Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Longhorn server na doma

Ahoj,
   konečně co si rozumneho, pokud to bude fungovat bez grafiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně aby neobjevili komunikaci přes výstup textu na tiskárnu! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nez domaci server stavet na MS SW za tezke prachy, radsi si ho postavim na Linuxu a budu mit klid. Bude to fungovat, bude to zdarma a navic spousta zabavy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teran: ehm... staci zagooglovat a hned ti taky tvuj win2k3 server pojede bez grafiky :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teran: bez grafiky snad jo, ale do "grafiky" to bude asi bootovat porad :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abcd @ 85.70.119.111 - dnes, 20. června 2005, 15:18

Fascinuje me, jak se vzdy kdyz je rec na tema Wokna objevi nejakej chytrak s linuxem. Uz bylo X-krat probrano, ze je linux zdarma a "lepsi" tak proc to tu musi kazdou chvili nekdo vetrat a tvarit se, ze objevil ameriku???

Osobne si domu MS server neporidim, ale myslim si, ze se par zoufalcu urcite najde. Zajimavy vsak bude, az na ne nekdo skoci protoze si budou budovat dalsi monopol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 
Mně by zajímalo, který blázen bude platit nepřetržitý běh serveru, který si "spapá" docela dost eletřtiny (aspoň když se člověk zamyslí nad odběrem komponent potřebných pro minimální instalaci a běh Malomměkkého Dlouhého rohu (TM) (C) (R)). Tak nějak nechápu smysl platit doma měsíčně pár set Kč navíc za elektřinu zrovna kvůli tomuhle, když se dá totéž udělat daleko levněji..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ách jo zapomínáte že jsme v zemi kde je průměrný plat srovnatelný s tím který si vydělaj jinde i bezdomovci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Houmer: proč myslíš? podle mě nasadí "normální" ceny, tj bych tipoval, když SBS stojí okolo 16, tak "home server" by mohl být okolo 7-8tis. Kč. Horší je to s tou elektřinou, já,jakožto latentní environmetalista :-), se takovým šílenostem a nákladům bráním seč můžu (a když to tak vezmeš, tak variabilní náklady (cena za elektřinu) za rok převýší fixní náklady (cenu za SW))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linuxáxáři bohužel trpí obsedantní mánií zasunout svého ptáka tučňáka kdekoliv. Oni ve své menšině prostě trpí megalomanií (ne všichni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

olaf: To máte naprostou pravdu, také bych Linux dával všude kde to jen jde - zato Microsoft (a Win-uživatelé) se drží a Windows nešíří vše, kde se to jen dá, že ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dzambo:
Priaznivec jednej a druhej strany by to svoje daval vsade, ale stale malo ludi chape tu skutocnost, ze nasadzovanie urcitych typov OS v enterprise prostredi nie je podmienene vyhradne ich kvalitou (co je ukazovatel pomerne diskutabilny), ale podstatne sirsim spektrom poziadaviek - pocet vyskolenych ludi na jednotlive platformy, zmluvy s dodavatelmi a vendormi, pouzivane aplikacie a hardver, dostupnost a kvalita supportnych sluzieb... Tu nejde o to ci si doma na svoj stroj dam to ci ono. Vacsina ludi prave v tychto forach na to pozera prave touto velmi skreslenou optikou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis mi to pripada jako: "..byl jsem zprvu slepy a pouzival system Windows jenz byl spatny a deravy. Pak se mi vsak jednoho dne zjevil nejvyssi programator a pravil mi ze system Linux je nejlepsi. Nyni jsem jiz prohledl a vim, ze tomu tak opravdu je. Probudte se lide, pouzivejte jej a vejdete do kralovstvi bezpeci a spokojenosti nebot Linux je zdarma."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Longhorn server na doma", tak na to mě napadá jen: LOLOLOL :-D :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běžte se s Linuxem vsichni vys..t:
1) zadarmo ho už moc není
2) to ze je free a opensource je pro hackery naopak přednost
3) vzhledem k tomu, že 90% linuxářů jsou naprosto vypatlaný ucha s klapkama na očích, reakce stejně nebudu číst.

BTW: Použivám MS, Linux (Fedoru), a dokonce i MacOS, ale narozdíl od bédů nadšenců se tím živím, tak proto možná tento názor...

zdar a sílu, najdeš v síru (nikoli v linuxu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

píše buď v sýru nebo v síře.
ZdAr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kokotek: Vypatlaný ucha? Ten tvůj nick také o mnohém vypovídá ;)
A jestli už jsi dospělý jedinec, tak tím hůř...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rootan: Jen skutečně málokdy se člověk veřejně přizná, že jeho jedinou schopností v dané situaci jsou výkřiky a nekoordinované pohyby. Takže díky za upřímnost, tvůj příspěvek velmi přispěl ke kvalitě diskuse a všichni bychom bez něj nemohli žít. No a snad až budeš starší a bude tě napadat i něco jiného než píšeš... nezbývá se než těšit... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc prave linux ? Kdo to rika ? Proc ne BSD na server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne se pocitam rovnez mezi priznivce Linuxu, ne vsak vzdy a vsude je vhodne jeho nasazeni. Ale co se serverovych aplikaci tyka, tak o tom zadna ... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

madmojo, souhlas, ale dodam ze ani v servrovych aplikaci to neni jasne, linux je jiste dobry na spoustu servrovych reseni, ale na jinou spoustu je zase lepsi a levnejsi Windows (napr. do small business)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Té elekřiny nemusí být až tak moc, pokud snížíte frekvenci procesoru a vypnete disky. Na tomto servru se objevila nedávno zpráva o 20W procesoru, takže spotřeba takového servru vás nemusí zruinovat. Pochopitelně těžko na domácím servru budete mít správu přes SSH nebo serial, spíš to budou nějaké grafické udělátka, které před váma skryjí nastavení DHCP, NAT, FW a fileserveru do nějaké líbivé podoby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.