Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Logitech G602: nová bezdrátová myš s 2500 dpi výdrží 250 hodin

Luxus, už jsem zvědavý :-) 100 Hz (jako myš z MK520) je mi málo, ale 500 (jako G7) bude dostačující, + papírová výdrž 30x delší než moje reálná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mys z MK520 jestli se nepletu je M315 coz bude asi zakladni model mysi a mne osobne ani v ruce nejak nesedi takze jsem je dal manzelce a sobe jsem koupil M705 a to je necem ale uuuuuplne jinem :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jó M705 je super hlodavec :)) baterky v ni mam už přez 2 roky a stále kvoká :)) jen spínače v tlačítkách jsou horší... po 2 letech rozebrány a vyčištěny tak snad ještě nějakej pátek vydrží :))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nic pro leváky. Poslední počin (kromě symetrických myší) byla M610Left Handed mouse, bohužel byla bezdrátová, což mě v zarušeném prostředí přivádělo k běsu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

M315 (nevím, jak se vlastně jmenuje, hned jsem ji zase schoval do krabice a nechal si ze sady jen tu klávesnici, která je kupodivu skvělá), je tragická, co se týče odezvy a stability signálu.
O M705 jsem uvažoval, ale zatím jsem kupovat nezkoušel. Trochu mám starost, jestli bude dost responzivní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pekne hnusna

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak já Vám s dovolením udělám korekturu:

1) "Dorpovází jí dvě nové podložky..." - překlep
2) "Dle výrobce se může G602 pochlubit i přes bezdrátové provedení během bez lagů." - tady se ztrácí význam věty
3) "...v neherním režimu chodu." - tak v režimu nebo v chodu?
4) "Bezdrátový snímač má dosah 3 metry a komunikuje na 3,4 GHz a myš má odezvu 2 ms." - faktická chyba frekvence je 2,4 GHz a navíc se tu vyskytuje špatné spojení souřadných vět. Doporučoval bych souvětí rozdělit.
5) "Logitech G440 Hard ... ... plus 3 mm vysokým provedením. - Opět navrstvené informace v jednom nepřehledném souvětí.
6) "na 1„mm silné gumové" - místo mezery jsou uvozovky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovýhle hnidopichy mam nejradši :D Bod 2 a 3 mi přijde pro normálního člověka naprosto srozumitelnej :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pod clankom mas tlacidlo nahlasit chybu, tak tu neonanuj v komentaroch

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sedlo :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a já si to klidně docela rád přečtu. Znalost češtiny v posledních letech upadla tak, že lidi na internetu už ani neví jak se co píše.

Že kdejaký Franta z Horní dolní nemá ponětí ani o shodě podmětu s přísudkem bych ještě (ale stěží) překous. Ale alespoň u profesionálních novinářů bych předpokládal jednak znalost jazyka na úrovni, kdy nedochází k těm nejběžnějším chybám a také jistou slohovou vyspělost, kdy vyjadřování bude srozumitelné aby člověk nemusel luštit, co tím vlastně autor myslel.

A že pak někdo udělá takovou korekturu přímo v diskuzi článku je užitečné jednak pro čtenáře kteří se můžou něco přiučit ze svého rodného jazyka a jednak pro autora, který si snad dá příště větší pozor.

Pro hnidopichy - sám jsem měl češtinu ve škole za dobře, tak v mém příspěvku chyby nehledejte - určitě je jich tam hromada ;/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je takové obené plácání. Chcete třeba řici, že profesionální prgramátor chyby nedělá? Někdo třeba vyjímečně rozumí procesorům nebo vypalovačkám a umí o tom psát, ale holt někdy někde sekne překlep nebo chybu.

Já třeba miluji, když někdo neuvěřitelně popisuje řekněme složité dění v neutronové hvězdě, já mám co dělat, abych pojal všechny myšlenky, ale v diskusi se najde nimra, který to shodí prohlášením "...nechci nic říkat, ale máte tam tři hrubky". Takže se snaží asi naznačit, že dokud nebude text bez hrubek, nemá smysl se o vesmírné divadlo zajímat, protože pravopis je grunt. Jen krásné čisté texty, obsah je vedlejší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to netvrdím. Jen říkám že když se o tom bude mluvit a člověk uvidí, co napsal špatně, tak má zpětnou odezvu a má šanci s tím něco udělat. A že to někdo napíše do diskuze místo do systému upozorňování na chyby, tak se vzdělají i další lidé (kteří o to mají zájem).

Kvalitu článku nějaká chyba samozřejmě nezhorší, pokud těch chyb teda není 5 v každé větě ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, sem to nemá cenu psát. Třeba si to autor ani nepřečte. Poučil jsem se a příště už to bude tak jak má být.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, nevšiml jsem si.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) a co ta hrubka? Tu jsi přehlédl! Když už kritizuješ, tak pořádně! :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.