Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Longhorn Server bez GUI

takze ms konecne skopiroval linuxovu konzolu. len tie updaty budu chybat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouhých 500MB? Na to že to vůbec nemá GUI mi to přijde dost.
Co do toho systému vůbec dávají? U her to chápu že mají X giga, ale systém nemá v sobě ani hudbu ani filmečky ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo říká, že to v sobě nemá hudbu ani filmečky? Jen si je budeš muset spouštět z příkazový řádky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

INTIe: a budou se renderovat pres aalib?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokonalý systém přece není třeba updatovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si jako bývalý administrátor "klikač" představuju, jak to osloví běžného Win admina a nějak mi zůstává mentální obrazovka prázdná. :)
Jedině vzdálená mmc to může zachránit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... aaa a MS to pekne zabali do marketingu a bude prezentovat ako uzasnu ficuru ... asi ako podpora viac uzivatelov v 98 ... :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No samotny servr bude mit dejme tomu 200 MB, tech zbyvajicich 300 MB budou bezpecnostni ficury, jako overeni pravosti, DRM, sledovacky od FBI, CIA, NSA, AL-KAJDA, .... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze Wokna se postupne priblizuji k architekture linuxu:), akorat tech "pouhych" 500Mega bez GUI je docela slusnej vysmech:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

by me zajimalo, jak bude takovy admin moct server nastavit (krome MMC samozrejme).
V Linuxu zedituje par textovych souboru, ale jak v Longhornech zedituje par vetvi registru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aasthaaastha, e-mail: asta zavináč pieskovisko tečka sk 192.128.254.228 - dnes, 2. srpna 2005, 14:35podpora více uživatelů ve windows 98? myslíte tu, kterou už měly Windows 95?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad) Joker a dalsi: 500MB neni tak mnoho, na to ze to bude vpodtstate plnohodnotny server, jen bez GUI. Tzn. ja si to predstavuji tak, ze tam bude treba is IIS, Index Server, DFS, atd. cili veci, ktere ani LINUX neumi jen s kernelem a celkove pak zabiraji take vice nez jen par mega.
 
ad) petr3: Zjevne vubec nic nevis o MS Windows Serveru 2003 (a ostatne i starsich) uz tam existuje WMI, ktere umoznuje nastavovat v systemu v podstate cokoliv, a funguje i pres vzdaleny pristup, takze zadna editace registru neni nutna. Uz ve Win2K je sada .vbs scriptu, ktere vyuzivaji prave WMI a umoznuji radu nastaveni provadet z konzole. Takze Win server bez GUI neni nepouzitelny uz dnes, napr. HP delalo (a snad porad jeste dela) tzv. blade servery, ktere vubec nema VGA rozhrani, a take to funguje!
 
Celkove mi tedy uverejnena varianta OS pripada jako zajimava, vyuzil bych ji napr. pro FW server, ktery uz z principu neni dostupny z vnejsi (a jen velmi omezene pokud vubec, z vnitrni site), nebo gatekeeper pro VoIP, ruzne proxyny, RASy, atp. , takze by ani ta nemoznost update nebyla na skodu. Navic se domnivam, ze MS tim spise mysli, ze pro tento OS nebudou existovat update doplnujici dalsi funkce (novejsi verze komponent, atd.) ale klasicke "critical" updates snad neni duvod neumoznit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HM, tak ma napada, comu sa potom budu notoricki windowsaci na unixoch smiat, ked uz aj windows bude aj vo verzii "iba prikazovy riadok"? Dlho to totiz prezentovali ako naprosty prezitok a archaizmus na unixe... (Mahatma Ghandi: Najprv vas ignoruju, potom sa vam vysmievaju, potom proti vam bojuju, no a napokon vyhrate.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnanie s Linuxom sa mi zda prehnane - skor mam pocit ze velky Bill nanovo objavil Novell server 4.11 (alebo mozno len 3.12 z roku 1994) - tam funguje vsetko tak ako sa pise v clanku - dokonca ma farebnu textovu konzolu a navyse sa dal updatovat....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to  RaStr  - ono zalezi taky na cene rekly bych ze pokud to MicroShit bude prodavat za cenu soucasnych serveru tak nechapu proc to kupovat kdyz Unix nabizi v podstate to same. A pokud to bude vyrazne levnejsi nez server s GUI tak potom nechapu proc kupovat server s GUI kdyz bez GUI zvladne to same - takze to mozna zajimave ovlivni cenu Win :-)
Bobby

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bobby) je to jen ma domenka, ale asi to bude neco jako Windows Server 2003 Web Edition, cili verze s omezenym pouzitim, nepujde na to dat napr. plnohodnotny SQL Server, Exchange Server, atp., na druhou stranu to bude naprosto vyhovovat treba pro webserver, proxy, gateway, nebo router (VPN RAS, atd.). A vzhledem k tomu, ze cena za W2k3 WE je relativne nizka (presne tedn nevim, ale priblizne jako za full Windows XP Pro), tak to neni nic hrozneho. K tomu UNIXu snad jen tolik: az mi ukazes, jak ti na UXu bezvadne funguje .Net, tak se prestanu smat ! :-) A ze zakaznici chteji projekty delat v .Netu, za to ja nemuzu.
  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to RaStr:
co tak Mono?

http://www.mono-project.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo o tom vim, dokonce jsem to i kdysi zkousel, ale obecne povedomi zakazniku je, ze to neni 100% kompatibilni (a maji pravdu, neni) s MS .Net, stabilita tim padem take neni uplne dokonala a cele je to tak narocne na zprovozneni a pripadnu spravu, ze nakonec vyjde daleko levneji koupit MS Win. Ber to tak, ze nainstalovat W2k3 Server a zprovoznit na nem hotovou .Net aplikaci (web) zvladne i BFU do hodiny, zatimco nainstalovat LINUX, na nej MONO a pak jeste rozchodit vybranou aplikaci v .Netu pod tim MONO bude vyzadovat tym lidi za xxx penez (protoze zadara to mozna udelas ty sam pro sebe, pokud to zvladnes, ale komercne to zadara nikdo delat nebude !), takze to ve vysledku to opravdu bude stat vice penez a co do funkcnosti je to pomerne srovnatelne, rozhodne neni pravda ze napr. LINUX je vs. Win2k3 Server nejak vyrazne lepsi (at jiz bezpecnosti, vykonem, ci stabilitou), u obou je to primarne o adminovi a ten s tim W2k3 bude mit mene prace, takze si za to tezko muze rici prilis, takze je to nakonec levnejsi ! 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že zákazníci chtejí aplikace v .Net ...hmhm. Od toho jsou tu přeci zkušení programátoři, kteří by jim měli vysvětlit, jak je to s uzavřenými a obtížně přenositelnými technologiemi.

Mimochodem co já vím, tak zákazníci chtějí funkcionalitu (aby ten program dělal to a to..), aby to moc nestálo a vyznal se v tom taky někdo jiný než jeden programátor, šlo to rozšiřovat. A jestli je to dělané zvrovna v .Net to už je jim šumafuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, v americe objevili ameriku :-) Uz se tesim na ty klikoadminy, jak se budou ucit s prikazovou radkou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Väčšiu sprostosť MrkvoSoft nemohol vymyslieť

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to RaSt: Enterprise firewall na Windows? To nemuzete myslet vazne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.