Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LiteOn DH-4B1S (4×BD-R DL, 2× BD-RE DL, SATA)

diky, pekny clanek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článek pěkný ale mechanika nic moc... stále čekám na nějakou slušnou mechaniku pro Blu-ray a pořád nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky cekam..Tahle to jeste nebude, ale uz se tam dostavame, solidni vypalovacka, uz i ta cena je velmi prizniva, ale ta BD cast je porad tak pomala..Diky redakci, snad se nad BD recenzemi budeme setkavat casteji, jeste do Vanoc urcite do Evropy dorazi spousta dalsich.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zero: V časti "Čtení poškozených DVD" ste do grafu zvykli dávať percentá úspešného prečítania a nie neprečítané. (Aj keď tentokrát je to skoro rovnaké.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ivanko:
Díky, to byl omyl ;) Opraveno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem nejvice zvedavy na spokojenost uzivatelu teto technologie v dobe masoveho rozsireni / pokud vubec k necemu takovemu dojde / z pohledu trvanlivosti zaznamenanych dat, jsem docela skeptik a rad se necham mile prekvapit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Johnn> Ja kdyz uz zalohuju na opticka media dulezita data, mam vzdy druhou kopii na jinem typu media. Jinak je pouzivam pro takove veci, ktere nechci povalovat donekonecna po disku, ale ktere jsou nahraditelne, coz jsou prevazne multimedia. DVD pouzivam temer od zacatku, a v dobach boomu jsem nesklouznul k nakupu pofidernich znacek, takze dodnes prectu vsechna DVD, ktera doma mam (az na vyjimky jsou to TY, ale je tam i par jinych znacek). Od BD ocekavam plus minus to same, a pokud dojde k nejake drobne ztrate, nebude pro me nijak nenahraditelna. Proto BD skutecne vyhlizim (uz peknou dobu :-( ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co do trvanlivosti zaznamu, som ochotny doverovat BD s anorganickou vrstvou viac (samozrejme, nebudem po nich jazdit sroubovakom), ako napriklad flashkam, niektore typy si nemusia pamatat uz po cca 20 rokoch.
Otazkou je, ci napriklad o 100 rokov to budu moji potomci mat na com precitat, ci nemam kupit a archivovat rovno aj jeden kus nejakej mechaniky, ktoru im potom odkazem v zaveti... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

xox: To je správný postřeh. Každý se zajímá, jaká je životnost uložených dat na různých médiích, ale nikdo se nezeptal, na čem to přečte za x let. Naštestí to funguje tak, že po příchodu nové technologie se z té staré všechno přepíše na novou. Za 100 let budeš mít všechna data třeba v náušnici a aktualizovat se budou myšlenkou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miki1: vcera jsem si privezl LG CGW20L, co cte i HDDVD, podle me zatim nejlepsi volba. Pod 5k s dani i s Resident Evil 3 na BD :) je uz vcelku dobra cena, jen ta media...150Kc za 25GB Imation :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to xox: ci nemam kupit a archivovat rovno aj jeden kus nejakej mechaniky

To maš zbytočné. Tú mechaniku za 100 rokov nebudú mať kde pripojiť..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.