Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG GSA-H55L vs. GSA H58N

..kůůrňa.. takhle dlouhej test s tolika "screen shoty" jsem snad ještě nečetl..  uff..  :-D 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by nebylo od věci zařadit do recenzí schopnost SATA mechanik pracovat v modu AHCI. Jak jsem zjistil například LG GH20LS10 není schopna pracovat s řadičem ICH9R v AHCI modu. Mechaniku jsem nahradil ASUS DRW-2014L1T, která v AHCI maká bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam H55N a celni panely se nelisi vubec... dovnitr sem se nekoukal, jeste ji mam v zaruce :-) ale pokud se teda od sebe lisi jenom tam kde byly vyrobeny a novejsim firmware, nesel by pouzit na H55 ten novy z H58? mozna by se funkce zlepsily ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kkkk: asi jenom problem u Tebe, me LG GH20LS10 SATA na ICH9R (deska Asus P5K Pro, chipset Intel P35) jede v AHCI bez problemu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

majkie: zalezi i na discich, me treba na ICH9R zpusoboval pad systemu kombinace, kdy jedno raid pole bylo na 2 diskoch Samsung 320G a druhe na 2 diskoch western. Pomohlo az presunuti westernu na pridavne Gigabyte raid radic. Proste se disky mezi sebou nepohodli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toncek: H58 má zcela jinou optiku, asi jsi to nečetl pořádně :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: priznam se cele sem to podrobne necet. mooooc informaci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majke Jee: To budeš asi můj případ, mám totiž přesně desku ASUS P5K Preminum na řadiči mám HDD Hitachi 750GB a 500GB, OS Vista ultimate 64bit SP1. LG GH20LS10 jsme na tom proste neuchodil a to nešlo o chybu kusu, postupně jsem vyzkoušl 3ks. Aktualizoval jsme BIOS i firmware na posledni dostupné verze, nahrál nejnovější driver od Intelu a DVD při vypalovaní stejně tak ve dvou přítadech ze tří vytuhlo tak, že pomohl až restart PC (jinak na mechanoce nešlo ani vysouvaci tlačítko).
Pro zajímavost, stejně tak mi na ICH9R nechodil 1TB HDD Samsung, ale ten jsme přesunul do externiho šuplíčku a na e-SATA JMicron řadiči disk maka. Na ICH9R bla kopírovací rychlost v řádu kB/s :-) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen co se kvality vypaleni tyka ... a ty zminky u +DL ... spis bych pocital s tim, ze dneska nejsou stejne dobry ani dva spindly vedle sebe .. jeden je skvelej a druhej... by jeden plakal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kkkkkk : Gigabyte X48 DQ6, 4x500 GB Seagate.11 + GH20 ... žádný problém

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ešte nedávno LG patrilo No.1 na trhu dvd páličiek. Ale ako tak pozerám aj na staršie recenzie tak v hodnoteniach sú stále tie isté zápory a LG je to zjavne jedno. Dnes by som SAMSUNGa nevymenil za LG ani náhodou už len preto že keď niečo nahrám na RW tak to bezproblémov prečítam aj v stolnom dvd čo pri LG nebolo možné.

A ešte by ma zaujímalo ako je možné že v tabulke kladov je výborná kvalita zápisu na DVD a v záporoch je nemožnosť overiť kvalitu zápisu na DVD ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

igor120: Nějak jsme otázku nepochopil. V +- se prostě uvádí, že kvalita vypálených médií má plus, ale na té mechanice se to měřit nedá. Možná nevíš, že k měření vlastně nikdy nepoužíváme testovanou mechaniku, ale pečlivě vybraného LiteOna. Jinak by ty výsledky asi moc porovnatelné nebyly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TO martin: Myslel som to tak že keď si niečo napálim na LG nemám možnosť si overiť kvalitu zápisu a kupovať si ďalšiu mechaniku len pre toto nechcem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

igor120: No pak musíš využít toho, co jsme naměřili my. Neumím ti jinak pomoct. Ale poptej se po okolí, třeba na nějaký ten LiteOn narazíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to kkkk: Ano, uz som rozmyslal kedy to tu konecne napisem: Dosky ASUS P5K Premium mali v skorsej revizii (A2 myslim) chybu v SATA radici. Vdaka nej nefungovalo vela HDD, ako napriklad moj 320GB Samsung, aj ked na niektorych doskach vraj vsetko fungovalo OK. Odporucal by som forum na stranke ASUS-u, vela ludi tam ma take problemy, aj ked mne pomohla az nova revizia (asi A3).

Sorry za OT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam prvu LG vypalovacku, ale aj poslednu, to ze sa neda spomalit, ma dostalo, ked sa mi pri pozerani divx rozpravky toci ako motor formuly jeden ma stve tak moc, ze LG z mojho pecka ide okamzite von

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fangorn: máš síce pravdu, ale v tomto prípade je problém skôr v tom, že kým Ricoh sú skutočne médiá vyrábané technológiou Ricohu (to by bolo na dlhšie rozprávanie), tak Emtec sú čínske disky s falošným MID kódom...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlovám se za OT, ale právě si po dlouhé době stavím nový stroj a nevím po které DVD mechanice šáhnout. Jediné v čem mám jasno, že to bude SATA. Žádné extra požadavky (LF, LS, atd.) nemám, ale rád bych kvalitní a tichý kousek a vzhledem k tomu, že ceny jsou +-100 Kč, tak na ceně nezáleží. Který model doporučujete? Díky moc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hanys80: optiarc 7203s alebo nejaky samsung, napr sh-s203

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG no more, SAMSUNG no more. Media RW su z nich necitatelne. LG testovane asi na 3 roznych typoch. NEC, PIONEER namaju ziadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypalovačky ? LiteOn no more. MSI no more
a z dřívějších dob taky CD-ROM BTC, Vuego a další, ale kdo to dnes pamatuje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Poznáte rozdíl? Ne, žádný tu opravdu není, i zezadu jsou stejné." Ja nevim, ale nejsi slepy? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar kluci, mám doma H58N a zdá se mi, že je nějaká podělaná. Při vypalování mi stále klesá buffer level až k 5%. Dnes jsem vypaloval dvd 16x rychlostí a trvalo to 33 minut, to je pěkně na prd. Máte někdo nějakou radu, nebo jen reklamace? Díky za info.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Gundes:
Čichám čichám problémy s DMA ... http://cdr.cz/a/14509

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT

ahoj, díky za radu. Díval jsem se na to a ve správci mám každý řadič třikrát. V jednom bylo PIO a po změně na DMA stejně píše PIO, ale na sekundárním mám DMA Ultra 6. Tak nevím, ještě to zkusím odinstalovat a podívám se dovnitř, jestli nemám povolené kabely, že já blb jsem si nekoupil SATA, když je tam mám, ale řekl jsem si, že když tam ten IDE je a mám kabel, tak to využiju, a je to na hovno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT

Tak jsem to vše odinstaloval a teď tam mám Ultra dma 4 a 6, tak až budu vypalovat, tak dám info, jestli to pomohlo. Jinak ti děkuju za rychlou reakci. Měj se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém GSA-H58N. Ak vypnem v BIOSe SATA tak mi číta pomaly. Ale pritom (primary IDE) Ultra DMA je 5 a (secondary IDE) Ultra DMA je 4. Ak zapnem v BIOSe SATA a nabahne win, tak mi hlási , že sa našla dvd GSA H58N a priradí ovládače. Ale primary IDE je DMA 2 a secondary IDE je DMA 4. Pritom tam nabehne ešte 1 primary a 1 secondary na ktorych je DMA not applicable. Prosím o radu ako na to. Vopred ďakujem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> rkb:
K tomu bude zapotřebí více informací, tzn. minimálně model desky a jak (kam) máš co zapojené (disky a mechaniky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo je toto za neskutočne hlúpy "test"?

Porovnávať tu rok a pol starú mechaniku s FW 1.00 s FW 1.03 na novšom modeli???

Toto teda má neskutočnú objektívnu výpovednú hodnotu.

Objektívnejšie by bolo nasadenie FW 1.05 na starý model a potom skúsiť podložiť tie tvrdenia, že H58 je "skutečně lepší".

Sám mám doma od výroby H55-ku s firmwarom 1.03, pochybujem, že dnes ešte v obchode H55ku dostanete s firmwarom nižším.

Alibistické tvrdenie "V grafech je u mechanik v závorce uvedena verze firmwaru, se kterým bylo měření provedeno. Je totiž pravda, že u některých došlo po upgradu na novější, který se objevil až po zveřejnění naší recenze, k lepším výsledkům. Nemůžeme bohužel provádět zpětná měření s každým novým firmwarem, a tak vám doporučujeme se ještě vždy raději podívat na stránku" hovorí samo za seba.

Načo teda takýto test??????

Autor sa podľa mňa iba strápnil a zbytočne odrádza od kúpy možno rovnako dobrej mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CUS PROFICI,POTREBOVAL BYCH PORADIT.PRED ROKEM SEM KOUPIL H55L A PRED MESICEM KLEKLA. DNES MI JI VRATILY Z OPRAVY A TA MRCHA SE NECHCE PRIHLASIT. PISI POZNAMKU TECHNIKA - oprava provedena vymenou systemove desky, zmena S,N  ,  zmena P,N.  DAM DO NI DYVKO A ROZTOCI SE ALE JINAK NIC,KDYZ SI NAJEDU NA TENTO POCITAC TAK TAM PROSTE NENI. DRIV TAM BYLA OZNACENA JAKO  E.  TAK NEVIM CO STIM,MAM JI VYNDAT A ZNOVU REKLAMOVAT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už to tak vypadá, znovu reklamace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám LG GSA-H55L a zatím jede skvěle firmware mám 1.06
akorád mi trochu blbne zápis na disky CD ale dvd jedou furt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.