Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MacBook Pro za $4099 trápí artefakty, problém má polovina dotázaných

Jenom dalsi smutna ukazka toho, ze se HW testuje az na uzivatelich... co by clovek nechtel za ty "drobne" co to jeste stoji...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

U nových Macbooků se už vypalují i reproduktory ... jo kde jsou ty staré časy dobrých Macbooků Pro.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže Apple má 50% úspěšnost při výrobě? Slušný... To bude pomsta duchů SD čtečky a Lightninga!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pridej USB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Apple zase usetril :-))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A nemôže to byť Intel grafikou? Ich sprasené ovládače sú až priam povestné. Predpokladám teda, že aj jablko používa prepínanie medzi integrovanou a dedikovanou grafikou podľa záťaže - na screenshote je plocha, takže integrovaná grafika Intel, ktorá by mohla byť spoločným menovateľom všetkých modelov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jakto že problémy přestanou když to vymění za jiný kus?
To spíš že by byl vadný ten procesor s integrovanou grafikou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Apple používá vlastní ovladače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz se tesim na oficialni vyjadreni: Chyba neni zpusobena MacBookem ani jeho grafickou kartou, ale tim, ze to uzivatel spatne drzel nebo to nevhodne polozil na stul ;-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Oficialni vyjadreni nebude - zadna chyba prece neexistuje.

Jsou pouze uzivatele, kteri zarizeni pouzivaji v rozporu s navodem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už asi zasiahol Donald Trump :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

4100 dolarove zarizeni a chova se to presne jako YLOD u Playstation 3 60GB, no dekuji panove z Apple ale nechci, Steve Jobs se musi v hrobe obracet kam to ne dopracovala ale do-posrala spolecnost po jeho odchodu na odpocinek. Nejprv utnuli hojne pouzivane konektory a sloty, pote pribila tuna zbytecnych redukci a ted tistene spoje jako zaklad zarizeni v nejhorsi mozne kvalite z Ciny kde to delaji decka na 16h smeny, tipuju ze z tech 4100 dolacu bude mit Apple zisk 3000 dolaru a ostani dou na vydaje jako soucastky, vyroba, reklama, obchody a webove stranky, proste Apple je dnes ukazka tezkeho kapitalizmu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

AntenGate tedy problem v navrhu byl za Jobse, ktery dost nevybiravym zpusobem verejne problem popiral pomerne dlouhou dobu. V tomhle ohledu tedy zadnou zmenu nevidim a Apple bude zrejme s podobnou politikou pokracovat i nadale.
Dale pokud se necim Jobs rad chlubil tak to byl profit spolecnosti, prodane kusy atd. V tomhle smeru skutecne neni duvod, aby se Jobs obracel v hrobe jak pisete. Ta firma pouziva v zasade stejny postupy, ktery Jobs nastavil. Ze by se snad za Jobse nevyuzivala levna pracovni sila z Ciny a danovy optimalizace atd., se taky neda rict, takze skutecne nechapu v cem vnimate tak silny odklon od Jobsova vedeni. Ja ho teda rozhodne nevidim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je několik způsobů jak čelit negativní reklamě vznikající z vlastní chyby v návrhu, každá firma to řeší po svém. Některé firmy jsou popírací, neuznají chybu, některé prostě tiše zboží vymění a situaci nekomentují (kupříkladu Apple). Z hlediska zákazníka (tedy ne veřejnosti, ale opravdu platícího klienta) je důležité jestli za vadný výrobek dostane bezvadný, pokud možno bez keců a hned, pak vám může být jedno, že ve veřejné rovině se k tomu nehodlají vyjádřit.

Každopádně stav do jakého Apple svůj "Pro" noťas dovedl se mi nelíbí. Bývaly to dobré notebooky, ne pro každého, ale obecně dobré a solidní, z posledních verzí tento dojem rozhodně nemám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tipnul bych teplíčko...Zkrátka moc výkonu na už moc malý prostor. Už jen ten šílený výkon SSD, které potom topí jako blázen a dělá problémy i v desktopu (dle rychlostí to bude asi Samsung).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, tolik laborování a nakonec určitě přijdou na to, že se jim to prachprostě přehřívá.

Nicméně do Apple bych už, po zkušenostech s MacBookem Pro, našel, po necelých čtyřech letech velmi mírného užívání, protože jako primární pracovní stroj mám DELL s Linuxem, se nefaoukla baterka tak, že vytlačila touchpad a zdeformovala spodní kryt. Laptop je samozřejmě po záruce a nikdo vám za zničený laptop v ceně 50k Kč nic nedá, i když je to vina toho čínského šuntu, který tam montují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nafouklou baterku by Vam meli vymenit za "apple" poplatek, kterej asi teda nebude nizkej, coz ale u firmy jako je Apple bychom asi tezko cekali. A nafukovani tenkych baterii je problem tenkych lion baterii, to Vas mohlo napadnout, kdyz jste nakupoval notebook, ktery ma nevymenitelnou baterii v tele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyměnit baterku v MacBooku není problém, problém je, že sebou vzala celý laptop a nikdo ti za to nic nedá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak baterky v Applech bývají z té kvalitnější části spektra vyráběných a obvykle vydrží velký počet cyklů, ale i tak, nafukování Li-xxx je prostě pro tento typ baterek typické (a toto bohužel nezávisí na najetých cyklech). Poprvé jsem se s tím setkal snad před tak 14 lety, když by vybobtnala Li-Ionka z Motorola telefonu. :-) Problém spíše je, že se to nedá poznat, dokud nezačně moc tlačit na okolí. Osobně takové baterky vyměňuji hned při prvních příznacích nafukování, právě kvůli tomu, co za škody může napáchat. Výměna v tom Macbooku Pro (původním), není nikterak složitá, originální baterka se dá sehnat za něco přes tisícovku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se to stalo nečekaně, z ničeho nic a jak už jsem reagoval výše, není problém ve výměně baterie samotné, ale že svou výraznou deformací poškodila laptop samotný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu. Chce to jednat rychle no. :-) To je holt problém baterek v těle NTB, ať už ve slotu nebo zabudovaných. Tohle řešil jen někde "bokem" připojovaný baterry pack, ale tento koncept vymírá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne davaji tam ty nejlevnejsi sunty a setri kazdy cent, paradox je ze levne cisnke znacky se snazi byt kvalitni a ty tam naopak davaji i par centu drazsi, zato kvalitnejsi ... a) nemji takove prodeje B) nemuzou si dovolit mit mnoho problemu ... to Apple muze, ma iOvce co jim odpusti cokoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita za rozumnu cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proste "moc vykonu" napratane do maleho priestoru a problemy pridu same)) ten vykon samozrejme len ironicky. foxcon/cina vyrobi co mu apple zada takze ich by som z toho nevinil. to apple si moze za svoje problemy samo. najhorsie ze uz je ako amd/ati a nechce si priznat porazku a neschopnost. keby sa islo apple po krku ako nvidii ked mala 970 pamat problem tak by sa mozno zobudili ,aj apple aj ati. ale cirkev vyznavacov ich podrzi..zatial...))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to Apple ... mne to trápit nemusí ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Železo za tolik peněz a oni tam nacpou AMD

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A co za grafiku by si tam chtěl intel?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jako že Intel nebo nVidia grafika by to zachránila? Ha ha, zase předpotopní názor

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nech ho, vzdyt je jeste malej :)))
ps: viz ta fotka..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je docela možné, že Apple používá pro několik modelů jeden plošný spoj. Proto se závada může projevit u zdánlivě různých verzí. Pokud je tam využita grafika Intel v CPU, tak se součástky dedikované grafiky neosadí, upraví se napájecí obvody a přesměruje obraz na displej podle použité grafiky. A na to stačí jeden PCB, použitelný pro různé varianty přístroje. Na to, aby se odlepovaly BGA čipy je zařízení teprve krátce v prodeji a nevěřím, že by k tomu docházelo ani při intenzivním používání kvůli přehřívání. Navíc, jakmile by teplota CPU/grafiky dosáhla určité teploty, přístroj vypne. U takhle složitého přístroje stačí jedna vadná série jedné součástky a problém je na světě. Nevylučoval bych ani vadu displeje. ☻

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mna skor prekvapuje ze tak drahy model sa relativne dobre alebo dost vela predava.Cakal by som ze highend model bude bude mat daleko mensie zastupenie. UZ 2k $ za notebook je dost palka, aj ked vyhoda Applu je ze cena neklesa tak prudko a da sa dalej predat za slusnu cenu ale 4k je uz prehnane vela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni 'applisti' nemaji moc na vyber...pokud chce 4-jadro a 15 palcu.. tak nic levnejsi jak za 2400,-Euro a vyse ... nic neni ;)

ps:..ty ceny jsou proste mimo..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme, ja mam Lenovo X1 carbon ... a 70.000 za top model neni taky malo .. jo mam i7 a 3k IPS display .... jsem spokojen ... ale hodne dlouho jsem se rozmyslel, zda si jej koupim nebo ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano teplo, ROHS a bezolovnate pajky ... a mozna ze i zpackany design ... a jen tak mimochodem, intel mel radu CPU s profi grafikou, ktere se sekaly pri OpenGL/DirectX ... ja sam jsem takove PC reklamoval a pozadoval vraceni penez, nebot padalo presne v te appce, pro kterou jsem si jej koupil ... pak jsem se dozvedel, ze to neni bug, ale feature ... a ze to vyresili tak, ze tomu osekali min o 60% graf. vykon ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.