Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LiteOn LDW-411S (4× DVD R/RW, IDE)

Jsem naprosto spokojeným vlastníkem Lite-On LDW-411. Potvrzuji problém s medii Princo, jsou opravdu dost mizerný a do této vypalovačky se nehodí. Zatím jsem vyzkoušel jen media značek Verbatim(DVD-R/+R) a Ricoh(DVD+RW) na 4x zápis a naprosto bez problémů. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

můžete mi někdo poradit jak odinstalovat ten IAA driver , nikde ho nemuzu ve WinXP SP1 najít (chipset mám Intel 865 a CPU P4, tak že tam asi někde bude)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všem nezkušeným doporučuju vyčkat na návod od Martina.
Pro Bůh se 451S se nikdo nedotýkejte vaší EEPROM!!!!
 
2Martin:
Co tě tak zdrželo s vydáním návodu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Official Links to Windows Flashers:    LDW-411S - FS0H
 
http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LDW-411S/DR4FS0H.zip
Contrary to their reputations, they aren't that bad from my experience. 2.4x DVD+RW seems to be fixed at least They still support Bitsetting as well, of course. So is there truely a DVD-R problem with these as some have reported with the previous, removed generation? What are your experiences? No new media codes have been added since FS0G, pretty much the only change between FS0H and FS0G should be the 2.4x DVD+RW fix.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vim, ze lidmi, kteri jsou nadani prirodnimi vedami, vetsinou neoplyvaji prilis jazykovym nadanim. Ja se mezi ne taky pocitam, i kdyz to neni az tak spatny:-))
Pokusim se tedy schrnout, co se tam pise:
- 4X1S maji v sobe udajne kalibracni data pro rychlost zapisu 8x. Z tohoto duvodu tedy neni nutne menit, ci upravovat EEPROM!!!! Ja osobne bych se do takoveho kousku nikdy nepoustel.
- dale tam je zminena utilitka ldw851fp.exe ktera nedela nic jineho, nezli nejakym zpusobem zmeni standardne dodavany FW pro 851 k tomu, aby se dal natahnout do 451. V soucasnosti ma LiteOn na svych strankach GS0C!
 
!!!! Tedy!!! Dle toho, co se tam pise a mnoho lidi si tam odzkouselo udelas toto:
1) vezmes Firmware pro 851, ktery by si chtel mit ve sve 451
2) zpust vyse zminenou utilitku a parametr zadej soubor s FW z bodu 1)
3) utilitka vygeneruje pozmeneny FW
4) tento pozmeneny FW natahni do sve 4-rychlosti fritezy
 
Podle clanku, ktery na tom foru jsou, tak tam 10ky ci 100ky lidi potvrzuji funkcnost.
Ale predem ozalohovat vse puvodni tak, aby ses mohl dostat k puvodnimu stavu. Ale to je snad zasada, ktera plati v celem IT svete.
 
Nicmene ja jsem to jeste nedelal a to protoze:
- kolik 8x medii tady na trhu je?
- kolik ty media stojej?
- vyplati se ten rozdil ceny, nebo si pockam o 6min dele?
- kolik toho clovek pali, aby tech 6min hralo takovou roli? Nebo to hosi mate na kseft?
 
Osobne si myslim, ze je to takovy bejt IN a lepsi nez kamos, kterej pali jen 4x a jeste k tomu jen CD.
Tak si to preberte jak myslite.
 
Mam vsak jiny seriozni dotaz na auditorium. Vlastnim stolni Philips 763SA a kdyz tam dam vypaleny DVD, tak se nekdy rozbehne, nekdy ne a hlasi "disk error". V podstate schroupne vsechny formaty, i RW, ale nekdy se mu nechce. Setkal se s tim nekdo??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie  zle, zle, zle
budem ešte študovať fóra
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám LDW 451S VGSB4 som pomerne spokojný,len ma zaujíma ,či pri zmene firmw. bude na optike možná zmena rýchlosti(myslím v budúcnosti konkrétne tento model) na 8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem LiteON LDW-811S (firmware DR8HS0E) a mam problem pri vypalovani Audia na minimalni rychlost. CD nehraje (nenadetekuje) ani DVD-ROM ani ve stolnim CD prehravaci. Nacist lze jen vypalovacce (i jine). Zkoušel jsem na poslednim Neru a sonic MyDVD. Kdyz palim max rychlosti vse funguje.(Imation 48x, Verbatim 48x)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro všechny kteří mají problémy s čtením dvd-reklamujte mechaniku,
pokud laser zeslábne natolik že nedokáže číst lisované dvdromy do dvou let jako se to stalo u mě tak máte právo na výměnu mechaniky-já jsem uspěl

much fuuuuuuuuuuun

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si tento tyden sice objednal 411S, podle faktury jsem dostal 411S, ale v pocitaci se to tvari jako 451S. Musim potvrdit urcite roztrpceni z minusek, uz se na ne asi uplne vyprdnu, protoze ted mi to paradoxne pokazilo ten original DVD-R oznaceny jako LiteOn. Jinak s minuskama mam tuto zkusenost:
- DVD-RW Imation 4x -> zkolabovalo zhruba v 25%, od te doby mechanika nerozpozna
- DVD-RW Bell Technology - zkolabovalo jeste drive
- DVD-R Lite On - > zkolabovalo v cca 25%
- DVD-R Gigamaster 4x -> no problem, Stolni DVD Philips 737 prehrava v pohode
- DVD+RW Sony -> naprosta pohoda, Philips 737 OK.
- DVD+R Gigamaster 4x -> no problem, Philips 737 OK.
- dalsi testy chystam.
Nekde jsem zaslechl, ze na problem minusek by mohlo pomoci naswitchnout mechaniku ze SLAVE na MASTER, to jsem byl liny, mozna casem zase rozeberu a zkusim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hi to all, ja len k tym mediam, GIGAMASTER je shit to som si overil na vlastnej kozi, ale s PRINCO 2x a 4x DVD-R som v zivote ani ja ani kamos nemal problem a to sme ix vypalili na 100vky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V záporech této mechaniky je mj. zmíněna nemožnost regulovat rychlost čtení - to může být skutečně značně na závadu, pokud někdo např. používá mechaniku ke čtení CD s MP3 pro jejich současné přehrávání [hlučnost v tomto případě velmi ruší; vždy je vhodné přepnout při tomto způsobu činnosti mechaniku do režimu čtení rychlostí 8x-12x max.].

Můžete prosím někdo vyzkoušet, zdali lze rychlost měnit alespoň v Linuxu [za pomocí utility 'cdrom_speed'] ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To PEDRO and ALL: Tiež mám 411S s Firmware FS51 a nielen že nečíta DVD tak ako by mala, ale ich aj zle páli. Dokonca má problém načítať asi 80% nosičov, čo do nej vložím (CD, DVD). Pri pálení je funkčný 1 z 5 nosičov a ani ten si sama po sebe neprečíta. Povedal by som, že ten Firmware je totálne nafigu - problém je ale zohnať nejaký iný, ktorý mechanika neodmietne - CD-R server taký nemá. Idem hľadať ďalej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MARTIN: Do Win XP se musi IAA driver doinstalovat?, z recenze jsem nabyl dojmu, že ten IAA driver je součástí WinXP a je třeba se ho před instalací  SONIC  My DVD zbavit .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o pomoc, vlastním LiteOnku 451S(firm GSB6), při vypalování lead-out mi ve 30-ti % pálení spadne. Pálím Nerem 6 na Verbatim-R. Děkuju. Honza.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>ir : Rychlost samozřejmě regulovat jde, například v aplikaci NERO DVD speed

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak znamo delo, Lite-On LDW-811S - kopia 411 vnutri. Tot samiy zhe chipset. Vse delo v firmwary i eeprome. No mozhno ubit' drive. Kto riskue?  Sorry for russian :) Now own 411 - good choice imho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2pechi
 
nekupuj si ji, nebo vypaluj jen 2x
 
jinak ale tak špatná není, mě se to stalo asi jen dvakrát a to už chtěl hadr hodně defragmentovat a pálil jsem 4x
zdar !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau mam LiteOn LDW-411S a chcem tam dat Fireware poradte pls ako na to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 riman: A mohl bys napsat, jak na Tebe ten Teac DV-W50D zapusobil? Resim uplne stejne dilema, jestli Teaca (maskovany Pioneer) a nebo tohoto LiteOna. Nejde mi ani tak o rychlosti, hlavne kompatibilita s medii a kvalita zapisu. Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

\to{Egos}
Načerpej informace třeba tu:
http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.php?DVDnameid=1069&Search=Search&...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nukene, tak u toho Plextora PX708A zůstaňte. S firmware 1.03 nemá konkurenci. Tady se rozhodně vyplatí připlatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Martin: Ja vim, ze nestihate, spis to byl povzdech, ze nez se clovek rozhodne, tak je tu rychlejsi model..
Btw. muzete si doplnit info do redakcni DB k teto vypalovacce:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/english/new_p_e/english--p-drw8440.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: dik, počkám na ten návod

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro H:
Určitě nemáš zaplé DMA na vypalovačce nebo tvuj pevný disk pracuje v PIO modě. Podívej se do Správce zařízení na IDE kanály na jejich vlastnosti a uvidíš v kterém modu pracuje vypalovačka a disk.Vypalka by měla jet v režimu Ultra DMA 2 (mela by byt na sekundarním kanalu) a disk by mohl pracovat v režimu Ulta DMA 5(primarni kanal). Pokud ne, změň režim z PIO modu na rezim DMA.  
A pak to musi dobře šlapat i na tvým PC,takovyhle veci musej slapat i na tvy "masine". Bavim se o nastavovani v XPeckach. Ve W2000 nebo W98 to bude hodne podobny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Caf
Ta cena je pekna :-)
Kdo nepotrebuje DVD-RAM tak je to asi dobra koupe ... jen by me zajimalo jestli existuje nejaka mechanika ktera by umela delat kopie vsech chranenych cd ... ta by byla opravdu zajimava ;o)
 

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Prosím nevite někdo proč mi 451 nečte original dvd , čte až na 5 pokus pomuže někdo děkuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém s rychlostí vypálení na média neřeší ani poslední verze, resp. pouze s některými médii ( Dysan ( chyba okolo 90% média ) x XIDEX ... OK - stejný výrobce :(  ). Obecně můžu říct, že na CD-R je možné pálit bez potíží 32x. Myslím, že v této cenové třídě je to těžký protivník pro LG 4040B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu jak mohou výrobci produkovat stále další a další mechaniky a nepodporovat daleko spolehlivější DVD-RAM. Tento formát co do spolehlivosti předčí jak DVD-R tak i DVD+R.
Většina uživatelů si zřejmě neuvědomuje, ža kapacita a cena mědií je jen podružná. Co jim budou platná levně vypálená DVD média, která za několik let nepřečtou tak jak se to dnes děje s CD mědii. Spousta médií a to i značkových mají již po několka letech problémy s čtením a za několik dalších let je je pravděpodobně budeme moct vyhodit.
Nevím co si ti výrobci myslí.
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2marty
Ještě si dovolím k návodu doplnit, že nejdřív je nutné z FW odstranit ochranu proti zápisu. Jinak se pochopitelně FW nepatchne a program hlásí nějakou obecnou chybu a člověk si láme hlavu nad tím, co se děje...
 
Zkoušel jsi nastavit book type, když vypaluješ pro svůj stolní přehrávač?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: amater sk, martin a mozna i jinym
co se tyka 451->851 ci 401->801 neboli palit na 4X1S 8x, tak je to celkem slusne popsany na cdfreeks. Myslim, ze Martin si nemusi pridelalavat praci. Tady je link i s dalsimi uzitecnymi linkami: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=83441#LtnFlash Je celkem dobry si k tomu precist i duskusni fora. Zdravim Marty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne mam taky Teaca a nedoporucuji media gigamaster, u nekterych byl vubec problem to vypalit a kdyz se to po dlouhe dobe vypalilo, tak to po 14ti dnech neslo precist v bezne DVD mechanice, Teac to samozrejme stale precte, proto palim na media SONY 1-4x a nemam problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to marty: takže- ak som to správne pochopil , budem potrebovať štartovaci EEPROM-GS08 a utilitu
LDW 851fp, len neviem v akom poradí. predpokladam ,že najprv prepaliť EEPROM a ta utilita by mala
byť len patch na spravne rozpoznanie mechaniky v systeme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pro vás špatnou zprávu. Technologie SMART-BURN je špatná. Zkuste nasimulovat skutečné
podtečení vyrov. paměti a uvidíte. Při přerušení dodávky dat se červená dioda na chvíli změní v 
oranžovou a vypalování proběhne korektně ale dvd je potom nefunkční.
Smart-Burn (Smart Monitoring & Adapting Recording Technology for Burning) předchází podtečení vyrovnávací paměti automatickým nastavením strategie zápisu ale pokud k podtečení skutečně dojde (silně fragmentovaný hdd, chyba čtení při režimu on the fly) nedokáže laser znovu navázat na přerušený zápis.
Ostatní technologie typu burn proof, buffer underrun aj. fungují právě na principu plynulého navázání na přerušený zápis.
SORRY
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chystam sa kupit DVD RW, Liteon, ponukaju mi 411 a 451, Aky je medzi nimi rozdiel lebo na strankach Liteon.com som nenasiel medzi nimi ziadny rozdiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlastnim lite on ldw 411s s firmwarom fs51 a nejak mi to nechce citat dvd co som na nej napalil...aj ked ich ine mechaniky citaju bez problemov....skusal som zatial iba ritek dvd....neviete niekto v com moze byt problem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dual layer napalovacky budu najskor v aprili 2004.. a po velkohubych sluboch DVD+R/RW aliancie im to velmi neverim (staci si spomenut na sluby, ako bude mozne vypalovat DVD+R na mechanikach DVD+RW)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau mam maly problem s LiteOn LDW-451s. Pri vypalováni DVD+R a DVD+RW je doba pleni cca 40 min. pri jakekoliv rychlosti (4x, 2,4x) a vytizeni procesoru 100%. To se mi zda mejak divne. Palit DVD-R jsem jeste nezkousel. Mam PC Duron 700, SDRAM 256, Win2000 - to je preci troch pomalejsi nez doporuceny P3 800, ale ze az tak?
Za kazdou radu dik. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem LiteOn 451S a začal pálit na DVD-RW Verbatim 4x. Po testech i při více pokusech o přepálení mi to pořád nachází chyby při čteni. Chyby nejsou zpusobeny škrábanceme, ale při špatném pálení prostě to sem tam občas hodí 1 - 4 špatný bity. Poradí mi někdo co s tím? Je špatný médium nebo vypalovačka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat, k čemu přesně slouží IAA? Mám problém, že mi vypalovačka LDW-411S nechce vypalovat na DVD-RW v programu Nero, Copy to DVD, Clone DVD. Jediné, v čem vypálí je, program Pinnacle Studio 8. Může to souviset s IAA? Kde by se IAA dalo stáhnout? Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam problem s Lite-On 451 S (přidán novy firmware).
Obecně pálí dobře, na DVD počítačových jedou DVD kopie filmů v pohodě, na stolních přehrávačích horších značek většinou dobře, ale na Panasonic RV32 neustále dochází k pozastavování (5-10s), někdy spadne i celý přehrávač. Zkoušena media Multidisk, Emgeton, Verbatim při různých rychlostech pálení s Nerem 6.3.0.2 a CloneDVD. Kvalita se mění, ale pořád to nejde odstranit. Na strankach Lite-On jsem se snažil nalézt tabulku doporučených médíí, ale nepodařilo se.
Poradí někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2kajman: Delalo mi to to same kdyz jsem mel na konci kabelu zapojeny disk a uprostred vypalovacku. Stacilo to prohodit nebo odstranit disk ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon tak jsem se uklik pálím na DVD+RW Verbatim 4x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam technicky dotaz. Chci si koupit tuto DVD vypalovacku (LITE-ON 411), ale mam pocitac pouze PII 200MHz 64MBRAM. Bude to vubec fungovat (i kdyz pomalu)???  Diky za info predem. L.S.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, díky za rady. Skutečně jsem neměl zapnuté DMA. Teď už to funguje jak má. H.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Toms

A co s tim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drsny je, ze cekame na tuhle recenzi a ona uz je tady zatim Lite-On LDW-811S! Ma smysl cekat na dalsi test? :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spise je zajimave zdali pujde tato mechanika "hodit" na 811 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim ta LiteOn 811s me taky zajima mnohem vic. Uz je leckde k sehnani.
Uvazuji jeste o Plextoru 708 (mam stale jeste PX1210s a kvalita+support je super). Tomu chybi uz jen vypalovani DVD-RAM - tomuto formatu osobne fandim (taky kvuli kamere a DVD od Panasonicu) .... No nemusim mit vsechno ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Zkusil jsem dát dotaz na auditoria, ale nikdo mi neodpověděl, tak to zkouším ještě tady: Mám LiteOn 451S firmware GSB6. Tato je již druhá (první jsem vyreklamoval). Oproti té první je mnohem lepší, ale nepálí mi čtyřrychlostně (ani DVD+RW které bylo u ní přibalené). Resp. párkrát, když jsem dopaloval něco na konec DVD, tak chvilku čtyřrychlostně pálila. To je ale vše, když pálím od začátku jede 1,9 nebo 2 a nezrychlí ani u konce. Má někdo podobné zkušenosti? Dělám něco blbě? Je to opět na reklamaci? H.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s tímto firmwarem najdete v samostatné diskusi. Přidal jsem tam právě co jsem s tímto firmwarem naměřil. Tedy která média nebere vůbec, která špatně detekuje a se kterými problémy nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V recenzi se píše o firmwaru třeba FS07 a vedle toho FSOB (a to několikrát). Fakt je tam to O a ne 0 (nula)? Když se podívám na screenshot z Nero InfoTool, připadá mi to spíš jako FS0B a taky by bylo logištější tam mít tu nulu namísto O, nevidím důvod měnit číslo za písmeno.
K testu overburningu mám nepatrnou výhradu: Nezdá se mi, že by médium mělo overburningovou kapacitu až 110 minut. Pokud při simulaci nedokáže mechanika odhalit chybu, je to špatně, protože by pak nešlo nasimulovat (vyzkoušet), zda se vytvořená overburningová kompilace na konkrétní CD skutečně vejde nebo ne.Jinými slovy: nechápu, jaký je rozdíl v pálení při prvním testu a v druhém, kdy mechanika zjevně konce média dosáhla. Druhý test bylo pálení naostro?
"Nebe a dudy, chce se zvolat v případě rozdílů kvality zápisu různými rychlostmi" - kdepak, chce se. Já to zvolal! Ještě před tím, než jsem si přečetl tu větu. :-D
Cením jako označení kladu hloubku jen 170 mm. Znám i běžná PC, kam s běžně "dlouhými" mechanikami nelze (pokud nechcete, aby jí půl centimetru čumělo vpředu z PC).
A na závěr: Recenze se mi moc líbí, Zero se znatelně polepšil, zejména s tou kritikou :-). Tak hodně úspěchů, Zero 8-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: No jasně že to je nula. Mám to opravovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice zajímavé... pomalu se chystám ke koupi DVD vypalovačky a už jsem byl tak napůl rozhodnutý, že to bude Teac DV-W50D... kolega v práci si ji pořídil a byl tak laskavý, že mi ji na pár týdnů (fakt!) půjčil na vyzkoušení... ale tenhle LiteOn mi ten výběr opět ztížil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... taky mam zase o neco tezsi vyber. Dosud jsem byl priklonen k Plextoru... Ted zase nevim. Usetrit pulku penez nebo mit jednou moznost palit 8x?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2nukem: prece usetrit pulku a presto palit 8x :) liteonka 811 uz je v cr skladem a ani ne o tolik drazsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,ja mam taky dilema..Liteon nebo Lg gsa4040B - ta recenze se mi libila.Muzete poradit? A nebo ani jedno ani druhy a pockat si za mesic na vypalovacky DVD 9 - Dual layer?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> jirka:
DVD-RAM má podle mě tři možnosti:

buďto upadne v zapomnění jako jeho předchůdce PD
zůstane tiše v podpoře několika málo výrobců a časem taky upadne v zapomnění
výrobci dostanou rozum a začnou ho podporovat víc a víc až bude podporován aspoň tak, jako je dnes DVDR/RW
Přestože si myslím, že všechny možnosti mají nějakou naději, osobně se obávám toho druhého, ne-li toho prvního. PD je čistokrevným rodičem DVD-RAM a někteří si na něj možná vzpomenou - přepisovatelné médium v krabičce podobné CD-RW, ale s jistými vizuálními odlišnostmi, jehož kapacita byla čistých 650 MB bez nějaké režie pro zápis, jako mají dnes paketově zapsaná CDčka či CDčka ve formátu CD-MRW, šlo o čistě výměnné médium, které se nemuselo při vysunování nějak fixovat, aby bylo čitelné, jako dnes paketově zapsaná CD nebo CD-MRW a práce s ním byla stejně pohodová jako s disketou nebo ZIP médiem. Průser je v tom, že na něj výrobci úmyslně kašlou, protože si vymysleli "lepší" formáty, které před konkurenceschopným DVD-RAMem neustále protežují s cílem konkurenci zcela zničit.
A v tomto smyslu super DVD vypalovačce LG GSA-4040 ZDAR!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 erazer: Byl jsem s tím Teacem spokojen. Při vypalování na DVD a na CD jsem nenarazil na jediný problém. Co se týče kompatibility médií, vyzkoušel jsem bez potíží DVD+R Verbatim (2x) a TDK (4x) a DVD+RW Imation a Verbatim (2,4x), DVD-RW Imation (1x). Což možná není příliš mnoho, ale po pravdě řečeno, já ani nic jiného než osvědčené značky nekupuji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vypalovačky s dvouvrstvým zápisem bych nečekal - jednak hned tak k dostání nebudou a za druhé budou myslím dost drahé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je na tom tahle vypalka s kompatibilitou s medii? Mam celkem dobry pristup k mediim Princo DVD-R za slusne ceny, tak by me zajimala hlavne tahle media. Teaca se bojim prave kvuli nekompatibilite s Princem a Gigamastery. Mate nekdo nejake poznatky o 411S a mediich?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce medii znacky Princo a Gigamaster.. jsou to nejhorsi media na trhu na ktere neni zaruceno kvalitni vypaleni zadnou mechanikou.. Mechanika Teac (=Pioneer) je podle testu jedna z nejlepsich mechanik co se tyce kvality zapisu a kompatibility s medii tak ze si myslim ze Liteon ktery nikdy nijak nevynikal ji tezko predci.. Sam mam s uvedenou znackou dvd (princo,gigamaster) ty nejhorsi zkusenosti a to mam primo Pioneera A105,a od doby co palim na media jina,tak zadne nevyhazuju pro necitelnost. Nejlepsi zkusenosti mam s Verbatim 2x,ted uz palim vyhradne na ne.Z ostatnich medii ktere jsem mel byly v pohode Emtecy,multidisk (ale jen 1x a 2x),na 4x jsem nepalil,datatrack 1x ,sentinel 4x a jeste uchazejici ThatsWrite 1x .Imation jsem palil taky ale pri zkousce uz hned po vypaleni meli tolik chyb,i neopravitelnych ze jsem je taky opustil..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD-RAM: Mozna to brzdi nejake vysoke licencnimi poplatky, kdo vi. Kazdopadne je to zajimavy format a 100nasobne vyssi pocet prepisovacich cyklu take neni k zahozeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harry: Mechanika je na ceste k nám, ale před ní tu jsou ještě dvě další. Mám obavu, že do Vánoc se to už asi nestihne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harry: Ono nám v té naší databázi o této vypalovačce snad něco chybí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si včera u AlzaSoftu koupil Lite-On LDW-811S. Zatím jsem neměl příležitost mechaniku pořádně otestovat, jen vím, že na přiložené DVD+RW 4x v pohodě vypaluje (podle Nero InfoTool je to Ricoh). Do konce týdne bych ji ale chtěl hezky potrápit, tak kdyžtak dám vědět, jak jsem dopadl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LH: Nebude, ten najdeš na WEBu Intela ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Proč by se muselo? Pokud IAA někdo potřebuje, tak si to nainstaluje. Není mi jasné, z čeho jsi nabyl dojmu, že jsou součástí XP.  Je to aplikace, ne driver.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude. Ale možná to bude dost burnproofovat. Tedy to bude palit pomalejc (možná).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Provozujete nekdo 411S pod W98SE s podlednim FW? CD mi pali v poslednim Neru jen 24x a vytezuje CPU na 91% :( Co s tim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

POMOC, POMOC, právě jsem si LDW-451S nacpal do bedny a mám problém: mám Athlon 1800+, Nero 6, Windows 2000, mechanika funguje, zapojená je dobře, DVD v ní hrají, CD také, audio též, ale když chci vypalovat (ať už DVD či jen CD) začne se jakoby pálit, ale po krátké chvilce to zahlásí "communication failure" a vypalování se přeruší, sotva začalo (ale začalo, médium je načaté (tzn. zničené :o), něco se vypálí, takže laser fachčí, dokonce na DVD+RW, co bylo u vypalovačky, se vypálilo, než to kliklo, 18%, které hrají i ve stolním DVD, ale jinak se nevypálí ani to. Normální Lite-onka vypalovačka jen na CD (LTR 40125S), kterou mám, funguje v pohodě. Netušíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes?? Jsem laik, nemáte s tím někdo zkušenost??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kajman: zkus palit s testem, spadne i test? v cem palis? jak to mas zapojene? zkus ji dat samotnou na kabel.
btw. kdyby to nahodou nekoho zajimalo, tak muj problem byly nakopnuty w98, pod XP pali zatim suverenne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny. Mám následující problém se 411kou (firmware FS0B, poté FS0F). Cca v polovině případů při pálení filmů Nerem (postupně 6.0.0.15 až 6.3.0.0) mi při ukončování pálení na DVD-R Verbatim 2x korektně neukončí lead-out. DVD je sice čitelné ve stolním přehrávači, ale když ho opět vrazím do Lite-onky, tak ho nenačte/nezkopíruje. Ještě horší je, že ta druhá polovina DVDček se sice v pořádku vypálí (včetně lead-out), ale při kopírování na HDD mi vždycky jeden VOB (u každého DVD jiný) nejde zkopírovat :-(
WinXP SP1, 1800+, 1024 DDR, 120 GB HDD (pri/master), 30 GB HDD2 (pri/slave), Lite-on 411 (sec/master), HP 9100 (sec/slave) 
Díky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jano: Tak prý je to v jiné optické hlavě. Bude mít také asi pak i jiný firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 
Mám dotaz jestli lze  použít s LiteOn LDW-451S  NERO 5,5 nebo jestli budu muset sehnat Nero 6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jindra: Stačí se u Ahead podívat na seznam podporovaných mechanik. Já ti to tam hledat nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Egas: Ono ale nikde není napsané, že vypálená DVD půjdou přečíst na všech přehávačích. Ty prostě musíš hledat vhodnou kombinaci. Tady ti asi nikdo neporadí a doporučená média u LiteOna asi taky nic neřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zed: Jestli ti hodí chyby opravitelné, tak to není žádná závada. Jestli se ale data nedají zkopírovat, případně jdou, ale jsou vadná, pak je u tebe opravdu něco shnilého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amater sk: To se ptej LiteOna, jak my to můžeme vědět. Ale vzhledm k tomu, že je tu 811 a 851 tak bych moc nedoufal. Ale jestli myslíš nějaký undergound, tak nevím. Nehledal jsem, ale mám tu návod na 451->851. K vydání jsem se ale ještě nedostal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Melda: Spousta důležitější práce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na LiteOn 451 S mi nejdou pouzit media Imation-RW s 1 x rychlosti.
Nevi nekdo co s tim ? Mam jich dvacet a potreboval bych je nejak
zuzitkovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kuba: No ono je to už asi fakt málo. Podívej se, jestli máč nastavený DMA na vypalovačce, stáhni nejnovější IDE drivery. Ono to i na strojich 2 GHz a více na rychlost 4× občas zacuká, natož pak tobě. Jo a ještě defragmentuj disk, kde máš data na vypalování.
P.S. Když už máš na DVD palírnu, měl bysh něco utratit za novou desku a CPU.
PavkaP: Prodat. Jediná rada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

H: Používej média doporučená výrobcem. Podívej se, jestli máš zapnuté DMA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,mám LiteOn 451S,pálím Nerem 6 na media od TAIYO YUDEN(TDK a Emgeton).Jdou bez problému na stolním Pioneer nebo Panasonic,ale nejdou už stáhnout.Decrypter dá chybu v souboru VOB.Přitom to samé z  RW od TDK jde stáhnout bez problému.Nemáte někdo radu,co s tím?Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz ohledně stability zápisu na DVD-R/+R. Pálím tímto LiteOnem (451S s firmw. GSB7) pomocí Nera a záznam po vypálení kontroluji. Je OK. Přehraju ho i ve stolním přehrávači (Thomson DTH 210). Ale po čase (v řádu několika měsíců) se v záznamu začínají objevovat chyby, nejprve se to projeví ve stolním přehrávači, pak i ve vypalovačce. Zkoušel jsem několik značek médií -R i +R (např. to dodané s vypalovačkou), více méně se stejným výsledkem.
Méte někdo podobnou zkušenost? Může to být vadou vypalovačky? Nebo spíš nekompatibilitou médií? MOc díky za pomoc!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pedro: Zkus jiná média nebo i rychlost pálení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.