Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LightScribe - jak to funguje

stroboskopická mřížka neumí vrátit polohu a proto musí být ta druhá kružnice k docela přesnému zjišťování polohy.
IMHO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty další značky: podle mě tam bude zakódován typ a další parametry barviva, a zároveň tu mechanika bude chytat synchronizaci - nějaké nalezení počátku (úhel 0°).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze zatial je lepsie robit potlac v atramentovej tlaciarni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, že druhá kružnice (s obdélníky a trojúhelníky) slouží k identifikaci polohy média v mechanice.
Když se podíváte na konec trojúhelníkové stopy tak na jedné straně je tam čtvereček a na druhé straně je obdélník.
Při podrobném zkoumání jsem nenašel místo, které by bylo označeno stejně (dá se dohledat podle znaků před tímto místem).
Další dvě čtvrtiny kruhu by mohly IMHO sloužit k identifikaci barviva lightscribe (pro čb/barevný, výrobce média atd.) zakódované na podobném principu jako je čárkový kód.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslite, ze firmy budou kvuli teto technologii vydavat upgradovane firmwary i na starsi vypalovacky? Mam liteon 811s a jsem zvedavy, protoze se mi technologie docela libi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viki: pochybuji, že se bude Lite-On obtěžovat, ale Plextor by se mohl vytáhnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, nevím. Asi by museli zajistit tři věci:

1. Aby média s LightScribe byla kvalitní
2. Aby vypalovačka s LightScribe kvalitně pálila
3. A aby byly tato média cenově dostupná

Takže si stejně asi pořídím tu tiskárnu s potiskem cd :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin, viki > nebuďte naivní. Jednak by to pro fy byla nezaplacená práce. Jednak by uživatelům vzaly jeden důvod k nákupu nové mechaniky. Tady by byly fy samy proti sobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No na tu úpravou firmware u současných mechanik jsem zvědav. Myslíte, že mechaniky budou umět ostřit tak blízko když zapisovací vrstva na CD je nahoře na DVD uprostřed a LightScribe dole (beru pohled při horizontálním vypalování médií)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Janke:
Já bych se ani tak nebál toho, že by mechaniky nezaostřily. Spíš mě zajímá, jak se běžná mechanika dostane až na ten zprofanovaný střed média. Jak se tak na něj koukám, ten bude ještě blíže, než se na druhé straně začíná pálit. Takže se začínám tak trochu bát toho, že mechanika musí být v první řadě schopná najet laserovou hlavou až takhle blízko středu. Případně jestli v těch mechanikách není u středu nějaké stabilní čidlo, které by např. hlídalo tu stroboskopickou mřížku. A pokud toto bude otázka hardwaru, těžko to půjde udělat jen firmwarem.
Nu, ale nepředbíhejme a počkejme si na to, až se nám taková mechanika dostane do rukou, v ten moment se možná mnohé vysvětlí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Jestli to třeba není podobné jako čtení barcodu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom bych silně pochyboval, že by symboly u středu četl laser. Ani náhodou - budou tam na 99% snímače zvlášt a to jeden na stroboskop a jeden na ty odbedlníčky a trojuhelníčky. Čili na změnu firmwaru zapomente.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Krozyk:
No, přiznám se, že mechaniku, co umí číst barcode, jsem osobně v ruce neměl, ale něco mi říká, že to tak asi bude. Jen mi pořád není zcela jasné, jak si může hlídat na stroboskopické mřížce otáčky a zároveň pálit obrázek a to za použití jedné čtecí/zapisovací laserové hlavy.
Prostě se těším na to, až se mi taková mechanika dostane do rukou :-). To bych si ji i rád prohlédl otevřenou za chodu, jak tam ten obrázek přibývá ;-)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cenově to zas taková hrůza nebude. VO cena CD-R Verbatim DLP 80min. 52x jewel LIGHTSCRIBE 10-pack je někde těsně nad 20 kč/ks, ale je to úvodní cena, takže po chvíli poklesne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Aby ti laser ten obrázek zároveň nevypáli na sítnici :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám vypalovačku LG GSA-4166 B .pO INSTALACI SOFTWARU NEVÍM CO MÁM UDĚLAT,ABY JSEM VYPÁLIL OBSAH DISKU.mŮŽETE MI PORADIT.PŘRDEM DEKUJI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SM: Velmi rádi, ale až podáš více informací.
P.S. Po koupi auta mi toto nejde. Poradíte mi někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S technologií Lightscribe jsem spokojený. Dokonce mně mile překvapilo, že po vypálení obrázku a vytažení DVD z mechaniky jsem se rozhodl, že disk přepálím ještě jednou (málo kontrastu). Vložil jsem jej tedy znovu do mechaniky a stejný obrázek jsem přepálil. K mému údivu nebyl rozmazaný, nebyl vypálený na jiném místě, byl tmavší, .... Navíc média tohoto typu zn.Benq 10 pack = 13,- Kč/ks

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo pomoci? Chci vypálit obrázek na disk, a když klepnu na "File", neobjeví se možnost "Print LightScribe Label". Co dělám špatně, nebo co mi chybí? Vypalovačka LG H22L, vypaluju pomocí Nero Cover Designer. Nejsem moc velkej odborník přes PC, takže prosím hodně polopatickou odpověď. Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do tohto programu ,LightScribeTemplateLabeler ,chcem importovať šablóny a nejde to. Všetko prebehne vraj ok ale neukáže ich. Ako nato?
Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejdrive musite nainstalovat ovladace lightscribe(do ty doby se mechanika tvari jako obycejna DVD/RW)... meli by fungovat tyhle: http://download.lightscribe.com/ls/LS_Update_1.18.10.2_.exe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.