Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LiteOn LH-18A1H (18×18 DVD R/RW, 8×8 DVD R DL, 12× RAM, LightScribe IDE)

Tak tohle vypada opravdu na vynikajici vypalovacku, alespon podle testu. Skoda, ze jsem si nedavno koupil LG 20-ku, ale ta je take slusna. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budete testovat i SATA mechaniky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Topic: Rozhodně ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je super, ze budete testovat aj SATA. Potesili by ste ma, keby ste otestovali novu SATA mechaniku od ASUSu 1612 BLT :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz aby tady byly SATA mechaniky v dostatecnem mnozstvi, aby bylo mozne recenzovat. Kdo na to ma porad cekat. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna SATA mi uz tyden bzuci v kompu - Lite-ON SHM-165S6S :DD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi uniká, k čemu je Lightscribe dobré, když se na to v podstatě nedá dívat. Printable DVD v nějaké Pixmě dá nesrovnatelně kvalitnější výsledky a s průhlednou polepkou proti zpoceným prstům (přece jen ty barvy nejsou voděvzdorné) je to skoro jako origo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Systémové požadavky
>>Pentium 4 1,3 GHz a více
>>128 MB a více RAM

Měl bych 2 dotazy.
Bude tato mechanika i na starším PC Duron 800MHz a 265MB RAM, IDE ATA100?
(Třeba i jen s nižší rychlostí zápisu a bez LightScribe.)
A bude pod přibaleným Nero Express fungovat i starší Lite-On 52xcd výpalka, nebo je bloknutý jen pro konkrétní mechaniku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vánoční dárek : ty systémové požadavky tam jsou kvůli softu na tvorbu DVD, samotné pálení by nemělo na té osmistovce dělat problémy (pokud máš aspoň trochu solidní HDD). Nero, pokud je zamknuté, tak na výrobce, ne na typ mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dárek: Ano, pojede, jen to nebude takovej speed. Prostě si buffer underrun technoligie bude užívat. Ale nemusíš se bát, že by to mělo mít vliv na kvalitu.
OEM Nero samozřejmě funguje jen s mechanikou, ke které je dodáno. Nejsem si jistý, že TOW má v tomto pravdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni pravda, ze tento Liteon temer nepovoluje overspeed, staci si stahnout SMARTBURN v3.1.16t a nstavit

Hyper Tuning - Auto Write Strategy(AWS) development by LiteON IT.
AWS is a technology for drive to automatically find the optimal
writing strategy for each different media.
Hyper Tuning only supports DVD+/-R /DL.

Force Hyper Tuning - Basically, if drive supports Hyper Tuning,
it will use Hyper Tuning to write for unknown media only.
If you want to use this function for all media,
you need to enable this feature.

Over Speed - If you want to write the media in higher writing
speed than the media rated, you need to enable this feature.
This function is achieved by Hyper Tuning Tech.
Be careful, the writing quality can be very bad
when you write disc in this way.

Online Hyper Tuning - To let drive check the write quality
during recording and modify the writing strategy real-time
in order to get better writing quality. It may take more time
for the recording if you enable this feature.

Na Verbatim DVD-R16x zapisuje v pohode 18x ve vynikajici kvalite

PS: http://codeguys.rpc1.org/utilities/SMARTBURN-3.1.16t.rar
;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders: Mechaniky LiteOn lze upravit pro rychlosti zápisu podle představ každého uživatele, 18× není problém. Kdo chce a ví jak, naučí ho to. Gratuluju, si jeden z těch, kteří ví jak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TOW, martin : Děkuji za odpovědi, na to Nero se pro jistotu tedy ještě zeptám v obchodě a kdyžtak koupím mechaniku a software zvlášť.

TOW: Mám disk WD300BB, 7200 ot., 2MB cache, a dostatek volného místa, tak by to mohlo pálit alespoň 4x-8x (CD to stíhá pálit ke konci média skoro 52x)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je opravdu rychlost čtení CD-RW "jen" 32x nevýhodou? Pro těch pár sekund se snad nikdo nepo ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mastodont: Vždyť říkám, že je to malichernost. Na druhou stanu by potom nebyly potřeba rychlé mechaniky, stačila by max. rychlost 32× pro CD,  8× pro DVD a 2× pro Blu-ray. Ale lidsvo potřebuje překonávat hranice, musíme rychleji, výše, dále...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzera zaujimavo. Nevie niekto, aky je rozdiel v baleni retail a bulk verzie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. OEM (bulk) je jen samotná mechanika v bublinkové fólii. Nic jiného. Žádné šroubky, žádné kabely, žádný software, nic.
Krabicová verze bude obsahovat to, co je napsáno v recenzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem ji také přes víkend otestoval. Nasadil jsem proti ní Samsung SH-S183A SATA (SB01). Výsledek mě celkem překvapil. Vypaloval jsem z druhého pevného disku 2x 10 souborů (DVD) o různé velikosti mezi 4 až 4,35 GB, rychlost 8x, vše na Verbatin DVD-R 16x. Kvalitu jsem kontroloval na NEC 4571A přes Nero CD-DVD Speed zase 8x. V PI-Er měl Lite-On v průměru o 25% více chyb, v PIF by dokonce 6x horší!
Jo, všiml si někdo z Vás, že při kontrole disk hlásí, že byl vypálen na 182D?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

cavte
uz sa to tu riesilo->mam duron 700mhz, 256 ram...
aj napriek tomu, ze min. konf. na beh tejto napaldy je 1.4ghz a 256mb ram, myslite, ze pojde napalovanie aspon na nizsich rychostiach? alebo ma to rovno posle do paze?
beztak palim radsej nizsimi rychlostami.s vyssimi mam len zle skusenosti...
dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si ji uz pred recenzi a je proste bozi :) Je to ma totiz druha mechanika po LG4163B a jsem moc rad, ze jsem nekoupil zajice v pytly. A tez mohu rici, ze s DVD-ram skutecne nema problem s nactenim ani zapisem i kdyz medium bylo z formatovano a vyuzivano mechanikou LG4163B. Dalsi ceho jsem si vsiml je, ze tato mechanika dokaze v pohode precist data i na mediu DVD-RW 6x (Verbatim) , ktere bylo zformatovano mechanikou jak jinak nez LG4163B :). Pritom kamarad ma liteonku SHM-165P6S, ktera neni schopna precit ty data na DVD-Rw . Jediny co bych podotkl je k zaporu teto mechaniky, ze je oproti te me LG o dost hlucnejsi . Jinak maximalni spokojenost, tez doporucuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

peter5879 : na nekterych vyssich rychlostech nebudes schopen vypalovat. Ale zkousel jsem otestovani na DVDRWcku vypalovat a pri tom jeste neco delat aby klesl bufer pri vypalovani a tato vypalka proste presla na pomalejsi vypalovani uplne bezproblemu. Vypaleni probehlo v poradku a data byly citelne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vcera jsem koupil tuhle palirnu a mam problem. Vypalil sem prvni DVD+ verbatim rychlosti 16x a hle v druhe mechanice kterou mam liteon 1673S@1693S a az do ted precetla vsechno toto mediun neni videt. Zkusel jsem vypalit i rychlosti 8x a vysledek je stejny v liteonu 1673 tez neviditelne. Pote jsem zkusil vypalit DVD+RW verbatim 4x a to je jiz citelne. Zkousel jsem menit vsechny mozne firmware v te 1673 a nic nepomohlo. V dalsich 2 liteonech jsou media citelne a kvalita v kprobe dle recenze. Dokonce i na druhe mechanice v praci ktera je take 1673 obe media slapou uplne v pohode. Ceho jsem si vsiml je ze prvni spodni krouzek (vypada jako nezapsany prostor) od vnitrku media je z mechaniky 18a1h o dost sirsi nez kterakoliv jina media, nevim jestli toto muze mit vliv na cteni. 1673 se vzdy roztoci na plne otacky a po chvilce ztichne a nahlasi ze neni medium, prosim poradte. Novejsi firmware do 18a1h jsem nikde nenasel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsezved: Ty proužky značí, že byl použit Z-CLV zápis. Zkus koupit média Taiyo Yuden.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj Mam tu paličku krátce a naskytl se mi problém . když nemůže přečíst datové Dvd zamrzne mi PC . Před vímněnou paličky jsem tam nově instaloval XP home do čistýho hdd ,předtim tam byla profi.Nevím zda je to chyba v nastavení nebo vypalovačky nebo systému. Koupil jsem krabicovou verzy a pálim přes program CDBrurnerXP pro3 .Prosím poradte.
U předešlého XPpo a LG4163b tento problém nenastával ,ta jen neumněla některá novější média ani po zmněně firmware.špatné dvd nešlo přečíst nebilo vidět ale sistém běžel dále.Díky za radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je nový firmware z dneška, který přidává podporu dalších médií - http://www.liteonit.com/DOWNLOADS/ODD/LH-18A1H/firmware/DR18HL06.zip

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem ji cca 3 týdny ... dneska definitivně odešla do křemíkového nebe,prostě nečte už vůbec nic.Vypáleno cca 10 DVD .. Lite-On už mí nesmí do baráku !!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Lite-On už mí nesmí do baráku" Ruské komponenty, Americké komponenty, všechno je to made in Taiwan :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S novym firmwarem HL06 uz mi zvlada i rychly medium CD-RW Verbatim 32x , ale zjistil jsem taky, ze prestala cist DVD-RAM od Verbatimu zapsana mechanikou LG-4163B. To by mne zajimalo, kde taiwansti soudruzi udelali chybu :D Ale jinak spokojenost , lightscribe tiskne v poradku, zaloha dat na CD i DVD perfektni, skoda jenom toho nastaveni "Book type" , ze se musi predem nastavovat pred vypalenim v jinych programkach. No a jeste sehnat nekde media 12x DVD-Ram a budu chrochtat blahem :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pomozte, prosim, niekto.. Nefunguje mi vypalit potisk pomocou LightScribe touto napalovackou

SW:
Nero Cover Designer (Nero OEM 6.6.1.6)
SureThing CD Labeler LightScribe Trial 5.0.552.0
SureThing CD Labeler 4.3.0192 SE
LightScribe Simple Labeler (z www.lightscribe.com)

Media:
Verbatim DVD+R LightScribe

FirmWare:
HL05
HL06

LightScribe Driver:
1.4.136.1
1.4.142.1

Napr. SureThing vypise "A communication error has occured with the LightScribe Drive. Please restart your PC and try the label again." Ostatny SW hlasi podobnu chybu. Samozrejme restart nepomaha. Nestretol sa niekto s tym? Je to na reklamaciu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam najnovsiu LiteOn LH-20A1H firmw.LL06 , som absolutne spokojny , cita spolahlivo a rychlo , zapisuje perfektne.... som velmi spokojny. cena retail balenia 1450Sk...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze tiez som si ju zakupil a zatial spokojnost akurat ma stve jedna vec. Nejde mi zapisat book type do pamete mechaniky. Pouzivam ten tool od liteonu dam zmenit book type a save settings a po opatovnom nacitani mam book type dvd+r. Mate s tym niekto skusenosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsimol som si este jednu vec. Po tom co mi to "nezapise do eeprom" tak disk aj tak vypali s booktype dvd-rom (podla dvdinfopro).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung SH-S182M nebo LiteOn LH-18A1H??? Co byste vybrali Vy???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,po mnoha experimentech jsem se dopracoval k výsledku a funkci LightScribe úspěšně zprovoznil.Po neúspěšném pokusu s NERem (různými verzemi NERa) jsem nainstaloval samostatný program Sure Thing CD Labeler 4 SE.Protože ani tento nefungoval, hledal jsem obecné řešení tohoto problému.Ten nesouvisí ani s verzí Nera, ani s tím, zda se dělá instalace pod čerstvě instalovanými Windows XP nebo ne. A tímto řešením je jednoznačně spuštění diagnostického nástroje LightScribe Diagnostic Utility (v případě OS Windows nebo Vista), který lze stáhnout zde: http://www.lightscribe.com/downloadSection/windows/index.aspx?id=1106Ten po spuštění ohlásí problém týkající se  k o n k r é t n í h o  PC a nabídne jeho opravu ( v mém případě něco s akcelerátorem).Po potvrzení následuje výzva k restartování Windows. A od tohoto okamžiku mi funguje LightScribe jak v Sure Thing CD Labeler 4 SE, tak v NERu 7.0.1.2! Abych Vám ušetřil práci a čas s případnými problémy s LightScribe na dalších počítačích,dovoluji si uvést správný postup zde: 1) Nainstalovat Nero (na jeho verzi jak zase tak nezáleží) nebo Sure Thing CD Labeler 4 SE 2) V případě vypalovačky LG GSA-42L provést upgrade firmwaru z SL00 na SL01 3) Nainstalovat ovladač 1.4.142.1 ze stránky http://www.lightscribe.com/downloadSection/windows/index.aspx?id=810 4) Nefunguje-li po restartu LIghtScribe, stáhnout a spustit diagnostický nástroj http://www.lightscribe.com/downloadSection/windows/index.aspx?id=1106&nb...) Po restartu musí LightScribe bez problému fungovat (viz výše).
Příjemné vypalování 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak u LG GSA42L Upgradovat firmware?

Nečte mi jeden soft z CD a výrobce softu doporučuje upgrade firmware
v případě, že ho ROMka nenačte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte náhodou někdo proč, když pustím program SmartBurn, tak mi to nenabídne žádnou mechaniku. Přitom mám LH-18A1P, ta by to měla podporovat, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.