Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG představuje novinky ve WebOS 3.0

toto je dobra sprava a dufam, ze nebudu pri tv robit politiku mobilov. T.j. nevydavat aktualizacie na starsie stroje. Ten ich prehravac ma par much co by bolo dobre vychytat. Najviac ma stve, ze tv stanice analog a digital nevie spravovat v naraz. bud sa da vybrat jedno alebo druhe. co je zbytocne preklikavanie. Samsung toto ma riesene lepsie.

Posledna aktualiza co vysla pre TV LG priniesla podporu zmenu jazyka v prehravanych filmoch. Hovorim o obsahu cez lan a dlna. toto nevedel. z USB to islo hned.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přehrávání ze SMB/CIFS sdílených disků zase nikde, že?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K čemu, když máme dlna k tomu určené?
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

DLNA je na pytel, slepá větev vývoje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, a co je podle tebe Apple AirPlay? Googlecast? Miracast? apod. Všechno to jsou technologie alá Dlna. Prostě snaha konsolidovat komunikaci/přenos dat z mobilního aj. zařízení.
Na tu tvojí slepou větev se teď všichni zaměřují, asi by jsi jim měl vysvětlit, že to všichni dělají špatně.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale Miracast je připojení zařízení k zobrazovači přes WiFi, to s DLNA absolutně nesouvisí.

Což mě vede k závěru, že poněkud blábolíš a nemáš potuchy, co to DLNA je. Protože kdyby bylo tím, co si asi myslíš, nemusel by nikdo Miracat, Chromecast ani AirPlay vymýšlet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Né zcela, přes dlna také můžeš streamovat aktuální screen zařízení. Oboje jsou to technologie, které se snaží o maximální zjednodušení přenosu obsahu, postupně se rozvíjí a přibývají další fce.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLNA: Tak treba prepinani mezi vicero audio streamy, externi titulky...

Ja osobne jsem za SamyGO a diky nemu moznost pouzit NFS mount (Samba/CIFS je brutalne pomalejsi) neskonale vdecen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oboje moje Samsung TV umí (prepinani mezi vicero audio streamy, externi titulky), nebo na co narážíš?
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tv se stava medialnim centrem? Ale tak to snad ne. K TV mam pripojemy zesilovac a kvalitni bedny, takze ty zoufale repracky uz jsem neslysel celkem dlouho. A na prijem signalu mam linuxovy satelitni prijimac. Takze aspon u me se z televize stava naopak pouhopouhy monitor, jedna z komponent celeho systemu. Mam od LG TV i BluRay a prehraje to spravne tak polovinu souboru, titulky v MKV se zobrazuji s cernym rameckem okolo a aktualizace kdysi nejake byly (kdo vi co vlastne vylepsovaly), ale uz vice nez rok ticho po pesine a lepsi to uz nebude... Jako zobrazovadlo TV zatim staci a snad jeste par let vydrzi. Jedinou nevyhodou jsou 4 ovladace na stole (i kdyz na bluray uz se ted hlavne prasi).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Někdo tak, jiný onak. Já se s koupí nové TV zbavil satelitního settopboxu, DVD přehrávač nechávám, i když se na něj už hodně dlouho práší jako na tvůj blu-ray, ale kdybych se mohl zbavit multipřehrávače, byl bych jen rád. Pokud WebOS 3 nebude umět sdílené disky (nebo nedostanu upgrade), starý multipřehrávač stejně asi vyhodím a koupím za cca 1500 Raspberry Pi2 s krabičkou, šoupnu tam OpenELEC s KODI a schovám to někde vzadu. To jde krásně ovládat přes HDMI/CEC a bude klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně! - 2. velkou TV (1. je malá UHD 42" TV jako primární monitor ;-) ) mám zapojenu "jen" jako monitor k PC nebo HD satelitu.

Zkoušeli jsme u kámoše vánoční selfdárek a u testů supermoderní UHD TV LG jsem skončili na Flash-ce nad 8GB a souborech větších jak 4GB a hotovom "vymalováno"...

PC (k TV) je PC!!! :-) Cokoliv jiného je kompromis... :-(

Alespoň ze z Webu uměla zobrazit lecos, jen jst enesmeli použít spoustu SW playerů včetně YT neb to chtělo registraci... Ale obecný webprohlížeč zvládnul i 4k ukázky z YT až v 60p :-) i bez podbízeného... speciálního YT Playeru ;-)

Jen jsem nepochopil, krom TV tunerů, že nastavení obrazu nebylo primárně na Pixel Mapping (v elektronice a u LG zvané: Pouze Scan), ale na 16:9 ... což znamená ořez obrazu (u SW playerů u webprohlížeče i z PC!...) a umělé natažení obrazu (tedy dalším přepočtem s chybějícími okraji původního obrazu!...) přes celou obrazovku bez ohledu na pixely obrazovky natož zdroje obrazu..., kdy i text web prohlížeče byl neostrý...

Po nastavení na Pouze Scan se vše zaotřilo jak n aPC monitoru :-) a chodilo plynule neb 200HzTM IPS panel vše ve Fullscreenu volitelně přepočetl na 200Hz/200fps :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me uplne fascinovalo .... rodice maji 5 let stary tamtung, ten u videa prehral jen zvuk ..... a tri roky stare LG, prehralo u stejneho videa jen obraz:) To jsou takove womrdy, ze by se z toho clovek posral .... pritom nai jedna nastesti neni "smart", takze se jeste da normalne ovladat. Doma mame rok starou LG a krom toho, ze je "smart" a je tim padem patricne iritujici, tak se mi zda, ze je 3D panel odflaknutejsi a ma daleko vetsi ghosting. Stary NB, co jsme u toho mel, jsem dal mati a posledne jsme tak sedeli u te televize a chteli se podivat na stream na nejake video, jak curak jsem 5 minut klikal do toho xindl prohlizece ovladacem sipkama, pak nazev videa a pak to spadlo, jsem myslel, ze to rozbiju! Nejaky hajzl s androidem nebo co je tam za sracku! Kdyby aspon ti vypatlanci udelali numerickou klavesnici na dalkovem ovladaci jak telefonni u 30 let stare nokie! Aby clovek nemusel jezdit sipkama, ale mohl to aspon vyklepat jak na mobilu, ale to ne, to je nenapadne ..... toliko k jakoze SMART, spis SMRT! Prvni, co jsem udelal pote, co jsem to nasrane vyrval vsecko ze zasuvky vcetne vytrzeni UTPcka ze settopboxu (coz me nasralo snad jeste vic), bylo, ze jsem hledal ty sticky a asi pockam na cherrytrail, jinak bych ho uz mel doma ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Kdyby aspon ti vypatlanci udelali numerickou klavesnici na dalkovem ovladaci

nepomohlo by tohle?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.tv.remoteapps

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

TVL, diky:) Fakt to funguje ..... uz jsem se lekl, ze budu muset vyhrabat nejaky stary android, vymontovat kameru a mikrofon z bezpecnostnich duvodu a mit ho na nabijecce, ale existuje https://www.microsoft.com/cs-cz/store/apps/remote-for-lg/9wzdncrfhznh
Dokonce podle recenzi lepsi nez oficialni aplikace .... jsem vubec netusil, ze neco takoveho existuje a fakt funguje perfektne:) Kazdopadne velky dik:) Ovladani smarttv je zase o trosku mene neprijemne;)
Dokonce je i pro chromy prohlizec nejaky doplnek, ale ten uz na prvni pohled vypada dost nepouzitelne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, asi vám uniklo, že docela dávno (cca tři roky?) toto LG napadlo a krom tracballu na DO zobrazuje! plovoucí šipku!!! přímo v systému menu!!! TV a ovládanou pohybem DO (D-álkového O-vladače) s gyroscopem (tzv. magický ovladač: http://img.levneelektro.cz/imagesc/f3/6d/f36d4e1784024b1cb2cdd0e68255a7e...) podobně jak bezdrátovou myší ve Windows :-) A stačí pak jen mačkat OK :-) A žádný šipky nahoru dolu...

Text lze nadiktovat ;-) https://www.youtube.com/watch?v=RArrEDGktEI

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ja vim, ta picovina stala asi dalsi 3500 .... znami to maji a realne je to k hovnu .... na webove strance muzes kliknout na odkaz, ale text se s tim pise uplne stejne debilne. Navic tam chybi nejake tlacitko (ten v tom odkazu je asi starsi model, ted uz tam skoro zadne tlacitka nejsou), uz nevim na co, ale je treba mit po ruce i normalni ovladac ... proste na kokot ..... ale to reseni v mobilu je hodne OK. Jako realne to clovek stejne nevyuzije a az priste budu neco chtit, tak beztak nebude mobil po ruce:o) Ale jako dobre vedet, prekvapilo me, ze to tak dobre funguje. A dobre myslim ten mobil, ty smart funkce jsou stejne porad na hovno a az bude k dostani hdmi stick s cherrytrailem, tak neni co resit:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to "smarttv" ma podobny prinos jako leskle TV bez antireflexu, ktere se jednu dobu vyskytovaly a jeste to bylo vychvalovano jako novinka:o) Hadam, ze nejaky osless hajzlHW stoji tak 50 korun a nemusi resit programovani vlastniho firmwaru, proste to tam daji a sranec na to. A jeste to prodavaji draz a berou jako vyhodu. V realu je to samozrejme uplne na hovno, ale ovce na to slysi. Bohuzel jsem uz videl i TV, ktera jen bootovala takovy hajzl dlouhe vteriny .... pritom se uz takovym standardem zacinaji jevit ruzne intel sticky a podobne .... dnes to stoji trojku, hadam, ze do pul roku se to bude prodavat za 15kil nebo kolem litru (neni to tak davno, kdy se dal koupit plnotucny tabletPC za 15kil, sice nejake colorovo nebo co, ale i tak). Priznam se, ze nevim jak moc funguje mediacentrum ve W10, ale hadam, ze stejne jak u starych, takze clovek pripoji dvb-t tuner za dve kila do USB a jede .... a ano, co se tyce satelitu, tam nevim jak to je, ale hadam, ze nejake USB reseni taky bude. Osobne se celkem divim, ze ty hdmi sticky nedavaji predinstalovane v bundlu k televizim:) A co se tyce ovladacu, spolehlive to resi univerzalni z lidlu za 199 Kc ... je univerzalne programovatelny (ma prijimaci diodu, takze ho naucis KAZDY ovladac) a vzhledem k smesne cene az neuveritelne pouzitelny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Míval jsem stejný názor. Koupil jsem smart, protože bez smart nebyla ke koupi vyhovující kvalita. No a kupodivu jde "normálně ovládat" a když nechci, nemusím smart funkce vůbec používat. Ale už se mi mockrát hodily.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jake funkce pouzivas? Kdyz si nekoupis ultrapredrazenou shitkameru pro skype, tak nejde pouzit. Jedine, co by se pouzit dalo je webovy prohlizec a webove streamy .... bohuzel diky absence nejakeho inteligentnejsiho zadavani znaku je to zcela k hovnu .... pokud si samozrejme nekoupis nejaky tristne predrazeny ovladac s qwerty (pokud se vubec k tomu modelu koupit da). Nejaka bezdratova klavesnice, mys, pripadne IR dongl za 2USD z ciny pro ovladani ovladacem a samozrejme nejaky HDMI dongl .... nejlepsi kombinace. Pripojis se ke vsemu, prehrajes vse .....
BTW, prehravani medii neni "smart" funkce! Prehravat media umely i ty nejlevnejsi TV uz davno .... ale jedna neumela mkv, druha nemela titulky, dalsi DTS a pokracovat se da donekonecna:) S touhle ne/podporou je to samozrejme stejne i dnes, akorat pribyl nepouzitelny webovy prohlizec, nejaky parasystem, kde jdou instalovat nejake chujene aplikace a to je tak vse ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zásadně jsem kupoval pouze hloupé telky LG, protože jejich firmware je nejrychlejší (a taky, ač mají obě už přes 5 let, běhají jako nové). Na místní obsah mám HTPC s Kodi. Vše je rychlé a pohodlné, žádný šaškec s podivným "televizním" GUI s nulovou až zápornou ergonomií a přehledností (a je celkem jedno, co je to za značku - LG, Samsung, Panasonic) se nekoná.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ziaden webos 1 nebol aktualizovany na webos 2ku, takze ani jeden s webos 2 nebude aktualizovany na webos 3ku.. to nech si ludia kupia novu telku ked chcu mat novsi os...

inak webos 1ka tiez zvladne pri vypnutej obrazovke prehravat youtube, ci zvuk...

vykaslite na LG, koncom 2014 co je presne pred rokom a 7 dni, som si kupoval 4K LG, (co ja osobne vyuzijem pri uprave fotiek) a uz ziadne aktualizacie /urcite nie na webos2/ nebudu..

napr youtube app ide len v rozliseni 720p... nastastie upscaling je velmi dobry, a okrem toho viem zratat na jednej ruke pocet uzitocnych programov.
skype sa neda spustit ani v text ci telef mode bez kamery, facebook uz neni aktualizovan, netflix este neni (bude v 4k na sk?)..

takze kvoli webos urcite si nekupte smart tv... to sprosty android box za 30 eur vie viac.. /za60€ aj 4k../

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadny upgrade pro starsi televize na WebOS3 nebude, pouze nejaky miniupdate (aneb kupte si opet novou tv) - viz http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1452513673

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.