Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mandriva je v likvidaci

Smutné. Na druhou stranu je fakt, že naposledy jsem tuto distribuci používal v době, kdy se ještě jmenovala Mandrake.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mandrake jsem chvilku používal poté, co RedHat totálně zmršil RPM systém v RedHat 8, ale zjistil jsem, že je to úplně stejný hell. Pak jsem přešel na Debian, kde jsem si okamžitě zamiloval DEB a krátce na to jsem skončil na Kubuntu, které používám dodnes - no way back.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

je to smutne ale nie je mi jej luto.

Pokial to bol Mandrake a verzie mandrivy cca do 2009 bolo to oOK. neskor zacala byt trosku problematicka (notebooky) tak som presiel k Debianu a tam som ostal na niektorych strojoch.

Mageiu som skusal, ale neviem, momentalne sa mi nepaci a ostavam na Minte a Debiane.

Len dufam ze sa to cele kvoli stavu u Debianu nepokazi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Škoda že ju takto pokazili. Na Mandrivu budem vždy iba najlepšie spomínať, to boli moje začiatky, zoznamovanie sa s Linuxom. Mal som ju asi 3-4 roky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To byly časy. Doma ještě uchovávám Mandrake 8.1 a pak ty všechny krabice Mandrake/Madrivy (vycházející z powerpacku) s knihami Ivana Bíbra. Nicméně pocity z této distribuce byly vždy protichůdné, protože to rozbité další verze spravila, aby následující verze stejnou věc rozbila, ale hold tenkrát nebyl tak rychlej internet a s opravami to tak bylo horší :) Nástupci OpenMandriva a Mageia už mne nějak nezaujaly - zajímavý počin byl(je) Rosa Linux vycházející z Mandrivy "enterprise", avšak to je tak všechno. V současnosti si lebedím na Sabayonu, na serveru CentOs a na rodičovských pc Kubuntu :) Takže Madrivo, sbohem a dík za ryby :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s Mandrake som zacinal, v tej dobe to bolo nieco ako ubuntu dnes - dost uzivatelsky privetive a vela veci tam chodilo okamzite.
Doteraz mam este tricko, ktore sme si ako mladi maniaci objednavali odniekial z ciech. :)
Postupne ale zacalo viac nefungovat, ako fungovat, tak skusanie roznych distribucii, skoncil som u debian na server a ubuntu-mate na desktop-e.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.