Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LightScribe - jak se s tím pracuje

pekne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm.. pěkný, ale je to jen další způsob, jak vytahat z lidí peníze;). Mně stačí lihová fixka na popis CD...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, ale raději zůstanu u potisku s iP4000.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a co takhle IP5000?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj s pixmou to vypada jinak ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby to bylo použitelné, musí se zlepšít kvalita, rychlost a zlevnit média. Toť otázka opravdu tak jednoho roku, pak bude LightScribe nebo jiní metoda naprosto běžná, ale nyní je to nepoužitelné za ty prachy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zivotnost obrazku LightScribe 9 mesicu? To si snad delaji srandu - ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím nevidím rozumný důvod přejít na tuto technologii. S příchodem foto tiskáren, které umí na potiskovatelná média tisknout barvy přímo, je tato technologie odsouzena k zániku. Za nějaký čas to bude jen raritou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim ze ta kvalita je dostatecna, ale pokud se ty obrazky zacnou po case ztracet tak je to fakt na houby...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radsi delali to co Yamaha CRW-F1, ale na DVD media. Na dnesnich fialovych by to vypadalo pekne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevypaluje se tím zbytečně laser? Já mám zkušenosti takové, že i přesto, že toho moc nevypaluji, cca. po 2 letech vypalovačka odejde. Jestliže budu vypalovat ještě i obrázky, tak to s životností laseru vidím dost špatně...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toto je jenom dalsi marketingova masaz ala nVidia SLI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Zcela jistě ne, nebo velmi málo. Výkon laseru je totiž ještě nižší, než při obyčejném čtení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technologicky je to zajímavé a výsledky vypadají dobře. Ale když uvážím kolik času navíc to sežere, kolik práce (editace obrázku + vypalování) a k tomu cenu médií, které určitě bude vyšší ...
 
Asi jsem skeptik, ale jakkoli mě to zaujalo, tak po zvážení pro a proti mě to (zatím?) zas až tak moc nenadchlo :-!
 
Ale rozhodně díky CDR serveru za hezkou recenzi a za informace.  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Martin :
Takže "s napětím" jsem očekával Váš test L.S. technologie, a přes Tvůj nesouhlas (v jiné diskuzi) si trvám na tom, že ač je to technologicky zajímavé, prakticky i komerčně to je (odvažuji si to tvrdit) nesmysl. Opakuji, že v době laciných CD-R (i DVD) médií s potisknutelným povrchem, a v době špičkových a laciných ink tiskáren pro potisk disků, to vůbec nemá žádný smysl, než jen pro ohromování novinářů na předváděčkách, možná i normálních lidí na veletrzích. Několik faktů : závratná cena médií (a nejsou DVD !), monochromatický sépiový obrázek, a neuvěřitelně dlouhá doba expozice (při rozumné kvalitě obrázku, a zrychlení stejně není srovnatelné), nutnost specielní vypalovačky, nejistoty kolem životnosti laserové mechaniky, extrémně krátká životnost obrázku atd. to vše je tak zoufalé, že to je téměř k ničemu. A jediná výhoda ? Velmi sporadická, totiž to přesné přidávání dalších obrázků je v praxi absolutně nevyužitelné ! Přiznejte, kdo něco takového kdy potřeboval, nebo by eventuelně mohl potřebovat ?
Trvám si na tom, že je to jen technologický výstřelek, a i cena licence to jistě brzy umrtví...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm cena 30 kč za CD je sice moc ale snad to klesne, jediné co mi vadí je ta krátká, životnost.
Přece jen mě vyjde levněji koupit novou vypalovačku, než novou tiskárnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

KptBobr: V mnohém máš pravdu, ale já myslím, že své uplatnění LightScribe nalezne. Jako mobilní způsob potisku to není zas tak špatné. Ne vždy máš při sobě tiskárnu, a čmárání po CD fixem a LS je přecejen rozdíl. Taky je potřaba si uvědomit, že aktuální verze LS není určitě finální, uvidíme, kterým směrem to půjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bývaly doby, kdy CD-R bylo za pár stovek a vypalovalo se hodinu, ted je cca za 5 Kc(kvalitni) a vypaluje se za par minut, stejne tak to bude s LS, me osobne to nadchlo, a jen co klesne cena a zvysi se kvalita, a bude to na DVD a v nejaky pekny slim mechanice, jdu do toho. Kdo by s sebou taky s notebookem tahal tiskárnu, tohle je idealni reseni:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO - vzhledem k rychlosti (kvalita je dostatecna) se to neujme. Vydrz potisku ani nekomentuju.

Jedine, co by tuto technologiie mohlo zachranit by bylo, kdyby se to "tisklo" soucasne s palenim CD. To by ale vyzadovalo dalsi hlavu + mechaniku k tomu (drahe, to se neujme), nebo vyuzit stavajici mechaniky a "jenom" pridat dalsi laser - tj. pochyboval by se soucasne s vypalovacim laserem. Takze mozna v nejake verzi LifhtScribe 2 kdyby to bylo, tak to zacne hodne lidi pouzivat - je prece jen jednoduzsii reseni - rovnou z palicky vytahnu komplet CD, nemusim nic cpat do tiskarny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezzky, effektni, ale to je asi tak vsechno. Uz jen to, abych otacel CD jak placku a cekal na nejake vypaleni obrazku, ktery stejne moc dlouho nevydrzi. Naklada jsou taky trochu mimo misu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz autorovi: jak vypadají ty šedé (polotónové) plochy, je tam použito tečkování jako nějaký tiskový rastr, nebo jsou opravdu světlejší?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doba zivotnosti - 9 mesicu pri dobrem skladovani - myslim, ze to nebude tak horke. Casem se to zlepsi a kdyz kouknu jak to bylo s fotkama a s tiskarnama, tak to neni zadny rozdil. Driv i CB fotka po par letech vybledla, z pocatku barevne fotoky byly barvy za chvilku fuc a tiskarny - dnes uz tvrdi, ze stalobarevnost inkoustu je 2 roky, ale kouknete do kdejake vylohy, kde je neco vytisteno ink. Za par mesicu to ani neprectete. Myslim, ze se tema 9 mesicema krejou. Ze to proste vydrzi podle toho jak se s tim zachazi. Kdyz na to bude svitit slunicko, tak to bude za chvilku fuc, kdyz to bude v supliku, tak to vydrzi mozna i par let. A vydim jako vyhodu, ze si label proste schovam a az to bude blednout znova "natisknu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipoval bych ze tak za 2 roky bude tato technologie na takove urovni, ze se bude dat docela dobre vyuzit. Zatim poslouzi fixa.:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jedon: Jak bylo v textu popsané, zádné tečkování v LS není. To není offset. Stačí se podívat na rozdíly mezi Draft a Best tiskem. Todle sem myslel, že je jasné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me to prijde jako skvela vec, pretoze je to ZATIM zjevne nedotazene. Predpokladam, ze tyto vypalovacky byly vrzeny na trh proto, aby akcionari videli vysledek investovanych $, a aby HP a spol. ziskali zpet alespon cast nakladu investovanych do vyvoje teto technologie. Par tisic kousku se urcite proda i v teto verzi a za chvili tady mame vylepsene LS mechaniky podporujici barevny tisk (to by bylo super) s mnohem delsi zivotnosti a mohem rychlejsim zapisem. Takze: pokud VYRAZNE zrychli zapis, prodlouzi zivotnost na nekolik let, pridaji barvy a bude se to prodavat za prijatelnou cenu, tak prorazi. Jak uz tady nekdo psal: pro mnoho lidi je mnohem prijatelnejsi reseni vrazit CD/DVD do mechaniky a vytahnout finalni CD, nez se jeste prc*t s tiskarnou. Ja bych tedy do LS nove generace klidne sel, uvidime za rok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Odpoved o rastrovani nebyla pro mne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma jeden stary plotr (Aritma), co pouzivam obcas na plosnaky. V nejblizsi dobe vyzkousim, jak by vypadalo psani tenkym lihacem na medium. Predpokladam ze to asi bude rychlejsi, ale nebude to na fotky. Na zakladni popis co na tom mediu je to ale snad bude stacit. Az to bude tak si to urcite nenecham pro sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu jen konstatovat (protože jsem si mechaniku pořídil), že vypálení vypadá na zlatém podkladu velmi hezky a i efektně. A je to pohodlné - prostě po vypálení otočíte CD a smahnete obrázek či text. To, co je tady vidět na obrázku ze scanu či fotky nevystihne vůbec, jak vypadá disk s LS obrázkem ve skutečnosti - dalo by se i říci, že to připomíná hologramové nálepky. Je pravda, že v best kvalitě se pálí disk plně pokrytý fotografií něco málo přes půl hodiny, ale protože to běží na pozadí (proces ani zdaleka není tak náročný jako pálení dat), můžete dělat cokoliv dalšího. Pokud pálíte jen titulek, dostanete se s časem i pod 4 minuty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kanady - cokoli dalsiho NEMUZETE delat - treba nemuzete palit dalsi CD.

Jak jsem psal vyse - kdyby to "tisklo" se soucasnym palenim dat - zadne otaceni, zadne cekani, tak by to bylo v pohode - takhle je to fakt jen pro nejake ty notebooky. Jsem zvedavy, zda stim nejaky vyrobce prijde - aspon nejaky drazzsi jako treba Plextor ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to nalim - Můžu principiálně dělat cokoliv dalšího, včetně pálení CD nebo DVD (mám-li další vypalovačku), protože ten proces je opravdu nenáročný. Pálil jsem současně k tomu ještě dvě dvd současně.. bez problémů.. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 kanady...

No ano mne sa to pozdava ziadne, farby ziadne tlaciarne co ej najpodstatnejsie dobre mas to vytlacene ale Potrebujes Kvalitnu tlaciaren ak nie nieco od canonu a potalcitelne media to je v pohode.

Dalej FARBY, chlapci farby a cartridge = stale vyssie naklady na tlac, jasne ze kazdy ma dnes tlaciaren ale nie kazdy ma na origo CD/DVD, su aj samolepky ale tie Problemy s tym aby sa trafil presne a aby to potom drzalo a ked sa to nalepi potom sa to zacne odlepovat mam s tym svoje skusenosti.... toto je fakt POKROK smerom k Uzivatelskej pohode...
Drzim tomu palce a uvidime co prinesie FAREBNY LS... "THUMBS UP" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to dobra vec pre toho , co si urobi jedno dve DVD media denne , ale kto ma boha cakat 30 minut na urobenie jedneho obrazku ???  jednoznacne lepsie je printable medium , ja pouzivam Verbatim , stoji 21 Sk,tlaci sa na neho  vo farbe .
 ja mam Multifunkcnu  tlaciaren CANON Pixma MP750 , da sa lacno plnit prazdny cartridge ,
 takze SRAT  na ciernobiely LightScribe co trva 30 min !!!! 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Max Hardcore - Víš, já si dělám opravdu jedno dvě DVD média denně... a někdy ani to ne.. nemám dílnu na rozmnožování.... a nepřepaluju kdejakou blbost jenom proto, že se mi vyskytla doma a že jsou média tak laciná... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja vypalim jedno CD raz za 2-3 tyzdne, niekedy mozno viac. Palim 8x, verifikujem, potom prebehnem CD speedom, spravim md5 hashe, pridam do databazy, vytlacim si ciernobiely obal s obsahom CD a ked bude LS cenovo pristupny a tlac na nom vydrzi aspon po dobu teoretickej zivotnosti media, tak si ten obsah a nazov na CD aj ciernobielo vypalim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Berte LightScribe ako beta verziu číslo 1.00.000. Nie je to zázrak, ale má to obrovskú budúcnosť.
Keď si pomeniem na prvé napaľovačky na CD s rýchlosťou 1x - to ale bola blbosť :-) a dnes je to paráda :-)
Komu stačí jednoduchá potlač, ten bude s LightScribe spokojný. Ak niekto potrebuje napr. farbu, bude tlačiť na tlačiarni alebo na nálepky.
Mne sa to páčí a idem si ju kúpiť.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zatím je tato technologie v podstatě na prd. Počkám, až to bude vymakanější (třeba bude v budoucnu možné vypalovat laseremna CD do různých vrstev, které se pak vykreslí barevně). Zatím mi opravdu stačí samolepka a tiskárna....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kupil som si tu mecahniku prave kvoli tomu ze to fakticky pekne vypada. sice to trva cez pol hodinu v best kvalite (celoplosny obrazok) ale to mi teda fakticky nevadi. za posledny mesiac som napalil asi 5 cd takze o co tu ide. nejaka polhodinka ma nezabije. skor by som bol rad keby sa dali zohnat dvd media s LS. zatial som to nenasiel v ziadnom e-shope. potom si budem moct urobit zbierku nejakych blbostiek na DVD a nepchat to na 10 cd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aj ked som si kupil DVD BENQ 1625 s Lightscribe , stale si myslim ze potlac v tlaciarni je ovela lepsi a rychlejsi a hlavne sa potlaci az po okraj DVD - teda az po dieru v DVD!! Teraz uz nie je taky problem zohnat lacnejsie media CD BENQ Lightscribe cake10 za 189 SK , a DVD+R Imation po 26 SK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Max Hardcore: Máš pravdu, na okrasu to zatím není, ale pro popsání disku je to lepší než fix.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tahle technologie se mi líbí. Je to o mnohem levnější než stále plácat barvou v tiskárně. Barva v tiskárně je dost nakladnou zaležitosti. Jsem vypalil nějakých 30 těchto CD s obrazkem, kvalita přijatelná. Takže mi to nevadi. Ale nějak nemužu sehnat k Programu SureTing češtinu. Poradi mi někdo? Díky!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar.Mám problém.Chci pracovat s Lightscribe label a nechce mi to vzít cd.V obchodě jsem požádal o cd k tomuto ůčelu a dostal jsem-verbatim,52krát,super azo,700Mb.Co s tím???Mám vůbec správné cd???Díky za pomoc.
malinoa

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

malina: Podívej se mezi média, můžeš si tam nechat filtrovat jenom ta s LS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl něco uvést na pravou míru. Mechaniky s technologií LightScribe vyrábí pro HP známý výrobce optických mechanik firma LiteOn, takže je naprosto jedno, zda koupíte mechniku HP, nebo rovnou levnějšího LiteOna..Takový obchodní trik, nic víc. 
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

EF: Není to tak zcela pravda. Viz toto a toto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.