Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG nezvládá dodávat OLED panely na nový iPhone

kez by byl top model s LCD a ne shitOLED, apple mam rad ale pokud by na ne presel trvale tak bych snad radsi presel na android nez mit doma takovejhle vypalovaci kram

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mas tezky, ja sice nejsem zakaznik Applu a Samsung uz moc nechci, ale davam prednost jednoznacne OLED, takze v podstate ostatni to maji pri vyberu k minusu. Chapu, ze jsou i lidi, kteri zase naopak chteji vic LCD. Ale tezko se Applu bude ridit nazorem jen mensiny uzivatelu (vetsine je to sumafuk a jen dve mensiny uzivatelu se rozhoduji podle displeje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oled je prima jako nový. Pokud chceš ale zařízení používat delší dobu tak je na... Moje S5 měla na displeji vypalenou SMS aplikaci. 17h ničení displeje inverzním obrázkem stejně to není úplně dokonale. Ips je lepší volba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prave a iphone neni mobil co si kupujes na rok, spis 3-5 let

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To povec Apple. :D Nefandi si tak moc.. A AMOLED je dnes asi najrozumnejsie riesenie do mobilu. Ma skvele vlastnosti co sa tyka spotreby, dokaze obsluzit "Always On Display" bez vyrazneho vplyvu na bateriu, ma perfektny kontrast a dokaze mat i skvelu svietivost, konecne... Akurat je drahy. Hlavne, ked ho rozflakas..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ, taky jsem příznivcem amoledu na mobilu a "always on display" používám na svém Samusungu A5 2017. Jsem si myslel, že to bude takový gimmick, ale člověk si lehce zvykne na to, že hned vidí notifikační ikonku té které appky a může se lépe rozhodnout zdali to potřebuje zkontrolovat hned nebo ne. V kapse ti senzor světla "always on display" vypne. Vždycky preferuji kontrastnější displeje, proto už pár let upřednostňuji VA před IPS na PC. U tabletů amoled taktéž. U notebooku IPS, protože Amoled se běžně nedodává a kdyby byla možnost VA i na notebooku, tak bych bral stejně IPS, protože IPS má stabilnější extrémní pozorovací úhly, což je na notebooku důležitější než u PC. Myslím si že morální i technická životnost nejlepších smartphonů je dneska tak až 5-6 let. Teď jsem viděl někoho v letadle s iPhone 4/4s... To je 6-7 let starý model? No a za těch 5 let ten Amoled nezdegraduje do nepoužitelného stavu. Tím netvrdím, že nezdegraduje vůbec... ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna VA nema lepsi barvy nez IPS. Treba u cerne to je docela videt. VA je mezistupen mezi TN a IPS. Ma lepsi barvy nez TN ale horsi nez IPS a ma lepsi odezvy nez IPS ale zase horsi nez TN.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lepší barvy, co to je? Jde vidět, že nevíš o čem mluvíš. IPS má přesnější barvy, proto se používá na práci kde tisk je kritický. VA má většinou větší barevný rozsah než podobně drahé IPS a saturovanější barvy. U té černé se už míliš úplně. Černá je na VA oproti IPS daleko lepší a to nejen díky většinou 3-5x většímu nativnímu kontrastu, ale i také díky absenci IPS glow fenoménu. Můj 4k 40" Samsung VA panel má nativní kontrast blížící se 4000:1 teda zhruba 4x tolik co má běžné IPS. VA je mezistupeň mezi TN a IPS jenom co se pozorovacích úhlu týka, s tím, že se blíží více IPS než TN. Navíc nedochází k inverzi barev jen k jejich zesvětlení nebo ztmavení což při běžném používání PC nevnímáš ani náhodou, protože se nedíváš z extrémních úhlů. U notebooků a tabletů je to jiné, ty vyžadují větší extrémy v pozorovacích úhlech a tam poslouží IPS (Amoled) lépe i proto, že na menších obrazovkách není IPS glow fenomén tak výrazný, je-li vůbec pozorovatelný. Na mojem 13" IPS 1080p budget ultrabooku jsem IPS glow ještě nepozoroval. Na 24" matném IPS byl v rozích IPS glow tak strašný, že jsem myslel, že ten panel je vadný a vrátil jsem ho. Tak asi tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidim, ze sa mas potrebu vyjadrovat k niecomu, o com vies kulove. VA nie je ziadny "medzistupen". Ma daleko lepsi gamut, staticky kontrast dokaze prevysovat 1:5000, kde IPS nedosahuje ani 1:1000. Ciernu ma opravdu *ciernu*, nie sedu ako lubovolne IPS a je k tomu aj rychlejsi. Jedine, co je u VA horsie su pozorovacie uhly a mensia barevna presnost. Cize nic, co by bezny uzivatel potreboval na spotrebke ako mobil, TV, alebo na hernom monitore..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bývá u VA trošku horší pixel response time, může docházet k trailingu a ghostingu barev. Ja to na svojem VA nepozoruji, ale někdo na to může být citlivější, liší se to panel od panelu. Není VA jako VA, stejně jako u IPS a TN jsou různé odchylky v kvalitách panelů. Měl jsem doma nedávno dva Gaming VA a ty měly strašně špatné tóny u kůže... První VA (MVA+) od iiyami co jsem měl má naopak super barvy stejně jako má to co mám teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na stole vedle sebe stoji stare HP LP2475w (24" S-IPS, 8bit, 102% sRGB) a Samsung uh850u (32" 10bit VA, 125% sRGB) a kratce i LG 32UD29 (32" 10bit VA, 99% sRGB), které jsem vracel protože na to nešlo koukat. Ano IPS trochu trpi na podsviceni ale nezapomente na uhly u VA. Zatimco obraz IPS vypada stabilne, tak u VA monitoru stred je OK ale ke kraju to prechazi v sedou a vyhody vysokeho kontrastu je v haji. Proto jsem zminoval tu cernou. U ni je toto omezeni VA nejvyraznejsi. Nemluve o tom kdyz se na obraz divam z jineho nez kolmeho uhlu. VA vzniklo jako levna alternativa k IPS. Tou stale je a zustava. Ten Samsung mi barevne celkem vyhovuje ale je to pro me kompromisni reseni, protoze 32" 4k ips jsou uz ponekud drahe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to tak mam, ako pracovny monitor mam 4k 31" widegamut 10bit IPS. Ako TV 10bit (skutocny) HDR QLED VA a na mobile AMOLED. Nejaku "sedu" ciernu rozhodne na TV nepozorujem a to je 75". Naopak, ta sytost farieb a kontrast je na tej TV bozsky, ten IPS monitor si moze nechat zdat.. Na IPS TV sa za mna pocas vecera neda kukat. S vynimkou topend triedy od Sony, kde to poriesili nejakym specialnym filtrom, ktory to dost dobre riesi, avsak stale to ma daleko ku dokonalosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že Apple se z firmy, která dodává inovativní řešení na trh, která si nechá zaplatit, stává pomalu značkou, která jede na původním image, i když nepřináší nic extra, ale pořád si to nechává zaplatit více než bohatě. Zatím to Amíci žrali, ale s iPhone X tu cenu už přestřelil a snobárna už narazila na strop. Apple si to začíná uvědomovat, tak se snaží srazit cenu, ale marže chce mít pořád stejné, takže tlačí výrobce, aby mu udělali kvalitu za pár šupů, aby si mohl zase napakovat kapsy i při nižší ceně.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

lidem uniklo ze Xko bylo premiovej model, nikdy s nim nebylo pocitano jako s nejprodavanejsim modelem proto ta cena mohla byt vejs, byl delanej jen pro ty co chtej mit neco extra a hlavni duvod ceny byl v drahejch OLEDech ktere meli nizkou vyteznost protoze bylo dost vadnejch kusu

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„nikdy s nim nebylo pocitano jako s nejprodavanejsim modelem“

Já si teda pamatuju, že podle Applu měl iPhone X způsobit „supercycle“, kdy na něj měli upgradovat majitelé všech předchozích generací jak diví.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to by me zajimalo kde si to cetl

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No já tam vidím pojmy jako "to naznačuje" a "domníváme se" což je dost daleko od potvrzených informací. Lidi očekávají lecos a je často je to zcela mimo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze se da shodnout v tom, ze "X"ko zadnou revoluci neprinesl. Utechou muze byt, ze on asi zadny patlafoun zadne firmy, pokud neprijde s uplne prevratnym konceptem.
Apple by se asi mel pomalu rozhlizet, aby prisel po 10 letech zase s necim novym..
ps: treba znovuobjevi tlacitka :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

apple prijde do par let hned s nekolika zajimavejma vecma
macOS prejde na Apple cipy
prijdou apple glass pro AR (jednou pravdepodobne nahrad watch i iphonu)
pravdepodobne Apple auto popr autonomni ridici system

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavy to je, ale prevratny moc ne. MacOS na Apple chipech je hlavne ekonomicky tah, pro uzivatele by se nic menit asi nemelo. AR bryle jsou zajimavy, ale je to spis o urcitych oblastech nasazeni, kde to muze mit smysl, nez o masovce..alespon do doby dokud lidstvo nezblbne uplne a nenecha se ridit pres nejaky priblble chipy ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bééé béééé, diky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak revoluce. Myslím že ve smartfounech se žádná revoluce v nejbližší době ani čekat nedá. Oba tábory se budou snažit vymýšlet "cool" věci a dodávat evoluční změny toho co zrovna vyladí, co je napadne nebo okoukají u konkurence, prostě aby se prodávalo, ale zlom bych nečekal. Xko má čím oslovit a své zákazníky si našlo, nicméně ta cena je skutečně exklusivní a Apple evidentně poněkud přestřelil v potenciálu prodejů, každopádně to pro ně není nijak dramatické (jako že by nebyl schopen prodat co vyrobil).

Jestli bude někdy v budoucnu nějaké překvápko, telefon to podle mě nebude. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze jen teorie pisalku

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Osobní urážky si, prosím, pečlivě schovávejte na jiné weby.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.