Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG s vypalovacím programem přímo ve firmwaru

zrovna minulej tejden jsem se s tím setkal. a ne a ne se toho sajrajtu zbavit. hned se to pridavalo i do "po spusteni" a neslo to odebrat ani pres msconfig. vazne jsem se bal ze je to nejakej novej internetovej sajrajt :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc jednoduse na tu mechaniku nedaji cudlik "zasunout virtualni medium" ... ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me to prijde jako napad dobry... narvat palici soft primo do vypalovacky :) sice uznavam ze se meli vykaslat na Autorun a zakaznikum dat rict... ale jinak se mi ten napad libi... celkove nechapu ze kazda periferie v sobe neschovava sve ovladace a obsluzny soft... treba koupit nejakou mys od logitechu (nejakou s milionem tlacitek) a hned by si pres USB nacucla softik a dala ho k instalaci... to same i ruzne TV karty atp.

Jak rikam jen trosku doresit detaily aby to neprudilo a je to super :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HEXER: Zajimave a jake operacni systemy a HW platformy bys tak chtel do toho nacpat? Vsechny? :-)

Ale jo. Znamej si pochvaloval nejaky USB modem (mobil v USB), ktery mel zaroven ovladace pro Windows. Takze zapichnul modem a on se "sam" nainstaloval. Vyhoda je, ze se casem neztrati CD s ovladaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neni to spatny napad, ale je hodne blbe vyreseny.

napad ze si v sobe ponesou na male flash pameti jednotliva zarizeni vlastni ovladace tu uz byl, myslim ze je to pitomost, v dnesni dobe internetu by se mely ovladace tahat z netu, chapal bych kdyby tedy kazde zarizeni melo v sobe url odkud ma os ovladace stahnout a nainstalovat ... ale TOHLE ? to ej uplna blbost LG...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napad s ovladaci na integrovane pameti ma sve ale:

1/ prodrazi se vyroba prave o tu pamet
2/ ovladace jsou casem zastarale
3/ casem se na flash pameti vyskytuji ovladace jen pro outdated operacni systemy a neni mozne nove snadno doplnovat ...

resenim je ... kazde zarizeni v sobe ponese jedinou vec ... URL ... odkud os stahne ovladace ... web vyrobce uz podle useragenta snadno pozna o jaky os se jedna, a kdyz ne no tak se zepta zejo ... da se to snadno spravovat, a naklady na pamet ktera v sobe uchova jedno url asi nebudou tak velke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel je to typicky microsofti pristup, stane se ze kazde zarizeni vas po zapojeni navede na jakousi stranku s ovladacem, ktera u kazdeho vyrobce vypada trochu jinak ... obsluhuje se mysoklikarinou ... asi by to chtelo doplnit o definici toho jak se os bude identifikovat (aby nebylo sporu o jaky se jedna) a jak ma sam od sebe se stahovanim a instalaci nalozit bez zasahu uzivatele, ale to by jiste nejak slo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huawei USB modemy se chovaji jako Mass Storage, nainstalujete soft a pote by se mel modem prepnout do rezimu modemu... bohuzel ne vzdy se tak stane a donutit ho prepnout se byva obcas dost narocne.
Ale kdyz to funguje, tak je to "fajn".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MArk16165: Odkaz na stranku s ovladacem je ti u modemu jaksi k... nicemu. Predpoklad je, ze prave pomoci toho modemu se hodlas pripojit k netu. V takovem pripade je rozumne na interni FlashROM umistit ovladace pro (v dobe vyroby) bezne systemy (nebo prave prichazejici). Je jasne, ovladace pro Windows 10 tam asi byt nemohou, ale v soucasne dobe by tam mely byt nejake pro Win XP, Win Vista, Win 7, aktualni MacOS a samozrejme by nemela chyubet ani podpora Linuxu. Pripadne by mela byt moznost nechat si tam ty ovladace naladovat u prodojce, jeho dodavatele ci obecne z internetu nekde jinde (kavarna, kamarad,...).

Na druhou stranu muzu pouzit rovnou nejakou jinou flashku a nemusi to byt primo na tom zarizeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s peca_007: U klicovych zarizeni typu modem, sitovka, atd bych ovladace do flash pameti pridal. Ale treba u hernich grafik by to nemelo cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT: no to je teda slovní spojení... "viditelně říct" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tohle si nechal patentovat microsoft a myslim, ze s vyberem OS nebude mit problem. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem to zrovna resil, to je teda vec :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2peca_007: Nikoli, spravna cesta je takova, ze zarizeni by melo byt schopno v zakladnim rezimu fungovat s defaultnim ovladacem kazdeho systemu. Nasledne by se melo jednoznacne identifikovat a system by si pak mohl dohledat konkretni ovaldac pro ono zarizeni.
To samozrejme nejde, pokud modem neni modem, ten pak samosebou fungovat nemuze. Skutecny modem totiz zadny ovladac nepotrebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtel bych aby se tam spustito hned video s obsahem XXX.... Protoze SW nelze jednoduse odstavit a tudis ste nuceni ho instalovat, tak to vidim na hezke pravni tahanice s LG. V americe by uz z toho byl soudni den :-)) Mimochodem ten programek i funguje ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych čekal, že někdo přijde na to, jak do firmwaru tý mechaniky vrazit vlastní virtuální placku ... Chernobyl Reloaded ;) (akorát že Chernobyl "original" jen firmary likvidoval, novej Reloaded by se tudy šířil ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.