Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Logitech uvádí bezdrátovou klávesnici s automatickým řízením podsvícení

Chuť by byla, jen ne ty peníze. :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodam starsi P4 a uz na ni bude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc nechápu, proč se u klávesnic a myší tak málo prosazuje bluetooth. Mám BT myš, kterou střídavě používám u notebooku a u PC (po zapnutí se spojí s tím, kdo je blíž), nepotřebuju žádné adaptéry, komunikace je šifrovaná a standardní. Chápal bych to u bezdrátových klávesnic za 250Kč, kde výrobce šetří každou korunu, ale u takové lodi za dva a půl klacku mi to nejde na mozek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není BT energeticky náročnější, než klasický bezdrát?

Navíc, když má teď Logitech ten unifikovaný přijímač, byl by nesmysl ho nevyužívat. Osobně jsem nechápal, proč to tak neudělali už někdy před těmi pěti lety, když začali prodávat MX Nano s miniaturním přijímačem. Do notebooku fakt plug&forget.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože když si budete chtít připojit cokoli jiného, musíte odpojit myš/klávesnici. BT totiž zvládá připojit jen jednu periferii najednou.

Já BT myš měl k notebooku a po měsící trápení letěla do koše k ekologické likvidaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není toto náhodou omezení první verze BT? Mám dojem, že u BT 2.0 (nebo 2.1?) už to na jedno zařízení omezeno není. Vlastně to vím dost přesně, protože mi normálně funguje BT handsfree a myš zároveň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě by mne zajímalo, jak to dělá Apple, když má klávesnice i myši BT a přesto pracují najednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, záleží na BT "řadiči" v počítači, ale většinou není problém 10 zařízení ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to možné, byl to Fujitsu-Siemens z 2005.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jo, měl jsem PDA Fujitsu a mělo to BT ale nepracoval korektně a bylo mi vysvětleno, že Fujistsu používá nějaký starší čip BT - třeba jej cpali i do notebooku (PDA bylo z roku 2006)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blabolite...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co mas za mys? Ja mam MS mouse presenter 8000 a musim ho pokazde znovu sparovat. Takze nelze prenaset mezi dvema pocitaci bez noveho sparovani, coz me hodne vadi. Navic i kdyz ergonomicky pomerne dobre padne do ruky, porad je to mala (notebookova) velikost mysi, chtel bych neco vetsiho, co by mi vice sedelo v ruce.
Bohuzel, kdyz jsem pred rokem shanel BT mys, nebyl jsem schopen nic poradneho, tedy rozmerove velkeho, obourucniho (stridam levou a pravou ruku) a s BT sehnat. To ze by vec nesla sparovat s vice mastry a prenaset mezi nimi mi tenkrat ani nenapadlo. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám Genius Taveler 915BT. Když jsem ji dva roky zpátky kupoval, tak to byla jedna z velmi mála BT myší, ale po zkušenostech můžu jenom doporučit - dodnes se prodává, i když veliká opravdu není. Používání je příjemné, člověk ji uchopí za pogumované boky a už si to myší. Hlavním nešvarem notebookových myší je IMHO malá šířka, ta moje myš je ale široká "normálně".

Spáruji ji na každém počítači / systému jenom jednou (na myši dám "connect" a na počítači "najít zařízení" a vyberu myš), po zapnutí se myš přihlásí jenom k jednomu zařízení a s tím komunikuje (zpravidla k tomu, které má fyzicky blíže). Spolu s myší se dají samozřejmě používat další BT zařízení (BT sluchátka, připojení k internetu přes mobil...). Pokud si dobře pamatuju, bluetooth má omezení na 7 současně používaných zařízení, ale dovedu si představit, že někteří výrobci neumí udělat ovladače, které to dokáží.

Jinak - pořád má Logitech tu vlastnost, že komunikace je jenom jednostranná (klávesnice -> počítač) a tudíž jde "odposlechnout" jednoduše tím, že si napáruji dva přijímače zaráz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvuli problemu z vydrzi AAA akumulatoru v MSI notebook BT pidi mysi jsem taky hledal novou 'mensi' mys.
Nakonec jsem skoncil u lenovo bluetooth laser mouse (je na AA baterky - nutna podminka pri hledani) je jen trochu mensi nez bezne mysi a je symetricka (ma klecko naklpeci do stran). Poprve jsem baterky menil po trech mesicich kazdodenniho pouzivani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nestat klavesnice kolik stoji a nemit uz doma jinou, tak ji beru - kolikrat mi doma chybelo ze jsem nevidel na klavesy, doma v noci pred televizi pripojene ke kompu.

Jak pise czenda, BT je energeticky narocnejsi (v soucasnosti se to zlepsuje), coz je dan za to, ze ma lepsi dosah a obosmernou komunikaci - vsechny ostatni wireless zarizeni jsou pouze primace/vysilace!!!.
Ja naopak poslal do kose obyc bezdrat mys klavesnici, nejenom ze tam byl horsi dosah, ale taky mne stvalo, ze to pri dochazejicich baterkach blblo (obcas to nenapsalo co jsem stisknul, nefungovalo klikani mysi).

U bt vim na cem jsem dosah cca 10m (zarucene) ve volnem prostoru (cca 4 m pokud mam bt adapter v nekde pod stolem a jeste odstineny kisnou kompu) a kdyz tomu dochazi baterka tak se to proste odpoji (zadne vypadavani nekterych stisku, ...).

Navic bluetooth je proste bluetooth - kazda periferie, ktera rozumi bluetooth si v poho popovida s jakymkoliv bluetooth ja jakem koliv jinem stroji (zatim, za cca 10 let, jsem nenarazil na nekomatibilitu u beznych zarizeni), ne nejaky 'Logitech unifikovany' prijimac, ktery nebude fungovat se zarizenim jineho dodavatele.

To co pise Petyy je nejaky omyl i 'hloupy' smart phone muze byt jednim BT kanalem pripojeny do pocitace jako modem, jinym kanalem do aplikace, ktera zamkne komp pokud neni telefon v dosahu, dalsim kanalem treba k bluetooth gps, jo a jeste by mozna zvladl handsfree. V pocitaci jsou v tomto smeru moznosti skoro neomezene.

Jediny problem u BT periferii je, ze zpravidla umi parovat pouze jeden pocitac, takze pri prenaseni mezi ruznyma pocitacema se musi 'preparovat'.

Schvalne az dam dohromady vsechna BT zarizeni co mam doma, zkusim je pripojit najednouo k jednomu kompu (3x mys, 1x klavesnice, 3x handsfree, 1x gps, 2x telefon, 3x jiny pocitac a jeste s tim vsim vlezu do auta a pripojim i to :) )

howgh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: "vsechny ostatni wireless zarizeni jsou pouze primace/vysilace!!!."

Není pravda. Mám Logitech MX610, moc nadšen z ní nejsem, ale její transceiver je obousměrný. Jak jinak by šlo rozsvítit na ní LEDku, když přijde mail? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, zapomnel jsem pridat slovo 'vetsinou'.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak vypada takove bluetooth auto? To ma bezdratovy volant? To nezni spatne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proste auticko na dalkovy ovladani ;D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, strouralove se najdou vsude. Tim 'autem' jsem mel na mysli BT handsfree - Parrota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je bestiální nápad. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, nějak jsem se uklepl ... měla to být reakce na příspěvek výše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rek bych, ze to vsichni pochopi i bez vysvetleni, kam '... bestialni ...' komentar patril :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste bych trosku zvetsil backspace, jsem totiz staromilec ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.