Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG uvede brutální 77palcovou OLED TV se 4k rozlišením

Konečně někdo kdo myslí i na "chudší" část populace!!!
Snad mi to vezmou v hotovosti. Nemusí každý v bance vědět, kolik chleba jsem si utrhl od huby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já jsem z těch cen zklamaný, chtěl jsem rozbít prasátko a dát za OLED tak mega, možná i víc, aby sousedi záviděli. Ale za takovéhle lidové ceny to bude v každým super-hyper-maga marketu :-D. A ty fronty......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stále nevidím žádnou výhodu ve vyšším rozlišení. Zrovna včera jsem měl možnost porovnat si FHD a 4K vedle sebe ze dvou metrů a žádný rozdíl jsem neviděl. Nebyla to teda zas až tak velká placka jako tato, kde by se už možná nějaký nepatrný rozdíl objevil. Víc absurdní se mi ale jeví ta vlastnost "curved", u které vidím spíše nevýhody.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zakřivenost má své výhody,ale můj osobní názor je, že ne při této malé úhlopříčce.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem si ohnout plátno a moc mě to nenaplnilo. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, nechápu ten titulek "brutální", vždyť to nemá ani 2 metry :-D
a s tím zakřivením, to aby u toho člověk fakt seděl 2-3m, aby to mělo nějakou výhodu. Vzhledem k rozlišení by to možná i šlo, když se teď v běžnym obejváku kouká na 50" full HD :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud nevidíte rozdíl mezi Full HD a 4K na dva metry, měl byste zajít k očaři. Chyba totiž není na straně TV a 4K rozlišení. Lidově řečeno, jste slepý jak patrona :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tím to nebude. K očnímu chodím pravidelně a nemám problém. Pokud přehrajete kvalitní záznam, dejme tomu blu-ray filmm, na obou televizích, tak se shodneme. Vyzkoušejte si to :) Co vidím, tak je jen jasnější obraz kvůli OLED, jinak nic. Takovéto rozlišení chápu u monitorů, kde si rozdílu všimnete, protože sedíte výrazně blíž, ale u televizí, kde sedíte ještě i víc, jak ty 2 metry, si rozdílu nevšimnete a pokud stále nesouhlasíte, zajděte si do elektra a podívejte se sám a zvažte návštěvu očaře spíše vy :).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ach tak, bluray video na 4k obrazovce, to je pak jasné, že rozdíl není (pokud se povypínají všechna za zvýrazňovátka kontrastů a jiné vytvářeče dojmů). Ale psát o tom do diskuse je spíš trolling.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o rozlišení, jen tím zvýrazňuji kvalitu videa. Na blu-ray dáte jak HD tak 4k.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas nac to honeni brka ohledne 4K? vzdyt nativni vysilani 4K 60p v Evrope je jenom v testovaci fazi a jako safranu, kupovat si novy prehravac ktery zvladne 4 a vic vrstvy predrazeny Blu-ray nosice je tez ptakovina a stahovat desitky GB dat jenom kuli filmů aby mi nasledne provider(ISP) nastavil loutku v podobe FUP neni zrovna 2x prijemne s tym ze me daji na seznam BSA a jinych hlidaců a vlect se s nima na soudu to nechci. 4K je jedine prinosne pro profesionalni fotografy kteri dokazi videt RAW cely a nemusi posouvat obraz od boku a zhora nadol. Ty lacine 4K monitory ani nemaji nativny 60p HDMI vstup ve verzi 2.0 ale jenom 1.4(polovica snimků), DisplayPort kteri to nativne(60p) zvlada tez jenom prichazi, nechapu, radsi si koupim kvalitny 1920x1200 S-IPS zobrazovadlo jak si povyset pindik s mizernou 4K.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

krasne jsi z pozice BFU shrnul, proc 4k neni pro kazdeho :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

4k/66", to vypadá cca na moje oblíbené rozlišení cca 75 dpi. Postavit na štorc a zobrazit na tom terminálové okno... hmm, tam by se vešlo hodně řádek kódu :-) Nebo to nechat naležato a pustit na tom OpenTTD...
Přehrávat na tom video? a proč? Stejně jednak není odpovídající materiál, druhak mi u filmu jde o něco úplně jiného, než je rozlišení...
Taky by mě zajímalo, jak je na tom OLED s barevným prostorem, ve srovnání s různými variantami LCD, plazmou a CRT. Zatím co jsem viděl někde nějaké vzorky, tak barevné podání OLED nic moc.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

na video to je prinos i prinos i pri upscale, aspon clovek nevidi jednotlive pixely (zvlast pro platno+projektor to bude docela prinos, ackoliv ne tolik jako prichod Full HD vs. PAL/NTS).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na OpenTTD by to bylo super ... kdyby na tom pak něco ještě bylo vidět ;) Tak malé vláčky abys pak hledal dalekohledem ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně osobně by stačil kvalitní OLED FullHD TV. 4K je zatím zbytečnost a dlooouho bude. A taky se obávám, aby ten rozdíl na cca 50" TV ze 3-4 m 4K oproti FullHD byl vůbec někdy vidět :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na 50'' fakt nepotrebujes 4K, unless ti to nestoji na stole jako pracovni monitor (brzo tuhle variantu otestuju :D)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych byl pro 40" 4k OLED, tech 50" uz je na muj pracovni stull moc :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

na stul mozna, ale velikost bodu bude pri 50" taknejak (na mě) akorát - budou to defakto 4 full HD 24" vedle sebe ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dovedl by sis predstavit v dobe "SD", ze se budes divat na 50" TV ze 3-4metru? Neni to jen o rozliseni, drive se prodavaly daleko mensi uhlopricky TV, nez v dnesni dobe. Se 4k budes moci mit misto 50" treba 70" a stale svuj maly panelakovy pokoj (priklad - netvrdim, ze zijes v panelaku).
Co se vedlo debat, ze FHD je k nicemu... ze neni obsah, bla bla bla.

Diky za oled, prumerna cena TV jde nahoru. Treba se na to divat nejen pohledem kupujiciho.

btw na cem bys chtel ty 4k videa prenaset? Na 5 blu ray discich a kazdych 20 min menit medium v prehravaci?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

I když rozlišení a technologie nebude problém, je tu ještě jedno omezení pro úhlopříčku. Jde o zorné pole a způsob, jakým jsou filmy točeny. Málokdo si rád sedá v kině do první řady, tak proč si něco takového instalovat doma?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

první řada v kině a 50" ze 2m je ale fakt trochu něco jinýho ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Řeč je o dalším zvětšování úhlopříčky. A pak se stejně jako v kině dostává děj v rozích obrazu mimo pole ostrého vidění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lamorghini uvedlo novy model - 169 500 € bez DPH. A co.

Vzdycky plna diskuze jak je to drahe, jak je to na hovno. Nuti vas nekdo si ty tv za statisice kupovat?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.