Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MacBook Pro za $4500 trpí blikáním obrazovky

Kupovat šmejdy od Applu jen proto, že jsou drahé a já tedy obdivuhodný, tomu říkám ta pravá zvrhlost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ti nevím, ale mám MacBook Pro Late 2013 a celou dobu bez problémů, funkční, svižný. To že teď za Tima Cook dělají predražený shity (už i pro západní trhy jsou to docela rakety), to je smutná pravda. To je tak, když se firma místo na uživatele zaměří jen na maximalizaci zisku, bez ohledu na poškozování vlastní značky. Bohužel je to všeobecný trend viz MS, Dell, Lenovo atd.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, tato éra byla u Apple notebooků velmi slušná, i Airy. Bohužel snižující se standard, tuctovitost a odebírání funkcí a portů, někteří fanatičtí fanoušci budou neustále zuřivě obhajovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Né že bych chtěl epl obhajovat, ale kdysi jsem jako absolutně hruška neznalý navštívil iStyle na andělu a na stole měli vystavené Powebooky, ty poslední, než začali s MBP a podobně.

Neřeším teď SW, který mi nesedl, ale ten HW měl rozumnou výbavu, hezké zpracování a celé to nějak působilo. Pak začali zmenšovat, očesávat, věšet na to víc a víc marketingu. HW jako ten powebook bych si klidně zakoupil, reprezentovalo to v podstatě klasickou mobilní WS. Ovšem to, co začali vymýšlet potom, to už je takovej skluz k těžkému spotřebáku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uzivatelum Apple produktu to staci a to je hlavni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To isté sa mi deje aj na mojom Benq PD3200U v kombinácii s GTX 1070 cez DisplayPort. A dialo sa mi to aj na kombinácii Dell U2414H, R9 380X, DisplayPort
Vie niekto v čom to môže byť? Už som skúsil 4 rôzne DP káble a stále sa to vyskytuje, HDMI nemám 2.0 kábel takže som to neskúšal. Dell P2414H, GTX 1070 a DP tento problém nerobia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kabelem to nebude. Já to vidím na problém časování a neschopnosti si "správně vzájejmně pokecat" grafiky a monitoru - zejména při změnách stavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne to robilo na Dell U2415 s AMD kartami. Pomohlo vypnúť DP 1.2 na monitore a nechať to na DP 1.1, odvtedy ani blik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DP1.2 MST dělá problémy obecně, ale konkrétně tyhle monitory jsou na to háklivé jaksviňa.
BTW, ale u těchto monitorů je DP1.1 nastavený jako default. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužiaľ pri tom Benq nepripadá do úvahy DP1.1 pretože to nezvláda 3860x2160 60Hz 10bit :(
Musím skúsiť zohnať kvalitný HDMI 2.0 kábel a skúsiť či sa to nezlepší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to k uzufaniu, po tom, co to prebral ten intergalakticky retard Cook..
2015tka bol posledny dobry model, ostatne maju neustale obrovske problemy.. Strasne som rozmyslal nad investiciou, ci by sa oplatila, ale pri tom vsetkom je lepsie si docasne spravit vykonny hackintosh a pockat, kedy sa stane zazrak, Cooka klepne a bude tam niekto, kto by sa snazil robit produkty applu take, ake boli predtym.. Cook len nahana predaje, sluzby a z povodnych produktov zmyka, co sa da, az kym ich uplne nezabije..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude u kormidla Cook, tak to bude k uzoufání. Kolega má MacBook Pro 2018 od minulého čtvrtka a začíná brečet po MacBooku Pro Late 2013 (já zatím držím s původním). Důvody: horší klávesnice, pocitově horší kvalita zobrazení na externí monitor, šumící repro. Co si pochvaluje je TouchID a display u klávesnice. Ale prý by si za těch utracených 60k nejraději vrazil facku :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že limit 1 Applehate / týden, pokud možno s důrazem na cenu produktů, se tu pořád přísně dodržuje. Je neuveřitelné, že tyhle komunistický weby přežívají i ve 2019.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Chtít za své peníze odpovídající protihodnotu je známka komunismu?. Za 100 000 Kč dostat blikající displej je jako normální?

S upřednostněním designu a velikosti na úkor opravitelnost a ceny nemám problém. Se snižující se kvalitou (spolu se zvyšující se cenou) a neustálými výmluvami už ano.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

.. a přitom se jako pravý komunista chováš jen ty. ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš jak radikální STBák tj. kobliha jen místo k dotačnímu podvodníku a udavači STB se modlí k čínskému šuntu předprodávanému americkou reklamní agenturou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesne kvůli takovým Ynteligentům jako jsi ty, mají uživatelé Apple produktů nálepku iOvcí. Sám jedu kompletně v ekosystému Apple, ale že by mě to nutilo psát takové zhovadilosti, jako píšeš ty to opravdu ne. Říct o tobě, že se spíš chováš jako komunita ty, to by byla spíš urážka pro ty komunisty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doposud jsem to povařoval za diagnózu a on je to ekosystém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slysel jsem, ze na te vase bio eko farme, nepouzivate DP MST, je to pravda? :) Pry nejaky buh vi nejlepe co ovecky potrebuji a tato vlastnost v OS X neni a nebude. Predrazenej Thunderbolt na Vas!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak přemýšlím, proč máte potřebu ovečkovat, nějaká obsedantně kompulzivní porucha? Nevšiml jsem si, že bych se tu navážel do uživatelů jiných OS, ale když to někoho baví, proč ne. DisplayPort MST osobně nevyužívám a máte pravdu opravdu ho na OS X nerozchodíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by ne? TB je plně kompatibilní s DP, takže záleží jen na zabudované grafice co podporuje a co ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mohu testovat jen na MacBook Pro 13" Late 2013, takže u mě to opravdu fungovat nebude. Co jsem koukal na applí fora, tak tam to taky nevypadá na podporu řetězení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to je intelí grafika Iris 5100, co tak koukám.

This model supports a simultaneous maximum resolution up to 2560x1600 on two external displays via Thunderbolt. Alternately, it can support a single display up to 2560x1600 via Thunderbolt and a single 1080p display at up to 60 Hz, 3840x2160 at 30 Hz, or 4096x2160 at 24 Hz via HDMI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S MST jsou jen problémy. Mně to fungovalo dobře jen v Linuxu a s AMD FirePro kartou (to jsou paradoxy, co? :-D)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mě zajímalo, takže koukáme na web a... Multi-stream transport (MST) displays
These Mac computers support MST displays at 60Hz:

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014) and later
iMac Pro (2017)
Mac mini (2018)
Mac Pro (Late 2013)
MacBook Air (Retina, 13-inch, 2018)
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015) and later
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013) and later

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je seznam pocitacu, ktere umi pracovat s 4K60 monitorem prvnich generaci, jez pouzivali MST pro levou/pravou polovinu obrazu. Typicky se to dela tak, ze je tato featura zavisla na tom, ze ty dve pulky dodaji stejne seriove cislo - pak je driver chape ze patri k jedne obrazovce (zjistil jsem omylem, kdyz jsem vyrabel monitory).

Obecna podpora MST, ktera by dovolovala pouzit DP daisy chaining (monitor se splitterem a DP vystupem), nebo diskretni splitter do nejz jsou pripojeny 2 nebo 3 ruzne monitory, na OSX doposud neni. U vsech napr. dock produktu, ktere takovy splitter obsahuji se zminuje ze mac nebude podporovat vice nez 1 displej skrze ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nejsem schopen posoudit, k ničemu takovému jsem se nedostal. Více monitorů podporuje, ale daisy chain ne? Zajímavé. Tady koukám na typickou podporu pod TB3 (aka DP tuším verze 1.2).

Two 5K displays with resolutions of 5120x2880 at 60Hz
Four single-stream transport (SST) 4K displays with res. of 4096x2304 at 60Hz
Two multi-stream transport (MST) 4K displays with max. res. of 4096x2304 at 60Hz
One 5K display at 5120x2880 at 60Hz and up to three SST 4K displays at 4096x2304 at 60Hz*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co jsi uvedl, neni typicke pro TB3 port, ale pro nejaky konkretni pocitac vybaveny vicero TB porty - a obsahujici i slusnejsi grafiku (napr. neco od AMD). Samotny TB3 umi v sobe prenaset jenom dva DP1.2, coz znamena bud 5K nebo 2x4K60. V pripade iGPU od intelu totiz vice nez 3 monitory nerozjedete, a jak je videt z vaseho popisu, tak i ona AMD grafika ma dost omezeny pocet paralelnich zobrazovadel (vidno u toho poklesu pri MST rezimu).

V pripade ze je ale zapojenej jen jeden DP port do TB radice na strane PC, tak se to omezuje na 1x4K60. Ten TB daisy chain funguje tak, ze se v prijimacim TB radici odstepi jeden DP stream, a druhy putuje dale bud v TB streamu, nebo v pripade docku to byva dostupno skrze druhy TB port jako DP alt mode v TypeC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem se podíval do specifikací Apple, jinde je těžké sehnat důvěryhodné informace. :-) Nikdy jsem se ale k tak dlouhým řetězům nedostal, tak je zajímavé si to přečíst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inu, když se daří, tak se daří. Ne ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také to nechápu, ale berte to tak, že antijablíčkáři jsou socky co si koupí nějakou repasovanou plečku a na pořádný Macbook nenašetří při práci v mekáči ani za deset let, tak jen hloupě závidí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč by měly být antijabličkáři zrovna socky, stejně jako nechápu proč má klon Stacha potřebu uvádět cenu produktu do nadpisu. Jak hloupý musí být člověk, aby spojoval cenu jakéhokoliv produktu s jeho zaručenou neporuchovostí? Jde o čistokrevnou zášť a patologický jev, která je tolik vlastní lidem z bývalých východních zemí zatížených komunistickou minulostí.

Stach č. 2 s jeho do oči bijící inklinací k low cost řešením a firmám typu ATI, AMD a podobným elektroodpadům je toho dobrým příkladem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pamatuju si ze mi to same delalo ubuntu na nekterych laptopech s intel grafikou GMA 500 problem byl v driverech a nekoreknim zavadeni po prechodu ze sleepu.
pro tentoktar bych asi Apfelu veril

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blbý ale je, drivery si dělá a hlídá samotný Aplfail. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na základě dokumentace Intel a AMD :-) Úplně to vidím, ta bude přesná jen v místech která popisuje. Kdyby to dělal notebook za 1000 USD, tak by to nebyla taková senzace pro novináře a nikdo se to nedozví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to máš těžký. Souhlasím, že kdyby to dělalo jen v jednom režimu (buď AMD, nebo Intel), tak by se to na to dalo svést, ale pokud to dělá u obou, problém bude nejspíše jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud by to nevyřešil driver..... tak bych byl rád, že v čr existuje něco jako vrácení do 2 týdnů ;-) to bych fakt nedal. Hlavně, když s daleko levnějšími zařízeními jsem to nikde neviděl....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to este nevie, ze core i9 je vo vysledku kvoli chladeniu pomalsi nez core i7 :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to mi jako chcete rict ze tenhle stroj za 4500 dolaru nepodporuje interne FreeSync 2 generace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako letitý fanda a uživatel applu (od 1998) vidím ze Apple jde ke dnu. Aneb jak z kvalitní a dostupné značky se dostat k predrazenyn smejdum! A jediné co to změní tak vyhozeni toho buzika a akcionářske dno. Zatím to úspěšně kopírují jako v předchozích desetiletí. Ale kdo je tentokrát zachrání? Netuším

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jobs vstane z mrtvých. :-)
A za 1000 let bude v chrámech místo kříže viset nakousnutý jabko. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve si musí nabít hubu, on se pak najde někdo, koho by mohlo bavit zase dělat "cool výrobky" pod touhle značkou, ne jen drahé zboží. Teď tam kralují mistří rostoucích grafů (a nějak jim to začíná vadnout).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

že by ? Historie se opakuje ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, do třetice všeho dobrého ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem koukal na wiki a nechapu kdo to psal. Podle něj Jobs Apple opustil jen jednou. 85–97. Přitom jobs g tom obdobi firmu opustil 2x. Jednou kvůli Scottovi (cook je kopie) a podruhé kvůli Scullymu. Potřetí odešel kvůli Cancerovi... a nemyslím si ze už se vrátí. Snad se v applu líhne nějaký talent, který je doposud opomíjen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On tedy objektivně řečeno Jobs kvůli Scullymu neodešel, nýbrž byl vyhozen kvůli značnému zpackání uvedení Macintoshe a rozkladu komunikace mezi týmy v Applu. Tohle patrně Apple zachránilo před osudem Atari či Commodore, v tu dobu byl Jobs opravdu jemně řečeno "problematický".
V mezidobí i díky zkušenostem z Pixaru a NeXT, ale možná i prostě věkem značně "dozrál" a po svém návratu byl už fenoménem - pořád mu zůstalo dost z vizionářství a nekompromisnosti, nicméně už nebyl tak odtržený od reality a práce s ním už byla možná lépe (byť ne jednoduchá).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za čaveru na tom videu? Vypadá to, že je do PSU úplný blázen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nielen ze je apl nenazrany a predava to za taku cenu, ale este si tam spravia naschval malu SW chybku aby aj reklamu mali zadarmo - tak tomu hovorim dokonaly marketing :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cekam kdy si autor vsimne "flexgate.me", z toho zarucene dostane orgac :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano za Jobse nebyl HW od Apple kdovíjaký, najděte si na webu stížnosti na šedivé pruhy na displeji (týká se jak iPhone, tak MacBook Air), odcházení grafiky atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny značky měly v průběhu historie výrobky s nějakou tu mouchou, i Jablko. To by se dalo pochopit a tadyto pravděpodobně opravi v aktualizaci, pravděpodobně. Horší je trend, kdy užitnost Apple počítačů jde dolů (ještě nedávno to byly dražší, ale spolehlivé počítače vhodné pro profi nasazení), problematické komponenty jsou teď častější (láme se plochý kabel k displeji, zasekávají se klávesy, opravitelnost je horší - vše kvůli nesmyslné tenkosti) a cena roste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak nyní, tak dříve Apple prostě problémy ignoroval. Lepší to nebylo a nebude, jinak by tak nevydělávali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita Applu jde k certu a stejne rychle jako se stoupajici cenou.Kterou odstartoval udajne premiovy iPhone X a uplne prestrelil mocel XS na MAx.
Mam iPhone 8 plus, po roce vymena baterky a hlavni kamery. Baterku bych chapal ale kameru prakticky nepouzivam a zdechlo to, presne po 12 mesicich. Pokud letos nebude od apple neco poradnyho tak tohle byl muj posledni iPhone. Protoze uz spousta androidich telefonu je nekde uplne jinde jak v designe tak I v tom co podporuji. Jen me mrzi ze jsem se nedockal Win10 telefonu … Macbooky pro uz neresim posledni jsem mel 2014 a uz bych si to nekoupil ani za polovinu a to stal 2.800€ Ted jedu na Dellu je to na prvni pohled jako MacBook ale neprehriva se to a ani to neblika ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.