Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Linux Lite 3.4 vylepšuje podporu více uživatelů na jednom PC

Sm 0 Yo 9 E
Nejnovější verze odlehčené linuxové distribuce vycházející z (L)ubuntu staví na verzi 16.04.2 LTS a přináší několik velmi příjemných novinek.

Tam, kde není vyžadováno skrývání aktivit jednoho uživatele před druhým (no, zkrátka když si doma věříte, tak více účtů neřešíte), může se hodit nová verze Linux Lite 3.4. Ta přináší kernel 4.4.0-70 (plus v repozitářích jsou k dispozici další kernely od 3.13 po 4.10), dále Firefox 52 (čili s podporou Netflixu), Thunderbird 45, LibreOffice 5.1.6.2, VLC 2.2.2, GIMP 2.8.20 a specifickými novinkami v podobě manuálu na to jak přepínat repozitáře, spouštěním bashových skriptů dvojklikem, vylepšenými desktopovými notifikacemi a dvěma novými wallpapery.

Nová verze aktualizačního nástroje Lite Updates Notify nabízí nastavitelnost kontroly aktualizací v rozmezí 1 hodiny až 3 týdnů. Dále lze nově lépe nastavit chování OS při hibernaci/suspendu (možno zakázat zobrazení této volby v odhlašovací obrazovce), loginu/logoutu (může zakázat administrátor, vhodné pro výše uvedený běh systému tam, kde stroj používá více lidí současně), ukládání sezení a zRam.

zRAM je komprimovaný blok RAM, který zajišťuje rychlejší I/O operace a ve výsledku vede k rychlejšímu běhu distribuce na starších počítačích.

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Linux Lite 3.4 vylepšuje podporu více uživatelů na jednom PC

Úterý, 4 Duben 2017 - 09:06 | X Polish | zRAM je komprimovany swap v pameti. https://cs....
Pondělí, 3 Duben 2017 - 23:57 | Gath G | Ano, a každý ~/.emacs nakonec skončí v úplně jiné...
Pondělí, 3 Duben 2017 - 17:09 | IT Joker | „no, zkrátka když si doma věříte, tak více účtů...

Zobrazit diskusi