Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lynx Advance - slušný výkon i cena

No tenhle NB je na trhu už nějakej pátek, takže jste mohli vytáhnout lepší kus. Když jsem koncem minulého roku vybíral NB, tak sem nakonec sáhl po FSC Amilo A1667G, byl podobně drahý. Sice nemá hliníkové šasi, ale má opravdu velmi kvalitní displej (Prostě FSC a displeje, to je jasná volba), má Giga ram místo 512 a 100GB místo 80GB, taky 4200rpm, ale velikost RAM to dorovnává takže nehrabe. Co považuji za plus je, že stejně jako MSI i FSC má obráceně komponenty a dají se měnit zespoda (Acer je v tomhle úplnej kripl) a FSC má taky už DVI místo D-Sub konektoru. Tolik mé skromné postřehy:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě poznámka, nevím tedy jaký kus jste to měli, ale měl jsem v ruce stejně vypadajcí šasi tohodle modelu pár měsíců zpět a bylo hořčíkové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

testovali jste vubec tu DVD vypalovacku?...ja mam notebook Acer aspire 1652LMi a mam tam tu samu a mam problemy s vypalovanim DVD...vsechny formaty CD i DVD cte dobre, CD pali v pohode, ale problem je s palenim DVD...jakykoli format DVD(DL jsem nezkousel) pali 3 hodiny!!...uz mam ctvrty firmware a nic se nezmenilo...DMA mam zapnute, mam tuseni, ze se to mozna neshodne s diskem, ktery je na stejnem kanalu, ale to nevim, kdyz CD to pali dobre...

jinak tam mam grafiku ATI Mobility Radeon X300 se 64MB a byl jsem prekvapen moznosti pretaktovani z puvodnich 325/230MHz na 475/350MHz coz cini z puvodnich 2880 bodu v 3DMarku 2003 narust na 4030 bodu, coz predci i mobilni X600...vse chodi stabilne bez vyrazneho zahrivani:o)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomcat: Ne, toto byla recenze notebooku. Na palírnu by to zabralo další týden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: no me to jen zajimalo, jestli je to prevda, co jsem o tomhle typu cetl ma diskuzich, hodne lidi s ni ma stejne problemy, skoda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na oem philipsy jsem videl vic stiznosti... sice na stolni, ale ani takhle bych nebyl v soku...

Martine, nechci bejt zlej nebo sit, ale hadam, ze nikdo by nechtel normalni recenzi ty palirny... ale proste zkusit vypalit jedno nebo nekolik placek, nic podrobnyho, jen dojem (slo to, bez potizi, s potizema, je to nejspis smejd (: )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SDW mechaniky obecne jsou obrovske zklamani. Teto spolecnosti neverim ani po strance cteni CD/DVD natos po strance zapisu. Napriklad v pripade SDW-042 (testovan na nekolika ACERech) nelze zapisovat na vsechny media, ale jen na ty která jsou firmwarem podporovana. To ze data vypalite jeste neznamena, ze pujdou precist jinou mechanikou nez tou kterou byla vypalena. Po 2 letech trapeni jsem nakonec (dle rady prodejcu ACER!!!) koupil externi LG a s vypalovanim neni zadny problem - bohuzel ponekud utrpela zakladni funkcnost notebooku - mobilita. Secteno a podtrzeno - pokud takhle vybaveny pocitac stoji pod 25 000 (bez DPH) musel vyrobce nekde strasne setrit a prave CD/DVD mechanika je idealni komponenta pro tuto usporu. Ja osobne uz nikdy SDW mechaniku ve svem pocitaci nechci ani videt!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tom: nejhorsi je ale je, ze kdyz si clovek vybira notebook, tak ma k dispozici jen minimalni informace o konfigraci a to u temer vsech znacek...vetsinou clovek ani nevi, jaky je tam disk, jen jak velky, nekdy otacky, ale co je to za vyrobce a model, velikost vyrovnavaci pameti nic, to nemluvim o mechanikach...asi proto, ze tam davaji zrovna co maji na sklade, nebo nevim...kazdopadne je to vuci kupujicimu nefer, protoze pak koupi nejakou cernou krabicku s neznamym obsahem a pak se jen divi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomcat: To si nesmis kupovat NB u nejake firmicky co chce obcas udelat kseft, ale u profiku (vlastni zkusenost).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

All: Levi se tim moc nechlubi, ale v tomhle pripade se neni zac stydet: Notebooky Lynx jsou OEM MSI, konkretne kodely 635 a 645, http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb/pro_nb_selling.php?UI... http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb/pro_nb_selling.php?UI... RAM,¨disku a CPU dela Levi (predpokladam), stejne jako jine firmy v CR kompletuji sva Premia aj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro na den přesně před 4 roky jsem koupil MB od Asusu a doma zrušil desktop. NB L3800C, P4M 1,7, ATI Rm7500 32 MB, 15" 1400×1050, tenkrát za cca trojnásobek ceny zde testovaného (netvrdím, že NB Asus jsou nejlepší, ale na "lepší" jsem v té době už neměl). Dodnes vše funguje jak má (i Win jsou původní, i když těch 3,5 GB co zabíraj už volá po reinstalu), používám ho každý den, baterie cca 60% původní kapacity (asi dvě hodiny práce). Na novější hry už moc není, ale na práci furt bohatě stačí a není důvod ho měnit (ale třeba AoE III nebo Vietcong na něm ještě hraje!)
V dnešní době, kdy PC a NB ze skladovejch přebytků poskládá každej, kdo má díru do pr...e nezbývá než konstatovat - nejsem tak bohatej, abych si kupoval levný věci. Když si něco koupím, chci to používat, když něco prodám, nechci to mít každý dva měsíce zpátky na reklamaci. A upřímě řečeno, z fotek v recenzi není z vnitřního řešení patrná snaha hlavně o bezproblémovou funkčnost. Z praxe znám spoustu lidí, kteří po koupi "značkového" PC nebo NB (nejen Lynx), po zjištění postupů a lhůt výrobce, ve většině případů raději zaplatili servis jinde, kde to bylo skoro na počkání. NB potřebuji ke své práci, a kdyby mi někdo řek, že na reklamaci má 30 dní (a ve finále to bylo 6 tejdnů), tak nevim... (a druhej do zálohy si kupovat nebudu).
Jaký máte kdo zkušenosti s funkčností a event. reklamacemi značkových (myslím nepostavených z komponent) PC a NB?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozno trochu off-topic> k tej diskusii co sa tam zacali neskor bavit o prepravnych spolocnostiach, ako tam vsetci chvalili UPS, ano mam vela skusenosti s touto firmou. Jej zamestnanci (kurieri) sa spravaju vcelu prijemne a ferovo (povacinou), ale pozor, iba pri zakaznikovi. Skuste si niekedy skocit rano na lokalny sklad, kde prekladaju resp. nakladaju tovar do aut na rozvoz, a to by ste sa divili. Videl som uz aj stavy, ked jedne sofer stal v aute a druhy mu baliky z velkej kopy hadzal na vzdialenot 2-3 metre (samozrejme iba mensie baliky). A to si piste ze nie vsetky typek chytil uplne presne. A ze by teda pri tom rozlisovali, ci moze byt v tom baliku nieco jemne/robitne, ani nahodou. Je sice pravda, ze toto bolo tak pred rokom a pol, a odvtedy ked som bol znova par razy v sklade teraz je to uz lepsie, ale je to zazitok "do pamatnicku". Ale mozno ze v CR je to lepsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rhino:  Servis u "značek" ? Třeba Dell má u NB "profi" třídy (Latitude) servis NBD (= příští pracovní den) u zákazníka.
 
Petkokr:  Ja pro změnu zažil, jak řidič kurýr. služby odmitl pomoc s přepravou  meho porouchaneho 22" CRT monitoru (odtud je zřejmé, že se to stalo  uz pred nekolika lety), a pak ho kolegove videli si tu maxikrabici dolu po schodech a nakl. rampe doslova "koulet"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM: No těma "značkama" jsem zrovna Dell nebo třeba HP nemyslel. Šlo my spíš o Lynx, AutoCont, Umax, Gericom atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fluke:
Dobrý den,
máte pravdu šasi je opravdu magneziové. Bohužel tato informace na vebu MSI (výrobce šasi) i Levi chybí a já jsem to nepoznal. Teď mi ale z Levi potvrdili, že opravdu jde o magnezium. I když ani to na zbytku informací to nic nemění, protože víko je opravdu velmi pružné, což se ale ne vždy musí líbit LCD displeji... :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Nommo: Ano s tím souhlasím, je rozdíl mezi tím jestli tam dají šasi z magnézia a jestli je displejová část podepřená kovovou výztuhou. Když už popřípadě to šasi je kovové, displejová část už nění, je to k smíchu i k pláči;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.