Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LG uvedla soundbar s Dolby Atmos

51 Oiyne 3 E 6 L
Kdo netouží po velké samostatné výbavě na reprodukci filmového prostorového zvuku, ale chce poziční systém Dolby Atmos, může nově sáhnout po 5.1.2kanálovém soundbaru od LG.

Jihokorejský výrobce představil novou generaci svých „zvukových lišt“, které jsou jakýmsi mezistupněm mezi reproduktory v TV (které z 90 % slouží spíše pro nenáročný poslech) a samostatnou aparaturou a velkými reprobednami. Nejvyšší model této řady SJ9 podporuje i poziční prostorový systém Dolby Atmos.

LG tak navazuje na konkurenty, kteří již soundbary s Dolby Atmos uvedli: Samsung, Philips či Onkyo. Na vývoji pochopitelně firma spolupracovala s Dolby. Vedle soundbaru implementují Dolby Atmos v produktech LG letošní vyšší televizory s OLED obrazovkou.

5.1.2kanálový systém znamená, že Dolby Atmos, resp. obecně reproduktorky pro prostorový zvuk jsou u tohoto sounbaru implementovány jako standardní 5.1 (tj. 5 prostorových kanálů + subwoofer) a k tomu dva specifické kanály mířící vzhůru, které zajistí lepší pozicování daných zvukových objektů v Atmos nahrávce v prostoru. Subwoofer je samostatný a signál do něj putuje bezdrátově.

Soundbar LG SJ9 podporuje Chromecast a přehrávání skrze Bluetooth. Je vybaven HDMI rozhraním (vč. průchodu 4k videa dál), optickým audio, 3,5mm phono a ethernetem. Celkový výkon včetně subwooferu je 500 W. Cena je lehce pod 1 tisíc euro.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG uvedla soundbar s Dolby Atmos

Pátek, 2 Červen 2017 - 06:23 | Spirit_pcf | Za 1000e uz sa nieco zohnat da, napr. Canton SUB...
Čtvrtek, 1 Červen 2017 - 18:32 | DTS maniac | ..nebo oproti opravdovému domácímu 9.1.6 ATMOSu...
Čtvrtek, 1 Červen 2017 - 16:55 | Milan Jelito | Takove "vychytávky" uz jsou s námi víc...
Čtvrtek, 1 Červen 2017 - 15:37 | bežný občan | Koľko z ceny je za licenciu? Výrobné náklady asi...

Zobrazit diskusi