Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mark Shuttleworth uzavřel Ubuntu bug #1

Myslím, že teď pouze stačí trochu přeformulovat a v podstatě zobecnit bug #1 na "Ubuntu je těžce minoritní OS". Pro Ubuntu se nástupem mobilů/tabletů toho moc nemění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. V Canonicalu zjistili, ze Google s Androidem uspesne valcuje Windows (Mobile), tak si udelali carku "Linux se blizi 50% zastoupeni trhu (mobilnich telefonu)." a tim to pro ne hasne. Akorat, ze to neni na jejich platforme a jejich zasluhou a Ubuntu se vseobecne porad deli o to 1% s ostatnima distribucema. Smutny pristup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, souhlas, spis nez uzavrit "bug" meli vymenit slovo Microsoft Windows za Google Android, sami zatim nepredvedli vubec nic!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já si pod tím hned představil, že Ubuntu na desktopy je od teď jen aby byl a Shuttleworth, respektive Canonical se nyní bude soustředit na ten podle nich jeden pravý a nejdůležitější segment trhu, a tedy tablety a mobily.

Jinými slovy v tom vidím "vzdáváme se, s Microsoftem na poli desktopů nemá cenu bojovat, zkusíme to jinde", tak jako tak z toho jeho názoru vyplývá, že desktop jde do pr*ele a budoucnost patří mobilním zařízením... doufám, že ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo vysvětlit k čemu je takový tablet dobrý, tedy kromě pasivního čuměni na zpravodajské weby?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

- weby, fóra, youtube, filmy, hudba, hry

Prakticky záleží na vybavenosti vaší domácnosti a na vašich potřebách. Jinak se s ním velice dobře motivují děti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

weby, youtube, hudba ... s tim souhlasim. filmy leda za predpokladu pripojeni k televizi, jinak leda jako nouzovka na cestach.

a hry? chcete mi tvrdit, ze nejaky tablet ma vykon ctyrjadrove i5-3470, GTX660 a 8GB RAM a ze na nejakem tabletu rozjedu ve fullHD a na maximalni nastaveni kvality obrazu World of tanks se 60-100fps a ze se to bude hrat stejne pohodlne jako s klavesnici a mysi na 22" LCD? :-D na tabletech se daji hrat maximalne odreagovavacky a ruzne trivialni hry typu Angry Birds, Nemo Picross (mimochodem super logicka hra :-D) a nejaky ty zavodni simulatory. na poradny hry jako WoT, WoW, Assassin's creed atd. bude vzdy nutna klavesnice a mys a velky display. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mimoděk?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolega - zarytý PC hráč ještě před nedávnem tvrdil, že nebude hrát na tabletu. Nedávno si jej pořídil a už kupuje hry na tablet. Někdo vdolky, jiný holky.

Mimochodem na konzoli pouštím čas od času NHL 12 a PC s myší a klávesnicí by mi asi bylo k ničemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze za poslednich cca 30 let se na pocitacich nedaly hrat hry, protoze v nich nebylo nabusene ctyrjadro? :-) Procesory v tabletech maji dneska podstatne vetsi vykon, nez mely herni pocitace za cca prvnich 25 let jejich existence, a to nepocitame GPu schopne akcelerovat full HD video - coz nezvladne asni 5 let stary stolni pocitac..... staci par let pockat a v tabletu budes mit vykonnejsi cpu i gpu nez maz ted v pocitaci. Lecktera hra na tabletu vypada dokonce lepe, nez par let stara hra na PC.

Klavesnice, mys a velky displej se da k tabletu snadno pripojit (stejne jako ke konzoli).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už si může rovnou koupit toho playstationa ke kterýmu dostane joypad ne? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Prvni hry co jsem hral byl Prehistorik 1 a 2, Dyna Blaster, Vlak atd. Ano. Utahla to 286ka na 8 MHz. Souhlasim i s tim, ze soucasnym tempem budeme mit za par let mozna i vykon herniho pocitace v mobilu. Ale bavime se snad o soucasnosti. O soucasnym hardwaru a soucasnych hrach. A myslim, ze zrovna World of tanks je idealni na porovnani, protoze to hraje kazdej druhej. A opravdu pochybuju, ze nejaky soucasny tablet to rozjede. A prosim nezkousejte me presvedcovat, ze to pojede za deset let na kazdym tabletu. Za sto let budeme mit mozna potrebny vykon i v cipech primo v mozku a obraz si budeme "promitat" posilanim elektrickych impulzu primo do mozku. Ale to je v tehle diskuzi absolutne nesmerodatny.

No a ze soucasna hra na tabletu vypada lip nez par let stara PC hra ... opet jsme u srovnavani jablek a hrusek. Soucasna auta maji taky lepsi design nez par let stara.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám, že na to koukáte příliš ze své osobní perspektivy. Dnešní herni svět - pokud jsem správně pochopil informace z třetí ruky - patří příležitostným hrám a hráčům, nebo-li komplikované RPG a strategy a podobné hry se pomalu dostávají do úzce specializované společnosti (například také profesionálních "sportovců - hráčů" v zemích Dáleného Východu) a běžný člověk si raději zahraje - i kdyby Solitaire. A na to ty tablety určitě stačí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ještě na něm můžeš Skypovat a fotit fotky do Xichtoknihy.

A to drtivé většině mudlů stačí. To je to oč tu běží, mudlové jsou spotřebitelé, oni žádný obsah nevytvářejí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kromě těch fotek - napřesrok jich má být přes 800 miliard. Což IMHO ve výsledku znamená, že je to o několik řádů horší, než kdyby jich bylo osm tisíc...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Foceni fotek a toceni mi rozhodne jako tvorba obsahu pripada. A vo tom to je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, letos je khůl tvořit obsah focením skrz serfovací prkno :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

též nechápu k čemu ty tablety jsou dobré
mě se na tom líbí, jak to lidí kupují aniž by to potřebovali - tzn. reklama byla dobrá a úspěšná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela vtipne je, ze sem se ptal podobne ... poslední dva roky to vidim trosku jinak a s nejnovejsim kouskem s W8 a Atomem to uz mam az moc pod kuzi ...

nahled o me a tabletech: fyzicky jsem mel/mam tri tablety ... první byla Acer Iconia s W7 a AMD fusion procesor - proste nabuseny netbook bez klavesnice. Další je androidi Ainol Flame/Fire - dvoujadrova potvora s ciny tvrde konkurujici Nexusu 7 ... a nakonec muj oblibenec Asus VivoTab s W8. Jinak jsel lehky technokrat a pocitace me zivej

Kazdej tablet jsem pouzival "nejak" .. každý trosku jinak ... nicmene toto sem na nich provozoval: Hrani her při cestách do práce, hrani her ve chvilkách nudy, ... tablety sem si bral na cesty jako nahradu za tezky notebook ... tablet sem si bral do zahranici tam, kde mi stacilo se rano mrknout jake bude následujících par hodin počasí... v tabletu sem si prohlizel a zalohoval fotky z moji zrcadlovky a cistil pametove karty ... v tabletu si ctu knihy ... na tablet jsem si vyfotil plany budovy s elektronickym systémem a pouzival je aktivne, když jsem pomahal kolegum s jeho instalaci (systém s cca 1500 elektronickými komponenty) .... tablet si obvykle beru do ruky, když chci něco (něco na webu, nove fotky, mapku atd.) ukazat kamaradum/rodine - není nic snazšího nez nabrouzdat obsah a podat prkenko nekomu ... když odjedu na chalupu poustim si prez tablet IP TV (tady si android muze nechat spise zdat) .... pouzival jsem tablet jako softwarovy servisni nastroj (specificka elektronika) .... pouzil jsem tablet jako obranou linii před dětmi známých u kterých sem v nemecku prespaval - spolecne kresleni na displej bylo vyrazne méně energeticky narocne když člověka probudi v sedm rano .... prehravac na serialy .... prenosna fotogalerie

Obcas ksem si rikal jaka kravina to je .... ale clovek to nesmí brat jako stredobod vesmiru ... holt je to jako koupit si dziny - nakonec to je naprosto obycejna věc každodenního upotrebeni .... lze v nich oslnit krasne slecny ale taky se s nima da jit nakoupit do samosky ...... je mozne z toho udelat ultimatni geek nastroj ... nebo si vystacit s tim, ze si mohu kdykoliv zahrat sudoku - v metru nebo na schodech uprostřed města (ani v jednom pripade bych notebook nevyndal)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v mém okolí to vypadá tak, že si všichni měli android telefon, a teď přechází na apple nebo M$, prý jsou spolehlivější

připadá mi, že M$ už na tom na poli mobilních zařízení hůř být nemůže a bude teď jen získávat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché - když neberu v potaz velké výrobce jako Sony, Samsung, HTC, apod., tak většina Android mobilů je natolik rozšířená jen díky ceně. Lidé to kupují, protože je to levné a pak se diví "proč mám vybitou baterku".

Docela mě překvapují lidé, kteří migrují z Androida na WP se svou otázkou - jak vypínat aplikace. Má odpověď zní - nic takového nepotřebujete.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jiste SGSIII stal 15.000,- a prej kvuli levne cene. :-D

Android mobily jsou nejpopularnejsi ciste proto, ze jsou nejlepsi, kam se na ne nejake Windows Phone hrabe. POZOR vubec netvrdim, ze Android je nejaky super OS, naopak, takze abych to vyjadril spravne: Windows Phone je jeste tragictejsi nez Android. Bohuzel nejaky poradny system stale v nedohlednu, Ubuntu Phone tenhle rok urcite ne, a rekl bych, ze nebude ani pristi rok, Tizen letos jeden model a snad neco vic pristi rok a nejvic nakroceno ma FirefoxOS, ktery by mel mit nejake prvni modely uz letso v zime, coz je ale porad dost dlouha doba, zvlast kdyz si clovek uvedomi kolik ze let uz tu bohuzel kraluje Android. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli bude Firefox OS tak superrychlý, jako Firefox prohlížeč, tak snad bude ještě pomalejší, než Android.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě si myslím, že podíl Androidu bude spíše růst. Lidi pomalu objevují modely produkované přímo Čínskými fabrikami, které se nesnaží někoho kopírovat. Jejich cena je velmi nízká a přitom použitelnost vysoká. Stávající výrobci budou mít poměrně velký problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Že by bylo ustoupeno od teorie stupňujícího se třídního boje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu bug #1 - Unity
Ubuntu bug #2 - Mir

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu bug #3 - Linux core

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna pred tydnem jsem zkousel posledni Ubuntu, abych se presvedcil jak je to skvely system.
Vysledek ? Pulka veci bez prohledavani for nefunguje, system nebyl schopny spravne nainstalovat cestinu. Byl jsem mile prekvapen automatickou instalaci flash ve firefoxu, do doby nez jsem zjistil, ze taky nejede. A co se tyce rychlosti - to si snad delate srandu :)))).

Kdyz to srovnam s RedHatem 5 ci 6 tak ve sve dobe to byl super system a hlavne byl opravdu rychlejsi i s xkama nez konkurence.

Linux dnesni doby ? polofunkcni paskvil, vypadajici jako omalovanky cilici na skupinu "domacich uzivatelu". Proboha to nikomu z te zabednene komunity nedojde kde je misto linuxu a ze se nema smysl cpat na desktop normalnich uzivatelu ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sak na desktop to snad nikdo soudny necpe ne? A prej, ze predem prohrany boj microsoftu na ostatnich platformach:o) To je fakt lol ... od desiti litru tu mame nabusene tablety s W8, takze vsechny tabletove androidy nad 5 litru si muzem vysrtnout z rovnice uz nyni ....
Jinak by me zajimalo, kolik androidu je tech levnych cinanu kolem 2 litru, to bude tvorit tak 90% celeho androidiho trhu. Navic takovy android se vetsinou neda updatovat, takze lidi to musi kupovat furt dokola, coz srazi statistiky, stejne jako u applu, kdy si lidi novy kupujou, aby byli proste IN:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.