Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LiteOn SHW-16H5S (16×16 DVD R/RW/DL, LightScribe, IDE)

kdy se zacnou objevovat mechaniky pro sata? nebo snad nezacnou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wow. diky za test ted uz vim co stou michaniku jestli koupit nebo este pockat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero : pises se startovnim fw, ale LS0N je uz druhy fw ja koupil mechaniku s FW LS06

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chupas Vzdyt uz se davno prodavaj

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bundadj: Na webu LiteOn jsem jiný (srarší) firmware nenašel, proto jsem o něm psal jako o startovacím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZERO: mohl bys uvést důvody, proč každou recenzovanou vypalku zkoušíš pro Feurio!, když drtivou většinu z nich ten program nezná? Na co je vlastně Feurio! dobrý a používá ho ještě někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mia: O Feurio! vedeme na CD-R serveru debatu už dlouhou dobu. Býval to výborný program pro CD-DA, já ho například používám dodnes. V současné době mu ale chybí podpora nových rekordérů a jeho zařazování do recenze je spíše nostalgií. Stále je ale jeden z nejspolehlivějších k odhalování použitelné velikosti bufferu a schopnosti mechanik informovat o korekcích C2 chyb. Jestli ho v recenzích nechcete, stačí říct, náš zákazník-náš pán.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze Feurio! v recenzich na skodu neni, i kdyby bylo dulezite jen pro jednoho cloveka. Jinak tenhle LiteOn mi prijde takovy poNECovany:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle SHW 1635S ,je to nemlich to samé a jenom bez Light Scribe ??
Chci si konečně už něco koupit ( LiteOn 1693S JE TA PRAVÁ ? )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno vlstne tohle je 1 recenze vypalovacky LightScribe ze ?
jasem rad ze se tu neco takoveho objevilo ale zda se mi ze liteon nejak co se tika kvalitu CD-r paleni porad nekde jinde pokud jsem to pochopil dobre tady ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SHW-1635 by chtelo porovnat, jak je na tom s opravama chyb. To, co predvedl 16H5S me sokovalo (Liteon na chvostu), pokud to neni "spatnym kouskem". SHW-1635 vlastnim cca 10 dni, cekal jsem na novou verzi chipsetu mediatek a model 1693 jsem preskocil. Oproti v recenzi uvadene maximalni rychlosti cteni DVD+-R 12x dosahuje 1635-ka maxima 16x.
Bohuzel nemam "referencne" poskrabane DVD, nicmene scany z 1635-ky jsou temer identicke s vysledky z modelu 812 pri chybovosti PI do 15-ti, pri chybovosti PI okolo 200 na 812 udava 1635 o 30% vice PI i PIF chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"- Jednobarevná indikace činností"

Neni to trosku unfair, kdyz u jinejch mechanik to vyslovne v negativech zmineny neni? (o:
Ale jinak ok (o:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

good work: Tak to jsi trochu zaspal dobu. Poprvé jsme o vlastních zkušenostech s LightScribe psali už na konci března tady: http://www.cdr.cz/a/13693. Začátkem dubna se pak objevila první recenze a do dnešního dne jich opravdu bylo více ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CD-R: Nebylo by přece jen možné u vybraných typů palíren masových výrobců jako LiteOn nebo výrobců s dobrým jménem (např. Pioneer, LG) doplňovat později alespoň některá měření s novým fw?? Třeba nový Pioneer 110 a tento LiteOn 16H5 jsou pro mě za stávajícícho stavu schopností čtení a korekcí cinknutých médií nebo výpalu na určité typy (hlavně DL) médií ne dost dobří, po přečtení článku je zamítnu a o zlepšení s novým firmwarem se v podstatě nemám šanci dozvědět. Pokud byste ovšem byli schopní na konec recenze někdy později doplnit pár nových obrázků o zlepšení vlastností s novým fw nebo případně linky na jiné recenze s novým fw, jistě bych to uvítal nejen já... Opakuji, že ne u všech mechanik, ale u vybraných typů významných výrobců by to snad mohlo jít. Nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Už jsme na to tady v diskuzích několikrát odpovídali. Není to možné, mechaniky nám nezůstávají, po  otestování je  vracíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karel : Ono je někdy "starší" lepší než nové , jak jsem se mnohokrát přesvědčil nejen v elektronice . Takže pokud by 1693S byla v porovnání o něco výše ( i se starším chipsetem ), tak ji bez váhání koupím .A co na to Zero ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dpa330: nic, dělám do včel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za odborný názor na věc .Jdu pro 1693 .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dpa330: Pokud nepotřebuješ DVD-RAM a LightScribe, určitě neprohloupíš. Nebo ještě týden vydrž, máme tu další zajímavou mechaniku, třeba se ti bude líbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zero: Proboha to je mi jasné.... Spíš jsem myslel, jestli je možnost si u podle redakce významných typů si je půjčit znovu, a otestovat jen případné zlepšení problémových oblastí s novým firmware, pokud bude u jeho reference o změnách, že má nová verze zlepšovat kvalitu (předtím nic moc) zápisu či čtení. O pracovním vytížení redaktorů nebudu spekulovat, ale předpokládám profizájem i o další vývoj firmware alespoň do doby, než bude palírna nahrazena novějším typem. A jak jsem napsal, nemusel by to být ani nový půltest, stačilo by doplnit na konec testu případné linky na testy na jiných serverech, pokud by se někde vyloupl test potvrzující zlepšení. Ale to se vám nechce, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Nejde o to, jestli se nám chce, nebo ne. Jak mám vědět, jak na ostatních serverech k testům přistupují. Co chceš porovnávat? Máme jiná testovací média, možná jiné postupy, měříme v jiných mechanikách. Jaké změny přinesl nový firmware zjistíš i sledovaním diskuzí k příslušné vypalovačce, lidi si to nenechávají pro sebe. A pokud bych se měl vracet ke starším mechanikám pokaždé, když vyjde nový firmware, potom by to bylo určitě na úkor těch nových, na ně by pak nebyly kapacity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Jsi trosku mimo. Zkus zustat nohama na zemi a trochu vice do detailu promyslet, co by to pro redaktory asi obnaselo...
dpa330: No tak nevim jestli bych 1693S doporucil. Popravde mi docela spatne pali i pri nizkych rychlostech na dost medii. Napriklad nove Verbatim DVD+R 8x s barvivem CMC MAGE01 mi vypali 6x prvni medium celkem obstojne, a druhe se postupne od zacatku zhorsuje a od poloviny PIF MAX-190(celkem 3 miliony) PI MAX-1580(celkem 8 milionu). Takze rovnou do kose. Firmware je nejnovejsi. Dost spatne mi pali i na Fujifilm +R, Philips +R atd. Naopak jedno z nejlepsich vypaleni co jsem kdy videl bylo na Verbatim DVD-R(celkem PI-17177 PIF-149). Podobna kvalita u vsech MCC02RG20. Mel jsem i 1653S a ta mi palila myslim o neco lepe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 zero_cdr "Máme další zajímavou mechaniku". Půjde zřejmě o slíbenou recenzi na HP DVD840i. Můžete se také podívat, jestli u ní lze regulovat rychlosti čtení?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mim22: Můžeme, jako vždy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr Ok, správné pravidlo :-), díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peter_CZ > přiznejme si, tahle taky nevypadá nic moc, žádný zázrak, šedý průměr (což ale naplňuje moje očekávání a zkušenosti) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No , mal som zaujem o tuto LiteOn napalovacku pre moj druhy comp , LiteOn mali vzdy 100% uspesnost pri citani poskrabaneho media , a pre mna je to zaklad , ale tento LiteOn v citani DVD v teste dopadol hrozne. Takze si ho nekupim , radsej pockam na ten test HP840 /ako zero pisal/

P.S: Dnes som stahoval Lightscribe , z toho odkazu v teste a podarilo sa mi stiahnut uz novsiu verziu 1.4.52.1.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chci se zeptat jak jste udelali funkcni kopii NHL06. Ja mel funkcni image sice udelany jinou mechanikou, a po vypaleni timto LiteOnem uz nefunguje. NHL je na dvd, neni to problem? Tak samo se mi nedari udelat funkcni kopii (image jede) Black and white 2 dvd kde je taky novy Safedisc. Napr Sims 2 nocni zivot taky Safedisc ale na cd jede zaloha bez problemu. Navic pri vytvareni image dvd neni mozne ani v alcohol ani clonecd cokoliv nastavit. Jak to teda delate kdyz u testu mechaniky pisete ze kopie je funkcni?
diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se vam podarilo zprovoznit funkci Lightscribe v NERU s touto palirnou ?  naistaloval jsem ovladac podle doporuceni z recenze viz Po aktualizaci driveru pro LightScribe chyba mizí. Nepříjemná je absence potřebného ovladače na dodávaných discích se softwarem. Soubor LS_HSI.EXE na nich není. Naštěstí je dostupný na stránkách společnosti Nero, případně můžete aktuální LightScribe ovladač vždy stahovat přímo ze stránek podpory LightScribe.com.  A BEZ USPECHU. Dokaze mi nekdo  poradit jak se s tim poprat uz jsem toho zkousel dost i update firmware...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, nechapu jak muzete testovat "kvalitu cteni a opravu chyb" systemem, vemu jednu mechaniku otestuju a je to. Kdyz uz testujete, je potreba zkusit to s minimalne 3ks mechanik jednoho modelu. Bohuzel zjistuju, ze dnes jiz neni zaruka kvalitniho cteni a vypalovani na vyrobci (znacce). Mnel jsem moznost otestovat nekolik poslednych mechanik HP (vzdy testuju minimalne 3ks z modelu) , pak NEC a LITEON. Vysledky byly doslova sokujici !!! Vsechny dopadly prumerove vice mene stejne a kvalita paleni a nasledneho cteni se byla natolik rozdilna, ze jeden kus vykazoval maximalni smejd a hned druhy (ten samy model) pak vypalil nejkvalitnejsi zaznam a take nejlepe cetl data z poskrabaneho CD. Treti kus byl v dolni 1/3. A to se jednalo o mechaniku NEC ktera mnela dle vaseho rebricku jedno z nejjlepsich vypalovani a tusim i cteni. Takze prosim zkuste to nejak prehodnotit o otestovat opet vic mechanik a vytvorit nove mereni. Pokud se podivate na na mechaniku, tak plastove rozvody + cocky....vsechno levna rychla vyroba, takze chyba se vloudi kdekoly a pak napriklad s celkove velice uspesneho modelu diky jednomu spatnemu testu odradite lidi ...nebo naopak obracene si koupi horsi mechaniku. Je potreba testovat uspesnost vice mechanik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

senky: Těžko říct. Nám to chodilo. Co novější verze Nera?
Anunnaki: Bohužel, při dodávkách samplů v počtu jednoho kusu je to požadavek nereálný. Nereálný je také z časových důvodů, už takto máme co dělat, abychom recenzi zmákli za týden. To ale nic nemění na faktu, že by to jistě bylo daleko lepší, měřit to na více mechanikách. A hned dodám, že by se mělo dělat i více testů a výsledek pak průměrovat. Tiše přepokládáme, že dodavatel nepošle tu nejdorší co má na skladě (i když i to se stává). Máš nějaký nápad jak z toho ven?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na liteonit.com novy firmware:LS0R z 25.11.2005

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 
Mám ji 2hod. vše OK .LS super.:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak i pres spatny vysledek v recenzi sem si ji poridil. Mam s Lite-On dobre zkusenosti a minulou machaniku SOHW-802S ktera neumela palit DL ani minusovy format a cetla a palila mizerne jsem udelal novym firmwerem SOHW-832S a byla supr. Zajimave je, ze 832s ma taky jednobarevnou LED a po nafleshovani firmware 832s zacla svitit trojbarevne :-). Jinak lightscribe se me podarilo rozbehat okamzite (nekdo tu psal ze mel problemy. Ted zrovna vselijak testuju kvalitu cteni a zatim jsem zistil, ze se vysledky dost zlepsuji se snizenim rychlosti cteni. Pri snizeni na 12x byl pocet chyb polovicni.... Firmware mela v sobe LS0H a chystam se na upgrade na LS0R az otestuju tenhle starej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam s touhle mechanikou jeden problem. Abych mohl na DVD vypalit soubor vetsi nez 2GB tak musim pouzit system souboru UDF. Jenze takhle vypalene medium ma vzdy na zacatku kousek necitelny a zbytek je v pohode. Je to stejne pri vsech verzich UDF. Nevsiml si toho taky nekdo? Firmware mam LS0N. Nero 6.3.1.17.  Zkouseno na jine mechanice a vsechno v poradku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

acheron: Nejprve upgraduj Nero!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas chci si koupit tuto mechaniku mam jit do ni nebo me nekdo zvas odradi ? zatim koukam na prispevky tak zatim je stou mechanikou spokojenost:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 iGeLiT: Pokud nepotřebuješ DVD-RAM, potom je to dobrá volba. Ale jsou i lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mám ji cca 14 dní a nemám s ní problém, pálím hlavně na Imation DVD-R 8x, a vše v pohodě. Před tím jsem měl několik LG a když tak srovnávám tak tady tato liteonka je občas hodně hlučná a občas se zavrní tak, že se zatřepe celý case. Na LG nedám dopustit, ale zajímal mě lightscribe, který funguje na výbornou, akorát s nerem7 mám sem tam potíže, ale asi je to verzí, nikoliv vypalovačkou...firmware jsem si stáhl ze stránek liteonu nový...LS0R

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam s touhle vypalovackou obrovsky problem v tom, ze co na ni vypalim je na mnoha jinych mechanikach necitelne: sama to precte bezvadne, stolni prehravac Panasonic nema problem a mechanika kombo Panasonic UJDA 760 na notesu taky v pohode. Ale ve stolnim PC mam ASUS 616P2, asi rok starou, a to pri jakymkoli DVD co tahle LiteOn vyplivne zajimave skrunda a nacte ho az asi po 21 vterinach (zatimco normalni +-R palene ne cemkoli jinym za max. 11 vterin). A jeste hur je na tom Toshiba slim kombo v notebooku Compaq Armada M700 - DVD z LiteOn vubec nenacte (pritom Taiyo Yuden na ktery jsem palil vzdy cetla bez problemu, stejne tak jakykoli -R media - a se stejnymi medii - tedy TY, Fortis nebo Verbatim - vypalene na tehle mechanice jen srotuje a nikdy ho nenacte). Ted jsem vypaloval -R Imation kamaradovi a ma podobny problem. Vcera mi tu mechaniku menili za jinou a pali uplne stejne, tedy DVD lze precist jen na nekterych mechanikach ale s jinymi je nekompatibilni.
V zasade jsou tam i dalsi odlisnosti ve vypalovani na rozdil od NEC 2510 a Benq 1640 co jsem mel predtim (ted si rikam jaky jsem blb ze jsem si tuhle mechaniku kupoval kvuli lightScribe): nez zacne vypalovat, trva ji to asi 30 vterin (ale nenacita do cache). Na vypalenem mediu je pak zretelny kruh na vnitrnim kruhu media asi 2-3 mm, zatimco na NEC nebo Benq to je jen 1-2 mm.
Tak jsem zvedavy, az jim ji tam ponesu pristi tyden zase na reklamaci, jestli mi daji pro me za me nejakou vypalovacku jine znacky bez lightScribe, ale Liteon uz nikdy :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LightScribe je ok,ale to je asi vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero: a co je tedy za mechaniku s LS lepsi? Na LG4166 vidim v diskuzich same vytky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobry den,omlouvam se za pro Vás zcela laickou otazku.LiteOn SHW-16H5S je ma prvni vypalovačka a tak nevim,zda je chyba v DVDčku,nebo v ve vypalovačce.doposud jsem se snažil vypalovat 6 DVD a z toho u 4 se me napsala CHYBA PRI CTENI DAT. tak nevim.... dekuji za odpoved,radu...pekny den

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blabla: Chyba při čtení dat? Prosím více informací! Jaká to sou média? Koukni po nějakejch kvalitních v našit testech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsou to media všech možnych značek,ale myslim,ze chyba bude bud v poškrabanych DVD,nebo proste jsem tak bohaty,že kupuju levne veci.nebo myslite,ze to nemuze byt vypalovačkou?přemyšlim,že kdybych si připlatil cca 5-7stovek tak mam klid,ale nevim jak řikam,jsem fakt na tydle veci laik.pekny den

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blabla: Média všech možných značek? Oookkk???!! Si děláš srandu, žejo? Opakuju znovu, vybírej podle těch testů. Ze zdroje si udělej image a vypaluj teprve tu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

patrne si nerozumime a chyba je určite na me strane protoze jsem na pocitace fakt kopyto.myslim tim,ze filmy ktere jsem se chystal přepalit jsou jiz překopirovany a kdyz se maji při kopirovcani načist tak se tam po cca 16 sekundach obevi CHYBA PRI CTENI DAT.pekny den a diky za trpelivost-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blabla: Jakým softem to čteš? Vem na to DVD Decrypter nebo DVDFab.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ač jsem tomu sam neveřil tak nakonec jsem Pad treti rise uspešne přepalil.Martine-DIK.cus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LITE-ON 165P6S vs. 16H5S mate nekdo zkusennosti z obouma mechanikama popripade 160P6S, na kterou jsem nenasel recenzi? Chci si jednu z nich koupit hlavne z duvodu cteni a testovani kvality DVD medii. V recenzich na CDR.cz se pise, ze LITE-ONky jsou na tohle nejlepsi 165 byla hodnocena jako vyborna, ale 16H jako zklamani co se tyce cteni. Na CDRhard.cz psali, ze obe tyto mechaniky moc dobre ve cteni poskozenych medii nedopadly a dokonce 16H dopadla lip nez 165, tak jsem z toho jelen. 16H bych bral kvuli LightScribe, ale radsi davam prednost kvalite cteni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jí mám a sem sní spokojenej!!! Vřele doporučuji ty LightScribe DVDčka stojej kolem 20ky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate nekdo zkusenosti s novym FW (LS0W)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tušíte někdo, zda tato mechanika s nějakým novým fw zvládne DVD-RAM ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.