Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lytro Camera umožní posun perspektivy - vyzkoušejte si!

Rudlik na Adobe lightField camera neni potreba. Je to jen jakasi predsadka pred objektiv. Kazdej, kdo s sebou nekdy tahal nejaky delsi sklo s tim nebude mit problem. http://asset2.cbsistatic.com/cnwk.1d/i/bto/20080228/adobe_light-field_ca...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slovo předsádka má tendenci indikovat něco menšího, ale tohle opravdu drobné není. Pokud je navíc nutné to kombinovat se stativem, protože to je uchycené na přední závit objektivu (je také možné, že to snižuje světelnost), tak se to prostě s mobilitou kapesního cvakátka srovnávat nedá :-) Nesrovnával bych to ani s teleobjektivem, kterým se dá fotit i z ruky - tohle se v ruce prostě držet nedá, urvalo by to z objektivu přední závit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotograf ktery sebou jiz tak taha kilogramy vybaveni s tim fakt problem mit nebude :) zkuste si nekdy zajit na nejakou akci kde se pohybuji profi fotografove, neni zadnej problem narazit i na fotografy co sebou tahaji doslova desitky kilogramu fotovybavy a takovahle drobnost se v tom opravdu strati :)

moje skromna vybava 2 tel, 6 objektivu, 2 stativu, blesku, spouste a dalsich drobnosti vazi cca 25kg, a pri foceni treba zavodu ji sebou psorte taham celou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já neříkám, že s sebou profi fotografové nic netahají. Myslím, že mám doma víc optiky, než průměrný profesionál a občas toho s sebou tahám, že na mě okolí kouká jak na exota... ale to nic nemění na faktu, že i malé zrcadlovky jsou už dnes pro řadového uživatele příliš velké. Navíc, jak jsem zdůrazňoval, tohle řešení není srovnatelné s profi výbavou, kterou lze fotit i z ruky. Tady je třeba speciální upnutí, protože ta gigantická "předsádka" drží jen na závitu objektivu, který na takovou zátěž není stavěný. Zkrátka to tím stativem není pouze podepřené, ale de facto zpevněné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...se tu dohadujeme, ale nikdo netusime kolik to vlastne vazi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jó, funguje to :-) Jako další očekávám 3D (sterogram) obraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fajn hracka .... za 2.000 koupim ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

místo těch kreativních filtrů bych viděl jako užitečné automatické vymaskování objektu v popředí podle hloubkových dat - mohlo by to fungovat i na tu chlupatou veverku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.