Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LiteOn s funkcí mazání DVD R i CD-R

sam jsem vynalezl podobnou technologii... jmenuje se Rozlomeni CD/DVD/BluRay/HD-DVD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to vysvetlovalo nemoznost napalovat DVD/CD na mojej Lite-On a taktiez znicene RWcka. :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu smysl této technologie, snad možná ve firmách, ale od toho mají skartovačky cd a nebo že by funkce pro piráty aka rychle smažu všechny nosiče, zatímco mi před bytem buší BSA ? :o)
Tak nebo tak rozlomení cd/dvd/bluray by mělo stačit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uf. 5 sekund v mikrovlnce. To je zase blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mna skor zaujima, tak ako aj vtedy v tej "specialnej" napalovacke, ci je naozaj potrebny na toto extra hardvare?
nie je to len otazka softveru, ktory proste bude ignorovat, ze je medium uz raz napalene a prepali ho kompletne cele?
tym padom by tato funkcia bola pristupna pre akukolvek napalovacku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, je to otázka softwaru. Jinak je to funkce úplně na nic, je tolik jiných způsobů (i zde vyjmenovaných) jak média zničit. Ješto to chápu u disku, kde i po hození disku do řeky (prism break) jde udělat rekostrukce (datahelp), ale u plastových placiček nevidím důvod. Je to prostě jen a jen marketing ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nedá se mazat selektivně? Tohle chci smazat a tohle nechat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu to?? Já mám na tohle univerzální hardwarové řešení: CD/DVD mezi futra a zapáčit. Funguje na 100%, rychlost cca 0,1 sec. a navíc Absolute Free.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zničení - rozlomení je fajn ale je z toho svinstvo a vždycky mám strách že mě nějaký střep trefí do oka. Pro technické typy doporučuji: mikrovlnka na plný výkon tak 2 - 3s a je hotovo.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechtel bych si pak v takove mikrovlnce ohrivat jidlo... :-I

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No už jsou myslím speciální mikrovlnky, napájený z USB právě na takové ničení. Nedávno byl na cdr.cz nebo na zive.cz nějaký test takových mikrovlnek. Nejlépe dopadla ETA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Jirka76: LOL, a co myslis, ze to CDcko s mikrovlnkou a jidlem udela? Vubec nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Muuuuuuuuf: nesmíš bejt takovej strašpitel, ještě máš druhý oko...
já tohle řešim celkem esteticky, nepotřebná CD beru sebou na chatu a po dopečení buřtíků házím do ohně nepotřebná CDčka, která hoří krásně plamínky roztodivných barev (hlavně to nikdo neříkejte Bursíkovi, bo by se posral)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stareksoft: Ne tak uplne - je to otazka firmware mechaniky, coz je sice taky software ale pro kazdou mechaniku musi byt jine. Jinak rozlomene medium jeste porad jde precist (krome samotnych zlomu) - sice nevim kdo by se s tim babral, ale staci vzit zarizeni kde se neotaci medium ale cteci hlava.

Mimochodem, to "prepsani nahodnymi znaky" ... na R mediu uz samozrejme nejde udelat 0 tam kde byla 1, ale porad jde udelat 1 tam kde zustala 0 (nebo mozna naopak). Tim nevznikne "nahodny znak", tim vznikne nevalidni znak a prave proto to uz pak nikdo neprecte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: Já bych se moc nedivil, kdyby čistě zlomené médium následně slepené, pak šlo ještě krásně číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Martin: A ono medium jde zlomit ciste? ;-) Mozna ano, ale parkrat jsem zkusil media lamat a cisty lom tam urcite nebyl. Nejdriv se rozloupli jednotlive vrstvy a pak se to zaclo nepravidelne lamat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: ja vychadzam z toho, ze na firmaware sa spoliehaju rozne ochrany proti kopirovaniu a napriek tomu existuje soft co si s tym poradi. takze jediny problem bude mozno v tom, ze sa taku blbost nechce nikomu programovat :)

lamanie inac naozaj nie je ktovieco. to lietaju crepiny na vsetky strany, o moznom porezani sa ani nehovorim. tepelna uprava je asi najlepsia :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde nahodou pouzit na tuto ficuru vlastnosti labeflash?
Ved to dokaze zapisat aj na zapisane data a uz to existuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zabal do uteraka alebo handry nez to zlomis. Mozes po otm aj preventivne poskakat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já to stejně jako třeba expirovanou platební kartu, nebo poštu s citlivými údaji prostě proženu v práci skartovačkou a pohoda. Vzniké puzzle má sice relativně čisté řezy, ale naděje na rekonstrukci dat z tuším 3x20mm čtverečků je myslím v mém případě nulová. Tak důležitá data nevlastním a ani nejsem v potenciálním okruhu těch, kteří by mohli mít možnost je získat. (jako třeba ta slavná placka s Lichnštějnska :D)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SmartErase Technology...njn,tahle funkce určitě potěší Microsoft, který ji s radostí využije k obrazu svému, tvůrce her, hudby, programů, takže se budeme kromě WGA bát i strčení DVD do mechaniky, aby se nám "čistě náhodou" nesmazalo.Potěší to i autory virů a v neposlední řadě i nás,protože hned budeme vědět, že to, co se smazalo, obsahovalo "pouze" nelegální software (tedy nic pro nás důležitého :D).Když pominu fakt, co se stane, když se elektronika takové mechaniky čistě díky únavě materiálu časem "zblázní" a jakou nám to způsobí "radost", tak musím říct, že tohle je nápad, kterej svět neviděl(jako s tou jitrnicí)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.