Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG představila superširokoúhlý monitor s rozlišením 2560×1080

Dokázal bych si představit pracovat na tomto monstru.
V pravo maily, v levo tool na change requesty, uprostřed remote desktop či aplikace. Furt by to bylo lepší než stávající 2x 4:3 19" monitory. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Škoda že ho trochu sráží tři chybky:

1) 1080 je prostě hubený, použitelný akorát na filmy, ale tam zase budou odporné tlusté černé pruhy po stranách. Kdyby tam dali 1200, udělali by líp.

2) Konektory směřující ke zdi místo dolů. Pokud musí být LCD tak daleko od zdi jako prastará ruská TV Rubín ( http://www.teletym.g6.cz/btv_zahranicni/c714/c714.jpg ), tak je to prostě fail.

3) Zezadu vypadá luxusněji než zepředu. Krom toho, že tam je mi to prd platný, tak to prodražuje výrobu, zvyšuje cenu a snižuje konkurenceschopnost. Fail.

Jinak je to docela pěkný 16:9 LCD s rozlišením 1920x1080 plus pruh 640ti pixelů na boku. Nic extra ulítlýho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty konektory jsou neštěstím u nejednoho monitoru. Já nechápu, proč ty placky dělají s konektory píchanými kolmo. Přitom vyrobit a použít zalomenou patici, nemůže být až takový problém...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

wtf? vacsina filmov na bluray nosici ostava v povodnom kino ratiu 2,35 ku 1 resp 21:9 :) nebudes mat ziadne pruhy

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zato budes mit nehezky upscale ze ~ 720p :) (protoze zaznam ty cerne pruhy nejspis obsahuje - nevim o tom ze by bluray podporovalo non-square pixely a jiny nez 16:9 aspect ratio)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela tomu rozumím, dohledová pracoviště, zvláště dohledová pracoviště ŘS technologických provozů, pak už zde zmiňovaní IT technici (a možná i programátoři), stejně jako editoři filmů tuhle potvoru dozajista ocení.
Jinak ne, ani na programování bych si to na stůl nedal. Už jen pro to nebezepčí, že kdybych si na to zvykl, tak bych pak nebyl schopen pracovat na notebooku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Levnější model bude 2560×768. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výborný nápad. Ale pár much by se našlo - proč to není na výšku alespoň 1200. A při tom vodorovném rozsahu by to mohlo být trochu do oblouku, jinak i při matném displeji tam nějaké odlesky prostě budou. A i při IPS nebudou barvy z různých úhlů úplně stejné - takže to prohnutí je při práci zblízka - ze které se třeba edituje text, celkem nutnost. U Eyefinity si každý ty krajní monitory může dát trochu šikmo.
Ale jako stavový panel do větší vzdálenosti - na sledování kamer, síťových diagramů atd - jak někdo psal ŘS technologických procesů - je to moc pěkné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Líbí se mi to. Problém Eyefinity je, že ho těžko uděláte ze dvou monitorů, kvůli rámečku. A tři monitory už jsou zase pro spoustu lidí moc hardcore (a pořád jsou tu ty rámečky). Toto ani nezabere moc místa, spotřeba bude lepší a na práci je to taky lepší než jeden monitor. Domů bych to za dobrou cenu bral (pokud bych zároveň investoval do lepší grafiky) - vždy se mi líbily screenshoty z Eyefinity, toto by byl dobrý kompromis.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A pivot je kde ...?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív jsem se představě téhle nudle na výšku pousmál, ale pak mne napadlo, že by to mohlo posloužit našim drahým polovičkám jako jakési zrcadlo, ve kterém by si vybraly "co si dnes sakra vezmu na sebe". Něco jako:
http://www.youtube.com/watch?v=hyPhq6kJ2U0

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to by mohlo být dobré na hraní různých automobilových simulátorů, teoreticky by se tam mohla konečně vejít celá palubní deska a všechna tři zpětná zrcátka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je mezi tema zmrsenejma rozlisenima prvni monitor, na kterym bych docela rad pracoval. Skvela anhrazka dvou monitoru na stole.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo přesně tak - pro ty, kdo mají na stole 2x 17"/19" s 5:4 rozlišením 1280x1024 je to plná náhrada a ještě budou mít pár pixelů navíc :-)

Všechno je otázka ceny, která zde nebyla zmíněná, ale kvůli absenci pivotu bych hádal, že tohle bude možná (bohužel) nastupující mainstream po 16:9 lcd. Takže to třeba nebude drahé a nikoho nenapadne do toho cpát TN panely :-)

Ale do práce bych využití taky našel - pěkně by se na tom editovaly tabulky s opravdu velkým počtem sloupců.

PS: Ta zúžená klávesnice bez numerického bloku pod tím displejem vypadá opravdu úsměvně... Před takovým LCD se jistojistě najde místo na plnohodnotnou klávesnici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

az tak hrozne to neni, ak ma niekto dva monitory vedla seba tak toto je v podstate to iste akorat bez ramika v strede

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen 2,37:1? Na filmy jako Ben Hur je to stále málo, ty mají 2,76:1 :D

Já bych radši nějaký zaoblený monitor, aby byl obraz stále kolmo, takhle to bude mít na okrajích už dost zkreslení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u zaobleného by hlava musela být vždy ve středu, což může být problém, pokud se na něho dívají třeba dva lidi najednou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen připomínka k: "Přiznejme si, že Eyefinity kupříkladu ze tří monitorů se dá realizovat i třemi FullHD VA/IPS kousky, které dohromady vyjdou na nějakých 10 tisíc Kč, " ...3xLCD používám už několik let a na tuhle cenu se nedá dostat - nezapomínejte, že NEJMENĚ jeden musí mít displayport a 3x24 palcu LCD notabene z IPS to je tak spíše kolem 20ti.
B.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"NEJMENĚ jeden musí mít displayport" nebo aktivní redukci, ta mě před půl rokem stála něco přes 500 Kč. Protože mám připojeny 2 monitory a jednu televizi, tak jsem si ten adaptér musel koupit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ideálne pre časovú os audio a video editorov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím na monitor 2in1 :). Co dodat, život bude už jen extrémně širokoúhlý ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano, ten monitor sa mi paci, podla mna vyborny tam kde ma clovek vo zvyku nasadit 2 a viac monitorom kvoli potrebe mat niektore okna stale viditelne alebo pristupne.
Este keby spravili x1200 bolo by to super.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.