Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LGA1151 pro Coffee Lake má posílené napájení

Tak je to jasny, museli to znekompatibilnit, protoze potrebovali dalsi piny na posileni napajeni. Pritom tyto piny byly na generacich Skylake/Kaby Lake nezapojene. Tim je to vyresene.

A ted at mi teda Intel rekne, proc doprdele predelaval socket mezi Haswell - Skylake, kdyz mel celou dobu na Skylaku "polovinu" pinu nezapojenych?

Intel uz je tak trapnej, ze snad trapnejsi bejt nemuze s tema vymluvama.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nebude to třeba proto, že Haswell má regulátor napětí integrovaný, zatímco Skylake&Kaby Lake má regulátor na desce?

Von to má Intel s těma internetovejma diskutérama těžký, když se snaží snížit spotřebu integrací regulátoru do CPU, tak si začnou stěžovat taktovači. Jenže když regulátor zase vrátí na desku, začnou si stěžovat jiný brblalové na něco dalšího, ve zdejších diskusích se tato se vším nespokojená individua vyskytují dost často, že?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale jdi ty brepto....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nějak přidán !!!JEDEN!!! pin z toho je značná část celku nevyužitá a hned jsou z lidí nespokojená individua :) co si to vůbec dovolují :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> Jenže když regulátor zase vrátí na desku, začnou si stěžovat jiný brblalové na něco dalšího

1) treba by se mohli konecne rozhodnout, kde chteji ten regulator mit, misto aby ho prehazovaly tam a zpatky... BTW by bylo hezke slyset zduvodneni obou tech kroku :)

2) jak pise nekdo dole, tenhle radoby duvod vubec nevysvetluje proc nelze pouzit CPU ze starsi generace v nove desce, nebo low-power CPU z nove generace ve stare desce...

3) nespokojeni brblalove si koupi AMD a tyhle cipoviny resit u seba nemusi :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

... a ani v diskuzích, že? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dejme tomu, že bychom uvěřili, že toto je důvod, proč nejde dát Coffee Lake do 100/200 desek. Ale nijak to nevysvětluje opačnou nekompatibilitu. Skylake/Kaby Lake ty piny nepoužívají, takže jim je úplně jedno, co v nich je. Tak proč by to nemělo jít?

Podle mě je to jen kec a realita je podstatně jednodušší > jeden prodaný Coffee Lake = jedna prodaná deska s Z370.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

taky mi nejde do hlavy proc se toto omezeni vztahuje i na non-K procesory >>> u K verzi diky jejich narocnosti na napajeni bych to jeste chapal ze nechteji nic riskovat i kdyz by nejspise fungovali taky dokud by dlouhodobe nebezeli na vysokych taktech :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Za kompatibilitu procesoru ručí výrobce desky. Ten může jasně uvést, které Coffee Lake podporuje, a které ne. Intel si může říkat hočico, výrobce desky má poslední slovo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Intelu nevyšel dosavadní byznys plán, že se socket i s chipsetem mění po dvou generacích, kdy přijde nová architektura. Nová architektura se opozdila už o dva (k)roky, tak to zařízl uměle.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Posilene napajanie pre cpu co ledva vyuzije 65W ... ROFL dobry joke

nie kazdy kupuje K- kravoviny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ne každý teď bude kupovat Intel, když se tak za každou cenu snaží zákazníka naštvat ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase kdo už si intela koupí, tak si k tomu musí vzít rovnou i novou desku a to hned pěkně ten nejdražší chipset z řady (Z370), protože zatím nemá na výběr, i když pod tím bude chtít provozovat zamčené čtyřjádrové i3-8300. Takže intel prodá kromě CPU zase i chipset, výrobce desek prodá desku a spokojenost na obou stranách.. a "zalepí" si tak výpadek těch zákazníků, kteří šli nakonec pro Ryzen.
Výroba nové patice by asi stála další náklady, přidat tam zase nějaký ten pin a udělat klíče tak, aby CPU fyzicky nešly tam, kde nebudou fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako bonus se vám naplní ebay levnými Skylaky s deskami, takže kdo bude chtít ušetřit, pořád bude moci koupit výkonný Intel, nemusí nutně k AMD.
Microsoft to takhle praktikuje už desítky let. Intel se poslední dekádu snaží o totéž. Sice kanibalizuje i vlastní prodeje, ale výsledky to má.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Coffe Lake je ctvrta generace 14nm procesoru, teda neco jako 14nm+, teda pridanim dvou jader ktere se navic deli o prostredky urcena pro jadra ctyri nemohlo proste dojit k tak zavaznemu rozezrani se sestijaderneho procesoru(8 jaderny Ryzen 7 1700 ma TPD 65W!). Mam silne podezreni ze se jedna o jadra/die urcena pro Skylake - X ktere Intel potrebuje stuj co stuj prodat, vzdyt si najdete odvickovany HEDT X299 procesor(https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2017/06/skylake-x-delid-lga-2066...) a sami uvidite ze na velkem zakladovem substratu ktery sa nasazuje do LGA 2066 je nasroubovan substrat dalsi ktery pak az nese jadra, Intel jednoduse udelal sestijaderny procesor pro mainstream velice uspechane a nenazrane, navic to uplne posral tim ze ani mene zrave ctyrjaderne modely Coffe Lake kompatibilni s nejvyssi Z270 proste nejsou, necht si rika kto co chce, jestli uz chtel Intel vydat nove procesory co nejdriv mel to vsechno zjednotit pod LGA 2066, vzdyt i tak byl pro tuto HEDT/X299 platformu vydan jak dvoujaderny(https://diit.cz/clanek/intel-chysta-hedt-dvoujadrovy-core-i3) tak ctyrjaderny Kaby Lake - X procesor, takhle zbytecne, nekompatibilne jenom nasral svym zakaznikum ukazkove do krku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro uživatele je důležité, že starší generace Kaby Lake a SkyLake v nových MB fungují. Záleží jen na výrobci MB, jestli kompatibilitu uměle zařízne (MSI, Asrock) a nebo povolí (Asus Z370-A a některé Gigabyte MB).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu je to ale dobré? Koupíte si board s přeznačeným Z270 chipsetem jen tak pro legraci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře Intel. Ještě trošku větší bordel ať v tom mají zákazníci jasno :)

https://imgur.com/gallery/GGKJvFg

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jaj ty kokos :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chybí tu zpráva o nových Pentiích Gold. Ryzen skončil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.