Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Maxon vyměknul, netrvá na distribuci Cinebench R20 jen přes Microsoft Store

Tak je celkem jasny, ze Maxon mel deal s Microsoftem na exklusivitu. A bud ten deal byl velmi kratce casove omezen nebo z nej Maxon pod natlakem vycouval...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevyměknul, ono jsem se o tom včera bavil a šlo o něco jiného... Oni to dokonce už distribuují i přes svůj web, ale chtěli, po jistou dobu, udržet informace o tom, kam to jde a kdo to používá, šlo prý o důvod průzkumu a statistiky. Ale dobře to provedené nebylo, to je fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať to bylo tak či onak, bylo to hloupé a je dobře, že se vše napravilo. Smutné je, že tam byla nějaká ta právní mašinerie a výhružky. A ještě víc smutné je, že se "exkluzivita" stále projevuje a to v současné době nejen u her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč nepožádali o údaje legitimní a transparentní cestou? Protože všichni už mají dost prodávání dat a úniků informací, a velká část uživatelů by to odmítla. Použitím obchodu třetí strany a částečnou exkluzivitou jen obchází povinnost sehnat souhlas uživatelů se sběrem dat a zbavují se povinnosti zabezpečit os. údaje a případné odpovědnosti. Neco jako "pokud se ti nelíbí že ti kradu kapesné, promluv si s mým stokilovým, 2,20m vysokým velkým bráchou".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, já jen předal co jsem se dozvěděl. Osobně mi to také příjde špatně. Jít po někom kdo mi dělà zdarma reklamu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.