Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LXQt 0.7.7 - tvůrci LXDE představili chystanou Qt variantu

Vyzera to velmi zaujimavo a som rad hlavne za to, ze LXQt nepreslo na novodobu vlnu zmien ala Gnome3, Unity, Win8,...
Drzim palce a uz sa tesim na jeho vyskusanie.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že to má být lightweight de, tak těžko budou napodobovat gnome3 nebo unity. Mě spíš zajímá, co je tak špatného na gtk, že musí přecházet na qt?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

LXDE bylo na GTK2 takže buď GTK3 nebo QT, a jelikož QT je teď mnohem víc v módě a tvůrce RazorQT už to měl rozpracovaný, tak si asi padly do oka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

myslis ze z gnome3 a unity robi "tazkotonazniky" absencia klasickeho menu, chybajuce odkazy na ploche a ine klasicke prvky? Pochybujem. Skor tam ide o ten efekt a funkcionalitu. Ten "efekt" to spomaluje. Vsetky tie graficke prvky, vyskakovani okien a podobne. Myslim si , ze sa aj to da urobit tak aby to bolo lightweight.

Budem sa opakovat ale omalovanky este z nijakej aplikacie(OS) neurobili lepsiu aplikaciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný co mě vadí na Unity je pomalost na starším železe, lepší prostředí ale není pokud je svižnej počítač. Prohledávání menu altem, indikátory a celková celistvost prostředí je super.

Gnome Shell už se ale podle mě v čistý podobě používat moc nedá, přijde mě strašně neefektivní a je potřeba několik pluginů aby to prostředí bylo dobře použitelný.

Na LXQt jsem zvědavej, zatím na netbooku používám Xubuntu 14.04 s panelem dole.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Unity so posledny krat pouzival na Ubuntu 12.04 LTS a zeby to bolo najlepsie prostredie si nemyslim. Je to cisto moj osbny postoj.

Na strasom zeleze je pomalsie.
Na to bocne menu som si nevedel zvyknut. Vadi mi napriklad viacnasobne spustanie jednej aplikacie a indikacia ak mam spustenu viac krat jednu aplikaciu(indikuje to len pocet bodiek). Krkolomne a neprehladne sa mi to zda. Integracia hlavicky programu do menu Unity som nikdy nepochopil.
Prehodenie zatvarania, minimalizacie a prepinanie okna an lavu strnau tiez ale to len vec zvyku, hoci mysou sa lespie "triafa" na pravu stranu obrazovky.
Aj v gnome 3 som nepochopil jednu vec naco mam plochu, ked si na nu nemozem nic dat(mozno ano ale neviem ako-neskumal som hlbsie). Dvojklikom na odkaz z plochy spustim vsetko rychlejsie ako klikanim do menu alebo skratkou. Nevidim nic zle na odkazoch na ploche. mame GUI, mys a velke obrazovky, tak ju chcem aj efektivne pouzivat.
Novacik sa ma v tomto prostredi problem zorientovat.
....a dalsie pripomienky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to vážně jen o zvyku, taky jsem si nemohl dlouho zvyknout ale teď už je Unity celkem vyladěný a já k němu přirostl, používá ho i táta kterej nikdy předtím počítač nepoužíval a stačila krátká instruktáž.
Nevím co myslíš tím vícenásobným spouštěním, když klikneš na ikonu spuštěný aplikace tak se objeví, když chceš novou instanci tak shift nebo s prtl.

O Gnome Shell jsem psal, ten mě ve vanilla stavu taky přijde nepoužitelnej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.