Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG OLED TV 2017 jsou první s plnohodnotným Dolby TrueHD

Doma máme A/V Reciever "oblepený" podobnými skratkami. Ale kde to v praxi využiť ? Napríklad BD ktoré ponúkajú aj zvuk v DTS-HD by som spočítal na prstoch jednej ruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je jasne, cim vic nalepek, tim vic adidos. Zvlast v tomhle pripade to plati - 99% populace nerozezna rozdil mezi kvalitni stratovou a bezstratovou kompresi zvuku, a ten zbytek co to rozezna, k tomu potrebuje taky odpovidajici reproduktory. Mam-li hadat kvalitu vstavanych reproduktorku LG... umm... tipuju made in china za dve tolary ? takze na papiru to vypada skvele, a pokud se to proda, tak koho zajima realita ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak strašné to není, DTS-HD má většina Blu-Ray které mám a minimálně dvě mají i ATMOS, ten ale můj AV zatím neumí, takže je jen TrueHD. Víměna AV čeká až na novou OLED TV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečné to je hlavně v té televizi. Podle téhle databáze je filmů s DTS-HD dost (http://www.blu-raystats.com/Stats/Stats.php?OrderBy=Title&Audio=7.1) a na recieveru mi tohle často svítí i u ripů. I když se to dělí na různé verze pochybuju, že tam je nějaký zásadní rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Googliť viem aj já, ale skús dať ešte do filtra CZ alebo SK titulky a dostaneš nulu. A to nehovorím o dabingu, alebo typu regiónu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LCD nebo OLED obraz(!)ovka má hlavně dobře zobraz(!)ovat! (vysoké rozlišení v px i široké rozlišení barev a míti rychlou odezvu i vysoké Hz/fps) A míti dobré video vtupy!!! (Ideálně DP 4k/až 60fps/32bit!)

A ne hrát, přehrávat zvuk... Na to jsou pořádné audiosystémy a pořádné reproduktory! ;-)

Jo, a k čemu je v době HDD a internetu jakýsi Blu-Ray Disc medium???...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.