Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LightScribe klepe na dveře

Skvěle by se takto dala popisovat oboustraná DVD media, kde jejich popis je prakticky nemožný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na specialni vrstvu ... tak to bude znamenat i specialni media ... takze neúpredpokladam, ze by byly zrovna z nejlevnejsich ... co z toho plyne si muze kazdy odvodit sam

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

closter: no to je dobrej ulet co jsi napsal
jaky by totiz pak mela smysl ta dvoustranna media
nebo chces rict ze si koupis dvoustranne medium aby jsi jednu stranu zaplacl obrazkem?
to je snad levnejsi a lepsi si koupit jednostranne medium s printable povrchem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

popisovani dvou vrstvych medii by slo asi dosti tezko musi ten obrazek byt na strane kde nejsou data a kdyz budes mit oboustrany dvd tak kam to popises kdyz na obou stranach jsou data ty hlavo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Tom:
Koukni se na ten předchozí článek. Tam se uvádí, že cena hardwaru i médií by se měla zvednout o velmi málo. Já to vidím tak, že takové CD-R médium bude nanejvýš dvakrát tak dražší (je to jen odhad, třeba dostanu ledovou sprchu, až tu skutečnou cenu médií uvidím, ale HP slibuje opravdu minimální zvýšení cen). Podle mě totiž bude jedno, jestli na vrchní stranu média výrobce naplácne klasickou printable vrstvu nebo tuhle LightScribe vrstvu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videl jsem par (razenych) medii, ktere mely "potisk" i ze strany dat. Nevidel bych az takovy problem udelat polopruhlednou vrstvu, na kterou by se dalo vypalit ten obrazek a byla by neviditelna pro laser.

Odhladl bych, ze cena tohodle spesl potisku nebude nijak zavratna - staci libovolny na laser citlivy material, na parametrech moc nesejde. A uprava firmare bud netreba vubec, nebo jen minimalni. Mechanice je preci jedno, jestli bude palit na CD nebo pivni tacek, jen se posilaji impulsy na buzeni laseru ;).
Podle me by to mohla zvladnout libovolna soucasna mechanika, pokud ji lze pomoci SW donutit palit bez kontrol media, v idealnim pripade posilat primo prikazy na servo k posunu hlavy + nastavit vykon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě si každý může udělat podobnou vrstvu sám! FOMA vyrábí fotocitlivou emulzi, kterou můžete nanést prakticky na cokoliv a pak ji běžným způsobem exponovat a vyvolat. Takže natřu CD, vypálím, vyvolám, ustálím a jsem zvědav, co vznikne. Určitě to zkusím. :)
Má to jeden háček: vše se musí provádět v temné komoře...

DuckDaffy d(.)!(.)b

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neskutečně boží. Nechápu, že to nikoho nenapadlo už dřív, jednoduchý a efektní. Doufám, že se to záhy stane automatickým standardem ve všech paličkách i médiích. Smrt fixám ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To DuckDaffy @ 81.95.98.48:
Uz vidim,jak tim napatlas naprosto rovnomernou vrstvu(kvuli vyvazeni),ponoris medium do vyvojky a ustalovace a pak si ho povesis na stenu jako pekny obrazek.Lol...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No teda nevím. Jistě je to zajímavá věc a mohla by být ze strany výrobců zavedena jako standard, ale musím se přiznat, že koupě tiskárny s možností potisku CD/DVD se mi jeví jako mnohem lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto sa mi paci :), aspon si clovek spravi zaujimavy popis na disk bez toho aby musel mat fixku :) sice tie media budu urcite drahsie ale aj tak sa mi to paci :), este by mohli tam doddat zelenu farbu a tlacime vsetci napalovackami USD :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ma napadlo ze v buducnosti by mohli robit take mechaniky ktore by mali takyto pridavny kresliaci laser nad cd, a fungovalo by to tak, ze by sa CD / DVD / BluRay (a kto ho vie co este) pri napalovani zdola beznym sposobom sucasne aj kreslilo z vrchu :), tym padom by odpadlo otacanie media ... a po vytiahnuti z palicky by sme mali unikat :), inak nebolo nieco take uz na pisanie BarCodes ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co media, treba nejake specialne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam Yamahu F1 a som spokojny s popiskom uz aj zo spodu media! No tesim sa na HP-ckove mechaniky. Ak to bude vypadat tak ako na obr., tak si kupim k Yamahe a LG, ktore vlastnim aj HP-cku, pretoze nikdy si na CD ,ani DVD nepisem fix-kami!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz tu byla rec o te Yamaze F1, zkousel jste na to nekdo kreslit pod linuxem? Pouzivam CDRECORD, jen jsem nejak nepochopil vytvoreni toho obrazku (nevidel jsem na to zadnou utilitku, ani pro wokna, ze bych to pak tomu CDRECORDu jen predal na toho tucnaka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

unn: Pod Woknama třeba Nero.
pt78: Ano, ta vrchni vrstva bude zcela jiste specialni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No uvidime jak to bude vypadat zatim pockam ale nerad bych se vzdaval znacky Plextor jen kvuli kresleni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak to nevypadá. Jsou tam vidět proužky a musí se to vypalovat 2x. Trvá to pak 40 minut.. :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.