Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Liberty Media jde po Hotfile.com a v té souvislosti i po PayPalu

Dnes zavřou paypal a pozítři zablokují vaši banku u které máte účet, protože náhodou měl u nich účet i nějaký zloděj. V tržním kapitalismu jsou si všichni rovni, ale někteří, kteří mají velký kapitál (možnost najmout si armádu právníku a "schopnost přesvědčit" soudce) jsou si rovnější. Kam jsme to dospěli. Nejlépe je člověku těsně po pádu jedné diktatury, než nastoupí druhá. Ta právě nastupuje

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejak mne vypadl dovetek, ze tato sorta uz primo "presvedcuje" zakonodarce, urcite nemusime chodit daleko...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle zažalovat celý svět? Nebo aspoň CERN, za to že vůbec vznikl internet...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musí zažalovat Ministerstvo Obrany USA za stvoření a financování - Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET).
Počátek všeho kopírovacího zla :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja bych rovnou vyhladil celé lidstvo bo to celé vymyslely a nelze jednoznačně říci kdo všechno je do toho zapojen.

PS: docela by mě zajímalo co všechno by se našlo v domácích PC, zaměstnanců těchto organizací... to by možná pak měli podávat žaloby samy na sebe. Určitě mají děti a dost pochybuju že by existoval na této planetě mladý člověk který má vše legálně, tudíž nemá jedinou staženou mp3ku, nikdy se přes nějaky stream nekoukl na nelegálně sdílený film apod... (za předpokladu že má doma PC abych byl přesný)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, kopirovalo se i bez internetu. Navrhuji zalovat firmu ktera muze za to ze obycejny clovek muze mit vlastni pocitac - IBM za IBM PC. Ne moment ... Apple I od Apple bylo prvni osobni pocitac. Ne pockat ... Commodore PET byl prvni masove rozsireny ...

... nebo ze by osobni pocitace a tim i kopirovani byly jednoduse nevyhnutelny vysledek technologickeho pokroku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už je to jako ohraná deska. Nenažraná prasata stále chrochtají svou písničku . A nikdo nechce pochopit že pirátství se nedá zastavit a čím budou represe a omezování větší tím víc se bude "krást" (resp, zneužívat duševní vlastnictví) jelikož nehmotná věc se nedá ukrást ale max. zneužít !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nehmotná věc se ukrást dá. Respektive práva na ni. Ale nikoli kopírováním mezi uživateli. Například text písničky ukradnete tak, že ji budete vydávat za svou. Totéž například SW (viz vznik MS Dosu) atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Toto ani není o boji proti pirátství jako spíš o tom, že si kdejaká hovadská firma může beztrestně poškozovat dobré jméno společností jako PayPal apod. Ano, na Hotfile je tuna warezu, ale co s tím mohou provozovatelé dělat? To je jako chtít po výrobci zbraní aby zajistil, že s nimi nikdo nikoho nezavraždí. Ale dementní uvažování mě v USA nepřekvapuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže on americký právní systém narozdíl zvláště od toho českého funguje podstatně lépe. Tady se krade na všech úrovních, od bezvýznamného kradení sw po kradení miliard ve státních zakázkách. S tím, že si můžou justici "koupit" to také není pravda, mnoho celebrit a majetných lidí tam bylo odsouzeno - ale u nás... ? Pokus opravdu bylo poškozeno dobré jménu Paypal, tak se nepochybně bude bránit, a pravděpodobně bude úspěšný. Docela by mě zajímalo, kolik z Vás tady stálo před českým soudem jako žalující ve snaze domoci se svých práv. Ono si potom uvědomíte, že americká justice funguje mnohem lépe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou dve ruzne veci: jestli je americky pravni system dementni a jestli funguje lepe nez ten cesky ... pravda muze byt oboji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že česká justice stojí za hovno a je prolezlá korupcí, to je nezpochybnitelný fakt. Ale s tou chválou americké justice bych byl opatrný, stačí jen ty hromady nevinně odsouzených a hlavně popravených (případů je díky DNA testům čím dál víc) a myslím si o jejich systému své. Přece jen je lepší když nevinný člověk stojí s beznadějí před českým soudem, než když v USA v cele smrti se stejnou beznadějí čeká na popravu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak u nas bylo nevinne odsouzenych docela dost, tenkrat se jim rikalo "odpurci rezimu" a politicky nevhodnym lidem byla poslapana jejich prava ve jmenu rezimu. tenkrat to ridil/narizoval rezim od rusu, dnes to ridi zkorumpovanej a mafianskej system primo, resp. mu to narizuji mistni lobbysti.
Prast jak uhod spatny je vsechno, jde o to co je pro normalni (spodnich 90%) lidi prijatelnejsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v cechach zadne pravo neni. cesko je svobodna komunisticka zeme, ale kdyz se chces dozadovta neceho oficialne mas smulu. kdezto zapad zije v otrokarstvi, ale mas moznost se uspesne domahat sveho prava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako obvykle jde o prachy a jak jich dostat co možná nejvíc - nějak se ta banda právníků přece uživit musí, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na torrentfreak.com se píše, že nežádají o odstavení veškerého majetku PayPalu, ale pouze o to, aby PayPal zmrazil a odstavil účet Hotfile. Tak nevím. Tohle by mi už smysl dávalo, ale že by kvůli tomu chtěli odstavit celý majetek PayPalu se mi nechce moc věřit. To by byla už opravdu extrémní absurdita ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Paci sa mi, ze diit.cz o podobnych kauzach informuje, ale nepaci sa mi, ze castokrat to robi na zaklade nepresnych prekladov, resp. zavadzajucich titulkov. Staci si pozriet, ze vacsina diskutujucich reaguje prave na zmienku o paypale, ktora je nepresna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hluboce se omlouvám za nepřesnost, z textu na Neowinu, z něhož jsem vycházel, se to pravděpodobně dalo vyčíst taky, ale nějak mi to nedocvaklo, text opraven.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co zažalovat Liberty Media za to, že mají zisk z reklamy využívající šíření děl na internetu a přitom lživě vykazují ztrátu a způsobují jiné firmě škodu? Možná by to chtělo pár podobných rozsudků, kdy by se žalující strana spálila a musela platit náhradu, aby pro příště nevycházeli z bulharských konstant, ale škodu museli nějak doložit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

on jakýkoliv odkaz na dílo např. torrent link je vlastně reklamní banner. a našeptávač v googlu to ještě navyšuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Špatně, špatně... Pokud se státu nikdo nepostaví, tak si z nás udělají otroky. S WikiLeaks ukončily spolupráci Visa, MasterCard i PayPal... Ptám se z jakého důvodu?
- Pokud platí presunkce neviny, tak se ničeho nedopustil dodnes. Nevidím jediný důvod.
- Stejně tak dnes vyhrožují Hotfile.

Pánové mám pocit, že pro internet bude potřeba nová "nezávyslá" banka...
- Nezávyslou myslím být nezávyslá na státu, na firmách i na lidech.
- Musí však podléhat pravidlům a být kontrolovatelná.(což je tak trochu v rozporu v předchozím)
- Novou myslím, takovou, která bude založena na obchodním modelu jaký dnes ještě neexistuje. Bez budov, bez adresy atd...
- Mě napadá model podobný jako data na torrentu-peer to peer(nelze omezit státem), plně otevřený(platformou) a ještě více otevřený pro zamezení korupce a podvodů(aby všichni mohli vidět pohyby na účtu daných subjektů, ale manipulovat s penězi mohl jen daný subjekt).

Instituce jak WikiLeaks, PirateBay, Hotfile, Rapidshare potřebují přístup k penězům... a lidé musí mít možnost jim peníze poslat-když chtějí!
- Tohle je(nebo bude) v době internetu možné, jen je potřeba správná platforma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... a jak pak ty "virtuální" peníze vybrat? Kartou z bankomatu asi těžko. Převodem na nějaký "nevirtuální" účet? A jsme tam, kde jsme byli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc je vybirat? Jak si muzes vybrat penize za ten papirek s textem "Padelani bankovek se tresta podle zakona"? (Uz tam ani nepisou ze je kryty zlatem a ostatnimi aktivami banky, asi uz kryty neni).

Jednoduse WikiLeaks dostane virtualni peniz, zaplati s nim za hosting, hostingova spolecnost zaplati za elektrinu, elektrarna s nim zaplati za uhli, doly ho daji jako plat hornikovi, hornik si za nej koupi rohlik a pekar tim penizem prispeje na provoz WikiLeaks, cimz jsme opet na zacatku ...

... mozna to ted zni absurdne, ale pokud stavajici poskytovatele penez - staty - nebudou ochotny spolupracovat, budeme muset vymyslet penize co budou fungovat i bez nich.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nase penize kryty zlatem nejsou, proc? neni to tak davno co slo 54 tun naseho zlata (statni rezervy) do nemecka. na co potom byly ty penize pouzity neodpovi zadnej poslanec, nikdo. dalsi obrovskej tunel v nasem state. uz neni co krast tak se pousti do sazky, co bude dalsi, co nam jeste zbylo? jo nase pracovni sila bude prodana jako otrocka do tech "bezdanovych" montoven vseho moznoho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presumpce, tedy předpoklad nebo domněnka, je slovo mající původ v latinském praesumptio. Má vůbec smysl číst zbytek příspěvku, jehož pisatel se hned zpočátku takhle diskvalifikoval?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ochránci" už to zkoušeli na RapidShare.com a ten tu pořád je. Sice už to není ten RapidShare, na který jsme byli zvyklí, ale na lopatky ho nedostali. Tohle je sice trochu ostřejší palba (a bude hůř), ale pokud se Hotfile.com nedopustil nějaké nerozvážnosti, IMO mu nic nemohou. Natož pak Lemurii a PayPalu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No RapidShare tu sice je ale naklady na fungovani se mu pekne zvysili protoze musi zamestnavat spousty lidi co ted kontroluji legalitu vkladanych souboru (takze soukromi dat neexistuje). Zaroven pokud si tam ulozit ZIP soubor kde budes mit zaheslovane fotky a nazves ho napr. "Tron" tak ti ho smazou protoze co kdyz tam je film Tron ze? Proste super ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

do zaheslovanyho zipu se da lehce dostat, horsi je to s rarem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O provozních nákladech RS vím prd, zato vím s jistotou, že drtivá většina RS linků na warez fórech funguje, takže... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.