Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lisa Su slíbila konkurenceschopná high-end GPU

Ne, Jiříku, RTX 2070 už v dnešní době fakt není highend. Stojí méně než polovinu toho co opravdový highend.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, takže stačí na Veku dát cenovku 20 tisíc a máme tu hiend. Oh wait...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, tak pro ty pomalejší znovu a lépe. Stojí méně než polovinu a má o třetinu nižší výkon než highend.
Z Veky highend nebude ani kdyby se prodávala za padesát.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vega10 predstavovala GPGPU highend donedávna. Nevšimol som si, že by Lisa hovorila o hernom highende

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

článek je ale o herní kartě. Jednak proč by autor srovnával profi kartu AMD s midrange NV, a proč by do toho pletl herní Vegu64, kdyby mluvil o profi kartě.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

My pomalí jsme si početli přínosný názor o tom, že RTX2070 není hiend, protože stojí málo (a to jen některé modely), a logickou úvahou jsme došli k tomu, že jediné kritérium hiendovosti je cena.

Nyní je tu další kritérium, o třetinu nižší výkon - zřejmě ad hoc parametr, tak "aby to vyšlo" (věřím, že každý redaktor PCT má tuto schopnost v malíčku). Děkuji za vysvětlení.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

OK, rezinguju. Vega je highend, protože je to to nejlepší, co si fans můžou koupit, a tudíž to splňuje definici highendu. :D
A před jejím uvedením byl highend RX 580.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsi pomalejší v uvažování ty.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Vega vyšla v době kdy na trhu byla konkurenční GF1070 a GF1080. Ano Vega56 konkurenceschopná k GF1070 byla stejně jako Vega64 ke GF1080.
A předtím to nebyl RX580 ale Fury série (o které si zřejmě nikdy neslyšel).
Fury a dokonce i Fury Nano, bezpečně zašlapávalo gf980 a Fury X byla konkurentem k silnější 980ti.

Tak a teď se můžeš hádat že to konkurence nebyla a ukázat mi nějaké extremní hodnoty z her ve kterých Nv karty podávaly zrovna o 10-20% víc fps. Nic to ale nezmění na faktu, že ten rozdíl byl v průměru tak malý, že prostě karty patří do stejné ligy a tedy konkurenty jsou

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno co jsi napsal, je spatne :-D (skoro)
Vega prisla na trh v dobe, kdy se uz prodavala 1080Ti a GTX Titan, nasledne svrzeny Titanem Xp. GTX 1070(ku) vykonostne zadupala Vega 56 do zeme, jako konkurenta ji pak vyzvala az 1070Ti. Vega 64 se doted predhani s GTX1080. Bohuzel cenove nvidie vychazely/ji lepe.
Fury X mozna konkurovala referecnim 980Ti, ale pouze na papire. Pravda byla takova, ze nereferecni 980Ti mohly boostovat mnohem vys a s takty pekne skaloval i vykon. Ty nejlepsi 980Ti dokazaly konkurovat prvnim GTX1080, coz je meta, o ktery si 4GB snek Fury X mohl nechat zdat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

aha..takze karty za ty normalni=lepsi edice stoji sice 16+k a to neni cena highendu... Pritom 2 generace pred ni, tahe stejna skupina stala 10+.
Ty mas obcas fakt podivne pokrivenou logiku..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hi-end se neurčuje podle ceny, to bys měl vědět tombděcko.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vezmeme si na pomoc slovnik:

konkurenceschopnost - schopnost prosadit se v určitém oboru v porovnání s ostatními.

Ne, Vega64 tuto vlastnost skutecne nemela, autor clanku uz by se mel za sve bubliny probudit, skodi mu to!

Ja verim, ze Lisa jasne naznacila neco mnohem lepsiho, ale nemusela myslet jen na herni segment nebo treba az generaci po Navi, uvidime.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No-xovi je (podle mě neprávem) vyčítáno AMD fandovství, ale když tu napíše realistickou analýzu, tak se na něj snese výčitka, že zanedbal "tajnou zbraň, jakou svět ještě neviděl."

Pokud Su "naznačila" budoucnost vzdálenou 2-3 roky, tak to nemusela naznačovat vůbec, protože v té době tu bude něco úplně jiného a hlavně nemůže vůbec vědět, zda takový produkt bude ve srovnání s konkurencí opravdu hiend (podobně jako se to zcela přesvědčivě nedá říct o Veze). V tomto případě to vidím spíše na ten scénář z článku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"schopnost prosadit se v určitém oboru v porovnání s ostatními. Ne, Vega64 tuto vlastnost skutecne nemela"

To se nikdy nedozvime, protoze tezari je skoupili driv nez se dostaly do obchodu...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Těžba kryptoměn není „obor”? Nebo dost „určitý obor”? Nebyla vyvinuta na těžbu kryptoměn, ale pokud se prosadila tam, tak tam byla konkurenceschopná. Toyota taky nedělá auta s držákem na kulomety, ale pro teroristy je konkurenceschopná jako BVP.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

RXT2070 je střední třída, ne highend, nefanděte té kartě tolik. Na 2080Ti ji chybí kolik 60-70% výkonu?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Střední třída za 16-17 tisíc. Dobrý.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

jo, tak budeme asi herní grafiky členit na karty pod tři tisíce, co jsou lowend, karty od tří do sedmi, co jsou mainstream a karty od sedmi do čtyřiceti, co jsou highend, že jo. :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mě ten mainstream stačí, abych se tu mohl kouknout na pát pacientů :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A co tak rozlišovat i podle výkonu, schopností a určení, jako se to dělalo dřív?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

hm... a grafika, co je dnes dobrá na hraní ve full HD, nebo 1440p, ať nežeru, je teda dnes ještě highend? V době, kdy 4K monitory stojí sedm a 40" televize se 4K deset tisíc?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano RTX 2080 Ti je pouzitelna pouze na FHD ;) 4k bez orezani proste neda pouzitelne FPS ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi dobře mimo

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je sranda, že řekněme poslední půlrok jsem viděl hned dva případy kladoucí v highendu důraz na FHD, jelikož ve větších rozlišeních by nový produkt nepředvedl zrovna nejlichotivější výsledek. Jedno byla nvidie, druhé intel. Podle všeho obojí lídři trhu ve své kategorii - tak si to přeber.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

zatímco AMD nepředvedla ani to :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

neuvědomuješ si, že trh je aktuálně pokřivený, nedostatečné kapacity výroby, krypto, málo hráčů na trhu a imbecilní hype některých nakupujících bezmozků vyhnal ceny do absurdních výšin.
V době Fury/GF 980/Ti stál max hiend 20 tisíc. To bylo v pořádku, byla konkurence. Dokonce za 12 tisíc si mohl mít od AMD Fury Nano, tedy kartu s hiend největším plně aktivním jádrem.
Kdo ti dá dnes kartu se svým aktuálně největším jádrem za 12 tisíc?

To že si tu Nvidia nově uvedla kartu za 35 tisíc neposunuje spodní hranici hiendu, jen jeho horní. Auto za 3M je hiend stejně jako auto za 30M, přestože to druhé stojí 10x víc. To první si koupí 1%, to 10x dražší méně než 0,1%, dohromady se ale stále budeme bavit o ne víc jak 1,1% kupujících, což je nic ve srovnání se zbytkem. Apple si do dvou let vydá telefon za 50 tisíc, o tom nepochybuji, neznamená to však že telefony za 20 se stanou lowendy.

Hraní AAA titulů ve 4K s high fps není ani dnes standard jak se nás tu snažíš neoprávněně přesvědčit. Argument o levných 4K monitorech je k ničemu. Ty levné nejsou za prvé ani herní (60Hz), za druhé samotná existence levný hi-res monitoru přece nemusí nutně evokovat potřebu na nich hrát v jejich nativ. rozlišení. Naprostá většina lidí to má na produktivitu, práci, multimédia atd. a tam není tolik GPU výkonu potřeba.

Hraní ve 4K, natož pak 3x4K apod. je čistě obskurní záležitostí. Neřeší to ani Nvidia, které je ukradené, když by si někdo koupil 3xGsync monitor a dvě 2080Ti SLI, tak mu ten Gsync stejně nepůjde, viz SLI Gsync bug. Tady to vidíš, neřeší to, protože takový setup nikdo na světě ani snad nemá.

Možná by bylo fajn zahodit "profesionální deformaci recenzenta drahého herního HW" a vrátit se na zem. Tenhle pohled nemá s běžnými uživateli nic společného. Mám 3440x1440 freesync monitor a nikdo v mém okolí nic lepšího nemá, Gsync/Freesync už vůbec ne

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Neposunuje? Když jsou aktuálně v obchodech na předních místech prodejnosti karty typu GTX 1070, GTX 1070 Ti a GTX 1080 před anebo vedle těch GTX 1060, tak je to co? Lidi začali ve velkém kupovat auta za tři miliony?
Když si u nás lidi nejvíc kupují Oktávky za čtyři sta tisíc, proč je highendové auto až za tři miliony? Proč není highend už auto jen za sedm set tisíc? Vypadalo by to divně, že jo.
Ty segmenty se chtě nechtě s touto generací zase posunou. Není to tak dlouho, co byla mainstreamová grafika karta za pět tisíc a GTX 8800 za osm už byla highend. Dnes jsou mainstream karty, co se prodávaly za deset tisíc.
Ať se podívám na jakoukoliv definici highendu, tak jsou to věci typu „The definition of high-end is something considered an expensive or extreme quality item. An example of high-end is designer clothes and top-of-the-line electronic equipment.“ a „of superior quality or sophistication and usually high in price“ „products, especially electronic products, are the most expensive of their kind.“

Vy definujete highend jako cokoliv, co je dražší než mainstream. To je přeci úplná pitomost. Highend jsou špičkové produkty z daného segmentu, ne cokoliv, co stojí víc a prodává se míň než mainstreamové produkty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

*GTS 8800.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zběžně jsem se kouknul do Alzy. Na první příčce je nějaký Aušus GTX1080 a další dvě okupují GTX1060 a RX570. Což je tak trochu nesourodá sestava.

To mě vede k názoru, že tato statistika je vším možným, jen ne statistikou. Osobně se domnívám, že jde o způsob marketingu, kde se na přední příčky dostávají SKU, které chce daný obchod prodávat a vytváří tak zákazníkovi iluzi (nebo stádní tlak), že má chtít koupit to, co virtuálně chtějí i jiní.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme pravda, ale ten "stadni tlak" ma alza az u toho napisu "Toto zbozi si prave prohlizi XX zakazniku" :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

najednou je Aušus Aušus.... jo kdyby to byl Aušus Vega, tak je to ULTRA ASUS s pěti hvězdičkami co?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cece, kdyz si to ctu, tak docela ztracis vztah k realite dnesniho dne..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli tomu, že za highend považuju produkty, které jsou skutečně na vrcholu nabídky, a ne všechny produkty, na které nemám prachy?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale pak tvym highendem je jeden produkt 2080Ti a to je cely. Produkt na ktery ani spousta hardcore hracu financne bud nedosahne a nebo za to ty penize uz neda. Krome toho opomijis, ze vyrobci maji taky nejakou kompletni linii produktu, ktera zacina (pokud se omezim na zatim posledne vydanou) na 1030 a konci na 1080Ti, se kterou pokryva cenovou tvorbu od odhadem 2000,- .. 23000,-.
Zatim NV nevydala zadne prohlaseni, ze by pro novou radu zrusila karty typu 1030, 1050... takze jak muzes pro noveho touringa 2070 tvrdit, ze je to mainstream, kdyz 1070 nebyla mainstream v pascalove rade ani cenou ani vykonem a rozhodne neni mainstreamem v pocetnim zastoupenim u hracu, coz dokazuje statistika steamu..? Krome toho ani pomer vykon/cena s novymi kartami nijak moc nezlepsil a to je pritom 2070 na tom jeste hodne dobre, tak fakt neim, kde beres to, ze 2070 je mainstream..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zapominas na GTX (herni) Titany architektury Pascal :) az ty uzaviraji herni highend. Zacinaji ho ale karty koncici yx80Ti, to je doufam jasne. Muzes si ten mainstream nasekat na vic kousku, kdyz se ti to nelibi, ale to je tak vsechno, co s tim muzes delat. Rikat necemu highend, jen proto, ze je to najednou drazsi nedava smysl.
Si vem treba Hondu Civic, pred par lety za pul mice pomalu v plne palbe, dnes do toho nacpali tolik vychytavek, ze auto s podobnou vybavou je o 200k drazsi. Budeme teda rikat civicu limuzina? Asi ne, co... je to porad jen rodinny hatchback/sedan nizsi stredni tridy, pravda trochu premiovejsi znacky.
A podobny je to i s 2070, je to porad stredni trida, nebo chces-li vyssi stredni trida, protoze je vykonove bliz k 1080 (coz je a vzdy byl taky mainstream), ale do highendu tomu chybi jeste desitky procent vykonu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"1080 (coz je a vzdy byl taky mainstream)"..dal nemusis pokracovat, protoze takhle nesmyslnou debatu dale nevedu, pokud je pro Tebe 1080 mainstream, protoze tech 2,74% co ma aktualne na steamu je toho jasnym dukazem...proste 1080 se prodavaji jako rohliky na krame :))
To vis ze jo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Okej, tak stredni trida... Poslednich X let to je vzdy tak, ze mas 60, 70, 80 takovej stred a 80Ti highend jednocipovka, 90 byla tusim dvoucipovka a vse s 50 a mene bylo rado, ze je rado, taky se pred ne stavelo GT yx50, to GTX patrilo yx60 a vyssim.
Nevim, jestli je to soucasnou radou konzoli, ktera uz mele z posledniho, ale grafika se nam jaksi zasekla, zatimco grafarny ji predbehly. Proto muzem v klidu parit i na 1050Ti 4GB apod.
Uz jsem ti to psal nekde dolejs, ale klidne to napisu znovu: statistika ve Steamu je Cinskymi hernami ovlivneny bullshit a neda se mu verit. Ve svete je dlouho ekonomicky boom a pravda muze byt docela jina, nez si myslime a ten skutecny pomer nemusi byt tak obrovsky ve prospech tech levnejsich karet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak i kdybychom vychazeli z ty statistiky (kterou jsem si ted projel a Cina uz nema 65%, takze to zase vypada pouzitelne), tak 1070 je na 5. miste, 1080 na 8. miste a 1080Ti na 10. miste :) i ta blba 1080Ti ma podle tyhle statistiky vetsi zastoupeni, nez RX 480 a 580 dohromady a to se prodava jen rok a pul. 1070 + 1080 + 1080Ti maji pak skoro 8% coz je radi na 3. misto za 1050Ti a nejmainstreamovitejsi 1060 :)
Jako ze se tyhle grafarny, ktery stojej minimalne 2x tolik co 1060, dostaly vsechny do zebricku 10 nejzastoupenejsich grafaren o necem vypovida. Sice se neprodavaji jako rohliky, ale rozhodne se neprodavaji malo. Jelikoz je tam tech grafaren asi 100, tak by se teoreticky klidne dalo tech 10 prvnich oznacit jako mainstream. Ja jsem spokojen :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Herní grafika" pod 3k? mohl bych požádat o příklad takové herní grafiky? Ze zájmu jsem přihodil ještě dvě kila navrch (abych nekřivdil) a tento parametr zadal do CZC :
https://www.czc.cz/herni-graficke-karty/produkty?q-c-0-price=r1937-3200

Je libo herní bombu RX550 4GB, nebo raději RX560 2GB? ;))
...pokud tedy nemyslíš bazar, ale ani tam se 3k raději nechoď...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

myslis ze vsetci co maju pc, tecu na najnovsich ass-sasinoch, red dead redemtion 2 (och wait!, nieje), gta5 na ultra a pod? Poviem ti novinku, gro ludi hra call of duty, starsie battlefieldy, atd. a ak maju deti, tak plant vs zombies 1-2 garden warfare, minecraft... a tam tie karty davaju 60fps s prstom v nose

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

hi-end je hi-end, protože jinak by intelácká integrovaná HD-530 byla taky Hi-End když se na tom dá hrát Doom3 na ULTRA nastavení...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Povím ti novinku. Lidé kteří hrají starší hry na starším hardwaru většinou mají dost rozumu aby tento neoznačovali za "herní" - o čemž je toto vlákno ;))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak definuj hernu kartu.
144fps na fullhd? vsetko horsie je zobrazovadlo?
a este v nejakej obskurnej hre s ultra detailami?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak na aukru za 3k sezenes R9 290, coz je porad karta s vykonem na urovni mainstreamu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tuto odpověď beru. Buď je to (po dobrém majiteli) za ty prachy bomba, nebo (po nedobrém majiteli co taktoval až upekl - a pak pro jistotu rozpekl v troubě) jsou to vyhozený prachy.
To, že já osobně určitý HW v bazaru prostě nekoupím a GK (pokud nemá patřičnou záruku - třeba z rigu) k nim patří, je můj problém :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak ako nie som gamer, ale obcas sa zahram.
Pillars Of Eternity 1,2, Legends of Grimrock, Deus ex 1 a Human revolution. Obcas Doom3, Serious sam, HL 2, C&C Generals, OpenRA a podobne.
Vsetko mi ide na zaloznom PC s GF 210 1GB alebo v desktope na Intel G3240 + 8GB ram + GF 710 b 1GB
je to low end ale na 1600x1200 v pohode vsetko ide. A ano take koniny co vychadzaju v sucasnosti ma nebavia, ale to uz je vekom

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tato argumentace je zcela obskurní. Jsme v závěru roku 2018 a bavíme se o herních kartách a já jako argument schytám seznam her v čele s Doomem 3 (snad z roku 2004).
Doom 3 jsem hrál už na GF3 Ti200. Mám v roce 2018 označit GF3 Ti200 za herní kartu?
Doom 3 jsem hrál už FX5600. Mám v roce 2018 označit FX5600 za herní kartu?
Doom 3 jsem hrál už na GTX 8600. Mám v roce 2018 označit GTX 8600 za herní kartu?

Něco ti povím. Já miluji (původní) Mass Effecty (ano, včetně 3) a ty hry (mimochodem podstatně novější , či alespoň náročnější než ten Doom a další ) jsou bez problémů na max. hratelné na 1GB GTX650. K čertu na tý kartě si ve vysokých detailech na FHD zahraješ plynule i Tomb Raider (2013). Mám v roce 2018 označit GTX 650 za herní kartu? ;)))))

Ne, bavíme se o herních kartách, ne o kartách na nichž jde cosi horko-těžko pustit. Loni, ještě v době kryptománie jsem si tu povzdechl, že bych lidem rád doporučoval lepší karty (RX570+, GTX1060+), ale ty buď nejsou, nebo jsou předražené, takže holt alternuji s entry levelem GTX1050Ti, jelikož ty tak-nějak jsou a dají se považovat za herní základ. V roce 2017 (!!!) jsem tu byl prosmát, že považuji 1050Ti za "herní kartu", zatímco v roce 2018 (!!!) jsou mi tu předhazovány GF210 a GF710? Úchylárna !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oznacuj si co chces jak chces, to ze neco zestarne neznamena ze tim prestane byt auto zustane autem, panelak panelakem a otec otcem ...stejne jako herni grafika zustane herni grafikou ;)

jeden drobny dotaz muzes sve tvrzeni podlozit nejakym linkem na zdroj
" V roce 2017 (!!!) jsem tu byl prosmát, že považuji 1050Ti za "herní kartu""

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když vyrobili auto co jelo 20kmh byl to zázrak a high end, protože do té doby byli je koně s 10kmh rychlostí. A byl to high-end o kterým říkali, že rychleji nemůže jet protože se mu vysaje vzduch z kabiny a lidé se udusí. Pak vyrobili auto které dosahovalo 100kmh a posádka se neudusila a byl to co? High-end, kterej byl prostě lepší a dražší. Pak vyrobili auto které dosáhlo 140kmh a byl to zas high-end a auta co dosahovala rychlostí 100kmh už byl mainstream. Dneska je mainstream oktávka fdíslu, fmetle a na hlýnách co dokáže 190kmh a high-end jsou auto co davají 250+kmh jako nic.
Takže odpověď je ano, karta která prostě nové hry nerozjede na maximální detaily plynule prostě není high end a přesouvá se do mainstreamu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mozna tak kun v tve hlave ma rychlost sviznejsi lidske chuze ;) motas pate pres devate :) motas parni pohon automobil s vlakem ..ty uz radeji nepis :D
a ja myslel ze high-end je vozidlo co prekonalo rychlost zvuku a zbytek je low end a mainstream ;)

v poslednim odstavci jsi popsal kartu ktera jeste neexistuje (mozna tak pro SD/HD rozliseni by to platilo)

a nejvetsi sranda je ze celou dobu se tu resi co je a co neni herni karta :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„"Herní grafika" pod 3k? mohl bych požádat o příklad takové herní grafiky?“

Ze současné generace GeForce GT 1030 a Radeon 550 a 560.

Pokud to byla narážka na to, že mají nižší výkon než dražší karty, tak to je tak nějak podstata low-endu.
Pokud to byla narážka na to, že ten výkon pro hry není použitelný, tak viz kolik lidí hraje na integrovaných Intel grafikách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1030 neni herni karta, je to zobrazovadlo. Proto nema oznaceni gtx. Ze na tom nekdo hraje neznamena ze je to herni. I ta 1050 je mrzka vykonem az 1050ti je troskuepsi a je to slusny entry level karta, lowend je az 1060, 1070 je stredni trida...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zase placas nesmysly :) tak mi tedy vysvetli co znamena GT vs GTO vs GTS vs GS vs GTX vs RTX atd. ;)

btw sama NV pise o GT 1030 >> " GREAT PC GAMING" ;)
QUADRO > profi
GEFORCE > herni

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

z pohledu marketingu je u nVidie herní i kožená bunda pověšená na věšáku. On mluvil o skutečně využitelném potenciálu karty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nektere hry jdou bezproblemu hrat na integrovane grafice dokonce i od intelu ...neco lepsiho tam nemas ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

High end jsou dnes karty, které dokážou nejnovější AAA titul rozeběhnout ve 4K(nebo UHD) rozlišení na maximální detaily nad 60FPS s dropy neklesající pod 60FPS.
Zvláštní jak nejednotní najednou v tom co je a co není high-end jste, to bych tady čekal tedy lépe vymezené hranice. Stačí Tombmimino a jste hnedka z toho vedle.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

..az na to troubeline, ze ani na 2080Ti nejedou vsechny hry tak, aby ti nedropovali pod 60fps. Takze tvoje definice 'highendu" skonci driv, nez vubec zacne ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

uka

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny mozna ne, ale 99,9% ano a u toho zbytku bychom mohli diskutovat, proc tomu tak neni. Urcite by se dal nekde nejaky 1-2 fps vyhrabat bez znatelne ztraty vizualni kvality, aby tomu tak bylo :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cece, kdysi sem mel pocit, ze se s tebu da rozumne bavit...ale neda..
Nez napises dalsi kravinu, projdi si 99% treba na CB
https://www.computerbase.de/2018-09/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-test/3/#d...
nebo na techspotu a uvidis, ze je prekvapive dost her, kde ani 99% neudrzi. A to se nebavime o 99,9% ktery je spis ukazatelem dropu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tím jsi defakto potvrdil, že karta která je tomu nejblíže je rtx2080Ti, tudíž je to high-end.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cece ja jsem u tebe snad nikdy nemel pocit, ze by se s tebou dalo nejak normalne komunikovat. Ja jsem recenze 2080Ti nijak nevyhledaval, ale samozrejme na me youtube obcas neco vybleje, takze nektery ty vysledky se mi uplne nezdaji, treba to Shadow of War by nemelo byt tak narocny, ale ok. Chapu, ze na ty testy to vohulej max, aby se nemohlo stat, ze je bude limitovat procesor. Kazda redakce ma jinou metodologii, ale bylo by fajn u kazdy hry vedet, jak byla nastavena. Na hrani ve 4k napriklad nepotrebuji mit na max vyhlazovani. Tohle uz tvrdim roky. Nebud jako JirkaK a netvrd, ze kdyz to neda jednu hru ze sta na 60fps, tak je to grafarna na fullHD a ne 4k. Navic testuji FailEdition a co vim, tak vetsina alespon trochu uvazujicich lidi sla spis do MSi Gaming Trio, ktery dokaze vykouzlit jeste nejaky ty dva tri snimky navic i kolem te sedesatky.
Nicmene ja tim chtel jen rict, ze mozna neda uplne vsechny hry ve 4k na 60fps, ale da jich valnou vetsinu. Tady v tom vyberu je jich jen 16, jestli jsem to dobre spocital, ja jich mam asi 300. Kdyby mi nesla jedna, tak to snad nejak preziju.
Doporucuju projit recenze i na jinych webech, protoze ty vysledky jsou fakt diametralne odlisne. Tohle nastavovani na max je dobre na testovani, ale v realu ti uz zadne vizualni orgie neprinese, kdyz ve 4k vohulis vyhlazovani treba ze smaa 2x na smaa 4x.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro tvou informaci jsem prochazel vysledky mnoha webu... Nejlepsi prehled ma Techspot s 35hrami (pokud si dobre vzpominam), ze ktereho jde udelat uplne stejny zaver, jako z CB.
K tvemu prispevku.. Crha tvrdil (typicky mimo), ze High End je neco, co maxuje na 60fps ve 4k. Tuhle definici nesplnuje zadna existujici karta ani 2080Ti. To je cely. To ze se na ni a klidne i na 1080Ti, 2070 a asi celkem i na 1080 da 4k v pohode hrat je jina vec a tu nerozporuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tombomino ti to uz vysvetlit a stejne tva reakce nedava smysl na diskuzi o tom co je herni a neni herni kartou vytahnes tento blabol

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v této diskuzi nedává smysl vůbec nic když se tady spousta lidí ohání high endem podle ceny. Protože pak by rtx2080Ti musela být ultra-end a titan space-end.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

continuum absurdum :) ale ked vravis 50%*50%=250 uzivatelov 2080ti s poruchou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále mi ta teorie nepřesných čísel, ale přesných výsledků vychází.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze celou dobu jsi uplne mimo umyslne ? to je mistrny kousek pane Crha !! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taktiez len ziram :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jako promiňte, ale kolik je vaše IQ ? Tipuji vás na houpacího koně, protože blbá žehlička bez IoT 4.0 by pochopila že těch 50% reklamací z 50% udušených beden jsem si vcucal z prstu, aby to sedělo na těch 250 lidí z nevím kolikati milionů spokojených zákazníku s kvalitní větranou bednou. Jestli jste to opravdu brali jako reálné data, je mi Vás upřímně líto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

myslis segment trhu pro nadsence ci inovatory apod. ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PRO SOCIÁLKY, který si pět let šetří na R10 470

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

rekl clovek co ma ma svuj HW za posledni penize v kurniku z drevotrisky :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sádrokartonu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no a ty pak nekomu rikej kdo je a neni socka kdyz si nemuzes udelat bednu z kvalitniho materialu a musis ho krast sousedum na stavbe :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bednu? jakou bednu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To bude dobry Jiriko..ono, kdyz nekdo tvrdi blud jako ty, tak se da celkem dobre vychazet z toho, ze ten svuj blud bude obhajovat i presto, ze se naje spousta argumentu, ktere budou rikat pravy opak. Ale apon si konzistentni ve svych bludech, to se taky ceni :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1070 karta s 3.94% zastoupeni na steamu je typicky priklad "mainstreamove" karty... :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hm... brát to takhle na procenta, tak to by AMD nemělo žádné mainstreamové grafiky. :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zalezi na uhlu pohledu vetsinou se orientujeme podle nejakeho "uzitneho" parametru nejcasteji pomeru vykon/cena ne podle loga na produktu ...nejsme preci pozeri ;)

koukam ze se tady nekdo vydal na drahu profesionalniho trolingu :D to musi mit nekdo spatne placenou praci ze si takhle brigadnici u konkurence :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

za 3 mesiace co som mal gtx1070 a gtx1070ti som mal 2 ponuky na hw survey od steamu. za 3/4 roka s dvoma Vegami nic. proste mi to nepride ako nahoda.
..a to iste bolo s r9 380 a rx 480, ani tukes. len raz som pre tu srandu rucne vyvolal hw survey, v case, ked ma to este trapilo. potom som tie rebricky uz nechal len zelenym entuziastom :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Stejná zkušenost. HW survey, za těch cca 12 let co mám Steam, jsem viděl samočinně vyskočit asi 3x. Celou tu dobu jedu na ATI/AMD :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele Adame, dneska ti to NV troleni fakt moc nejde..je to slaby..
Kazdy normalni Franta chape, ze je to pomerovanou vzhledem.k nabidce dane firmy..joudove (tim myslim ted i tebe) z toho udelaji zase AMD vs NV flame..
Mozna, ze kdyz by jsi pretal premyslet jako jouda jedne znacky, byli by ty prispevky od tebe i hodnotnejsi. Ale jinak chapu, ze vzhledem k tomu, ze na PCT je tak nejak nuda, tak se chodis bavit jinam..jenom by jsi u toho nemusel zapominat i rozum..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tam mu dela nejake vzruso jen lhar zlobr :) asi se mu styska po ctenarich kdyz mu utikaji z PCT tak je nahani na jinych webech :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

PCT je už dávno mrtvé. Tam už chodím jen z plezíru, kouknout, co zase stihl vyplodit zlobřík. A samozřejmě podívat se, jestli se dodržuje standard zlatých ocenění pro nvidia produkty. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mýlíš se. Na PCT píše o víkendech své "blogy" Rybka a už jen kvůli nim tam (pro mě) má cenu zajít. Jako víkendové téma většinou dobré, diskuze bývá živá až výživná. Kdyby se tu tak poučili. Tady mají na víkendy jen cancy a mrtvo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rybka je sice outstanding, ale zdá se mně, že se vposledku už opakuje a v mnoha případech své pozice zbytečně hrotí.

Zdejšího "blogaře" Ježka odtud někteří čtenáři vyštvali...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, že na tom údajně mrtvém PCT vždy, když tam semotamo vlezu, najdu dvě třetiny místního osazenstva v diskuzích ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se podivej, odkud je majoritni vetsina respondentu. Statistika steamu je asi tak vypovidajici, jako vesteni z cajove sedliny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze jina statistika neni. Ja ji taky nemam rad, ale jina neexistuje. Az ukazes lepsi, ktera bude ukazovat, kolik je prodanych 1080 vs 1060 bez steamu, ktery ukazuje na pomer 1:6, tak se muzeme zacit o necm bavit. Do te doby jsou to jen fanouskovske drby a fantazmagorie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, samo CZC je jako "herní" uvádí - ale na to jsem JAXI poukázal odkazem už já sám :))

A ne - nejsou. 2GB GT1030, 2GB RX560 i 4GB RX550 - ani jedna z nich není "herní karta", entry level začíná o kousíček výš (1050Ti, RX570). A kolik lidí hraje na integrovaných Intelech je asi tak relevantní, jako kolik lidí se škrábe na zadku levačkou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nv ji oznacuje jako herni prodava se jako herni spada do rodiny Geforce dokaze akcelerovat hry ...mmo a esport tituly zvlada v pohode a podle experta Jabby neni herni ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele Jabbo, pokud by nikdo na GT1030, GT 1050, RX 550 a RX 560 nehral...tak mi zkus vysvetlit na co je vyrabi? Kdyz si nekdo od oka sklada comp za 10+k, tak jakou 'herni kartu' si asi do toho ma dat, kdyz ne tyhle?
Vzhledem k tomu, ze do kanclu se kupuje APU, a do workstationy bez interovane grafiky jsou tyhle 'neherni' bud slaby pro pouziti Cuda a OpenCL a naopak jako zobrazovadlo ti staci bohate GT 710..tak by muselibyt vyrobci uplni pitomci, aby neco takoveho vyrabeli, kdyz by to nikdo na hrani nekupoval, protoze by zustali akorat tak na sklade.. Nezapomen, ze jsou zeme s daleko mensi kupni silou i nez Ceska Republika, kde takove karty treba muzou byt klidne i "main stream".
Jinmi slovy..ano i toto jsou herni (slabe) karty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tož v zemi s daleko menší kupní silou než ČR může být třeba GTX1050 nebo RX560 herní high-end?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych je oznacil za low-end, rozjedes na tom v poho starsi tituly, nebo par let stary tituly v nizsim rozliseni. Je to do takovyho budget systemu pro casual hrace ideal, ale na nejakej kompetak v BF1 to asi neni. Hrat se na tom da, imho ale nektery hry nespustis, nebo pojedou i na nejnizsi nastaveni s nehratelnym frameratem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je plno soucasnych her na ktere ta karta bohate staci .... nemusi jit vzdy o nejaky 3D orgasmic herni pecku ....ale hry typu ORI, Trine apod.(ano i tam se pouziva akcelerace) ...btw i 3D hry nebo na esport tituly to bohate staci ...(ale na to staci i iGPU)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak jo, netvrdim, ze neexistuje hra, ktera na tom nejde spustit, pro casual hrace na tyhle odreagovacky dobry, ale pokud bychom nejak chteli rozetnout tohle dilema co je a co uz neni herni karta, tak bychom mohli treba napriklad porovnavat to, jestli na tom jde hrat nejaka novejsi hra ve fHD alespon na 30fps. Nerikam, ze vsechny hry potrebujou 30fps, me na transport fever staci i 10, ale ne vsechny hry se hrajou jako transport fever.
Treba takovy Odyssey mi uz na notebooku bezi prave jen na tech 30fps a i kdyz to vypada jako hodne, tak z luku trefim jen to co stoji a nektery utoky proste nestiham vykryt. KCD hraju pri 23fps s prstem v nose, ale tohle bezi nejak hur. Jinak grafarna je to gtx870m a prave uz se u ni lame tohleto "herni/neherni" protoze na spoustu starsich her ma vykon (parim tam starsi ocasiny), ale ty novy uz tam ani nestahuju a hraju to na stolaku. To samy Monster Hunter: World. Bezi to, ale je tam desnej inputlag, nizkej framerate, vosklivy je to... Doom 2016 taky tragedie. Dnes bych to uz nikomu na hrani nedoporucil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

herni karta neni třeba QUADRO, RADEON PRO/FirePro, Matrox apod.

zrovna Geforce jsou herni a je jendo jestli je tam GTX nebo GTO nebo GT atd atd :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cece Adamku, chodis tady prudit zamerne a nebo jen nemas na PCT co delat?
Obrmajer nechysta zadny clanek, ktery by bylo lepe zkorigovat pred tim, nez vypusti zase svoje nejake bludy?
;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Cena s tím nijak nesouvisí, souvisí s tím dostupný výkon na trhu. Vega 64 nestíhala highend konkurence minulé generace, a už vůbec nestíhá současnou. S pár procenty navíc, jak se píše v článku by to bylo sotva na úrovni highendu minulé generace a cca odpoovídající té 2070, což vzhledem k ceně i výkonu není highend a karty tohoto výkonu jsou ideální do herních počítačů co člověku nevyluxují peněženku a zároveň se nemusí příliš ohlížet na nastavení, pokud si vystačí s FHD a QHD si to také poradí obstojně..

Mimochdem RXT2070 začíná na 13.5k

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

rtx 2070 za 13,5 K je to iste ako Colombova zena :)
v rychlosti som prebehol ceskou heurekou, ano, 4 ci kolko modely za 13,5K tam su, ale v podstate niesu, vsetko je na info v obchode

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

RTX 2070 za třináct a půl už "pár" lidí má. Skladem na CZC jsem ji viděl už asi třikrát (žel tam nikdy dlouho nevydrží), naposledy v pátek.

Z Alzy tu mám kartu od Gigabyte za 14 500 právě proto, že byla v pátek skladem.

Průběžně chodí, průběžně mizí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to je hezke ze aspon na par lidi se dostane ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak necwkejte az bude skladem a objednejte. Ti co maji objednano dopredu ty karty dostanou prednostne, co zbude jde na sklad.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jde jen o zavadejici cenotvorbu a praktiky vyrobcu/prodejcu

je zvlastni ze drahych karet ktere maji vyrobni naklady vc. boxu o par $ vyssi nez ty levne se vyrabi vic nez tech za "referecni" ceny aby to v recenzich vypadalo dobre v pomeru vykon/cena :) o to je to smutnejsi ze je to mrhani jen za ucelem zisku ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Budou. Na cestě je velká várka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik tisic kusu ma prijit ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Snad jich bude tolik, ze ti to nekdo omlati o hlavu. Je prece jasny, ze ty nejlevnejsi zmizi prvni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze neznas odpoved a fabulujes ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ze neznam odpoved, vypadam snad jako Vlastik Plaminek? Preobjedmat si ji ale za tu cenu muzes. Maximalne ti zavolaj a reknou, ze za tuhle cenu uz ne-e a budes mit smulu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

reagoval jsem na Vagoše
"Budou. Na cestě je velká várka."

pod velkou várkou i pro český trh si představuji minimálně několik tisíc kusů ne stovky nebo dokonce desítky ..
narážím na skutečnost, že se opakovaně vyrobí méně "levných" NV karet kvůli lepším prvotním preview aby to vypadalo lépe v poměru výkon/cena a když budeš vyhledávat recenze tak všude budou pět chválu na nedostupné produkty.

AMD třebas launch svých produktů absolutně nezvládá a i když se pak díky následným optimalizacím výrazně zlepší tak google stále vyhazuje prvotní výsledky a BFU ani nenapadne, že by to mohlo být jinak ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega 64 je na urovni mezi 1070 a 1070 Ti. Cili na highend minuly generace stihala...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tam je Vega 56(1070 < V56 < 1070Ti)
V64 je cca 5% pod 1080

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Coz ale porad neni highend ani minule generace. GP102 byl highend, ted je highend TU102, vyssi mainstream byl GP104 (1080/1070), ted 2080 s TU104 a 2070 ma dokonce TU106. GP106 mela pred tim az 1060, coz byl mainstream, ted bychom ji mohli posunout do nizsiho mainstreamu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Střední třída za 16-17 tisíc. Dobrý"
Zvykej si. A bude hur .... :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejspis jo..za ty ceny neni od veci se podivat po konzoli...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Presne to som urobil. Kúpil som si k TV PS4 Pro aj s PSVR a mám pokoj z upgrade-ami. Keď si zrátam 1400E za grafiku, ďalších 1000E za zmenu 7 ročného základu PC a keby som chcel HDR 4K monitor tak to je zasa 2000E. Na to sa už fakt človek môže vykašlať. Uvidíme čo ešte s cenami urobí 7nm výrobný proces.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidim to obdobne Marku. On ten finalni rozdil v grafice mezi novyma konzolema a high-end PC neni zase o tolik vetsi, aby to ospravedlnovalo tyhle vydaje...krome toho to ma vyhodu sezeni na gauci ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Grafika je na to, akú má tá konzola cenu, výborná. Odohral som reamaster verziu Last of Us a v 4K s HDR to vyzeralo parádne (aj hra je celkovo jedna z najlepších aké som kedy hral). A to je vcelku stará hra. Zatiaľ najlepšia je po grafickej stránke Horizon Zero Down. Tú som ale zatial iba vyskúšal. Chcem najskôr dohrať Mass Effect Andromeda. U nej je grafika dobrá, ale už je dosť vidieť znížená vidieteľnosť a naskakovanie blízkych objektov v okolí postavy (hlavne porasty v prírodných scenériách). Ako dá sa na to zvyknúť, ale je to negatívum. Inak som spokojný celkovo. Dokonca aj PSVR je dosť dobré. Porovnateľné s HTC Vive čo sa týka kvality obrazu. Tu sa teším na Borderlands 2 vo VR. No a toto je ďalšia výhoda mať aj konzolu - exkluzívne hry, ktoré si inak nezahráš. Môžme na to nadávať, ale dá sa len prispôsobiť. Resident Evil VII vo VR patrí k špičke v tejto oblasti. Za mňa teda hovorím, že je škoda, že som si PS nekúpil skôr.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no nevim ten gauc ;) >> Warcraft III: Reforged to se moc dobre asi hrat z gauce neda :) gauc je dobry na hospacky a mlaticky + celkove jednodussi herni hricky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele ja nevim, zatim jsem na gamepadu zadnou strategii hrat nezkousel, tak to neumim posoudit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratégie a strielačky na konzoly fakt nie sú. Ale RPG či rôzne chodičkové hry už v pohode. Nemal som problém ani s Last of Us. Ale keď som raz skúšal Far Cry 4 na kamarátovej konzole, tak som nevedel trafiť nič. Bolo to bez auto-aim. Na to si proste asi už nezvyknem. :-)
Zober si ale druhú rovinu a to VR. Hry, ktoré ovládaš ovládačmi do rúk (a nie iba gamepadom), tak sa v pohode dajú hrať všetky. A to aj strielačky. Je to úplne iný typ zážitku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napr. strategie si v budoucnu dokazu predstavit i pres AR ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

last of us je jedina konzolovka ktoru by som si zahral, ale koli tomu si ps nekupim :/ .. len tak bokom - The Unfulfilled Potential of Video Games: https://www.youtube.com/watch?v=9Sq-EjKYp_Q&t=7s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som našiel tých hier viac. Pre VR minimálne Resident Evil VII a Borderlands 2 a inak minimálne Last of Us, Uncharted, Death Stranding či Detroit alebo Horizon Zero Down. Kvôli jednej hre by som tiež konzolu nekupoval. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja cca jednou tydne vyrazim ke kamosovi, kde parim z notesu na tv, jsem pohodlne oprenej, externi klavesnici mam na kline a kovou podlozku s mysi vedle sebe... parit se da takhle cokoliv :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tento zpusob je nepohodlny a jeste vice zatezuje zdravi ale jednou za cas se to da prekousnout :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky planuju PS, ale poridim az PS5 a budu doufat ve zpetnou kompatibilitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiež som najskôr rozmýšľal nad PS5, ale neverím, že príde skôr ako za 2 alebo 3 roky. Takže PS4 nejaký čas využijem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tak nějak doufám, že ji oznámí 2019 a vyjde 2020, ale nechme se překvapit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci si zvykat.
Navíc ani není na těch "supergrafikách" pořádně ani co hrát...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nechceš si zvykat, to je jen prázdná fráze, protože ti nic jiného než zvykat si nezbyde. Jedině že by jsi navrhl vlastní čip a zdupal nvidii na prach kartou, která by stála 10Kč, a měla výkon jak farma deseti rtx2080Ti.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

zřejmě jedeš v kvalitním materiálu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To vetsina lidi tady. Si rikam, jestli nemate vsichni jednoho dealera.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dneska vypadas na dvojitou davku Gamblere.. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky je možné, že číňani do AMD produktů používají nějaké levné materiály, aby udrželi nízkou a konkurence schopnou cenu, které pak po zahřátí v počítači AMĎáka uvolňují do svého prostředí nějaké toxické plyny, jako třeba ti bifenoly nebo ftaláty. Pak bych se nedivil, že mají AMĎáci rozežrané mozky a 15FPS se jim zdá až moc plynulé.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no vzhledem k tvym prispevkum pochybuji ze zrovna AMDaci maji rozezrane mozky protoze takove chujoviny ktere tu plodis jsem od nich jeste necetl :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsi služebně poměrně mladý, tady se za éry Ježka doporučovalo koupit RX 470 jako high-end.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Střední třída za 16-17 tisíc. Dobrý."
A čí je to vina?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ze by NV, ktera stanovuje cenu? :D
..ale tipuji, ze jste chtel rict AMD coz je celkem klasicke nepochopeni...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

DigitalniDebilek by ti rekl, ze za to muzou zakaznici kteri kupuji evidentne nevyhodne grafiky. A to je proste objektivne dokazatelny fakt. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne že by v tomto ohledu neměl pravdu. Když vidím lidi schopné a ochotné si vzít úvěr (!!!) na nákup herního PC nebo iphonu, myslím si své. Nejlepší jsou cikánští baroni (s barvou kůže to nemá nic společného). Přijde, že chce PC, to nejlepší, klidně za 40-60 tisíc a pak se zeptá, jestli mu to dám na spotřební úvěr. Kdyby to nebylo tak smutné, bylo by to k popukání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu moc nerozumím. Jak souvisí nákup evidentně nevýhodné grafiky s úvěrem na nákup herního PC u vás? Předpokládám, že zákazníkovi nabídnete to nejvýhodnější ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o nejvýhodnější nabídku, ale o to, že sám zákazník chce "top" a přitom nemá ani na slanou vodu.
Jde o to, že takový člověk objednává podle ceny - čím dražší, tím lepší. A neříkejte mi, že jste takové lidi nikdo nepotkal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. A neprekvapuje ma to. Čítal som totiž už aj o luďoch, čo si berú úvery na to, aby sa mohli týždeň hrať na králov diskoték, všetkých pozývať a v podstate aby boli stredobodom pozornosti. :-) Menší extrém, ale tiež podľa mňa nič normálneho je, že si ludia berú úvery na dovolenky či vianočné darčeky. Proste zbytočné zadlžovanie sa kvôli niečomu, čo k životu človek nepotrebuje, je dosť zlé. A ludia to robia bežne. Ďalší prípad čo ma napadá je kúpa takého auta na lízing, ktoré ledva daný človek uživí alebo ho vôbec nakoniec ani uživiť nedokáže (poistky, palivo, servis). Na to sa nedá nič povedať.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze precejom budeme rozdelovat karty podle ceny? High-end je vsechno nad 10 tisic, nebo jak to budeme brat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no hej, ale RTX2080ti FE zvladne fungovat cca 5 hodin. v pomere cena/cas fungovania je to najdrahsia karta na svete, ktora kedy vysla, jasne ze je to ultrahighend

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký důkaz nebo jen plané řeči bez argumentů.Nějaký důkaz že zákazník nedostane náhradou nový kus nebo peníze?

Že se nějaké karty, ale není to jen ta grafika pokazí není nic neobvyklého, zvlášť u novinek.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano taky slo dost clanku o tom ze reklamaci neni vic nez by bylo obvykle

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nezda sa mi, ze by v reklamaciach doteraz dominovali karty, ktore ti odidu za 5 hodin od zapojenia.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejspis je pro to i pres tvou nelibost duvod mily Jiricku.. ale to by jsi nesmel byt zeleno-modry trolik..
Vypada to na kombinaci neoptimalniho navrhu NV boardu a jejiho nedostatecneho chlazeni pro 2080Ti.
https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fw...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Těch spekulací je více, nejen špatný návrh PCB, to už jsem tu psal před pár dny u článku který z toho dělá senzaci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Ano taky slo dost clanku o tom ze reklamaci neni vic nez by bylo obvykle".. prave ze je to presne naopak mily troliku. Reklamaci je vyrazne vice nez obvykle a postihuji prave jen FE karty, narozdil od karet partneru.
Kdyby jich nebylo vyrazne vice, tezko by se toho mohl neko chytnout a tezko by o tom ted tady byla diskuse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sleduji GamersNexus, Steve Burke shromazduje vadne 2080Ti a chce vyzkoumat, co za tim je.
Sam ale rikal, ze ma kontakty u prodejcu a jim se pry nevraci nejake vyssi mnozstvi 2080Ti. Takze je to cele takove prapodivne. Na jednu stranu karty masivne umiraji a nastvanych zakazniku je plne nvidia forum, na druhou stranu je nikdo nechodi reklamovat do obchodu... Je to zajimava kauza, ale jeste je brzy na to tvrdit, ze jsou vsechny karty vadne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejne je to zajimave kdyz ma marginalni cast uzivatelu problem trebas s MS produkty tak se kyda spina horem dolem ale jakmile ma podobny prusvih s HW ci SW u Intelu/NV tak je tu hned plno obhajcu zmirnujici dopad dane kauzy :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To asi nedavas moc pozor, protoze jakmile udela botu intel, nvidia, nebo microsoft, tak je toho plnej internet, predevsim reddit a rozmazava se vsechno a uplne vsude. Posledne u nvidie snad gtx970 a jejich slavnych 3,5GB mozna meli i neco v mezicase. U intelu je to tradicne sedivka, tdp, cena, 10nm, spectre, meltdown. Microsoft se ted propira horem dolem kvuli faux pas s 1809.
AMD a Linux jsou uplne v poho, protoze ta hlucna mensina vzdy mlci, kdyz je nejaky pruser u nich a obhajcu maj vzdy plny diskuze.
Jinak kdyz je rec o obhajcich tak no-X by mel uz davno dostat metal za clanky, jako je tento, jako byly ty pred vegou atd. Za intel, nvidii ani m$ nebojuje nikdo. Jo, mozna obr za nvidii, ale popravem za to neni zrovna v kurzu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prave si davam pozor viz kauza 3,5GB VRAM hned se vyrojila tuna obhajcu ze to neni podvod ze to nicemu nevadi atd. atd. coz akorat potvrzuje me zavery :)
to same s Intel produkty hromada obhajcu kteri tvrdili ze bez sedivko to jinak nelze, ze to nicemu nevadi apod. ohledne ceny porad jen sama obhajoba napric vsemi fory :)
pokud vim tak i fanousci AMD rekli o V64 ze pomer vykon/cena/spotreba je spatny (pred tezebni horeckou) a rozpacite chvalili pouze V56

to ze nekdo brojil proti haterum kteri stale dokola mleli hovadiny typu "vykon ktery tu uz davno byl" apod. bych nevnimal jako nejake vyhranene fanouskovstvi, ale spis racionalitu usuduku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to máš ale pěknou selektivní slepotu. Nvidia lhala, podvod to byl, ale navzdory tomu se karta výborně prodávala i poté, co se vše provalilo a dokud se nezaplnila paměť, tak to fakt nevadilo. Že by těch obhájců bylo nějak hodně si nepamatuju (vždycky se najde nějakej magor), za to si pamatuju kvičící amd fans, že ta karta je sra*ka. Vím to moc dobře, byl jsem jeden z nich a bylo nás fakt hodně :D což zase potvrzuje moje závěry :)
"to same s Intel produkty hromada obhajcu kteri tvrdili ze bez sedivko to jinak nelze, ze to nicemu nevadi apod. ohledne ceny porad jen sama obhajoba napric vsemi fory :)" - ale nevymýšlej si, nikdo normální šedivku neobhajuje. Pošli link do diskuze, kde je "tuna" těhle obhájců, to musí být solidní sanatorium :D
no-X tu hype na Vegu tlumil asi rok (možná déle) články podobnými, jako je tento, přesto se podívej na našeho pacienta Pjetro de a další tady v diskuzi, který jsou schopný napsat, že Vega je prostě nejlepší, protože má víc Tflops a vůbec jim to není trapný. Ano někteří rozumní lidé, neříkejme jim hanlivě amd fans, byli po právu zklamaní, respektive už tušili, že to bude předražený propadák několik měsíců dopředu a koupili si nvidii. Pacienti byli na obou stranách. Ti amd dokola vyřvávali, jak z toho ovladače dostanou ještě x procent výkonu nad nvidii a že bude vega soupeřit s Ti. Jo a nezapomínejme na ty, kteří po celou dobu vyřvávali, že Pascal neumí dx12 a Vulkan, že jsou to naprosto zbytečný karty a amd je vegou zadupe do země :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vidis a uz ji obhajujes taky :) a dodnes tu lez neuvedli na pravou miru specifikace vyrobku je porad stejna !
ANO ta karta je tou pameti znehodnocena ty dropy a horsi framelatency je znat ! jasne stahneme detaily aby nepretekala "rychla" pamet a vse se srovna do normalu ... dnes jsou 4GB VRAM malo ale porad to jde tak nejak nastavit aby se to pohybovalo na hrane (mam GTX 980) a novych her mi neda moc prace a dostanu se pres 4GB a v ten moment zmizi veskery "smooth feeling" i kdyz mam vysoke FPS >> takze ano za tu cenu za kterou se prodavala je to nehorazny ojeb a fakticky je to sracka i kdyz ve sve trida byla v podstate TOP tak timhle krokem ji NV uplne znehodnotila

ano OBR neni normalni ani plno lide v diskuzich nejsou normalni ale to nic nemeni na faktu ze obhajcu sedivky je plno ;) tohle proste nepopres ..

VEGA neni spatna cip naopak je pomerne povedeny akorat si musime odmyslet cenovku ani me to neni trapne ji pochvalit protoze je to pekny kus technologie ... Pascal opravdu neumi poradne DX12 (nemluvim jen o AS jako mantre hateru >> coz ale vetsinou ani nevedi vsichni se focusli na AS a pritom toho neumi vic :D ) ...teprve az Turing to dohnal ;) >>> to ze si VEGA vyrazne polepsila optimalizaci driveru je ale fakt ktery nevyvratis :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) GTX 970 a 3.5GB VRAM - ako si predstavuješ, že by mali upraviť špecifikácie? Na ich webe, či premalovať krabice v obchodoch? nemali by to urobiť hlavne výrobcovia GPU a aj všetky obchody? Okrem toho to robiť ani nemusia, pretože tá GPU reálne nesie 4GB VRAM. To snáď nepopieraš. Toto nie je obhajoba ich prístupu. Kľudne hovorím to, čo ty, že je to nefér a nemalo by sa to stávať. Reálne by ale na ich mieste urobili to isté aj iní (čo NV samozrejme neospravedlňuje) a je to už aj tak pasé. Ako GPU bola ale GTX 970 výborná svojho času aj napriek tejto vade, ktorá mala byť oficiálne známa hneď od začiatku.

2) VEGA nie je ako taká špatná, ale prišla v dobe kedy boli na trhu lepšie GPU, za ktorými nestíhala ani výkonnostne a ani v efektivite.

3) Pascal a DX12. Tvrdíš, že Pascal nevie poriadne DX12. Čo to ale presne znamená? Ja to vidím iba tak, že je v niektorých features menej efektívny z hladiska výkonu oproti Vege. Ale DX12 vie. Nie, že nie. Ak by to tak nebolo, nespustil by si na Pascaloch žiadnu DX12 hru. Keď si zoberieš DX11 a dajme tomu teseláciu, ktorú má zasa naopak lepšie zvládnutú NV (a je aj v DX11 celkovo lepšia ako konkurencia), znamená to, že AMD vlastne celú dobu nevedelo poriadne DX11? Podľa mňa toto určite neplatí. Prečo sa to takto zbytočne nasilu teraz ohýba tak, aby sa navodzoval dojem, že NV GPU až na Turing nevedia DX12? Na Stachovom webe som videl dokonca že tam niekto sebavedomo hlásal, že NV GPU nepodporuje Vulkán. Načo je dobré šíriť takéto dezinformácie?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) stale i na webu uvadi 4GB s nejakym parametrem coz je lziva informace vic to nema smysl rozebirat ;) (ale klidne si tu lez okecavej dal )
2. a ? treba V56 tesne pred zasahem tezebni horecky vypadala slibne konkurence schopna "startovni" cena i vykon
3. nekere ficurky ani neumi ;) ale to jiste vis >> nerikam ze je to prekazkou (ocividne neni) ... nedostatky lze obejit/vypnout na SW urovni a nic nepoznas .. ze se to takhle dela i zpetne u architektur ktere uz na to nemaji ani vykon ani HW podporu taky doufam vis (dela to i AMD) >> neresim to z pohledu uzivatele ktery pusti a jede a neresi co ma pod kapotou
4. sice je to davna historie takze uz pamet neslouzi ale co se ti nelibilo na HD 5870 ?

DX11 bylo mizerne API s mizernou podporou MT s brutalnim ST overheadem a zamerene na hruby vykon tam chytra reseni nemaji prostor ;) viz. rozdily mezi DX11/DX12/Vulkan jasne ukazuji na nedostatky jednotlivych API ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Ja to ale neokecávam. Fakt je ten, že tie GPU 4GB VRAM majú, takže fakt nemusia robiť žiadnu opravu. To ako to NVIDIA využíva je už na nich a hovorím aj to, že to malo byť oficiálne známe od začiatku a že kritika NV je v tomto prípade na mieste. Nič viac, nič menej.

2) Vega ako taká bol všeobecný čip, ktorý nemal priame zameranie na hry.A čelila čisto herným GPU od konkurencie, čo bola a aj je jej zjavná nevýhoda. Pre AMD to nebolo bohviečo, keďže jej čip bol nafúknutý kvôli funkcionalite, ktorú hráči nevyužili a tým pádom bol aj drahší na výrobu, horšie sa chladil, mal väčšiu spotrebu a tým pádom aj vyžaroval viac tepla do PC skrinky.

3) Na SW úrovni sa dajú obísť iba také fíčury, u ktorých to nevadí. Hovorím hlavne to, že tvrdenie, že Pascal nevie DX12 alebo Vulkán je klam. Je to vidieť aj na tom, že neexistuje SW využívajúci tieto API, v ktorom by sme videli, že niektoré jeho fíčury alebo že by celkovo daný SW nemohol bežať na GPU od NV, ktorá sa hrdí podporou týchto API. Verím tomu, že AMD by sa o podobnú ukážku rado postaralo ak by mali takú príležitosť. :-)

4) Nemám nič proti AMD grafikám a ani HD 5870, ktorá bola parádna v čase keď vyšla. Ide mi iba o pointu. Že sa kvôli menej efektívnej podpore AS zvrhla kritika na NV, že neovláda nové API. Belka a podobní exoti to píšu doteraz. Mne to príde tak, ako keby sme svojho času kritizovali AMD GPU, že nevedia DX11 pretože boli menej efektívne v teselácii.

Nech už bolo DX11 akékoľvek, NV si s tým API vedelo poradiť lepšie ako konkurencia. Ale samozrejme zefektívnenie v podobe DX12 a Vulkán je super a dáva to príležitosť dlhšie vydržať na stávajúcich CPU. Zasa povedzme si otvorene, AMD to nerobilo pre všeobecné dobro. Potrebovalo efektívnejší SW, ktorý by dokázal viac ťažiť z ich HW (hlavne CPU, kde Buldozer bol celkom prepadák).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) typicky fanousek >> ano sice maji 4GB VRAM ale maji 4GB VRAM s parametry ktere udavaji ? ne nemaji ;) takze neokecavas ale tvrdis ze je to v podstate v poradku :)
2) spotreba lepsi jak maxwell funkcne mnohem dal .... az na tu cenu ji vidim jako velmi zajimavy kousek to ze dosahli max. na GTX 1080 mne netrapi :) bylo by hodne divne kdyby dve konkurecni firmy ve stejny cas vydavali identicke produkty jak vykonem tak s podobnou spotrebou :)...
porad mi to prijde divne ze 1 watt u AMD je v ocich NV asi 10x vic nez 1 watt u NV karet :D a pritom mi ma NV karta topi jako prase :D a nebudu o AMD kartach tvrdit nesmysly o primotopech apod. :) (krasnym prikladem byla Fermi tam to bylo OK a vysoky vykon potreboval vysokou spotrebu :) )
3) vzhledem k jiste univerzalnosti navrhu se daji diky SW prenest/obejit i veci kterymi se puvodne nepocitalo akorat to neprinese kyzeny narust nebo naopak to prinese zvysenou zatez/spotrebu GPU ...napr. i na starem CPU se da prehrat HEVC (do urcite kvality a pak uz to je za hranici kterou stiha pocitat) >> proste az Turing umi plnou podporu na HW urovni low lvl API :) nic jineho netvrdim ....
4) pokud vim tak AMD mela vaznejsi problem s teselaci jen po NV intervencich a naduzivani v konkretnich hrach (to se taky dost propiralo) jinak se s ni docela dobre poprali ...ja trebas AS neresim skoro vubec :) ale Teselace nejde davat do roviny s AS (to jsou uplne rozdilne veci) >> to rovnou mohu tvrdit ze DX11 umel jen nejvyssi model od NV a ostatni NV karty to neumeli protoze byli v teselaci slabsi a podavali horsi vysledky :D

rekneme si rovnou ze nebyt AMD tak tu mame x86 pro domaci pouziti jeste pekne dlouho a pro profi by byl IA-64(EPIC) :) a i nastup vicejadrovych CPU by byl opozden :) tzv. nouze naucila Dalibora housti jak by se ti libilo dnes kupovat napr. nabusene 4 jadro do desktopu za 20 tisic ? libilo protoze bys neznal "soucasnou" alternativu :D

(na jednu stranu x86_64 vidim jako chybu ale smer ktery chtel protlacit Intel nevypadal zrovna ruzove pro bezne spotrebitele >> podobne znaky vidim jak u NV tak u Applu segmentace trhu vytvareni zavislosti na jejich produktech, davkovani inovaci po troskach nebo jako reakci na konkurenci apod. )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" i kdyz ve sve trida byla v podstate TOP " - vidis a uz ji obhajujes taky :-D sry jsem jen vypichl fakta a vyznelo to moc malo anti-nvidia, tak hned nvidiu obhajuju? Prober se.
Jinak ja si misto gtx980 poridil r9 fury a qhd monitor a tam jsem na hranici 4GB byl jeste driv, protoze fiji ma horsi deltakompresi, nez maxwell a hry ve vyssim rozliseni sezerou vic vram.
Neznam zadneho obhajce sedivky. Obr nekde zbleptnul, ze by to prej bez ty sedivky nevydrzelo tak dlouho (inzenyri z Intelu prece vedi, co delaji), nebo neco v tom smyslu, nacez mu to cela komunita pct v diskuzi omlatila o hlavu a nedavno vlastne znova, kdyz se potvrdilo, ze cf-r i7 a i9 budou pajeny. Cili ze to bez sedivky jde taky. Intel proste jen setri, ale u cf-r narazil, pac tam jede na krev. A Inteli prohlaseni "netaktujte" je legendarni. Ono to chce vnimat, co se v te diskuzi pise a kolik lidi to pise :) ze to napise jeden pomatenej clovek a da si k tomu + neznamena, ze "diskuze byla lidi...", nebo ze "vsichni tvrdi...". Posledni dobu si toho vsimam a je to nesvar nejen tady. Obhajci Intelu do mne... Vidis? Zadny rytir na modrem koni neprijede.
Vega neni spatna cip. Ja voll, Vega dobra cip, ja! Pro nemecka vypocetni stroj dobra cip, ja! Ale na hry to spis jen pali elektrinu, kdyz to reknu hnusne. Problem jsou drahe hbm pameti a ten cip, ktery museli inzenyri postouchnout mimo jeho sweetspot. Jinak je to kvalitka za adekvatni cenu, o tom zadna.
Pascal DX12 umi, nedavno jsem na 1080Ti dohral bez problemu Shadow of the TR, ktery snad jako prvni hra ma dx12 nativne zapnuty :) Zpocatku jsem taky na pascal nadaval, ze dx12 neumi, ale po nejakem tom patchi Pascaly jely dx12 jak z praku, takze jsem si ho mohl s klidnym svedomim koupit. A vlastne dnes na nazor, ze pascal dx12 neumi nenarazis, to uz fakt muze prohlasit jen naprosty pacient.
No Veze samozrejme ovladace pomohly, jen nevim, jestli to ma byt ukazka toho, jak jsou ty karty dobry, nebo toho, jak byly ty prvni ovladace spatny :) samozrejme pro zakaznika je fajn, ze si stahne ovladac novy a globalne mu stoupne vykon, ale bylo by lepsi, kdyby ty ovladace byly v lepsim stavu rovnou a AMD by si nedelala kazdej launch ostudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no vidis ja bych si fury kvuli provoznim parametrum vzivote neporidil (proto jsem nekoupil ani 980 Ti)

Obhajoval to OBR obhajovali to i diskutujici + Intel si dal tu praci vydat studii kde bylo krasne vysvetleno ze bez pasty to nejde ! :)

- vis kdyz prisla Fermi tak v diskuzich taky zneli nazory ze to jinak nejde ;)
- kdyz prisel Polaris ktery mel spotrebu jako maxwell porad se nic nezmenilo na argumentech ze je to primotop ...a pritom GTX 980 mi topi jako prase :D VEGA stale to same maxwell paradni karty chladne jak jezirko na jare ale AMD peklo na zemi (absurdita a popirani fyzikalnich zakonu ze strany NV fans primo zarazejici) >> takze ted bych mel svou elektrinu palici GTX 980 zahodit ?
vis ja si DX12 hry zahraji i na maxwellu ale to neznamena ze nativne umi vsechny ficurky ;) nebavime se o vykonu ani o SW ale o tom co umi na HW urovni (btw neresim ani podporu AS) ;) teprve az Turing umi DX12
- kombinace obojiho samozrejme >> to ze napr. NV uplne odstavila GTX 960( a slabsi) pritom to byla velmi dobra karta je taky zajimave ... zatimco i low end od AMD vyrazne posilil po prichodu low lvl API (v dobe nakupu koupit srovnatelny vykon levneji a po letech ziskat zadarmo dalsi boost proste parada..v druhem PC mam starou R9 270X series kartu kterou jsem porizoval jen kvuli AWD na ktere byl DOOM skoro nehratelny potom co pridali Vulkan tak proste pecka :) )
- a co NV ovladace ktere nicili HW (nejen GPU ? ) to neni ostuda ? co je tedy vetsi ostuda koupit neco co se zlepsovalo a nebo neco co mohlo znicit kartu a HW okolo diky ovladacum ? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na provoznich parametrech fury spatneho? Pretaktovana drzela v relativnim tichu 65° stejne jako ted 1080Ti, to jsou fajn teploty i ta spotreba byla stejna.
Njn, jenze Polaris dorazil s pascalem, ktery mel spotrebu vs vykon uplne jinde. To, co zrala 480, zrala i 1080, ale vykon byl uplne jiny :D nehlede na to, ze pascal prisel s nejakym tim jeho Boostem, coz je fajn feature sama o sobe. Polaris prisel s nizsim vykonem, nez Fiji, spalil pcie sbernici a to bylo cele :D dalsi ostudny launch. Dozral az casem.
Hele Pascal dx12.1 umi a tecka. Nebudu tady obhajovat nvidii, branim se ciste tvym bludum a proti pravdivym tvrzenim nic nenamitam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- hlavne ta spotreba a hluk uz byl trochu jinde :)
- papirove mozna v realu zere vic (ale ne o moc) Polaris od ruznych vyrobcu mel extremni rozdily ve spotrebe nejhur na tom byla NITRO+ edice (ta uz zrala vic jak referencni 1080)ac jedno z nejlepsich provedeni ..nastaveni z vyroby nic moc ....ale trochu znaly uzivatel ji dokazal pri zachovani vykonu dostat hodne blizko k 1060 >> je uplne jedno kdy co dorazilo jde o tvrzeni fandu NV ze 160 wattu od AMD je pekelny primotop a 200+ wattu je prochazka rajskou zahradou :)coz nechapu protoze na me NV karte se neda v plne zatezi udrzet ruka :D a cela skrin je tepla a fouka z ni horky vzduch :)
- btw i NV karty vyrazne prekracovali limity PCIe ..AMD neni vyjimkou to by jsme mu krivdili ! to ze z tech par jedincu kterym to odeslo byli vetsinou velmi stare desky nekdy i uplny low end nebo s podporou PCIe 2.0 o necem vypovida ... a nejcasteji to odeslo primo v slotu coz znaci sekundarni problem kontaktu nez napajeci kaskady a cest v PCB :)
- NV taky meli par "predstaveni" s nicenim sama sebe i HW okolo (dokonce v tomhle bode vede)
- ne neumi potom ho umi i FERMI :) DX12 je o souboru funkci ktere karta musi umet na strane HW pokud je to reseno pres SW deaktivaci nebo emulaci tak to proste ta karta sama o sobe neumi a tecka :) to jako bych rekl ze skylake a vyssi umi nativne HDMI 2.0x >> ne neumi :) ale exituje reseni jak dane omezeni obejit ...
-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je jenom s kartama 2080Ti FE edice, ktere prodava sama NV. Na nemeckych webech to zjistovali a partnerske karty jsou v "normach" toho, co se vraci bezne. Pouze FE je na tom diky kombinaci nedostatecneho chlazeni a neoptimaniho rozvrzeni boardu jinak.
https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fw...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ja samozrejme vim, ale taky je fakt, ze referencni boardy se pouzivaji i na nekterych aib kartach a jak rikas u nich problem neni. Pritom je prokazany, ze pametove cipy na techto kartach trpi jeste vice, nez u te FE verze. Proto rikam, ze je to zajimavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně i kdyby tahle spekulace byla pravdivá, ta v tom nevidím problém. Ano je to smutné že to nakupující v první vlně odskáčou problémy, ale NV jim dá náhradu, další várka po revizi problém odstraní, větši problém by byl, pokd by byl problém v návrhu samotného čipu.

Navíc dle toho článku nereferenční designy karet problém nemají, takže ani neodchází do 5 hodin, tzn to původní tvrzení je nepravdivé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

" ale NV jim dá náhradu, další várka po revizi problém odstraní,"
nvidia riesila nahrady rovnakymi kartami,ktore odchadzali takisto

"Navíc dle toho článku nereferenční designy karet problém nemají,"
ale FE karty su po 1. drahsie ako nereferencne, a 2. su OC, podla vsetkeho s A chipmi(binovane chipy s lepsou moznostou OC)

ja som nereferencne karty vobec v komente nespominal, ty si ich spomenul prvy. Ja som spominal FE verzie, a ich smrt aj po 5. hodinach, tj tvoje tvrdenie je nepravdive

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Navíc dle toho článku nereferenční designy karet problém nemají, takže ani neodchází do 5 hodin, tzn to původní tvrzení je nepravdivé.".. ja mel za to, ze se bavime o FE edici od zacatku. Priste budu troliku presnejsi ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GeForce RTX 2070 není mainstream. Mainstream = hlavní proud = nejprodávanější segment = segment, ve kterém se prodá největší objem produktů. U Pascalu to byla GeForce GTX 1060 a GeForce GTX 1050 Ti. Karta, která v přepočtu stojí kolem 15 tisíc, skutečně není nejprodávanější segment. Co je výkonnostně a cenově nad mainstreamem, je high-end, co je pod ním, je low-end. To je základní dělení.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Čili třeba Oculus Rift je mainstreamový produkt, protože se ho prodalo nejvíc?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejaka konkretni cisla ? Myslel jsem ze PSVR se prodalo pomalu 10x tolik a VR kitu pro mobily apod. jeste vice ... takze opravdu se ocullus riftu prodalo nejvice nebo je to lez jak vez ? (Vazne neznam konkretni cisla jen se ptam aby jsme si ujasnili dojmy a pojmy ;) )

Navic jsou na trhu mnohem lepsi a drazsi produkty nez Rift ...takze rift je max vyssi mainstream ...ale urcite neni high end

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

JJ. PSVR sa predalo niekoľko miliónov. 3 minimálne čo si pamätám, že som naposledy čítal. K týmto číslam sa Rift aj Vive ani nepribližujú.

https://www.roadtovr.com/new-valve-data-suggests-648000-active-vr-headse...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V kategorii vr headsetu urcite ano. Mainstream auta stoji mnohonasbone vice a nikdo to neresi, dokonce na to maji lodi penize

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

záměrně jsem zvolil slovo střední třida, ne mainstream. Mainstream může být lowend nebo highend nebo cokoli mezi, jednoduše co se prodává nejlépe, a není to o ceně, třeba zákazník apple stejně dá za telefon tolik co my nedáme za kartu střední třídy, třeba tu Vegu nebo 2070 a přitom pro něj je to mainstream produkt, že protože jaksi jiný než Apple iphone není.

Vega64 svým výkonem rozhodně není highend a ani po kosmetickém navýšení výkonu pro potenciální nový produkt nebude.

Třeba ta 1060 je lowend/mainstream karta ne high end, přitom ve srovnání s 780Ti vyhraje a 780Ti určitě high end karta byla, že... Vega nedává highend kartu postavenou na Pascalu, natož Turing.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Co to placas Apple ma AiO, mobily, NTB v nekolika ruznych variantach kvalitou i vykonem a taktez samozrejme cenou

Jestli je 1060 low end co je potom 1030 ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tak 1030 bude ultra low end :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak něco jako "Nejkulaťoulinkatější kulička z nejkulaťoulinkatějších kuliček" :D :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy je 1030 herni karta? Nv zacina hermi radu s 1050 a to je entry level. 1060 low end, 1070/80 midrange, 80ti, totan high end, aspon z pohledu rodiny pascala.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Od te doby, kdy ji tak samotna nvidia prezentuje:

"GET READY TO GAME.

The GeForce GT 1030 comes with all the performance goodness of GeForce Experience™. This is the gateway to great PC gaming, giving you industry-leading NVIDIA drivers for optimal performance and best-in-class stability—all with one-click convenience.!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jirka se nám tak trošku stal heretikem. Už neposlouchá ani to, co kážou jeho svatí!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

RTX2070 není mainstream, ale low end, mainstream je rtx2080.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

RTX2080 je median, vubec nedavas pozor! xD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kterych RTX se teda prodalo vic nez 2070? Jsem z toho cely zmateny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som povedal, že väčší problém nie je, čo, ale kedy to povedala (aj na diit o tom bolo akurát názov akcie tajili
https://diit.cz/clanek/amd-brzy-uvede-prvni-7nm-produkt). je úplne jasné, že sa jej zajtra na to budú pýtať..

AMD's Zen 2 Could be Revealed on November 6th, "Next Horizon" Event Scheduled
Friday, November 2nd 2018 12:55
https://www.techpowerup.com/249151/amds-zen-2-could-be-revealed-on-novem...

AMD CEO Lisa Su promises to be competitive again in high-end GPUs
by Hilbert Hagedoorn on: 11/02/2018 09:41 AM
https://www.guru3d.com/news-story/amd-ceo-lisa-su-promises-to-be-competi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slibem nezarmoutis ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

len najvacsia sranda je, ze ten slub beru viac vazne taky Adams, a JirkaK, ostatni ako vidim ten clanok viacmenej zobrali len na vedomie

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja jen komentoval ze 2070 neni high end karta, nejake vyjadreni ze nekdy neco bude, ko urcite bude...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mozno ze nieje highend karta, ale s highend cenou

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Porad patri spis do kategorie highend, nez mainstreamu..
Krome toho, kdyz si clovek podiva na jedine dostupne statistiky, coz je steam, tak karty typu 1070 (2070 je nastupce) maji co se tyce poctu uzivatelu nasobne mensi zastoupeni
NVIDIA GeForce GTX 1060 14.79%
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 11.07%
NVIDIA GeForce GTX 1050 6.40%
..
NVIDIA GeForce GTX 1070 3.94%

jasne znameni toho, ze se jedna o herni mainstream :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Soude podle aktualni cenove politiky je RTX2070 spise nastupcem az GTX1080.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cenove ano, modelove ne ;)
..teda za predpokladu ze nezariznou nizsi modely a neprenechaji je AMD :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

což jen dokazuje, jak je řada RTX předražená. Kamarád si šel honem běžet koupit 1080Ti dokud jsou. O pochybný RT nestojí, celá ta řada je nesmyslná, až na 2080Ti, ta jediná má smysl jakožto absolutní hráčský snobend. Opět je třeba ale se ptát kolik lidí v tomto segmentu nakupuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle nvidie prej dost na to, aby pro ne udelali herni kartu. Za tu cenu byl normalne Titan...
Jinak s kamaradem souhlasim. Nvidia kanibalizujici starsi karty zarizla a nekde uz 1080Ti nejsou k sehnani. 1080 se delalo mnohem vic, ale casem taky dojdou. Zbyde jen RTX nahore a pascal od stredu dolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

možno áno, ak ho urobia 3 pracovné pred akciou z novými CPU aj GPU produktmi viď. môj príspevok vyššie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne... :-)

Ale je hezke pozorovat, jak se mistni PR AMD snazi. :-))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"PR AMD snazi.".. koukam, ze nejvic se snazi prave ti, kterym toto lezi z nejakeho zahadneho duvodu v zaludku a nedokazou se mentalne a emocionalne prenest nad newsku, ktera je bezne ke shlednuti na X dasich serverech...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hledas v mem prispevku neco, co tam neni, ale to je tvuj problem, ne muj...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hmm...asi neumis po sobe ani cist... "mistni PR AMD snazi.". To je evidentne hodnotny smysluplny nevysmivajici se prispevek ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale porad je to jeste dobre proti tomu, co predvadi Stratos na zive.cz :-)))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ale zive.ce to material pro tebe..aspon tam mas na koho nadavat, poustet se do nekonecnych konfliktu se stratosem atd., Vzdyt tam zvysuje ctenost.
Zatim jedine, co jsi tady predvedl, je se vysmivat..cili presne level na zive.cz..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Opet problem s psanym textem, a opet problem tvuj, ne muj...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O tve problemy nestojim ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mě je nějaký zive.cz u zadku, hnusná grafika.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze ceo nam chcela povedat, ze amd uvedie gpu s viac ako 4096 sp (ale ci to bude v 2019 tazko povedat), pretoze inak sa nv 2080ti neda dobehnut a uz vobec nie prekonat

uz som tu o tom pisal, malo by sa to tu hemzit 14/12 nm amg gpu s 4096/5120/6144 sp, ale posl. 4-5 rokov neboli peniaze (plochy tych 14/12 nm cipov s 6144 sp by boli imho mensie ako 28 nm fury s 4096 sp) ... uzplny zazrak ze amd vydalo nieco ako furyx s 4096sp na 28 nm !!!!!!!!!!

no a prave by sa malo schylovat takej technologickej vyzve aka tu uz raz bola: 14/12nm vega 112/128 (7168sp a 8192sp) rovnaka technologcka vyzna a maly zazrak bolo 28 nm (!!!!!!!!!!) furyx/fury s 3584sp a 4096sp (28 nm !!!!!!!!!!!!!!)

proste je to nieco ako v 2014 byt schopny vyrobit kodiaq za 55000 € s 29 asistencmymi systemami a v roku 2019 iba fabiu za 15000€ s 12 asistencmymi systemami

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co kdyt novy vyrobni proces(7nm) a upravy v navrhu umozni beh na vyssich frekvencich i pri zachovani nebo mirnem navyseni SP ?

sice by to bylo hezke ale AMD uz kdysi avizovalo ze od VEGA je posledni velky cip. NAVI a novejsi uz budou mensi cipy/ciplety takze takze jejich tlak na MCM dava o to vetsi smysl :) asi pocitali s tim ze s mensim vyrobnim procesem bude i horsi vyteznost a delat obri cipy by byla ekonomicka sebevrazda ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ackoliv maji Vegy nekolik drobnych nedostatku, pro moje vyuziti jsou to vyborne karty, ktere dobre obslouzi jak muj pracovni sw, tak si na nich muzu pohodlne zahrat i s freesyncem.
Za mne je tahle trida gk plne dostacujici at ji kdo zaradi do jake chce kategorie. Ja naopak budu radeji, kdyz AMD svoje omezene prostredky v grafikach soustredi do nejakeho toho mainstreamu + necemu podobnemu vegam, at to nekdo nazve mainstream, performance, nebo high end je mi uplne jedno, hlavne at nekdo porad vyrabi podobne karty ktere se daji pouzit jak na praci, tak i na zabavu.

Kategorii, ktera by mela cenove konkurovat modelum jako RTX 2080ti, jen at vesele ignoruji - ti co tyhle karty chteji, tak chteji stejne tu svoji vysnenou nvidii, tak jen at si za ni taky nalezite priplaci ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A tak to má být, člověk si má koupit produkt, který je pro něj nejvhodnější. Podstatné je aby pak lidi ze své potřeby nedělali absolutní pravdu, každý má jiné požadavky, co vyhovuje jednmu, nemusí sedět jinému.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Podstatné je aby pak lidi ze své potřeby nedělali absolutní pravdu"
No ne ze by ti jsi konecne dosel ke zmene nazoru nebo to byla tva slaba chvilka? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snad silna chvilka, ne? To je pro Jirku velky coming out priznat, ze existuje taky neco jinyho, nez Prepar3D, na ktery je nejlepsi herni Intel + nvidia. Jinak po x letech co jsem tady, jsem nedavno nasel 2. cloveka, ktery Prepar3D hraje... eeeh simuluje, totiz leta, to je fuk xD. 2 lidi v CR

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problem je ze i ten Prepar se vyviji smerem k podpore MT a ze ve svete ho uplne bezne lide provozuji i na Ryzenech nebo na "nevykonnych" grafikach aspon dle Jirky :) a kupodivu je to nijak zvlast neochuzuje o celkovy zazitek ze simulace :)

zajimalo by mne jeslti drzi krok a ma stale nejnovejsi Prepar a nebo stale "hraje" a kouma kazdy oblacek na starem Preparu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Netusim, ale ten druhy clovek take povidal neco ve smyslu, ze je strasne spokojeny s 9900k, ze je v tom preparu kazdy MHz poznat a ze mu to funguje lip se zapnutym HT, na cemz se komunita nemuze vlastne shodnout, jestli s HT/SMT, nebo bez, ale Ryzen je prej no-go.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjimky typu Prepar vzdycky byli a budou. Kdo potrebuje vyjimku, tak se podle ni zaridi, na tom neni nic divneho a neni od veci ji treba doplnkove i zminit. Co je naopak divne je ale skutecnost, kdyz nekdo na zaklade vyjimky zacne hlasat, ze je to obecne pravidlo..coz je pripad naseho Jirky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok, takže kdosi se podíval na tržní situaci grafických karet a otevřeně se Lisy zeptal, zda AMD odpískala své působení v herním highendu. Na to dostal odpověď, že ne, že vývoj highendových produktů stále pokračuje.
Žádná zmínka o konkrétním řešení, ani letopočtu, natož výkonu dané karty - prostě jen konstatování, že se AMD stále ještě snaží ukuchtit i něco pro tento segment. A tak je to nutné i brát, prostě je tu snaha. Jestli přinese ovoce, kdy a nebo jaké, je už vyloženě otázkou spekulací, nikoli vyjádření Lisy-Su.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze tak to i vsichni pochopili. Me rozjarilo az to konstatovani, ze vlastne vse nad 1060/580 je high-end a amd tak muze vydat vlastne i tu 590 a tvarit se, ze vlastne konkuruje highendu. O to smutnejsi je pak pohled do diskuze, kdyz tu valna vetsina s timto vlastne souhlasi, jak kdyby se vsichni zasekli v roce 2016. I ty hry jsou dnes narocnejsi, nez byly pred dvema lety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Konkurenceschopným high-endem by tedy byla i karta řekněme o 5-10 % rychlejší než Radeon RX Vega 64, protože taková by dokázala nabídnou výkon na úrovni GeForce RTX 2070"
Ano souhlasím, dokud ve hře nezapneš raytracing. Pak Veze64 bude chybět 1836% výkonu.
Říkám celou dobu, AMD chybí bruteforce grafika, prostě čistě jen na grafiku, bez žádných serepatiček pro kryptoměny a složité algoritmy. Hodit na to všechno bobek a jet FPS+RT na 4K.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

a v ktorej hre mozes zapnut raytracing?
na youtube.com ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

zachvilku to tady bude. neboj.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

my vime:
"it just works!"

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No ale Huang aspoň predviedol fungujúci RT v pripravovaných hrách, takže to "it just works" celkom sedí. Každopádne v kadejakých košatých výrokoch si manažéri oboch firiem nemajú čo vyčítať. Viď toto s Rajom Kodurim, kde skalopevne pri vydaní Vegy tvrdí "We crash the competition":

https://www.youtube.com/watch?v=1hP8so9SvxU

Zaujímavé, že z toho si žiadny AMD fanúšikovský web srandu nerobí. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem co sme na predvadzacke videli. bola to show, a ta musi ist. je pravda ze som to cele nepozeral, ale podla vsetkeho neslo o PC, ktore si mohli novinari omakat, ale nieco skryte na podiu
za Huangom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mluvil o Tflops a v tom mel pravu ze je lepsi ve srovnani s GTX 1080 ze neni dost her optimalizovanych pro AMD karty je jina vec ale i tak se obcas ukazuje ze je VEGA silnejsi ...a abych pravdu rekl tak tohle mi uplne uniklo ...asi se na to podivam cele co tomu predchazelo a co rikal potom :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak by to tak aj bolo, tak rozdiely v TFlops tiež neboli také veľké na vyhlásenia typu "We crash the competition". Proste preháňal rovnako ako často preháňa aj Huang. PR oddelenie AMD urobilo tiež už dosť lapsusov a fakt si v tomto podľa mňa nemajú čo vyčítať.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Crash ?
Nj par fps rozdil a intel NV je nehorazny drtic a rozdil nekolika Tflop je uz prehaneni ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kto povedal, že kvôli pár FPS je niekto drtič? Každopádne by som sa neoháňal teoretickými flopsmi. Tie mala AMD vždy vyššie a v hrách sa to nejak neprejavovalo. Fakt sa žiadny crash konkurencie nekonal. Proste Raja preháňal podobne ako to zvykne Huang. Akurát Huang sa očividne už zdržuje spomínaniu konkurencie a skôr hypuje vlastné NV technológie. Fakt vám nikomu na AMD PR nevadí rozbíjanie GPU konkurencie, hlúpe narážky typu poor Volta či takéto očividné preháňanie? Všetko zlé na svete robí iba Huang z NV?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podivej se na nektere recenze (nejlepe PCT) a prispevky pod nimi ;)
nevim jestli je to Rajem ale opravdu rekl crash ? chapu ze jeho indo anglictina je spatna ale ze by az tak ?

na NV mi nejvic vadi cenova politika + pomale davkovani funkci ktere jsou vysadou quader(mimo RT vzdy ceka na to s cim prijde AMD) + uzravrene reseni ...nejake kampane jdou uplne mimo mne
a) nema to na mne vliv
b) ani to nesleduji :D

btw poor volta mne uplne minula abych rekl pravdu ;) >> ted jsem si to vygooglil a na te nalepce je jasne napsano "poor voltage " >> zas tam vidite co tam ani neni ;) no dobre ten konec je nejakou zahadou prelepeny :D :D ale vzhledem k tomu jak nacenene produkty uvedli na trh tak Volta byl drobny preslap ..vlastne ne i OBR si ji koupil :) ale uznavam ze je to zbytecne sic v drevnich dobach IT si to neodpustil obcas nikdo ted uz si nekteri drzi "zdravy" odstup od zbytecnych narazek ...(i kdyz nektere jsou vtipne tohle se AMD
nepovedlo )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To snad ne tohleto. 1070, 1080, 2070, 2080 jsou vsechno mainstreamove karty. Ano, je to vyssi mainstream, ale porad jen stredni trida. Konkurenta 2080Ti, tedy toho dnesniho highendu, si tedy predstavuju nejak vykonnostne pobliz +- nejaky ty procenta. Slova inzenyrky Su si proste nejde vylozit jinak. High-end je proste high-end.
Napsat nekam, ze konkurentem high-endu muze byt karta, ktera ma sice polovicni vykon, ale taky je o polovinu levnejsi, je na Chocholouska.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stretávajú sa tu dva pohľady zaradenia kariet do tried. Jeden podľa ceny a druhý podľa výkonu. Ja sa na to pozerám z hladiska výkonu a nie podľa toho ako sa čo predáva alebo za akú cenu (t.j. aká je miera dostupnosti pre bežného človeka). Preto mám rovnaký názor ako ty. Ktoré zaraďovanie je ale to najsprávnejšie, je už subjektívny názor. Preto netvrdím, že je hovadina zoraďovať takto karty aj podľa ceny. Ale už určite nie podľa pomeru cena/výkon. Pretože tento pomer hovorí o výhodnosti GPU, nie o jej zaradení do low-end, mainstream či high-end triedy. S tvojou poslednou vetou sa preto tiež stotožňujem. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasne.. :D
Pouzivejte trochu selsky rozum a slovnik, kdyz uz se nekde pouziva anglicke slovo "mainstream", jehoz prekladem je neco jako "hlavni proud", tak to asi tezko bude grafika jako 1080..kterych se jednak prodava malo a jednak poskytuje vsechno jine, nez vykon "hlavniho proudu". Tohle se da rict i o 2070 a drive 1070, protoze stale pocty tech karet, ktere jsou v pouzivani jsou nepomerne mensi, nez mainstreamu, ktery dela trida okolo 1060ky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno jo, moje chyba, taky jsem na to pak narazil v diskuzi. To je rizoto cizich termitu, clovek chce bejt suteren, ale vrati se mu to jako buzerant.
Ale nesouhlasim alespon s tim, ze high-end = cokoliv nad mainstreamem. High-end je proste Ti s Titanem pripadne neco s podobnym vykonem od AMD. Naprilad 1080Ti uz spadla o uroven niz, pro me to uz neni highend, kdyz je jeste jina karta/cip nad tim a momentalne mizi z obchodu rychlosti blesku.
A stim urcovanim je/neni mainstream podle toho, kolik se momentalne prodava kusu, bych byl opatrny, protoze nikdo poradne nevi, kolik a ceho se prodalo behem kryptohorecky a co ted teda kupuji ti, co se behem toho navyseni cen smirili s 1050Ti a ted by chteli neco lepsiho, kdyz ceny jdou dolu.
Ja si ziju ve svy bubline a tam se ted lidi nejcasteji ptaji, jestli si maj poridit 1080, nebo 2070... tak se mi nemuzete divit :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tombmimino, už to mám! Ty si pleteš low-end s mainstreamem!!!! gtx1060 je totiž low-end nvidie, a 1050-1030 jsou odpadky. gtx1070 je mainstream protože si to každej pořizuje k 2,5K monitorům. Kdokoliv kdo má dnes FHD monitor a slabší kartu jak gtx1060 včetně je už low end. A ano low endu se prodává mnohem více než mainstreamu. Mainstrem je hlavní proud, spíš jako střední middle proud.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

odpad je akorat tvuj mozek :D proste aby to nekterym zapadalo do jejich smyslenych teorii tak prekopeme tridy deleni produktu a kdyz ani pak se nam to tam nedari nasroubovat tak vymyslime dalsi tridy odpad a ultra odpad ? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ehm?
high-end:
RTX2080Ti, TitanXp
mainstream (middle):
Vega64,54, rtx2080, 2070, gtx1080, 1070
low-end:
gtx1060, 1050, RX 470, 480, RX580, RX590
low-low-end (odpad a zobrazovadla):
gtx1030, HD530, 630, RX 460

nechápu, že tohle v dnešní době budeme tady řešit...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Len za seba dodám, že výkonovo sa už dlhú dobu delia čipy nasledovne:

GX102 - high-end - zodpovedá rade xx80 Ti resp. Titánom
GX104 - vyšší mainstream - zodpovedá rade xx80, xx70
GX106 - mainstream - zodpovedá xx60, u Turingu sem spadá dokonca aj RTX 2070
čokoľvek nižšie - low-end

To, že sa celkovo cena GPU posunula vyššie neznamená, že bolo narušené toto delenie. Platí sa proste za to isté viac. A teda sú tie GPU menej dostupné z hladiska ceny. Okrem toho keď vyšiel Pascal a boli dostupné iba 1080 a 1070, tak NV mala najväčšie zisky v histórii. Tie karty sa predávali po kvantách aj za ich ceny. To, že u nás v našich podmienkach sú proste drahé, inde v západnom svete to neplatí. Znamenalo by to potom, že mainstream u nás je niečo iné ako mainstream v ekonomicky vyspelejších krajinách, pretože tam sa predávajú drahšie GPU v oveľa vyššom počte? Myslím si, že nie. Preto delenie na základe počtu predaných kusov či ceny nie je presné, pretože sa môže regionálne líšiť. Zato delenie na základe jasného označenia čipov používaných v GPU je jednoznačné a nemenné. Preto sa ho držím viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marku, z podstaty anglickeho vyrazu slova mainstream, nemuzu oznacit nic jako karty typu 1080, 1070, pokud beru celou vydanou radu jako bernou minci. Jednoduse to odporuje definici toho slova a to at vykonem nebo zastoupenim, ktere tyto karty maji. Krome toho vykon/zastoupeni karty jdou ruku v ruce.
1080,1070 muzou byt klidne mainstreamem, ale pak pro urcitou vymezenejsi skupinu napr. hardcore hracu,nebo zemi, ktera ma nejvyssi kupni silu, atd. To se ale pak nebavime o rade karet jako celku, ale uz specifickych skupinach.
To ze u NV jsou i cipy znacene nejak nevim, tohle mne uprimne nezajima, jelikoz chip neni vysledny produkt.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hej len tebou definované delenie GPU do tried nie je jednoznačné, ale líši sa región od regiónu. Zatiaľčo delenie postavené na typu GPU čipu, ktoré karty (teda výsledné produkty) používajú, je jasné a jednoznačné. A pokiaľ viem, nikdy neboli karty s čipmi typu GX104 označované ako high end.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co na to rict..ze treba deleni podle chipu neplati? :))
Ja nevim, ja se na to divam podle toho co dava smysl a vymezit se na urcitou skupinu podle mne uz neni uplne korektni. Stejne tak si nemyslim, ze napr. servery jako Guru3D, Techspot a dalsi, kdy kartu jako je napr. 1080 oznacili za mainstream... U 1070 je to podle mne slozitejsi a tam uz bude zalezet vic na uhlu pohledu, dle meho je to porad high-end ale nejnizsi, jelikoz jak cenove, tak rozsirenim do toho zapada vice nez do toho, co si benej lojza na hrani koupi a je ochoten za kartu zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Práveže to delenie podľa čipov, ktoré určuje ich výkonnostné zaradenie, je podľa mňa jediné relevantné, pretože to vieš jednoznačne uchopiť a nemení sa podľa iných premenných. Mainstream v tvojom podaní sa dá ohýbať podľa ďalších parametrov a vôbec nie je jednoznačné čo teda platí. To vidíš aj na tom čo si sám písal, že za mainstream GPU môžu byť považované rôzne GPU podľa kúpnej sily regiónov a pod. ja som hľadal delenie, ktoré nebude ovplyvňované týmito vonkajšími vplyvmi. To je celé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze deleni podle chipu ma jeden hacek...z pohledu uzivatele nezohlednuje finalni produkt, protoze jako finalni produkt si kupujes neco jako 1080 ne GP104, atd...tudiz z pohledu koncaka to deleni nema vyznam. Krome toho, chipy muzes v ruznych generaci taky delit ruzne..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Deleni podle cipu nema zadnej hacek, hacek je v tve hlave. Deleni podle cipu dava perfektni smysl, jenze to ty nejsi schopny uznat, v tom je cely problem (tvuj). Jedinej hacek je v tom mainstreamu, protoze muzes mit hlavni proud pro fhd rozliseni, qhd a 4k, nebo raytracing. Pokazdy bude mainstream jina karta. Kdezto stred (106), vyssi stred (104) a highend (102) dava mnohem vetsi smysl. Moje chyba, ze jsem mainstream zamenil za vsechen stred.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.