypalene ?!?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To X-22

:-) mam pocit, ze ty nevnimas, na co se ptam. ja se ptal na DVD+R a nikoliv na DVD-R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tlamik: samozdrejme me to napdalo, ale pochybuju o tom cim dal vic, protoze neudela image z Verbatimu od ruznejch lidi...a aby meli vsichni spatne smahly verbatimy to pochybuju

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rad bych se zeptal jestli nekdo tusi kdyz na DVD+R Verbatim  8x vypalim data plnou rychlosti v LG 4163B, jak dlouho budou data citelny, rok, dva? tri??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Yngwie: Problém s čitelností takto vypálených DVD jsem nezaznamenal. Přičítám to postupnému zlepšení firmware.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Yngwie: I když dobré výsledky byly zaznamenány už s FW A 101: http://www.cdfreaks.com/article/172/5. 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> Yngwie
 
Aha, tak to se omlouvám, jsem slepý, blbý a sarkastický. Málo spím, piju moc kafe a jsem protivný. Fakt jsem si to nevšiml. Promiň, promiň ...
 
Přístě mi tam hoď to plus barevně, třeba se všimnu :-)
 
Takhle: DVD+R

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam porad 101 a smazim 16x + i -, a problemy jsem nezaznamenal, media jdou precist, testuju je cdspeedem ...
Ty popisky, co vydava oficialne LG k FW jsou na hovno, neni tam nikde presne popsano, co to resi, takze jsem zustal u 101 a nemam problem, az ho budu mit, tak treba prejdu vys

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Vás. Mám ASUS A7V880, 120GB IDE harddisk ako primar master a mechaniku 4163 ako sekundar master. Všetko je bez problémou akurát že mi nechce vypáliť určité DVD. Filmi idú bez problémou ale akonáhle dám nejaký koncert alebo hudbu tak to pri napalovaní pri okolo 70% sekne a je koniec. Pritom origimál disk načíta, spravím Imege, ale keď dám páliť tak je koniec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lacoo: Aktualizuj firmware palírny, IDE ovladače a ten soft, co používáš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Vas lidi, potreboval bych pomoci. Koupil sem si tuto vypalovacku a nemuzu prijit na zpusob jak zmenit region. Asi delam neco spatne. V systemu=>Jednotky CD/DVD-ROM=>karta region disku DVD=> mam defaultne nastavenou oblast cislo "2". Kdyz si vyberu region "ceska republika" (je tam dvakrat), mimochodem je to cislo "1" tak mi to nepovoli zmenit stim ze tam neni zadne medium pro region 1 a nebo nemam admin prava (coz samozrejmne mam). Pocet zbyvajicich zmen mam "4". Kdyz prinesu nejake dvd z pujcovny tak mi ho "PowerDVD" odmitne prehrat s tim ze v mechanice neni medium. Kdyz toto dvd "ripnu" dvd shrinkem do ".iso" a nastavim "bez regionu" a toto ".iso" pomoci daemonu strcim do virtualni mechaniky, tak s timto virtualnim dvd nema "PowerDvd" zadny problem. Tak by mne zajimalo jestli pri zmene regionu musi byt dvd v mechanice. Mam Barton 2500+; 2x256 RAM; Abit NF7-S; HITACHI 160GB SATA disk na jednom kanale a jinak zadne SATA zar. PATA zarizeni mam jenom tuto smazku (firm. A 104) na sekundaru jako Master; Win XP SP 1. dik za pomoc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rad bych se zeptal kdyz v LG 4163B s firmwarem A100 vypalim na DVD+R Verbatim 8x vypalim maximalni rychlosti jak dlouho budou citelny data?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vicious: Pokud máš možnost, tak zkus udělat image na jiné mechanice, a hned víš, na čem si.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar všem! Tak jsem tak procházel snad všechny diskuse o této vypalovačce, a nikde nenašel odpověď na to, co potřebuju. Problém se netýká mě, ale mých známých...
2 kámoši si koupili tu samou vypalovačku - LG GSA 4163B, a mají ten samý problém. Já tu vypalovačku koupil až po nich, a ten problém nemám...
O co se jedná:
Vypalovačka pálí v pohodě CD+R, čte DVD snad všech formátů, ale když jí dají ochutnat CD-R (konkrétně Verbatim, Imation, TY...), tak to vypalovačka prostě neskousne, prostě jim nepálí CD-R.
Je mi to divný, protože já jí koupil včera, dal jsem jí sníst CD-R a CD+R (konkrétně Verbatim), a vypálila všechno v pohodě.
Možná se ptáte, proč to řešim, ale vzhledem k tomu, že mám tu samou vypalovačku, tak se chci předem vyvarovat nějakýho průs..u.
Za odpovědi předem dík.
 
Jo, ještě se zeptám, jsem totiž v pálení DVD tak trochu lama, potřebuju nainstalovat nějaký ovladače, nebo stačí jen to, co si najdou Wokna? A poslední dotaz, když chci přehrát vypálenej DVD film v Media playeru, tak mi to hlásí nějakou stupiditu, jako že problém s autorizací, nebo autorská práva, už ani nevim, co to bylo, ale když to dám přes Power DVD, tak to jede v poho. Čím to je?
A úúúúúplně na závěr - má cenu upgradovat firmware? Palírna šlape, jak má, tak si říkám, abych to tím novým firmware nezmršil...
 
Díky a to už je fakt všechno...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, mam LG 4163B s FW A104 a takový malý dotaz. Pálím převážně filmy a někde jsem se dočetl, že nejlepší je (aby to všechny stolní DVD přečetly) nastavit Book Type na DVD-Rom. V CD-DVD Speedu v sekci Bitseting jsem to chtěl provést, ale jde mi to jen u plusových formátů. A tak se ptám, proč to nejde u mínusových formátu (Book type mi to dovolí je DVD-R) a dále se ptám, co je lepší použít. DVD+R, které se změní na DVD-Rom nebo DVD-R, které zůstane DVD-R? Jde mi hlavně o to, abych měl co největší šanci, že to přečtu na co největším počtu stolních DVD.

P.S: Zkoušel jsem (při pálení na DVD-R) změnít Book Type v Neru na DVD-Rom, ale stejně se to vypalilo jako DVD-R. I v DVDShrinku jsem zatrhl možnost DVD-Rom, ale opět mi to na DVD-R udělalo Book Type DVD-R :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejam se mi to cele podelalo.
DVD mechanika mi cte i zapisuje pouze 1.5x rychlosti !
V cem muze byt problem a jak ho odstranim?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Exon: Tohle mi dělala CD vypalovačka. Čím jsem to odstranil: zformátoval jsem disk. Pokud se ti nechce do brutality,
tak zkus reinstalovat Wokna, ale myslím, že to jsem zkoušel a nepomohlo to. S nějakým softem si to asi nerozumí.
Co bych ještě zkusil: podívej se, jestli máš přenos DMA. Možná tam máš PIO, tak to změň na DMA a mělo by to šlapat.
Čus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k tý mý otázce: jedná se o DVD-R a ne o CD-R. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se dival do Spravce zarizeni.
Je tam combo, ve kterem mam vybrano "DMA (je-li k dispozici)" a pod tim je okenko Aktualni rezim prenosu a tam je "Rezim PIO".
 
Cili i kdyz mam nastavenu preferenci DMA, pouziva se PIO. V cem muze byt problem a jak ho resit. Formatovat HDD ci reinstalovat wokna prakticky nepripada v uvahu.
Je to ale problem pouze te LG vypalovacky, jen ta bezi v PIO. Vsechna ostatni zarizeni (HDD), i na stejnem kanalu, bezi v DMA, resp. Ultra DMA 6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak to máš skoro vyhráno. Tak to tam změň ručně. Dej tam režim přenosu DMA, nebo co tam máš, hlavně ne PIO.
Režim PIO je pomalý a praktický téměř nepoužitelný. Např.: u mé CDromky jsem měl režim PIO, cukaly se i filmy. Nastavil jsem
DMA, a hurá, všechno v poho...
 
Prostě to tam změň růčo a vesele pal dál...:-)
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemam vyhrano!
Psal jsem, ze v tom hornim combu mam vybrano "DMA (pokud je to mozne)". Ale to dole, to ukazuje REALNY STAV, to uz neni mozne menit. A tam proste je PIO.
Proste pocitaci jsem rekl, ze ma pouzit DMA, pokud to je mozne, ale on mysli, ze to mozne neni a pouziva PIO.
 
Podivej se do Spravy systemu na nastavovani IDE kanalu. Jsou tam proste jen 2 volby:
1) PIO
2) DMA (pokud je to mozno)
 
Ja mam nastavenou tu druhou volbu, ale on stejne pouziva PIO, asi proto, ze si z nejakeho (jakeho?) duvodu mysli, ze DMA pouzit nelze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak hlavně že víme, kde je zakopanej pes. Tím to je, a tím jsem si jistej. Ted akorát, jak tam dostat to DMA?
 
Tak v první řadě bych zkusil restartovat počítač, a pak se podívat, jestli se to nezměnilo. Druhá věc je nastavení v BIOSU - myslím, že by tam mělo být nastavený PIO 4, ale do toho tak nevidím, tak ti tady nechci kecat nějaký bláboly. Spíš bych se snažil vygooglovat jak nastavit to DMA... Někde o tom bude nějaká diskuse. Vím, že jsem měl stejný problém, ale už si nepamatuju, jak
jsem to opravil...:-( Tak sorry, ale jsi zase o krok dál:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To Exon: Podobný problém (s jinou mechanikou) jsem vyřešil nastavením v BIOSu. Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem tu mechaniku v BIOSu znovu detekoval a povoloval UDMA a pak už to šlapalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Exon: Řešení je prosté milý Watsone. Ten IDE řadič prostě odeber, rebootuj, on se znovu najde a už to bude zase s DMA.
Matos: No právě firmware to můlže být ten rozdíl mezi tvou a jejich palírnama. Ať se podívají jakej tam mají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: firmware mají A103. Já jsem se doma nedíval, co mám...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To: Corwin78  Ne INCD nainstalované nemám ani nic podobného :-)
Ještě bych měl otázečku Jak přinutím vypalovat Nera vetší rychlostí,než jaké mi standartně nabídne.
např. Bych chtěl zkusit na DVD RW 2x vypálit třeba 4x.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem v BIOSu dal znovu autodetekci te DVD mechaniky.
Koukal jsem pak, jaky je nastaveny AccessMode. Moznosti jsou: CHS, LBA, Large, Auto. Vybrano je Auto. Po restartu (a autodetekci) je ve WinXP stale ta mechanika v modu PIO.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: ano, to vypada, ze zabralo.
Ale ted mam jeste dalsi problem: Potreboval bych neco podobneho udelat i s primarnim radicem (protoze i na jeho druhem kanalu mam neco, co nefunguje spravne). Ale to bych si asi mohl docela zle nabehnout, kdybych zrusil IDE radic, na kterem je HDD, ze ktereho se tahaj XPecka, co? ;-)
 
PS: Vypada to, ze se vyznas. Tak mi jeste zkus poradit, jak opetovne rozchodit firewall v XP-SP2. Proste mi po restartu nenabehne a nejde ani pustit rucne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Exon: Bez obav odeber i ten primární a restartuj ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem si tdk 25ks, ale jsou asi nejaky posrany nebo co, protoze kdyz vypalim film, tak mi moje dvd mechanika proste to dvd neprecte, ale ta palirna lg 4163b to cte absolutne v pohode a nema s tim zadnej problem, tak nevim jestli to je spatne vypaleny nebo jsou nejaky vadny dvd ci mi moje dvd mechanika spatne cte zrovna tyhle dvd, ale zase uplne stejny dvd, akorat koupeny po 10 ctou obe naprosto v pohode, tak nevim. asi to bude tou varkou dvd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyto mechaniky nectou nektera media, ktera jinak vsechny ostatni mechaniky, jez jsem mel moznost vyzkouset (7 ruznych typu, nektere 4 roky stare), precetly. Seznam mechanik, ktera tato media ctou, mohu doplnit, pokud by to nekoho zajimalo.
Co je vsak dle meho nazoru zajimavejsi, je reakce oficialni podpory LG, kterou prikladam. Dotaz jsem napsal v anglictine, odpoved prisla v cestine. Asi nemusim dodavat, ze jsem zklaman :-( Ocekaval bych, ze oficialni podporu bude zajimat dany typ media a bude se snazit alespon upozornit vyrobce, aby se tento problem s kompatibilitou pokusil vyresit v dalsim firmware. Ono je jine, kdyz nejake medium necte vetsi cast existujicich mechanik a jine, kdyz ho necte (asi) jedina mechanika. Pritom napr. starsi LG GSA-4040B toto medium precetla.
 
-----------Reply to Customer Enquiry------------Dobry den, bohuzel Vas problem nemohu vyresit. Jednak ne vsechna media jsou certifikovana a jednak neni mozne zarucit stoprocentni kompatibilitu s disky vypalenymi na jinych mechanikach. S pozdravem M. Seidenglanz-----------Customer Details------------Name : Miroslav SvobodaStreet : City : State : Zip Code : Telephone # : Country/Region : Czech RepublicE-mail : *********@seznam.cz-----------Original Customer Enquiry------------Received Date : 22/6/2005 10:27:34The type of inquiry : Product OperationProduct/Model No. : DVD-ROM(Writer)/GSA-4163BDear LG, During last five years I became owner of more pieces of hardware produced by you. Now I have problem with your GSA-4163B. Even with new firmware A104 it is not able to read DVD+R disc with trademark Multidisc written in some other DVD-writer. I know this media are close to bullshit. But all of another DVD-ROM, Combo and DVD-RW are able to read it, even 4 years old one! My GSA-4163B is not broken, because I have two pieces, every in different computer and both behave in same way. Also another one GSA-4163B owned by friend of mine behave in the same way. I'm looking forward to your reply and solution of this problem. All other LG equipment including DVD-set-top-box, TV, computer LCD monitor, old CD-writer and others works all the time to my happiness. So I hope you are able to solve this problem. Sincerely your Miroslav Svoboda

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sikna: DVD-R Book type nemá (tak to říká specifikace, stěžovat si běž k automatickejm závorám). Obecně se říká, že DVD-R je pro ně lepší, ale to nemusí být na 100%. Hodně záleží na kvalitě a schopnosti přehrávače. Takže ti spíš poradím, abys zvolil to, co ti bude fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Touker
 
No příjemné to zřejmě není, ale já tedy tuhle mechaniku kvůli tomu pryč nedám. Chci říct, že to sice chápu, asi by mě to štvalo taky, ale co se s tím dá dělat?
 
Takže co poradit? Asi to chce další mechaniku na čtení. Možná DVD-ROMku, možná combo, možná další páličku. Dneska stojí spousta palíren mezi 1500-2000, to jsou velmi snesitelné náklady. Už se tady na CD-R (nejen v téhle diskusi) mockrát ozvalo, že z mnoha důvodů není od věci mít víc mechanik. Sám mám combo LGe GCC-4521B a tuhle GSA-4163B.
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám takovou malou prosbu resp dotaz. Vlastním tuto vypalovačku s FW A104 - ale při pálení DVD filmů mi asi kolem 40% pálení v NERU vytuhnou celé WinXP - pomůže jen tvrdý restart! CD mi to vypálí v pohodě. Mám sice "trošku" starší strojovnu Duron 750, 512MB RAM, ale to by snad nemusel být problém? Předem díka za pomoc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petrjr: Tak jsem to vyzkoušel (stáhl jsem nejnovější VIA chipset - dle tvé rady), ale bohužel - chyba je pořád stejná ! Vypalovačku mám zapojenou jako SECONDARY MASTER, druhou DVD mechaniku mám jako SECONDARY SLAVE - na primuru má dva disky! Prosím znovu o radu! Používám média DVD-R VERBATIM(8x) a DVD-RW VERBATIM (4x)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Al: Molo by pomoci přeinstalovat IDE ovladač. Neponechávat tam MS originál. Vyzkoušejte použít nejnovější ovladače přímo od VIA(hyperion?)/ INTEL(?), dle použitého chipsetu na m-boardu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to: Dik
Opýtaj sa za 1rok, 2roky, 3 roky ..atd atd
to: Kosta
Nijak!!! Nera ani nijaký soft neprinutíš palit 2x mediá vyššou rýchlostou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petrjr: dík za radu - vyzkouším to!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, mam LG 4163B s FW A104 a takový malý dotaz. Pálím převážně filmy a někde jsem se dočetl, že nejlepší je (aby to všechny stolní DVD přečetly) nastavit Book Type na DVD-Rom. V CD-DVD Speedu v sekci Bitseting jsem to chtěl provést, ale jde mi to jen u plusových formátů. A tak se ptám, proč to nejde u mínusových formátu (Book type mi to dovolí je DVD-R) a dále se ptám, co je lepší použít. DVD+R, které se změní na DVD-Rom nebo DVD-R, které zůstane DVD-R? Jde mi hlavně o to, abych měl co největší šanci, že to přečtu na co největším počtu stolních DVD.

P.S: Zkoušel jsem (při pálení na DVD-R) změnít Book Type v Neru na DVD-Rom, ale stejně se to vypalilo jako DVD-R. I v DVDShrinku jsem zatrhl možnost DVD-Rom, ale opět mi to na DVD-R udělalo Book Type DVD-R :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je pro stolní DVD lepší? DVD-R s BookTypem DVD-R nebo DVD+R s BookTypem DVD-ROM?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Al: Zkus odpojit tu druhou mechnu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zdravim,mam tento typ vypalovacky a asi 2 dni dozadu proste prestala vypalovat DVD+R a +RW .Vyskusal som Verbatim,Emtec,Proformance a nic Vypalovaci soft: Nero,DVD Clone2,Disc juggler-neviem si rady vzdy mi oznami ,ze vypalovaci proces prebehol uspesne ale po vlozeni do DVD prehravaca sa objavi uknown disc. a potom uz ani po spatnom vlozeni media do PC mi uz to medium nenacita. Stretli ste sa s tym uz niekto, Vopred vdaka za radu   Firmware je A104

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zdravim ,chcel by som sa opytat-mam tento typ napalovacky asi 10 mes.,no a teraz som po prvy krat vyskusal medium DVD+ vypalilo ho a oznamilo ze vsetko prebehlo v poriadku ,ale medium je nepouzitelne . Mate s tym niekto skusenosti-je treba nieco prenastavit? Islo o medium EMTEC DVD+R nap.soft. som pouzil NERO a tiez Clone DVD2. Pritom Verbatim DVD+RW mi spravi v pohode.
Vopred dik za pomoc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahoj, moc se mi líbí tato vypalovačka a chtěl bych se zeptat, jestli by mi mohla fungovat na PC: Duron 650Mhz, 320MB SDRAM, 20GB HDD ...  Děkuji, Dvořák

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PLASMA: Kábel máš 80-žilový? Máš ju nastavenú ako Master (jumper na MS)? - alebo skús CS (Cable Select) ; Máš ju na správnej pozícii? - (čierny konektor na konci 80-ky) ; BIOS ju spolu s inou mech. detekuje správne? V DOSe to tiež nefunguje? Ak máš WinXP, odober radič IDE/ATAPI a reštartuj PC... ešte skús najnovší BIOS zákl.dosky a FW mechaniky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim, potreboval bych poradit s vymenou firmwaru u LG - GSA 4163B. mel jsem tam nahraný firmware 103 a z computeru jsem si stahl 104 bylo to dvd vydání 11/05 a spustil jsem aktualizaci. Ale v půběhu se naskytla chyba a ja ve zmatku okamzite ukuncil aktualizacni program. Myslel jsem že instalace ani nezacala, protoze se ta chyba obevila hned po kliknuti na tlacitko update. Jenom ze ted mi mechanika funguje celkem normalne, az ne to ze kdyz do ni vlozim disk tak chvili blika indikacni dioda potom nejak "zachrchla" a teprve potom zacne neco delat. Pak se chova docela nornalne az na to ze nekdy pri nahodnem cteni udela hrozny hluk. To same co dela pri zasouvani media dela i pred vysunutim. A je ji jedno jestli je to CD nebo DVD. Prosim byl bych moc rad kdyby jste mi v tomto problému poradili. Jo a od te doby jsem tu aktualizaci nespusti protoze mam strach aby potom vubec fungovala. Verzi firmveru hlasi stale 103.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to touker: píše se tu ,že tato mechanika nečte dobře nějaká média.Mám tu deset let staré CDRka Verbatim (ještě se zlatým povrchem) a 3M (tmavě zelená) a v kontrole disku v CDspeedu ani jedna žlutá kostička (všechno zelený) - bylo to vypalovaný ještě starou Yamahou CDR100 :-)) kdepak její konec.
Ono to taky bude asi v tom jak se to vypalovalo, naco se to vypalovalo a v čem se to vypalovalo. Všechny jsou v této mechanice v pohodě čitelný a to i neznačkový (Traxdata,Intenso a pod.) ikdyž ty už nejsou tak starý .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To silas: Aktualizoval jsem už dvě tyto mechaniky ve dvou různých PC a vždy v pohodě .postupoval jsi podle pokynů ? LG jako master na sekundárním kanálu a samotná ? FW bych stahoval spíš jen z oficiálních zdrojů (třeba odtud :))) a pokud chceš mít jistotu odnes si mechaniku k někomu ,kdo už to aktualizoval , nebo někam so servisu ,ať to udělaj na stroji ,kde to nebude hlásit chybu (asi máš něco shnilýho v PC)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pujde 4160 flashnout na 4163?
nebo jsou hw odlišné...?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

john258: Samo, že fungovat bude, tam kde nebude stíhat, zasáhne ochrana púroti podtečení, takže ti jen asi nepojede tak rychle, jak by teoreticky měla.
grazlik: Mno, asi to chce krapte kvalitnější placky ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HJ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele cus lidi mam skoro stejnou mechaniku...GSA 4163bbb a mam celkem big problem..kdyz ji zapojim samotnou tak jede uplne fpoho atd. ale kdyz ji zapojim s CD vypalovackou nebo CD romkou tak nefunguje ani jedno!!! Kdyz zapojim obe CD mechaniky spolu tak jedou fpoho...ale kdyz k jakekoliv pripojim DVD tak proste nic nefunguje...vy jste tady urcite samy mazaci ale ja sem celkem noob tak pls poradte
=)) dik predem. plasma

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi nekdo, prosim, poradit ???
 
Kdyz uz jsme u tech DVD-RAM, chtel bych poprosit o radu : prave se totiz snazim kopirovat ve Win.Commanderu na svoje prvni DVD-RAM Panasonic, vypalovackou LG 4163 za pomoci InCD4. Je nutne jej pred pouzitim formatovat nebo nekde neco nejak nastavovat ?? Mam totiz problem ten, ze na DVD je sice uvadena kapacita 4,7GB ale doopravdy se mi tam tolik ani zdaleka nevejde (cca 1,4 G a objevi se hlaska, ze disk je plny a ze je tam nejaky problem a disk je oznacen jen pro cteni... / Kdyz vlozim prazdne DVD a podivam se do "vlastnosti", je tam kapacita 4,26 GB... /
Delam neco blbe, nebo je mozny nejaky problem v samotnych DVD-RAM ??
 
Prekvapuje me, ze jsem koupil vypalovacku a DVD-RAM - vse jsem nainstaloval tak jak se ma, nic jsem nikde nemenil, takze by to melo fungovat, ne ?? DVD-RAM jsem taky neformatoval - proste jsem je koupil, zasunul... a nic...  
 Muzete mi nekdo, prosim, popsat jednoduse svuj postup a pouzite SW ? Kopirujete primo, nebo nejak v Neru ?
 
MOC DIKY !
 
 
Puvodni dotaz a nasledna diskuze je zde : http://forum.grafika.cz/read.php?47,1126452,1126832#msg-1126832

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Petrrr: Vyprdni se na InCD, to je zbytečná komplikace. Stačí ti RAM drivery a naformátované DVD-RAM. Já jedu z jistých důvodů na FAT 32 a jsem s Panasonicem (3x) spokojen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pavel: Mno, tak zkus ještě novější Nero.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém s rychlostí vypalování média Verbatim DVD+R 16x. Nero 6.6.0.13 mi začne vypalovat na toto médium 6x, pak to postupně roste až do 10x. Když je vypáleno 35% kompilace, tak to náhle skokově spadne na 7,8x a touto rychlostí to dojede do konce. Takže vypálení celého DVD trvá něco přes osm minut, což odpovídá rychlosti 8x. Stejně se to chová, když dám vypalování rychlostí 12x.Nevíte někdo, čim by to mohlo být? OS: WinXP+SP2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pavel: Firmware?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V syst. pozadavcich je psano, ze potrebuju min. P4 2.4GHz, 512 MB RAM, VGA 128 MB, a probuh na co potrebuju DirectX 9???
Bude to bezet na Celeronu 633, 320 MB ram a graf. 32 MB?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zdravim ma niekto problem pri vypalovani medii +R +RW ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: firmware A104

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DoDo: Asi ne. Porovnej si vnitřky a chipsety v obou recenzích.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ma nekdo problem z dopalenim cd-rw.Mechanika mi po vypaleni nevida cd.Pouzivam nero 6.0.0.3 dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám Celeron 366 MHz, 128 MB RAM, VGA ATI 8 MB. Šlo by do toho dát ňáká vypalovačka na DVD, i kdybych měl pálit rychlostí 1x?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tož to je paráda. Kúpil jsem si LG GSA 4163B, tak jsu zvědavý, jak bude šlapat. Akorát jsem ju fčera nainštalovál, ale NERO 5 ju neregistruje a taky se mi nedaří zapnút ve win 98 DMA u téj mechaniky. Zkusím tam dát NERO 6 nebo nějaký free soft. Nevíte někdo jak docílím zapnutí teho DMA ? Nemá se to nějak nastavit v BIOSu ? HDD mám primary master, CD-R primary slave a DVDRW sekondary master. Je to tak gut ? Co se može stát, když zkusím vyšší rychlost (např. 4x) na mém pomalém PC ? Bude docházet jen k podtečení nebo se může i fyzicky něco poškodit ? Mějte prosím se mnou strpení, to víte já chodil do školy, když se ukládalo na 3,5" diskety, ale co děrné štítky nepamatuju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Kup si RW média, na nich můžeš bez obav experimentovat, případne DVD-R média, na kterých můžeš simulovat zápis a vyzkoušet si tak, jestli systém stíhá vypalovačce posílat data.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Samozřejmě. Vlastně jakákoliv.
michal: Že by třeba ňákej ten soft bez DirectX nemoh bejt? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Předně instaluj nero 6.6.0.15, tedy poslední verzi. Jak se nastavuje DMA najdeš zde v Postupech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pomooc. Dle rad v postupech jsem nainstaloval originální ovladače na IDE řadič i oba kanály. Deska je M726 od AMI. V systému mám Ali primary channel, Ali sekondary channel a Ali IDE Controller nebo tak nějak. Mám W98SE a možnost na zapnutí DMA je přístupná u všech třech zařízení tj. HDD, CDR i DVDRW. Ale zapnout to jde jen u HDD, u CDR a DVDRW to po restartu zmizí. Proč? Že by 48 rychlostní CDR Toshiba a DVDRW typ LG GSA 4163 nepodporovaly DMA ? To se mi nezdá. Konflikty to žádné nehlásí a dokonce se mi podařilo po jednom restartu udržet DMA na DVDRW, ale po dalším vypnutí a zapnutí PC to zase vypadlo. Jo a ještě je tu jeden další problém. DVDRW se mi po instalaci origoš ovladačů na IDE kanály nainstalovala 8x s přiřazenými písmeny od E: do L:. Pouze u E: jde měnit DMA. Nemám něco špatně v BIOSu ? I když to odeberu i v nouzovém režimu, zase se to tam po restartu vrátí. Nemůže být toto ten největší problém ? Ještě jsem udělal jednu zkušenost. Po zavedení ovladačů na IDE kanály mi jde číst DVD, které před tím hlásilo, že nejde přehrát kvůli oblastnímu kódu. Dokonce se na to dá dívat i na PC Celeron 366 MHz, 128 MB RAM, 8 MB VGA ATI. Vypalování jede tak, že 4,3 GB od začátku načítání až po úspěšné vypálení trvalo hodinu a 45 minut. Médium bylo DVDRW 4x. Je to normální nebo se to dá pomocí toho DMA ještě o něco urychlit ? Nevím proč mi před tím všichni tvrdili, že to na tak starém a nevýkoném počítači vůbec nepojede, že by byznys ? Předem moc děkuji za jakýkoliv podnět či radu. Fakt dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě malý dotaz. Kde najdu origoš ovladače na LG GSA 4163B ? Na stránkách LG je pouze firware A104, ten už mám. Možná to stačí nebo se musí instalovat ještě nějaký ovladač ? Ve správci zařízení mám v DVDRW Standardní ovladač pro CDROM od Microsoftu. Stačí to? ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Žádne ovládače k LG nanajdeš, nikde nejsou protože je není potřeba. Zkus odpojit z kabelu Toshibu a nech tam jen LG, může se stát, že si tyhle mechaniky spolu z nějakého důvodu nerozumí, případně vyzkoušej jiný IDE kabel, můžeš tam dát 80-ti žilový, tím nic nezkazíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Dík, ale já myslel, aby šly vypalovat DVD a ne jen CD. I tak platí tvá odpověď?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musím ji odpojit i když je na jiném kabelu ? A proč se mi ta DVDRW instaluje 8x ? Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Martinová odpověď platí pro CD i DVD, obojí můžeš na tvém PC vypalovat  a určitě budeš DVD vypalovat i rychleji, než 1X.
 
Pokud to někoho zajímá, tak tady je malý test DVD+8X vypalovaných v GSA4163B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvat se nebudu, přečetl jsem si celou diskuzi od začátku do konce a i přes to, že se již 3 lidé ptali co je to AWS jsem nedostal dostatečnou odpověď!
Rekapitulace:
AWS = Amplify Weak Sectors = zesílení slabých sektorů
http://cdr.cz/a/880
Link jsem zkoušel a o AWS ani jednotlivých slovech jak anglicky tak česky tam není ani zmínka, takže sorry!
V rejstříku taky nic...
Takže může mi někdo bez nadávání vysvětlit co má společného AWS a SafeDisc v2 ???
Předem díky za slušnou dopověď...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Samozřejmě. BTW v BIOSu to náhodou vypnuté nemáš?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už mi prosím někdo poraďte jak mám docílit toho, aby jsem měl v systému DVDRW jenom jednou a ne osmkrát. A ještě moc prosím jak lze vypnout respektive zapnout DMA v BIOSu. Mám AMI BIOS z roku 1999. Nikde tam nevidím nějaké nastavení DMA. Jo a je zajímavé, že na HDD mám DMA zapnuté, ale na DVDRW ani CDR to zapnút nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám túto výpalku deasť dní a nero info vypisuje firmware A105 takže oficiálne je tento firmware už v podpore LG

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte. Už nemám čas ani mechaniku pro otestování kvality vypalování pod fw A105. Prováděl jste někdo test? Opravdu lépe vypaluje? U starších fw jsem nezaznamenal větší změny v kvalitě datového vypalování.
Jinak A105 jsem stáhnul z (Polského) zdroje uvedeného níže, nainstaloval a vše se jeví ok (DVD-RAM také ok). I instalační procedura i následná pálení ok - ale na testy kvality již, naneštěstí, nemám druhou mechaniku schopnou testů PI/PIF.
Petr, www.petrjr.cz/dvd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firmware A-105
Jak to tak vypadá, schyluje se k vydání firmware A-105 pro tuto vypalovačku. Již 6.7. byl na LG ODD (informace převzata z diskuze jednoho polského serveru). Dokonce byl uveden i link na tento FW, ten je však v současné době nefunkční. Jeden z diskutujících umístil FW na svoje stránky, kde je NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ dostupný ke stažení. Jsou tedy dvě možnosti:

LG ještě ve FW něco našla a dolaďuje ho.
Ve zveřejňování nových FW na webu má (opět dle jednoho z diskutujících) želví tempo.
Podle těch, co si FW stáhli a nainstalovali se prý chová výborně. Oficiálně by měla být přidána některá nová média, projevuje se však prý i to, že média, jejichž konec se vypaloval velmi špatně a s chybami, nebo vůbec, nyní lze vypálit bez potíží. Tedy zřejmě i nějaká ta oprava.
Pro ty, kteří to na vlastní nebezpečí!!! risknou, mám zde link na stažení FW z Polska (i když adresa domény končí COM):
http://apswww.com/slawo/GSA4163A105.exe
No a pro ještě věčí zvědavce je tu i seznam změn:
 

 
Firmware: GSA-4163MAIN    REV LVL A105------------------------------------------Overall supported media types:  255------------------------------------------DVD+RDL supported media types:   12DVD+R   supported media types:   65DVD+RW  supported media types:   26DVD-R   supported media types:  113DVD-RW  supported media types:   39------------------------------------------
DVD+RDL supported media types:   12------------------------------------------ABCCBADD ZZ1-002 DEFAULT  STR-000 4x,2.4xHTPQGSNO HSN-080 4x,2.4xINFOME   D01-000 2.4xMKM      001-000 4x,2.4xMKM      003-000 2.4xPHILIPS  CD2-000 2.4xQ]XYR]XZ R^X-090 4x,2.4xRICOHJPN D00-001 4x,2.4xRITEK    D01-001 2.4xRITEK    S01-001 2.4xVXWW        -000 4x,2.4x
DVD+R   supported media types:   65------------------------------------------         001-000 4x         001-000 4xAML      001-000 4xAML      002-000 8x,6xBEALL P0 001-000 2.4xBeAll000 P40-000 4x,2.4xBeAll000 P80-000 8x,6x,4xBeAll000 PG0-000 16x,12x,8x,6x,4xCMC MAG  E01-000 8x,6x,4xCMC MAG  F01-000 4x,2.4xCMC MAG  M01-000 16x,12x,8x,6x,4xCMC MAG  R01-000 2.4xDAXON    AZ2-000 8x,6x,4xDAXON    AZ3-000 16x,12x,8x,6xDEFAULT  8X -119 4xDEFAULT  STR-119 4x,2.4xINFODISC R20-000 8x,6x,4xINFOME   R30-000 16x,12x,8x,6x,4xLGEP16   001-000 16x,12x,8x,6x,4xMAXELL   001-000 4x,2.4xMAXELL   002-000 12x,8x,6x,4x,2.4xMAXELL   003-000 16x,12x,8x,6x,4xMBIPG101 R04-001 8x,6x,4xMBIPG101 R05-001 16x,12x,8x,6x,4xMCC..... 001-000 2.4xMCC..... 002-000 4x,2.4xMCC..... 003-000 12x,8x,6x,4x,2.4xMCC..... 004-000 16x,12x,8x,6x,4x,2.4xNANYA    CHX-000 4xNSD      R40-000 16x,12x,8x,6xOPTODISC 001-000 4xOPTODISC OP1-001 2.4xOPTODISC OR8-000 8x,6x,4xOPTODISC R16-000 16x,12x,8x,6x,4xPHILIPS  C08-000 8x,6x,4xPHILIPS  C16-000 PHILIPS  C16-001 16x,12x,8x,6x,4xPRODISC  R01-001 2.4xPRODISC  R02-000 4x,2.4xPRODISC  R03-003 8x,6x,4xPRODISC  R04-004 16x,12x,8x,6x,4xPhilips  081-000 8x,6x,4xPlasmon2 C01-000 RICOHJPN R00-001 2.4xRICOHJPN R01-002 4x,2.4xRICOHJPN R02-003 12x,8x,6x,4x,2.4xRICOHJPN R03-004 16x,12x,8x,6x,4xRITEK    M02-001 4x,2.4xRITEK    P16-000 16x,12x,8x,6x,4xRITEK    R01-001 2.4xRITEK    R02-001 4xRITEK    R03-001 8x,6x,4xRITEK    R03-002 8x,6x,4xRITEK    R04-001 16x,12x,8x,6x,4xRITEK    R05-001 6xSONY     D01-000 4x,2.4xSONY     D11-000 8x,6x,4xSONY     D21-000 16x,12x,8x,6x,4xTDK      001-000 4x,2.4xTDK      002-000 12x,8x,6x,4xTDK      003-000 16x,12x,8x,6x,4xYUDEN000 T01-000 4x,2.4xYUDEN000 T01-001 8x,6x,4x,2.4xYUDEN000 T02-000 12x,8x,6x,4x,2.4xYUDEN000 T03-000 16x,12x,8x,6x,4x
DVD+RW  supported media types:   26------------------------------------------C@@BC@@A B@&-000 8x,6x,4x,2.4xCMC MAG  W01-000 2.4xCMC MAG  W02-000 4xDAXON    D42-000 4xDEFAULT  STR-119 2.4xINFODISC A01-001 2.4xINFODISC A10-001 4xMBIPG101 W04-000 4xMCC..... A01-000 2.4xMKM      A02-000 4x,2.4xMKM      A03-000 8x,6xNANYA    DRW-000 4xOPTODISC OP1-001 2.4xOPTODISC OP4-001 4xPHILIPS  010-049 2.4xPHILIPS  041-000 4xPHILIPS  RW8-000 8x,6xPRODISC  W01-002 2.4xPRODISC  W02-000 4x,2.4xRICOHJPN W01-001 2.4xRICOHJPN W11-001 4x,2.4xRICOHJPN W21-001 8x,6xRITEK    001-001 2.4xRITEK    004-048 4x,2.4xSENTINEL W02-000 4xSONY     S11-000 4x
DVD-R   supported media types:  113------------------------------------------1FUJIFILM       2x,1xAML             4xAN32            4x,2xBEAll G001      2x,1xBeAll G16001    16x,12x,8x,6x,4xBeAll G40001    4x,2xBeAll G80001    8x,6xBeAllG00001     2x,1xCMC MAG.        2x,1xCMC MAG. AE1    8x,6x,4xCMC MAG. AF1    4x,2xCMC00RG200      2x,1xCMC00RG300      2xDATA TRACK      4x,2xDAXON008S       8x,6x,4xDEFAULT STR     4x,2xDEFAULT8 STR    8x,6x,4xDvsn            2xFUJIFILM02      4x,2xFUJIFILM03      8x,6x,4xFUJIFILM04      16x,12x,8x,6x,4xGSC001          4x,2xGSC001          2xGSC002          4xGSC003          6x,4xGSC004          8x,6x,4xIMC JPN R01     8x,6xINFOD K-R01     2xINFODISC-R01    4x,2xINFODISC-R20    8x,6x,4xINFOSMART01     KIC 00RG200     2xKIC01RG20       4x,2xLEADDATA01      4x,2xLGE             2x,1xLGE04           4x,2xLGE08           8x,6x,4xLGE16           16x,12x,8x,6x,4xLONGTEN 001     2xLONGTEN 001     4x,2xMBI 01RG20      4x,2xMBI 01RG40      16x,12x,8x,6x,4xMBI 03RG30      MBI 03RG40      16x,12x,8x,6x,4xMCC 00RG200     2x,1xMCC 01RG20      4x,2xMCC 02RG20      8x,6x,4xMCC 03RG20      16x,12x,8x,6x,4x,2xMCIG01          2x,1xMEI 00V001      2x,1xMEI 00V002      4x,2xMEI 00V003      2xMJC ME          8x,6x,4xMUST 001        4xMUST 003        8x,6x,4xMXL RG01        2xMXL RG01        2x,1xMXL RG02        4x,2xMXL RG03        8x,6x,4xMXL RG04        16x,12x,8x,6x,4xNANYA-JC001     4x,2xNSDR40          16x,12x,8x,6x,4xONIDTECH        4xOPTODISC        2x,1xOPTODISCK001    2xOPTODISCK001    2xOPTODISCK001    2xOPTODISCR004    4x,2xOPTODISCR008    8x,6x,4xOPTODISCR016    16x,12x,8x,6xPOSG04          4xPRINCO          2x,1xPRINCO          4x,2xPRINCO          4x,2xPRINCO          4x,2xPRINCO          4x,2xPRINCO          4x,2xPRINCO          4x,2xPRINCO          2x,1xPRODISCG02      2x,1xPVC001001       2x,1xPVCR001002      4x,2xProdiscF01      8x,6x,4xProdiscF02      16x,12x,8x,6x,4xProdiscS03      4x,2xProdiscS04      8x,6x,4xProdiscS05      16x,12x,8x,6x,4xRITEKF1         6xRITEKG01        2x,1xRITEKG03        2x,1xRITEKG04        4x,2xRITEKG05        8x,6x,4xRITEKG07        16x,12x,8x,6xRITEKM02        4x,2xRITEKM16        16x,12x,8x,6xSKC Co.,Ltd.    2xSKC Co.,Ltd.    4x,2xSONY            2x,1xSONY04D1        4x,2xSONY08D1        8x,6x,4xSONY16D1        16x,12x,8x,6x,4xTAIYOYUDEN..    2x,1xTDKG010000d9    2xTDKG02000000    2x,1xTTG01           4x,2xTTG02           8x,6x,4xTTH01           8x,6x,4xTTH02           16x,12x,8x,6x,4xTYG01           4x,2xTYG02           8x,6x,4xTYG03           16x,12x,8x,6x,4xUTJR001001      4x,2xVDSPMSAB 01     4x
DVD-RW  supported media types:   39------------------------------------------CMCW02          2x,1xCMCW03          4xDAXON_RW2X01    2xDEFAULT         2xDEFAULT6X       6x,4x,2xJVC/VictorT7    1xJVC0VictorD7    4x,2xJVC1Victord7    6x,4x,2xJVC_VictorW7    2x,1xJVC_VictorW7    1xJVC_VictorW7    2xMCC 00RW11N9    1xMCC 01RW11n9    2x,1xMCC 01RW4X      4x,2xMKM 01RW6X01    6x,4x,2xOPTODISCK001    1xOPTODISCK001    2xOPTODISCW002    2x,1xOPTODISCW004    4xPRINCO          1xPRINCO          2x,1xPRINCORW2X01    2xPVCW000001Q9    1xPVCW000002A9    1xPVCW00D002K9    2x,1xPVCW00V00245    2x,1xProdisc DW04    2xProdisc DW06    4xProdiscDVDRW    1xRITEK000V11A    1xRITEK004V11     1xRITEKW01        2xRITEKW04        4xSONY000000U9    1xTDK401saku=3    1xTDK501saku]3    1xTDK502sakuM3    2x,1xTDK502sakuM3    2xTDK601saku      4x,2x

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Petrjr: tak fakt nevím, jestli jí vystavit, když oni ji stáhli. Asi bude nejmoudřejší počkat na oficiální vystavení ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Půjde DMA zapnout na desce, kde je v manuálu napsané, že podporuje Bus Master IDE DMA Mode 2 nebo ULTRA DMA/33 - max. přenosová rychlost je 33 MB/s ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Pravdou je, že pokud byla verze A105 stažena z distribuce, tak má asi nějaké problémy. Ještě chvíli ve mně bude hlodat červík pochybností a až zahlodá více, tak si zase seženu testovací mechaniku a podívám se A105ce na zoubek. Třeba až se vyskytne první nestandardní problém. No uvidíme, rozhodně červík už hlodá ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firmware A105
Dobrý den.
Tak jsem našel další místo s neoficiálním fw A105. Je to na adrese
http://quikee.cdfreaks.com/GSA4163A105.exe
Já jsem jej zkusil nainstalovat ještě z ploského zdroje (soubor je totožný se zdrojem dnes uvedeným) a vše proběhlo OK. Zatím, v běžném provozu, jsem žádné změny, či dokonce snad potíže, nezaznamenal. Podle diskuse v polském zdroji by nový fw měl podporovat hlavně nová média a prý se projevuje i jisté zlepšení při čtení. To tam ale psal jenom jeden diskutující a ještě neuvedl, zda to bylo u DVD či CD :-(. Jinak se ale polští diskutující činí. Ne každý asi bude polsky rozumět, ale zveřejněné grafy jsou srozumitelné mezinárodně :-). Najdete je v diskuzi na adrese
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54033&page=4&highlight=...
To je zatím ode mne vše. Přeji příjemné prožití nového týdne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: Na DMA je v Postupech návod pro BFU (ok BIOS tam nené, u tebe je klidně možné, že to ani nejde), 8x palírnu ti asi dělá ovladač IDE. Takže jej upgraduj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kejta: AWS je funkce v programu Clone CD, ten má svůj manuál a v něm je napsáno: Use "Emulate weak sectors", if you don't know if your CD writer supports correct EFM encoding. This feature works with any SAO or DAO CD writer. To use an "emulated" backup, you need an installed CloneCD with "Hide CDR Media" enabled. Don't forget: With the "Default" Button you can come back to the standard setting at any time. The options "Amplify weak sectors" and "Emulate weak sectors" are disabled in the United States and Japan.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k mému problému. Pomohly by WIN2000 ? A šly by tam vůbec dát ? 128 MB RAM, 366 MHz Celeron.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martine právě když tam dám nejnovější ovladače na IDE tak se ta DVDRW nainstaluje osmkrát. Může být LG GSA 4163B SCSI a ne IDE ? To je asi blbost, že ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz je aj na oficialnych strankach http://www.lgservice.com/jsp/common/download.jsp?DOC_ID=KRSWL000013748&a...(ew).zip&FILE_GUBUN=B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky JK.
Ano, stačí se podívat na stránky slovenské podpory a je to tam. Oficiální zdroj tedy uvádí:
- Zlepšení zápisu na DVDR a DVD-RW
- Doplněna média   DVD-R: Optodisc(OPTODISCR016), Prodisc(ProdiscF02), Ritek(RITEKM16)   DVD+R: UME Disc(AML 002 0), DAXON(DAXON AZ3 0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mácin: To ze se ti zobrazuje jako SCSI je chybou IDE ovladacu... Kdysi jsem mel podobny problem. Jakou mas desku (chipset)? Pokud mas VIA chipset stahni si VIA Hyperion, odeber IDE ovladace ze systemu, rebootni, nainstaluj nove, rebootni a melo by to byt ok :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučte nejaké DVD+/-R média vhodné na napaľovanie 8x, s ktorými máte dobré skúsenosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mácin:
Bohužel tě asi zklamu, ale zapnout podporu DMA pro DVD vypalovačku se ti nepodaří. Celý problém je způsoben deskou M726, která má velmi nekvalitní chipset BXcel, který trpí mnoha neduhy. Asi tím nejhorším neduhem je, že Ultra-DMA mód (jak pro HDD, tak pro CD,DVD) nefunguje spolehlivě. Například při kopírování jakýchkoliv dat, to může náhodně změnit přenášená data, což je velmi nemilé obzvláště při vypalování. Sám to mám na této desce vyzkoušené, že když je zaplý DMA mód u HDD či CD,DVD mechaniky, tak při kopírování to náhodně mění přenášená data (700 MB soubor měl po zkopírování rozdílné 2 byty proti originálu při zapnutém DMA). Po vypnutí DMA se soubor zkopíroval bez jediné chyby. Odzkoušeno aspoň 100x.

Dokonce i ALI (výrobce chipsetu BXcel) nedoporučuje používání (Utra-)DMA módu, a radí všem nastavit PIO mód jak u HDD, tak u CD,DVD mechanik. Proč asi? Protože potom všechno funguje spolehlivě ale za cenu nízkého výkonu.

Nejlepším řešením pro tebe je pořídit si nějakou jinou desku s chipsetem BX440 v bazaru a tu M726 vyhodit. Bohužel je to asi ta nejhorší deska co jsem kdy viděl.
Pak ti bude vypalování na LG GSA-4163B fungovat naprosto bez problémů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To zigzag: Doporučuji japonská média Taiyo Yuden, samozřejmě. Jsou nejlepší ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Faser: A sakryš tak to je celkem síla, asi to u toho HDD radši vypnu, i když ale zase mi to pálí spolehlivě. Už jsem vyjel asi 20 DVD a všechny bez problému.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja len otazocku ku jej krase. Mate niekto bulk, retail verzie? Je naozaj u bulku ta mechanika bez toho sedeho "okrasneho" stitku, alebo ma ojeb*li ??? Inak na Traxdata s RitekG05 nepali ani tato :(((

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Worf: Desku mám M726 a ovladačama to není, zkoušel jsem snad všechny, které jsem na netu našel. Tím to není. Bude to asi fakt tou deskou. Včera jsem si všimnul, že po stisku pauzy při bootu než začnou nabíhat WIN98 se v tabulce, která zobrazuje hardware, zobrazí u CDROM i DVDROM UDMA mode 2, což mi značí, že BIOS je odhaluje správně, že ? Takže upgradovat BIOS by asi nepomohlo, že ? Co myslíte ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Mácin & ostatní: Jelikož se myslím dostatečně prokázalo (viz příspěvek od fasera), že problém nesouvisí s GSA-4163B, ale se základní deskou, bylo by vhodné, abyste problém řešili v diskuzi s příbuznějším tématem. Nic ve zlém, jen to prostě s tématem diskuze přestalo souviset a diskuze, zdá se, nikdo nemoderuje :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém s LG GSA 4163B. Při pokusu o načtení CD nebo DVD restartuje system.
Mám P4 1,6, W98, MB MSI 845 Ultra, RAM 512, GK Ge Force 4200, 2x HD, vypalovačka je M,   CD  mechanika S. Reklamoval jsem, ale technik předvedl ne PC s WIN XP, že vypalovačka funguje.Ve W98 ale nechce. Dáte dobrou radu - asi ať si nainstaluji WXP, že?
Díky             Sobinpostamble();

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sobin: Stiahni si najnovšie ovládače k doske Intel INF a pozri, či je zapnuté DMA pri napaľovačke a HDD.
- a ak máš inštalovaný Intel Application Accelerator (IAA), skús ho odinštalovať a naopak ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mácin a ostatní:
Jak už jsem popsal níže, tak ten problém je na desce M726 (i M729) neřešitelný, opravdová nejvyšší rychlost řadiče pro kterou funguje bez problémů je PIO4 neboli MW DMA2 (MultiWord DMA2). O přenos dat se v tomto případě musí starat procesor, což nadmíru zatěžuje systém.

Win2000 ti problém nepomohou vyřešit, protože aby disky jeli v Ultra-DMA módu pod tímto systémem, musí deska podporovat ACPI, což bohužel M726 neumí (chyba v BIOSu).

Když jsi pálil těch 20 DVD, tak jsi měl zaplou kontrolu dat? Protože pokud ne, tak ti garantuji, že budeš mít na některém DVD vypálené chybně některá data a jak je obvyklé podle Murphyho zákonů, jsou to ty nejdůležitější. Takže ti doporučuji zkontrolovat ty DVD na chyby, pokud ještě máš ty zdrojová data.
Navíc ti při vypalování určitě několikrát podtekl buffer, což není dobré, ikdyž technologie proti jeho podtečení se s tím vypořádala dobře.

Prostě jediným a správným řešením je výměna základní desky, kterou můžeš sehnat v jakémkoliv bazaru do 1 000 Kč. Je to sice otřepaná fráze, ale ta investice se ti opravdu vyplatí, nemluvě o tom jak se budeš divit nad zvýšením výkonu celého PC (2x - 3x)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

palil jsem na teto vypalovacce firmware a105 na sony dvd-r, pri rychlosti 8 x jsou vsak media necitelna, pri rychlosti 4 x je vse v poradku, nevite cim to muze byt?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..a pozri sa aj na verziu BIOSu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak děkuju moc všem co se mi snažili pomoci. Zkusím se teda podívat po jiné desce. Je fakt, že to s DVDRW LG GSA 4163B již nesouvisí. Tak se omlouvám a ještě jednou dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Mácin
 
Nechci Ti radit, ale vyhoď ten šrot z okna. Čas, který strávíš řešením problému (rozumně neřešitelného), má větší cenu, než ta tisícovka za jinou desku. Nakonec stejně sám přijdeš na to, že jiná cesta není. Ta data snad nakonec také mají větší cenu než investice do desky ... Bohužel máš prostě desku s totálně shitovým čipsetem a tam nepomůže ani svěcená voda. A jak ti správně radili kolegové, vem něco s BX čipsetem, to bylo ve své době to nejlepší!
 
Hodně zdaru a odvahy k radilálnímu kroku :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Faser: Prosím Tě mohli bychom pokračovat v diskuzi v "Nastavení DMA na IDE zařízeních (diskuze)". Je to v postupech. Tam mi pár lidí reagovalo a maj taky nějaké nápady. Ta deska totiž ACPI dle manuálu podporuje. Tak si myslím, že by mohlo pomoci 1) upgrade BIOS nebo 2) instalace WIN2000 nebo raději XP. Zkus mi prosím hodit odpověď do zmíněné diskuze ať tu nerušíme diskuzi k LG GSA 4163B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Testy DVD-R 8X médií vypalovaných v LG 4163B jsou zde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Zero_cdr: Dík za pokus, ale satanžel o tom nemám ani šajn, takže fuckt netuším co znamená "EFM encoding" a k čemu je vlastně zapotřebí "Emulate weak sectors" a "Amplify weak sectors"...
Je mi líto, ale stále tu všichni zapomínáte, že zde mohou být lidé, kteří tyto (pro Vás elemntární) znalosti prostě nemají... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kejta: O EFM se dočteš v Rejstříku. AWS je pro překonání některých ochran (SafeDisc, třeba). V sekci Software/CloneCD (vlevo v navigaci) pak najdeš kompletní návod i jak to nastavit pro tu kterou ochranu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude imho slabej zdroj....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nazdárek, vyřešil jsem problém s restartováním PC při vložení media do DVD RW LG Gsa 4163 B!!! Flashnul jsem BIOS a už šlape, jak má!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a ASPI

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vali1: Asi ti to spadlo z DMA do PIO. Jak z toho ven.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

burejsa: Děkuju za odpověď. A považujete to za velkou slabinu nebo byste do ní i tak šel?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potřeboval bych radu. Mám tuto vypalovačku a poslední dobou při vypalování i ukládání image na disk mi buffer kolísá asi z 30% na 80%. Vypálení DVD4x z image mi trvá asi tak 35min. Nevíte kde může být zádrhel. Zkoušel jsem víc vypalovacích programů a všude je to stejné. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, je tady hrozně moc příspěvků tak je možný že už se to tady řešilo, tak se předem omlouvám. Zvládá tahle mechanika formát DVD-R DL po instalaci některého firmwaru?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Michal: Ne. Podporuje jen DVD+R DL

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi pomozte, mám stejný problém jako již kdosi tady říkal, restartuje se mi počítač, když vložím medium do LG 4163....mám P4 1,6GHz, 512 MB Ram, GF 2 TI, HDD WD 120GB, mám tam eště CD RW, FDD....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsem dodat, že jedu na WIN XP Professional

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tibor: Skús si inštalovať VIA Service Pack (4 in 1) Version 4.51a - zo stránok výrobcu dosky a tiež sa pozri, či máš aktualizovaný BIOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Kosta
Jake cekani po vlozeni media do mechaniky (4163B)  ?
Audio CD ? Film ? SW ? data ? Nero ?  Jen nekde nebo  porad? DVD ? CD? jaka znacka medii ?  

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to luki: Via 4.51a tusim uz mam, BIOS mam 1.1b a nasiel som 1.1d, no pravdupovediac mam obavy, aby som nieco nezvoral. Odporucal by si winflash alebo klasicky cez dos? Mam Xp pro. Diky za info.
Tibor
 
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim
Vdaka za rady, medzicasom som skusil vymenit jeden IDE kabel, hodil som tam docasne novucicky asus IDE kabel a vsetko uz funguje, mechanika sa pekne nechala dat aj ako slave. K tej rovnosti master a slave pozicii, su rovnocenne iba do doby, kym na jednu vetvu nenapojite dva disky, kedy jeden musi byt logicky slave a prave vtedy pojde zarucene pomalsie, dokonca u mna o rovnych 75%! Mimochodom, zhodou okolnosti je ten kabel prave 40 zilovy, samozrejme ho vymenim za 80, ale pisali ste, ze pre LG 80 treba, preco prave pre LG? Navyse ste nepopisali preco prave a len 80, je to len kvoli prenosovym rychlostiam, alebo aj kvoli niecomu inemu? Luki: preco tak velmi odporucas update na vyssiu verziu NERA? Je mozne ze nova verzia bude napalovat lepsie?  Tiez neviete ako to je s tym fw A105? Lebo dost ludi s nim ma problemy. Len mi ostava rozum stat nad tym, naco je pre pana jana novy fw, ktory u vasciny konfiguracii zhorsi vlastnosti mechaniky??? To nevedia v LG skusit ten novy fw najprv na napr. 10 nezavislych PC a AZ POTOM ho, ked funguje, postnut ako nieco, co vlastnosti mechaniky zlepsi???
 
Este poslednu vec by som sa rad spytal, co sa stane (podla mna by sa nemalo nic), ak dam napalovacku na koniec kabla a nastavim ju napevno ako slave a disk do stredu kabla a dam ho napevno na master? Totiz je to u mna v podstate nevyhnutne, kedze mechaniku mam v bedni logicky nad diskami a preto ked si to predstavite, tak je krkolomne az nemozne dat mechaniku na stredny a disk POD nou na koniec kabla, pretoze vsetky tie IDE kable maju tie dve pozicie strasne blizko pri sebe, minimalne by bol ten kabel strasne poskrucany. Vopred vdaka za rady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tibor: Na stránke výrobcu je k biosu len DOS ver. flashera, takže DOS...  Ináč, na verifikáciu súborov by som sa nespoliehal - ktovie ako a či to vôbec funguje spoľahlivo a hlavne v súboji WinXP vs.UDMA. Možno bude lepší praktický test - náčítať celý obsah späť na hdd svižnou mechanikou a ak to prečíta bez zaváhania/spomalenia, je to OK...;-)
Macko: Problémom dvoch zar.(aj dvoch HDD) na jednom IDE kanále v rovnocenných Master/Slave pozíciách je to, že sa musia o ten kanál deliť - takže, ak obe zar. požadujú naraz komunikáciu s okolím, tak kým jedno nedokončí proces so sbernicou, to druhé musí čakať - na niektorých doskách (prevažne starších), ktoré nepodporujú nezávislé časovanie M/S, sa dokonca prispôsobí (zníži) rýchlosť rýchlejšieho zar. pomalšiemu.
80-žilák potrebuješ kvôli UDMA-66/100/133.
Nero je dosť dynamicky sa rozvíjajúci soft, takže v novej ver. môžeš mať aj nové alebo opravené funkcie a vlastnosti.
Ja som s FW A105 spokojný - ... - používam stále rovnaké média - tu pozor - nie vždy sa pod rovnakým obalom ukrýva aj rovnaký typ, resp. výrobca média a vo WinXP si treba dávať pozor na UDMA po aktualizácii FW - v tom by som videl väčšinu problémov...
Áno, s káblami je niekedy problém, ale kľudne môžeš dať oba disky na Primary IDE (M/S) a napaľovačku samostatne na Secondary IDE (M) alebo nechaj druhý disk (S) s napaľovačkou (M) - máš novšiu dosku a to rapídne spomalenie mohol spôsobiť 40-žilák...
POZOR - na 80-žiláku je pozícia M a S pevná! - písal o tom WIFT, preto nemôžeš dať hdd na stred ako M a napaľ. na koniec ako S.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tibor: 8-o ...mi svitlo...;-) - že ty tam máš 40-žilák...(?)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim
Prave vcera som si kupil napalovacku LG4163B a mam vazne problemy s jej instalaciou napriek tomu, ze u pocitacov nie som ziadny novacik.
Mam dva disky Maxtor, oba su ako master, logicky. Doteraz som mal napalovacku TEAC CD-W58E (legendarna vec podla mna) a isla uplne bezchybne ako slave na kabli spolu s boot diskom. Tu som teda odpojil a zapojil tam LG ako slave. System ju vobec nenasiel, BIOS mam samozrejme na autodetect. Tak som skusil dat LG ako cable select, taktiez system nic nenasiel. Skusil som teda dat ju na jeden kabel s nebootovacim diskom a napalovacku som nastavil na master a dal ju na koniec kabla, kam master patri, disk na slave (i ked vtedy sa jeho prenosova rychlost znizila z cca 50 MB/s na ubohych 12 MB/s (test v NERE v zalozke CACHE), kamarat, co to studuje na CVUT povedal, ze to nie je spojene s tym ze by to bol slave, ale podla mna je). Voila, vsetko slapalo, napalovackou som v pohode napalil dve veci (co znamena, ze je v poriadku) a vypol PC, aby som veci prisroboval. Ked som vsak system (BEZ akehokolvek odpajania ci zapajania akychkolvek kablov) opat zapol, system znova napalovacku a tusim ani ten disk nenasiel. Skusil som este snad vsetky mozne kombinacie, bezvysledne. Prosim pomozte mi, absolutne nechapem, kde moze byt problem, napadlo ma iba, ze to moze byt v IDE kabloch, je to mozne, mam na mysli ze su uz nejako poskodene ci polamane alebo tak ( i ked nevyzeraju na to)? Totiz do instalacie tej LG vsetko slapalo ako hodinky. Alebo by mohol pomoct update BIOSU? fakt neviem, poradte, lebo zatial mam sto chuti smarit tu LG do kontajnera...
 
Mam dosku Microstar K7N2 DELTA, Barton 2500+, 1 GB RAM, Windows XP SP 2, NERO 6.0.0.0, 450 W zdroj mercury
Napalovacka ma zatial firmware A103 od vyroby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, ma niekto skusenosti s LG4163B a P4VXAD+? Pri nastaveni UDMA2 mi po kontrole napalovania casto hlasi chyby v napalenych suboroch, po zmene na PIO je zda sa OK ale trva to hooodne dlho (to napalovanie). Dakujem za pomoc.
Tibor
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to luki: Ano mam tam 40 zilovy kabel, chystam sa zmenit na 80, kvoli rychlosti. Zaujimave je ale, ze vobec nepoznam tie problemy so zapnutim alemo vypnutim dma, mozem nastavovat podla svojej lubovole a to nastavenie aj zostava a aj pouziva. Standardne som maval dma2 ale po obavach som prepol na PIO, tu vsak napalenie 2G trava aj 45 minut. Inak v pohode napalil DVD Verbatim (AZO+) 16x - nejaky film, plne bez chyby so zapnutym dma. Preto predpokladam, ze pouzitie 80 zil. kabla zvysi odolnost proti ruseni a vypadkom informacii. Preto idem menit.
Tibor
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macko: Aj keď to tak nevyzerá, Master a Slave sú rovnocenné pozície, takže v tom mal kamarát pravdu. Teraz sorry za pochybnosť, ale nepísal si o tom a človek nikdy nevie ;-) - predpokladám, že si mal LG aj patrične "naJumprovanú", keď si ju dával na Slave alebo CS  od výroby je tuším nastavená ako Master. Káble - áno, tie môžu byť chybné alebo nevhodné - nie 40-žilové, pre LG majú byť 80-ky. Najprv je dôležitá identifikácia Biosom - pozri si nastavenie IDE Channel Master/Slave v Standard CMOS Features a UDMA (Auto) v Integrated Peripherals. Ak je po spustení PC všetko OK, potom je na rade OS - WinXP sú na IDE veľmi haklivé - skontroluj si nastavenie radiča napaľovačky, či je v DMA. Skús si nainštalovať aj najnovšie nForce ovládače k doske a potom si určite aktualizuj Nero.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Macko:
Já jen doplním lukiho: Vřele doporučuji používat 80žilové kabely a jumperovat všechna zařízení na CS (Cable Select). Samozřejmě je třeba správně zapojit 80žilový kabel na desku a zařízení. Pozor, oba konce nejsou rovnocenné! Toho právě Cable Select využívá. Jeden konec patří na MB (modrý), druhý je Master (černý), prostřední konektor je Slave (šedivý). Jak to takhle zapojíš, neměl by být problém. Je-li , je chyba v kabelu nebo základní desce, případně je tam nějaká divná neshoda mezi zařízeními, což je nepříjemné a občas se to (bohužel) stává, ale nemělo by.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cau lidi...nevite nahodou kde by se dal sehnat nejakej tuning firm na LG 4163???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Knappix
 
Možná asi někde na Netu, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Luki
Vdaka za rady, ale vypada to tak, ze ten 80 zilovy nema pevne urcene pozicie, pretoze prave teraz mi funguje PC tak, ze na konci mam Slave LG a v strede master hdd a vsetko funguje ako svajciarske hodinky.
 
Este som sa chcel spytat, preco je tak dolezite mat pri flashovani fw napalovacky mat ju samotnu na sekundarnom kabli ako master? Nechce sa mi to kvoli flashovaniu stale menit v bedni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase odvedeno hodne prace, chtel bych napsat ze dokonala recenze, jenze to ma jedno velky ale. Hodne velky :-(. Napadlo me to hned a v diskuzich vidim, ze nejsem jedinej. Zkazit tak skvelou recenzi a veskerou svoji praci jednou blbosti je strasna skoda. Je pekne, ze jse zjistili nekvalitu paleni necertifikovanou rychlosi na DL medium, ale je ta vase obhajoba je trochu mimo. Je to jako kdyz budu testovat ferrari a napisu "Na benzin special jede spatne. To je minus, protoze tamhleto auto na nej jezdi stejne dobre jako na super. S doporucenym benzinem jsme ferrari uz neotestovali, vite jak je drahy a nemuzeme si prece dovolit delat vic testu".Proste si myslim, ze byla velka chyba neudelat test DL media na certifikovanou 2.4x rychlost. Je pravda, ze to medium neni zadarmo, ale to uz by se melo nejak zaridit. Z reklamy zijete a platite praci vic lidi. Ubrat si kazdej pred vanocema par korun a slozit se na jedno DL medium by snad nebyl takovej problem. Myslim, ze by ale slo i uplne jinak a stacilo by zvednout sluchatko a domluvit se s dovozcem. Ten, kdo zapujcil mechaniku, by byl jen sam proti sobe, kdyby vam to medium navic nedal. Takhle si kazdej rovnou rekne "mechanika pali blbe, koupim si jinde jinou" a nepremejsli, ze ve skutecnosti o kvalite zapisu spravnou rychlosti nic nevim...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Macko: Podľa všetkých manuálov a popisov, čo som mal možnnosť vidieť, sú na 80-ke určené pozície tak, ako sme ti s WIFTom napísali - z prsta sme si to hádam nevycucali ;-) - ak ti to takto naozaj funguje a nemáš ich nastavené ako CS, tak fajn - nech ti to vydrží, ale ja by som radšej neriskoval možné komplikácie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...napríklad, pri aktualizácii FW...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim.
Kolega ma takyto problem: napaluje multisession na dvd (win98se). Po napaleni 1. casti je vsetko OK, subory su na disku. Pokracuje v napalovani a po skonceni je vidiet iba tie posledne napalene, hoci pred napalovanim Nero hlasi, ze disk obsahuje subory. Win98 ich proste nevidi. kde moze robit chybu? (ISO, UDF... alebo nieco ine?).
Podotykam, ze v pripade DVD RW sa tento problem nevyskytuje. Pouziva LG4163B.
Vopred vdaka
Tibor.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tibor: Soubory v první session tam jsou, ale k jejich vytažení je v tomto případě potřeba Isoboster nebo CD DVD Diagnostic. Chybu nedělá nikde, snad jen v tom, že nepoužívá Windows XP. Multisession jsme se věnovali v článku http://www.cdr.cz/a/14099/2, sice pro dvouvrstvé disky, ale to je podobné. Důležitý je standard pro multisession použitý, DVD+R nebo DVD-R.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Macko:
Mno, já mám dojem, že když to najumperuješ Master/Slave, tak by to vadit teoreticky nemělo, prakticky jsem se (taky je to dojem) setkal s tím, že to vadilo. Nicméně od té doby, co dělám na 80žilových kšandách u všech zařízení Cable Select, jsem ještě neměl žádný problém. Tož asi tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tibor, zero_cdr: To skôr bude použitím DVD-R, ktoré je na multisession nevhodné, namiesto DVD+R, ako operačným systémom, aj keď v tých testoch Nero vypíše "lobby" ;-) hlášku o výnimočnosti WinXP, no nikto zatiaľ nepotvrdil, že to na iných OS nefunguje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to luki: Ano mam tam 40 zilovy kabel, chystam sa zmenit na 80, kvoli rychlosti. Zaujimave je ale, ze vobec nepoznam tie problemy so zapnutim alemo vypnutim dma, mozem nastavovat podla svojej lubovole a to nastavenie aj zostava a aj pouziva. Standardne som maval dma2 ale po obavach som prepol na PIO, tu vsak napalenie 2G trava aj 45 minut. Inak v pohode napalil DVD Verbatim (AZO+) 16x - nejaky film, plne bez chyby so zapnutym dma. Preto predpokladam, ze pouzitie 80 zil. kabla zvysi odolnost proti ruseni a vypadkom informacii. Preto idem menit.
Tibor
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj! Z A105 sa mozem vratit na A104??? Robil to uz niekto? Lebo odkedy pouzivam A105 robi vela chyb. Ma niekto s tym skusenosti???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi, koupil jsem si palírnu od LG neboť jsem sháněl takovou která bude umět i DVD-RAM, avšak při vypálení druhého DVD-RW mi mechanika jen problikávala, nepálila, tak jsem uzavřel s problémy Nero. Nešla ani vysunout, tak jsem vzal sponku a otevřel ji. Po tomto problému nastal nový. Nečte žádné ani lisované DVD. CD čte i pálí perfektně. Můžete mi poradit zda je to na reklamaci, či bude problém jinde?Díky moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To PORTER:
Ano, z A105 je možný přechod zpět na libovolnou nižší verzi. Osobně jsem to vyzkoušel, vše fungovalo a potom jsem znovu klidně nahrál A105.
A ještě jedna zkušenost. Při pálení nebuďte připojeni na internet a ukončete všechny zbytečně běžící aplikace. Možná se nebudete stíhat divit, jak se pálení a nebo měření vypálených médií zlepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to prirovnani trochu pokulhavalo. Ale abych zustal u aut, tak malicko jinak. Na ferrari obuju gumy urceny pro rychlost 180km/h a a pojedu s nim po dalnici 300kh/h. Auto se bude chovat "necitelne" a nepujde ovladat. A pak: Pri rychlosti 300 je to auto nepouzitelny a jezdi spatne. A proc jste ho neotestovali pri 180, kdyz gumy byly certifikovany jen do tyhle rychlosti? Protoze auto ma jezdit 300 a chteli jsme to proste vyzkouset. Nevadi, ze zatim pro tuhle rychlost nemame gumy. A proc jste teda nezkusili s gumama pro 180ku jet tech povolenejch 180 ? Protoze jsme je pri 300km/h znicili a druha sada pro druhej pomalejsi test je moc draha...Ja fakt nechci snizovat vsechnu jinak odvedenou praci, ale tohle zdaleka neni jen muj nazor. Vetsina lidi, se kterejma jsem se o recenzi bavil, si mysli to same. Skvele napsana prace, na ktere je ale jedna hodne velka kanka, ktera celkovej dojem kazi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BoD: DAKUJEM! Ja som sa vratil k A103, lebo v poslednom case som mal s napalovanim problemy. Koniec filmu mi zle napalil. A teraz neviem, ze som pouzival zle media, alebo kvoli inemu. Ale vzdy na konci. A pritom vsetko som vypol. Co to moze robit a co s tym mam urobit??? Vopred VDAKA!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PORTER: Na 98% jsou to média.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by někdo odhadnou (poradit) jestli se VG GSA-4163B dá "naučit" číst a pálit DVD-DL? Jaký je rozdíl v elektronice GSA-4165B, šel by z této použít firmware a "nakrmit" jím GSA-4163B?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Preco si to myslis? Zatial som pouzival TRAXDATA DVD-R. Nic ine som este nevyskusal. Stale som kupoval TRAXDATA a v 10 kusovom baleni. Ktore media su dobre??? Co by som mal pouzivat???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém se čtením dvouvrstvých orig. DVD na této mechanice, chci se zeptat jestli někdo má ještě takový problém, eventuelně jak ho vyřešil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

poradí někdo proč při vypalovaní dvd na LG 4163 které jsou kodovány ccs a ripuji je přes DVD Fab na Hdd a po vypalení nejdou spustit běžne ale zastaví se na 00,02 musím přejít na dalši chapter a vrátit se převíjením zpět k počátku.Potom film projde bez problémů do konce i s přeskekovaním kapitol.To samé se mi stalo  u Cesty za 80dní a Milion dolars baby

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PORTER: To ti poradí naše databáze a naše měření.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Ospravedlnujem sa, ale vazne som to nenasiel. System co pouzivam je Win XP SP2 (predtym som mal len SP1), program standardne pouzivam Nero (poslednu verziu), ale skusil som este dva dalsie a vsetky robili iste, ASPI mam, ale velmi sa tomu nerozumiem, takze viem, ze som ho instaloval, ale ak potrebujes vediet nieco konkretnejsie, tak mi treba povedat, kde to hladat :-l, jo a firmware napalovacky je A103. A este jedna vec, DVD-RAM napaluje v pohode, vsetky druhy CDciek tiez a skusil som asi 4 znacky a druhy DVDciek a nic...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: Skontroluj nastavenie DMA podľa tohto článku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zoro: A navíc tu jsou na obě recenze, stačí se podívat. Máš to tam i s fotkama tišťáků!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

eaglestar: Neměly by být žádné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze se v diskuzich pise o LG GWA-4161B, kterou jsem nazivo zatim nevidel, ale v cenikach uz nekde jo. Pozor. Pokud ji nekdo nabizi jako supermulti vypalovacku a pak by ji odmitnul vzit nazpatek, bylo by to jasny klamani zakaznika a v nejhorsim pripade snad i vyhranej soud. Supermulti znamena podporu plus, minus a hlavne i DVD-RAM a to tahle neumi. Takze nenechte se nikym oblbnout. Pokud to umi a naletel jsem nekomu v diskuzich, omlouvam se za svoji blbost.A pro lidi ze serveru: Myslim si, ze i pres pripadny negativni vyjadreni dovozce (ze to je treba oem model) byste ji do seznamu pridat meli. Stejne tak ty NECy, ktery porad ignorujete a pritom i na nasem uzemi se vyskytujou. Prijde mi to lehce nefer. Treba Plextora (ocividne jen prejmenovanej Panasonic) s chuti pridate , i kdyz je nesehnatelnej (coz je skoda...). Na druhou stranu NEC, kterej se vyrabi v ohromnych seriich pro znackove vyrobce, je to zarucene mechanika NEC a da se i koupit, tak ten nepridate. Je jedno, ze je mozna jen firmwarem osekanej jinej model, to jinde tolerujete. Mavic na webu jsou kompletni specifikace (treba zrovna u Dellu). Jako priklad je ND-2100A (2500 bez podporu minus ?), ND-2110A (napodobne?), ND-2300A (tak o te nevim nic, treba se nedelala), ND-3100A (3500 bez minusu?), ND-3450A ... Koho zajima s predstihem, jak se budou jmenovat zatim nepredstavene mechaniky NEC,tomu doporucuju sledovat tuhle tabulku s datumama schvaleni:https://gullfoss2.fcc.gov/cgi-bin/ws.exe/prod/oet/forms/reports/Search_F... code firmy NEC je A3D a pro product staci dat N.Pruser je, ze driv mel registraci FCC temer kazdy kus hardware, ale dne uz to dela malokdo. Svetlou vyjimkou jsou hlavne vyrobci Wifi karet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tlamiku, tak zkus tray nakrmit kartou z kanasty, ta by tam mohla pasovat a taky by to mohlo jet, firmware jako firmware, karta jako karta. Ať žijí kutilé! 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mylan : Tak jsem naflashoval do LG-4163B firmware z Nokie 6230i, ale nemuzu nikde sehnat redukci sim2cd, neporadite nekdo ? Bez ni mi totiz karta spatne drzi v trayi ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

cau,chtel bych se na neco zeptat.
mam PIII 450,256 RAM,HDD 80 GB,deska Asus P2 B-F,Win 98 SE (trochu vykopavka,ale jinak ok). jake problemy bych po instalaci LG 4163/4165 mohl cekat,krome toho,ze to bude pomaly?
 
diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam taky problem. Mozno sa tu uz niekedy riesil, ale ta diskusia je tak sialene velka, ze vazne neviem ako by som to tu hladal. Ide o to, ze napalovacka fungovala uplne bez problemov, kym som nepreinstaloval system no a od reinstalu mi nenapaluje DVDcka. Skusal som rozne media, rozne programy a nic. Vzdy vypise Caching files a tam zamrzne, jedine co pomoze je restart. Co s tym? Pomohol by novy firmware? Diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: Mno, třeba pomocí vyhledávání, že. ASPI tam máš? Jakej systém? Jaký soft? Atd. More info please!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zoro, zkus ji nakrmit firmwarem z nějakého mobilu a třeba s ní půjde telefonovat a posílat sms. Tvůj nápad mi připadne jako takové "typicky české" kutilství.  

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

luki: uff, tak to bude trochu problem opisat. Hned hore je napisane Primary Ultra ATA/ATAPI Channel a pod nim je roletkove menu, v ktorom sa da vybra asi 30 poloziek (napr. identifikacia instancie zariadenia, indentifikacie hardveru, kompatibilne identifikacie, enmuer8tor, sluzba, moznosti, atd.. ako vravim je tam toho minimalne 30) a pod tym je pole, v ktorom sa vzdy zobrazia nejake hodnoty. Samozrejme, pre kazdu ponuku ine. Tie hodnoty sa prepisovat nedaju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: Pozri na stránky výrobcu dosky, aktualizuj si BIOS a nainštaluj VIA 4in1 ovládače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to luki: Uznavam ze som lama najvacsia zo vsetkych, ale v tom clanku som "narazil" hned na zaciatku. V skupine Radice IDE ATA/ATAPI sa radice nevolaju Primarny/Sekundarny kanal IDE, ale Primary/Secondary Ultra ATA/ATAPI Channel (co snad nevadi, neviem), ale co je horsie, ked dam Vlastnosti, tak tam mam vsetky zalozky okrem "Upresnit nastavenia" a tudiz nemozem skontrolovat ci mam IDE ok, alebo nie... Ehm... Trapne, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: nezapomněl si nainstalovat ovladač pro chipset?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nezlobte se, ze nejen jenom kritizujem. Ja vim (podle vasich obcas prehnane hysterickejch reakci na neci (vetsinou ne moji) kritiku), ze je to jako kdyz vam nekdo rozslape hracku, ale jak sami vite, dobre veci se chvali samy a neni vule psat pochvaly. A cizi chyby se kritizujou tak snadno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

luki: Flashol som BIOS aj nainstaloval VIA 4in1, ale nepomohlo. :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to zero_cdr: Urcite ako, lebo si nepamatam, ze by som nieco take instaloval, kde to overim? Inak ja uz mam pomerne staru dosku (MSI K7T Turbo), tak snad by ten ovladac mohol byt priamo v instalackach Windowsov, ci nie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: Napíš presne názvy všetkých záložiek, ktoré sa ti zobrazia vo Vlastnostiach. Asi máš inú jazykovú verziu Win alebo zlú inštaláciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: A čo je v záložke Podrobnosti?? :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by též stálo zato zkusit ověřit kompatibilitu hardware (hlavně motherboardu) s XP SP2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to luki: Takze zalozky tam su: Vseobecne, Ovladac, Podrobnosti, Prostriedky. Inak je to instalacia Windows XP Nemesis, zial, ked som cez leto nebol doma, tak nam klakol pocitac a instaloval ho znamy a ten sem dal tuto modifikaciu Windowsov, lebo inu nemal k dispozicii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

thaja: Ja jsem nikdy na takovy problem nenarazil, takze to nezobecnuj (jako ze kdyz vymazu jakekoli cd-rw ve 4163b, tak je nepouzitelne atd atd.) Mam doma nekolik cd-rw a na zadnem mi to nedela (s zadnou verzi fw), tak priste radeji napis s jakou kombinaci mas problem, protoze se to jiste netyka vsech cd-rw ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak važený tato napalovačka frči aj na pentium II 233 s 96 MB SDRAM ale disk mi utiahne iba 2 alebo 2.4x rýchlosť palenia. Takže super :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím poraďte mi.Túto napaľovačku mám 3 mesiace - doteraz fungovala výborne.Ale včera mi pokazila za sebou 4 dvd-r, Nero vypisal "chyba ostrenia", skúsil som napáliť dvd+rw a to mi napálilo dobre.Dúfam,že to nebude vážna chyba, pretože som mal aj 4180B s tým istým problémom,ale prejavil sa až po roku a pol a musel som ju reklamovať.A vidíte čo mi to dali zase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to drummer: mne zacala robit to iste ked som dal firm. 105, predtym ani raz. Aky mas firmware ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potom už len ostáva preinštalácia Win alebo sa s tým ešte trochu pohrať a skúsiť nájsť nastavenia DMA pod iným názvom alebo na inom mieste (napr. vo vlastnostiach "Jednotky DVD či CD-ROM") - s touto ver. nemám skúsenosti, tak ti ináč neporadím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Morph: No zatím jsem vypaloval na "EMGETON didireel DVD +R" a jedná se mi o dobu po vložení média než ji Windows načte a je připravena (Jednoduše až se v průzkumníkovi zobrazí obsah media). Ve mé staré CD-DVD kombo vypalovačce od Teaca to trva asi 6 sekund,no a  LG to trvá 2x déle (min 12 sec). No a když něco potřebuješ rychle najít,tak se z toho úplně pos***š :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám jeden dotaz - jde na tehle dvd mechanice přehrávat i dvd se zonou 1, tzn severoamerické? Díky. fafča

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

luki: Reinstalacia systemu je nieco, comu by som sa naozaj rad vyhol, kedze na pocitaci je cca 100 programov, ktore vsetky potrebuju nastavit takze je to praca tak na tyzden. Aj tak diky za ochotu a ak by ta este ieco napadlo, urcite mi daj vediet :-) Diky moc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nazdarek nemohol som to tu najst ze ci novy firmware uz riesi problem s necitatelnym cd-rw vymazanym v lg 4163b v inej cdrom mechanike? dikes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to martin: A myslis ze moj problem je sposobeny DMA-ckom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rujir: Prostě ten IDE řadič odstraň (smaž). Po restratu se ti nainstaluje znovu a DMA už bude zapnuté.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, vyzkouším to. fafča

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stránky

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.