Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Makita představuje obrněný kávovar na baterie

Proboha autor je bývalý prodavač elektra nebo co? Ne, pardon - není. Kdyby byl, tak by věděl že :
1) Kávovary ani presovače nejsou IT ("Původně japonský výrobce Makita neměl dosud žádný přesah do světa IT")
2) Kávovary a presovače jsou BÍLÁ - tedy konkrétně malá bílá
3) "Cíl Makity vždy byl přinést nejvyšší užitnou hodnotu za přívětivou cenu a to za použitý kvalitních materiálů a výkonných elektrických komponent." - PR, aneb CTRL+C / CTRL+V opis reklamního letáku. Něco takového kvalitní prodejce elektra nevypustí ani z huby, natož do kláves.
4) Autore - používá toto zařízení thermoblock, nebo boiler? TO je totiž u kávovarů TEN důležitý parametr (což ví i podprůměrný prodavač). Odpovím si sám - je tam boiler, neb v této cenové kategorii je přítomnost thermoblocku nepravděpodobná (jde o součástku okolo 1.000Kč) a do podobně laciného kávovaru ho zatím dokázal vrazit tuším jen Sencor...

Mimochodem výrobci zjevně ty aku řemeslnické nástroje svědčí, neb tahle věc je designově krásně podobně odporná.
Článek by měl být označen jako reklama, jelikož pokud není a toto je opravdu autorův nápad, pak je vidět, že je trh práce už vážně přehřátý. Bedýnky za 200,- vzpomínka na Kossy ...všechno jsem to bral jako kolorit, mající za úkol nahradit Ježka. Ale tohle už fakt ne...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Možno sa len snaží byť lepší ako Ježek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lol

Jak jsem dočetl nedočkavě jsem těkal k tlačítku komentáře. A nejsem zklamaný :-D. Když už Makita na diitu, tak se aspoň pobavím.

"Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!"
Zatím to vcelku jde, ale bál bych se trochu o budoucnost :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Komentář 4 pobavil (o kávovarech na espresso toho moc nevíte, že?)
Dělá to překapávané kafe, takže je vevnitř zjevně levný termoblok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem rád. Přiznám se, že v elektru už nedělám víc než 8 let a kávovary/presovače nebyly středem mého zájmu. Netuším jestli dnes existuje něco jako "levný thermoblock", nicméně kdysi na školení prodejců nám byl bojler vs. thermoblock vysvětlován takto - "Poznáte to jednoduše, když je to moc levný, thermoblock tam být nemůže, neb sám stojí minimálně 1000Kč".
Jediný, kdo se tomuto "vzepřel" byl presovač od Sencoru SES9050, což je vlastně docela zajímavá věc, neb se jedná o nejnižší Catler jen s přemalovaným logem. Catler tehdy nechtěl mít v nabídce tak "primitivní" přístroj a tak ho importér této značky do Evropy - FAST ČR a.s. (mimochodem vlastník značky Sencor) využil jako nejlepší preso od Sencoru za cenovku 1999-2500Kč...

Ano, s tím bojlerem jsem to střelil od boku, neb se mi za tuto cenovku a navrch u zařízení s vlastním mlýnkem a "na baterky" (při tom, jak thermoblock funguje) jeho použití zrovna nezdálo. Ale pokud tam je (nepodařilo se mi dohledat) tak se samozřejmě jak autorovi, tak čtenářům omlouvám.

A ano - jak vidno nevím o tom skoro nic. Jen bych fakt byl rád, kdyby to samé co nevím já, nevěděl i ten, kdo o tématu píše (či spíš možná kopíruje - viz. níže) články ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od knihomola z knihovny se nedivím, že se vyzná v kávovarech, ale na stavbě má dělník makat a ne popíjet kafíčko!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná ano, ale myslím, že každý si chce udržovat určité rituály/zvyky, aby se mu tak nějak lépe pracovalo. Někteří se rozcvičí před prací, některé probudí kafčo, někdo si dá kafe ke svačině a cigárku, někdo jenom tak. Vzhledem k tvému vyjadřování v diskuzích jsi snad akademický blb co pracuje kdesi v kanclíku, a ano - v kanclíku jede kafe ve velkým. Koukáš snad na "obyčejné dělníky" s opovržením? Chtěl bych ti dělat kuchyň nebo stavět barák, být nějakým tím dělňasem...

*a ne, kafe opravdu nepiju :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ubožáku, pokud hodnotíš lidí přes klávesnici a obrazovku počítače, tak je mi tě fakt mega moc líto...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:D :D :D tak teď si si přímo nakálel do pusy :D , tak já se přidám. Ty sebestředný ignorantský pako, můj táta celý život dělal na stavbě tesařinu, můj děda taky, strejdové dělali zedničinu, hromada kámošů a známých truhláře,kováře, sádrokartonáře...Všichni mě naučili ctít řemeslo. Vyzkoušel jsem si s nimi všechno a můžu ti říct jedno....ani by sis neusral a první půlrok bys padal jen na hubu, každá pauza na kafe by byla pro tebe svatá a u oběda se hlavně nepřežrat a dát si malý pivko, protože zase budeš akorát padat na hubu....dáš malý kafe a jsi cajk "Od knihomola z knihovny se nedivím, že se vyzná v kávovarech, ale na stavbě má dělník makat a ne popíjet kafíčko!!!" Tohle by si řekl na stavbě jen jednou a možná by tě našli za 50 let až budou rozbíjet betonový základy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však právě proto to říkám, protože když jsem stavěl svépomocí tak jsem poznal co to je: "mít řemeslníka na stavbě". Tolik prochlastaných flašek od piva, vyvařoval se dělníkům gulášek a kafíčka a kouřové přestávky a ve finále je barák křivej jak prase a peníze jen fičeli. Pak jsem všechny ty rádoby odborníky poslal do prdele a začal si to dostavovat sám a zachránit co se dalo. Tady omítka 3mm jindy zase 3cm abych to srovnal. O střeše, kde jsem musel strhat vatu a udělat všechno znova nemluvě.
Chlapi na pracovních stavbách jsou ještě větší level. To je pane toto, pane tamto, odjedeš, vrátíš se pěšky a zdálky koukáš jak popíjí kafíčko, hrají si s mobilem, vykuřují a všeljak jinak se opírají o lopatu. Když tam přijedu tak honem mají na spěch a makají jak šroubci. Ale já prostě u nich nemůžu stát 8 hodin denně. Nebo tady to máte vytyčené od geodetů, tady kopejte, přijedu a vykopaný to je jinde a na otázku proč mi odpoví: "protože se jim tam kopalo líp protože je tam měkčeji." Jasně že tam je měkčeji, když se tam minulej týden zakopávali inženýrské sítě pro napájení objektu. Takže pro mě na řemeslníky bič a né kafíčko.

Ty ubožáku a chytráku. Tys viděl řemeslo tak možná z rychlíku a nebo jsi jeden z výše popsaných. tak to gratuluji, že máš tak velké EGO se poměřovat se mnou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na takové to "Ale já prostě u nich nemůžu stát 8 hodin denně." se přeci povolávají, jak jen to, jak to sakra bylo... joooo vlastně, stavební dozor. :) Takže ty gulášky a kafíčka jsou sice pěkné, ale takhle podstrojovat bys měl raději dozoru a pak až jim. Ale chápu, taky by mě nas*alo, kdybych byl dobrák a pak mi takhle odflinkli práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viacmenej si si to posral sam. Aspon vidiet, aky sa snazis byt mudry v diskusiach na takmer kazdu temu, a pritom na to, aky mas vek, si riadny hlupak. Ano chyby robi kazdy, ale mudrlantovi ako ty, ako sa tu v diskusiach propagujes, to patri.

Zakladnou podmienkou pracovnej dohody, ktoru urcite vies aj sam, je:
- kolko a za aky cas som ochotny za danu pracu zaplatit
- za aku cenu a cas su ochotni danu pracu a ulohu splnit

A vysledok je uz len tvojim zrkadlom. Ak nevies, do coho ides, najmi si odbornika aspon na odhad ceny a casu prace, aby si vedel, co mozes ocakavat. Ak vies do coho ides, dohodni si podmienky tak, aby boli v pripade uspechu (splnenie pozadovanej kvality) vyhodne pre oboch, a v pripade neuspechu, aby si tratil co najmenej (no tratit budes urcite). Zalezi na tebe, co ti je dolezitejsie: alebo cas, alebo peniaze, alebo oboje.

Ale len mudrlant si kupuje drahe graficke karty a pritom si musi po neuspesnych babrakoch stavat dom sam, pretoze nezvladol ani jednu z dvoch ciest - spravne sa rozhodnut.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tahleta "zemanovska" adorace lopat uz neni ani vtipna :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážený pane experte na malou bílou.Tak ty kávovary se člení na překapávače , kávovary s boilerem - to je moka káva a kávovary s čerpadlem většinou o 15 barech. Tyto se potom ještě dělí minimálně na automatické opatřené mlýnkem a spařovací jednotkou a pákové.Popisovaný přístroj vypadá spíše jako normální překapávač. To je velmi oblíbená káva například u sousedů němců. Maďaři a třeba Chorvaté zase preferují moka kávu a u nás se hodně preferují kávovary s čerpadlem , tj. nic proti ničemu , ale prosím netahejte do vcelku seriozního segmentu trhu Sencor. Možná , snad nějaký ten překapávač ale jen spíše proto že má ty jejich barvičky a tím pádem zapadne dobře do kuchyňy nějaké hospodyňky.
No a popisovaný přístroj může být perfektní věc třeba pro partu řemeslníků kteří například tahají někde optiku , mají u sebe accu vrtačky a náhradní accu a chtějí si udělat o svačině kafe překapávané v dodávce například.No a ten vzhled (design) jak píšete tak nevím jak by se partě chlapů líbil v dodávce růžový překapávač ..... , troufám si odhadnout že by si to kafe raději odpustili a nebo by jej štětkou přetřeli na nějakou normální barvu .Ta makita vypadá že vydrží nějaké zacházení alespoň.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to marný, je to marný, je to marný... Četl a komentoval? Ne. Buď komentoval a nečetl, nebo četl a nepochopil. Sice to u takových nemá smysl, ale polopaticky :

1) To co komentuješ je můj názor, že takový článek vůbec nemá co na IT webu pohledávat. Argumentaci autora že jde o zařízení "které je využíváno naprostou většinou informatiků, ale i kutilů" považuji za směšnou, neb 100% nejen informatiků a kutilů využívá například WC. Máme se do budoucna těšit na recenzi nových řad záchodových mís od Sika se stejným argumentem? Doufám že maximálně 1.4. ... :(
2) Jasně jsem psal, že v elektru léta nedělám a i když jsem dělal, tomuto sortimentu jsem se věnoval okrajově. Tudíž je zjevné, že nejsem žádný expert. Jediný můj povzdych je, že autor článku o tom zjevně ví ještě míň než já, ale zato odvahu o tom psát má... Nakonec tvůj velice primitivní popis problematiky značí, že taky nejsi znalec. Ty blbosti co jsi vypsal mi za pár vteřin najde strejda Google. Já popisuji svoje zkušenosti a proto...
3) ...ANO ! "Tahám do vcelku seriozního segmentu trhu Sencor" - Tedy jeden jeho konkrétní starší model SES9050, kde upozorňuju na zajímavost - že jde vlastně o základní Catler. Máš něco i proti produkci Catleru? ;)))
4) Design - rýpnutí z tvé strany. Design je otázka vkusu, mě se to nelíbí, tobě jo. Fajn já bych z toho nedělal téma...

Jinak děkuji za diskuzi a přeji hezký den :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

3x jsem se podival do kalendare, jestli uz neni april. No a ty hrnky v obrazku...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně tam chybí logo Intel inside ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kôli piatim kávam ťahať zo sebou taký kufor ? To sa uspokojím s termoskou :-) Už to mohli spraviť aj na 220V

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podobná zařízení dávno existují a stojí mnohem více (např. GE) než běžné průmyslové, nebo outdoorové (čti civilní) produkty. Jeden z požadavků US Navy na autonomní příbřežní průzkumný, detekční a záchranný prostředek Raytheon, které zde vyvíjíme, byla mj. i záchranná kapsle pro zajištění životních podmínek pro přežití. K tomu se vztahuje i jistá modularita s ohledem na životnost a standardizaci některých komponent v celém spektru. Definuje se standard, který se předloží externím výrobcům, kteří dodají své standardizované řešení, které se bude používat od člunů, aut až po bombardéry. Součástí budou i chemické výrobníky kyslíku, již zavedené odsolovací zařízení a mimo jiné též "kávovar" - tedy ohřívač vody schopný vodu nejen ohřát, ale také sterilizovat. Na podpůrné systémy se nevztahuje dlouhodobá životnost, ale naopak pružný systém výměn (např.: nouzové potraviny 6 měsíců) a kompletní nezávislost instalace. Na vlastní konstrukci a řídící elektronice se musíme držet plánované životnosti 35 let a servisních cyklů (konstrukce a řídící elektronika s mechanikou) po 5000 hodinách (trup a elektronika musí vydržet 35 let, nebo 15 000 hodin bez větší údržby). Na 99.9% zlatě se nešetřilo (8736g), veškeré kabely musí být optické, společně s titanovými nádržemi, které nereagují s palivem .... a základ odolá všem vlivům. Od teplot po malou atomovku, respektive její doprovodné elektromagnetické vlivy. Klidně se může stát, že ten zatracovaný "kávovar", bude pocházet z Japonska. Na "kávovary" nepotřebujete bezpečnostní prověrky a/nebo prověrky + americké občanství. To až na rakety atd., ale na kávovar fakt ne :-)

Takže Vaše obžaloba zbytečnost není tak úplně na místě. Mimochodem, jsou různé země, ve kterých každý 100km neprojedete 50 dědinami a 10 městy. Takže své zákazníky si to najde a Vy si můžete dále hladit ego s termoskou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka jestli to má, nebo ne. V originálním článku to sice taky nepíšou...
https://www.pcmag.com/news/359939/makitas-coffee-maker-runs-on-power-too...
...ale starší model 220 umí...
https://www.makita.co.nz/products/model/DCM500

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak asi najlepsie by to bolo, ak by to kombinovalo aj nabijacku .. pri dostupnosti 220 by to nabijalo aj varilo kafe .. a bez dostupnosti aspon to kafe ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo. Kdyby to byl alespoň nějaký technicky vytuněný kávovar za půl mega, aby se člověk pokochal, když už je to mimo téma IT, ale takovýhe plastový křus a topit vodu na baterku, ach jo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemám nic proti článku. Nedávno jsem měl brigádku na stavbě a chlapáci s sebou vozí Delonghi automat, myslím, že po tom skočí, protože mají Makita nářadí, včetně rádia na baterku z vrtačky :D, vypadá to úplně stejně. Jen aby si pak nespetli dvojité presso s rádiem Blaník :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"ocelový hrnek, který je uvnitř dutý"

Ten pokrok! Kde se to zastaví?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jednou do toho hrnku udela nekdo diru a bude z toho moci i pit!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahaha

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kávovar není počítač, ale i tak jde o velmi důležité zařízení, které je využíváno naprostou většinou informatiků, ale i kutilů.

Autor pred písaním použil omamné látky ? Ako inak by prišiel na takéto bláboly. Napríklad podľa tejto citácie informatik bez kávy v ruke sa k počítaču ani len nepriblíži. Toto je asi ten najšialenejší článok v histórii tohoto webu !

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Žádné halucinogeny, ale čirá zkušenost. Během mých studií jsem bydlel s programátorem. První činnost byla zapnutí počítače a uvaření kávy. Při popíjení kávy se probouzel a studoval, jaký kód bude dnes optimalizovat.
Já sám jsem během nočních služeb bez kávy ani počítač nezapnul.

Takže možná je to stereotyp, ale z mé zkušenosti každý informatik nebo každý člověk pracující delší dobu na počítači bez kávy neudělá ani krok.
Tento článek je taková perlička, na povzbuzení. Kdybych nadále pil kávu, sám bych si něco takového na chatu pořídil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Napríklad podľa tejto citácie informatik bez kávy v ruke sa k počítaču ani len nepriblíži."

Dokud neobjevíme paralelní vesmíry, tak tohle bude bezpochyby platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AvE ho měl už před rokem a podíval se mu na zoubek - https://www.youtube.com/watch?v=7JyhWhgNXSc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ten YT tomu dal teprve korunu! :-)))

to rest: Nenapadlo by mně, že článek s tak jasně nadnesenou formou někdo využije k nahánění ega :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten článek svoji formou spíše připomíná reklamu nebo tiskovou zprávu.
Např. první 2 odstavce jsou čistá propagace firmy bez souvislosti k výrobku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Misto srani reklam a psani hovadin se prosim vas soustredte na normalni veci!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.