Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LTE iPhone XS otestováno, nový Intel modem je lepší než starý, ale…

Mno tak každá miliarda dobrá ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V 1650€ zarizeni iPhone XS Max bych ocekaval maximalni kvalitu, hold Intel a Apple se prosto nezaprou, zakaznik ve vysledku dostane paskvil a vyrobce ma prodano a na nakladech usetreno. Kdyz dokaze 999€ Note 9 nest kvalitnejsi model od Qualcommu, nevim proc bych 1650€ iPhone XS Max od Apple nemohl nest stejne zarizeni, hold nenazranost samotne znacky Apple, iPhone jiz neni premiovy vyrobek ale II trida.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takze vykradacka a jeste nepovedena :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To není tak jednoznačné, utnout spojení při mizerném signálu není někdy úplně od věci, klient s nulovým signálem často představuje zátěž pro vysílač a negativně ovlivňuje celou jeho kapacitu díky neustálé chybovosti a nutnost data opakovat. Sice je tam systém timeslotů, ale i to řeší problém jen zčásti - je nutné ty timesloty neustále alokovat díky opakování další a další než se přenos požadovaných dat povede...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že z pohledu uživatele, který se s jedním zařízením připojí a s druhým ne, to je jednoznačné dost. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoznačné, ale přesně naopak (pro běžného uživatele). Ten vidí, že s jedním buď má signál a jede v pohodě, nebo nemá signál a potom chápe, že nemá signál. Zatímco s druhým telefonem "má signál" a permanentně mu to chybuje a vypadává.
Ten graf naznačuje, že je to úmyslně odstřiženo, když to spadne pod určitou úroveň.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to má smysl i z pohledu výdrže baterky. Nikdy se tady nikdo nedivil, jak mu docela za krátkou dobu zmizlo hodně procent na baterce? Já pracuji na hodně různých místech a někdy vidím jak to jede dolů jen kvůli slabému signálu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takhle bys ale nepracoval vubec ;) energii spotrebova vice i napr. 3G a divoke prepinani mezi jednotlivymi generacemi .... blbe je to v tom ohledu ze kdyz nemas jinou moznost a nutne to potrebujes tak si neskrtnes :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Takhle bys ale nepracoval vubec"

Já signál k práci nepotřebuji. Kdybych musel volat kvůli pohotovosti, všudé mám vždy pevnou linku. Používám na mobilu jen apku s přehledem léků a další s popisem různých zdravotnických záležitostí a standardů, které nepotřebují data/signál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze je zbytecne resit individualni potrebu jednoho uzivatele ktery navic danou konektivitu nepotrebuje a tudiz mu ani dany handicap nevadi ;)
Btw pokud vim ze jsem v miste se spatnym signalem a potrebuji vetsi vydrz + nemam moznost doplnit stavu jednoduse natvrdo vypnu prepinani mezi ruznymi generacemi siti ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnavat modemy na zaklade mereni s uplne jinymi antenami je nesmysl. Antenu si v novych iphonech delal Apple sam bez intelu a udajne ma spatny design, takze cely clanek je o nicem. Ferari s prazdnymi gumami taky nepojede rychle.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

sorryjako, uz na iphone-x byl intel horsi jak qualcomm.. uzivatele navic tezko bude zajimat jestli by s jinou antenou byl vysledek lepsi, kdyz si zadnou jinou vybrat nemuze.. proste iphone-xs je na tom pri slabym signalu hur.. takze o nicem je tvuj post, ne clanek.. (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, clanek porovnava modemy na zaklade mereni s jinymi antenami. Souhlasim s tim, ze iphone XS je na tom ve slabem signalu hur, ale neni to tim, ze by se nepouzil qualcomm, ale tim, ze ma XS horsi antenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem předpokládáte, že pokles signálu hlásí zařízení externí, nikoli právě to, na kterém výkon modemu měříte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, vsechny tyhle testy se delaji na testerech, ktere zajisti presny utlum signalu bez toho, aby se zjistovalo, co nameri testovany telefon. V praci merime i spotrebu modemu a tenhle parametr je u telefonu snad nejdulezitejsi a zrovna Intel je v nem nejlepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu požádat o materiály z conductive testů porovnávajících modemy od Intelu a Qualcommu? Sice mě živí WiFi ale rád se na výsledky podívám. Bohužel toto neumím změřit protože můj LitePoint neumí LTE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anténa je neoddělitelnou částí celého RF návrhu. Koncového zákazníka nezajímá důvod proč něco nefunguje nebo funguje špatně. Je mu jedno jestli problém v bezdrátovém SoC, či je anténa špatně přizpůsobena nebo má posunutou rezonanční frekvenci. V angličtině pro toto existuje hezké slovní spojení "User experience".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Trochu si šťouchnu do jablka. V článku mi chybí graf závislosti signálu na vzdálenosti prstu od antény :-)
Ale jinak důvodu Applu chápu. Chtít za fyzickou součástku podíl ze zisku je na hraně vydírání.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Meli konkurecni alternativu takze meli i na vyber ....to ze se zachovali jak se zachovali je prasarna nejhrubsiho zrna ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ještě prd ;)
Mrkněte na rychlost a kvalitu signálu Wifi, tam teprve uvidíte zajímavá čísla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověk by řekl, že když si někdo naúčtuje za spotřebku jako je telefon třicet klacků, že obsahuje maximální top technologie v branži. A leda prd.

A dejme tomu, že sice přístup prodeje čipu dle ceny koncového zařízení je sice zvláštní, ale i tak Apple na iPhonech rejžuje jako prase, a co udělají? Dají tam levnější čipy a zvednou cenu. Tak na tohle jim už může skočit jen fanatik.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm. Mám Maxe pár měsíců (asi 4) a ještě se mi nestalo, že bych neměl signál. Hlas i data. A to nejen v Evropě, ale i Severní Americe, nebo Asii. Vážně někdo jo?
Nikdy jsem Apple neviděl jako "luxusní" zboží. Vážně někdo jo?
Co přesně se tady řeší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.