Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Právníci Maxonu hrozí webům, které poskytly Cinebench R20 ke stažení

Úžasné... Kdyby aspoň ten instalátor přes Store opravili. Po instalaci ze storu totiž Cinebench R20 jen suše zashlásí "missing msvcp140.dll" a hotovo. Pak teda zjistíte, že je to "MS Visual C++ redistributable" a musíte si to nainstalovat ručně (a nebo někde stáhnout do dll-ko aspoň). Fakt úžasné. Kdyby takto fungovaly repositáře v linuxových distribucích, nevím, co za OS bych používal...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pouzival byste asi [Free|Net|Open]BSD, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, asi FreeBSD, už jsem s ním chvíli "fungoval", ale zatím zůstávám u ArchLinuxu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jak na ostatnich ale na FreeBSD to s repositarema taky neni uplne ruzovy. Mixovani portu s packagema muze nadelat docela paseku a to ze system nejde updatovat ani jednim, ale ma vlastni mechanismus updatu, ma bliz k Windows nez k Linuxu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak "pakaz manazment" ve Woknech je vseobecne znamy, resp jeho neexistence, kazdopadne vetsina softwaru si to umi ohlidat. Firma Maxon evidentne ale zamestnava vic pravniku nez programatoru. Jsem zvedav jak dlouho jim to vydrzi...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tahle reakce se MHO dala cekat (ja ji cekal).
Pokud to dali do jen do store tak nejakou motivaci k tomu meli.
To ze je to zdarna neznamena, ze ostatni maji pravo to redistibuovat. To nikdo necetl licenci nez si to hodili na stranky? *facepalm*

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Motivaci nejspis byla nejaka dohoda s MS. Proc..to asi zustane zahadou..
Jinak muj osobni nazor je, ze jsou to kokoti.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak jejich software jejich pravidla, dle meho jsou i kikoti na strane tech serveru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych nerekl, ze servery jsou kokoti..ale spis, ze se snazi zabodovat u uzivatele, coz je spravne. Maxton na to jde dle meho naopak blbe..typickou "koroporatni" politikou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nevím co je na tom špatně jejich dílo je volně/bezplatně přístupné na apple/ms store a i tak se najdou jedinci, kteří s tím mají problém :)

jestli koukám dobře tak spíš bych se zamyslel nad něčím jiným :) (a tam už si klidně hatujte :) )

MS store
Přibližná velikost
528,64 MB

Mac App Store
Size 191.8 MB

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to 'hejtovani" je opravnene. Proc centralizovat a tim posilovat nejaky monopol, Je celkem jedno jestli je to v tomto pripade mrkvosoft nebo nekdo jiny.
Pokud je to volne stazitelne, proc nemuze byt mirror nekde jinde, tak ja to bylo doposud? Protoze nejaka korporatni trubka se potrebuje udelat nesmrtelnou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nevím co je špatného na přirozené formě monopolu (osobně by se mi taky nelíbilo kdyby někdo druhý rozhodoval o mém majetku apod.)
ale proč by musel být, když si to "vlastník" nepřeje ? fakticky se nic nezměnilo stáhnout to jde tak jako tak, že si tu někteří hrají bůh ví na co (fakticky nechápu co je za problém)
- je to volně dostupné na více platformách ? ANO
- je to zadarmo ? ANO
- brání někdo konkurenci udělat podobnou app a distribuovat ji zadarmo dle vlastního uvážení ? NE

chápu co se tím snažíš říct, ale zrovna v tomto případě je to mnoho povyku pro nic :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nevím co je špatného na přirozené formě monopolu" .. ze by monopol? :)
"ale proč by musel být, když si to "vlastník" nepřeje ?" = tak proc vlasnikovi drive nevadilo, ze je to volne pristupne? Proc to chce centralizovat u MS? Proc vyhrozuje pravnimi kroky, jako by mu nekdo neo kradl?
Kdyz tohle bude delat kazdy, tak vysledekm bude, ze zbude jedna stahovaci platforma ala Mrkvosoft, ktera bude za Tebe rozhodovat podobne jako Google a Apple co je "spravne' a co je 'spatne". Pokud je toto cilem, ke kteremu smerujes..ok, nicmene Win PC platforma nabizela vzdy urcite formu volnosti, kterou timto davas vsanc :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

- monopol máš i na svůj majetek apod. :) a vadí ti ? ANO ? tak se stavím a uvidíme ....
- zeptej se ho osobně to netuším a jelikož stále nežijeme v totalitě je mi to šumák :) protože tahle forma monopolu je mne fakticky nijak neovlivňuje ani neomezuje prostě kliknu a mám to stažené.. i kdyby neměl žádný důvod tak prostě je to jejich dílo
- k tomu nikdy nedojde, protože takový extrém by dal vzniknou konkurenci stejne jako vysoké ceny díky monopolu/kartelu a navíc by dostávali tučné pokuty
- chápu, ale ta jistá volnost a nedostatky na trhu je zajistěná šedou zónou
- i v MS si to moc dobře uvědomují... toho se neboj to už by dávno masivně řešili nelegální kopie OS apod. (a ani by tolik netlačili na otevřená řešení ) >> jakmile by k tomu došlo non-BFU by utekli jinam a BFU je to v podstatě jedno :) tomu stačí cokoliv kde se koukne na YT a pustí hru apod.

btw už dlouhodobě k tomu dochází a prostě např. google play přestávám využívat a využívám alternativní řešení applisti to mají bohužel složitější ..

dám ti jednoduchý příklad vyvineš jednoduchý SW budeš ho nabízet zadarmo a jediný příjem budeš mít z toho, že budou chodit na tvůj web, ale xxx lidí se rozhodne nabízet tvůj SW na svých stránkach ke stažení i když to budeš mít v podmínkách zakázané .... bude se ti to líbit ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"dám ti jednoduchý příklad".. tohle fakt nejsou rozumne argumenty. Maxthon neni "nejaky sw developer z garaze". Je to velka firma, mensi korporace, ktere nejake umisteni sve demo aplikace vubec nemusi resit. Spis naopak, umisteni v MS store je spis na skodu.

K tomu co jsi napsal vyse... to ze nekdo nekam utece, neni vubec jiste.. podivej se, jak jsou srackove navrzeny Win10..a nic se nedeje. Proc? protoze monopol. Kdyby tady byli dalsi 2-3 podobne zastoupene OS, tak by to uplne jinak. Linux ani Jabko, tohle nejsou. Dnesni trh se s tim nema sanci sam uz vyporadat a pokud ano, je to na dlouhe dlouhe roky, pokud vubec. Stejne se da aplikovat na jakoukolv monopolni platformu. Treba dneska funguje..za par let, nekomu v managementu rupne v kouli (podobne ajko u Win10) a zacne to...

Vic k tomu moc nemam co rict.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ostatni OS nabidli podobny komfort tak budou mit vetsi zastoupeni obzvlast kdyz jsou nektere zadarmo ...
Kdyz neni tak neni nemusi ale muze ....umistneni v MS/apple store je proste ok protoze to mimo prapodivneho presvedceni jednotlivcu neznemoznuje pristup k dane app :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak ked si porovnam komfort prace v linuxe a Windows X tak nechapem co ludia na Windows vidia.
1. problemy s vlastnym OS (nekontroluje si zavyslosti, problemy s updatom)
2. pri instalacii programu musi uzivatel nainstalovat 3 dalsie (aj java veci (teraz Ghidru testujem) na WIndows nefunguju ako maju, musel som stiahnut inu jdk aby som to nainstaloval,) Visual kniznice od 2005 cez 7,8. .Net od 2 po 4.5 a podobne.
3. caste konflikty ich vlastneho SW
4. nepouzitelny store
atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasně linux je pezproblémový ráj kde všechno a vždy funguje a má velmi jednoduchou administraci ;) a je hlavně za všech okolností nadstandardně uživatelsky přívětivý a vždy dodržuje pravěké i současné standardy UI >> on je to vlastně nejdokonalejší OS, který je zadarmo, ale i tak má malé zastoupení >> to je ale nespravedlnost :)
omlouvám se, že jsem tyhle všechny klady přehlédl a uznávám, že linux je nejlepší z nejlepších :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic takovyho nepsal ty troliku. Ale je fakt, ze k tomu raji ma aktualne linux bliz nez to co se stalo z windows...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

však s ním souhlasím a přijmul jsem i to že mi vyvrátil fakt o tom že win je komfortnější >>> linux je jednoduše "the best" ve všech směrech :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On ten systém je často tak dobrý, jak schopný je jeho administrátor. Jestliže jste mizerný administrátor Windows a skělý administrátor Linuxu, tak vám prostě nikdy nemůže nic jiného vyjít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám stiahnutý ten z techpowerup, ZIP má cca tých 200MB a rozbalené tých 528 MB asi to bude tým.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

děkuji :) neví někdo jak je to na macu ? jestli to ukazuje velikost balíčku ke stažení a ne potřebné místo k instalaci tak je to drobná chybička (a nebo je to opravdu tak malé ? )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim k cemu pouzivat Cinebench R20 jako benchmark, kdyz je uplne na hovno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz z TechPowerUpu možná nezmizí, protože při pokusu o stažení stejně dojdete do MS Store a budete se muset přihlásit účtem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už to nejspíš taky změnili. Stahoval jsem to od nich přímo.

//edit: Opravdu, mám na disku CINEBENCH_R20.0.zip o 221 MB stažený z http://de2-dl.techpowerup.com/files/IN1jjKplcZeG7IGl47JyrQ/1552036100/CI...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

že se vůbec snažíte. Pokud Maxon nechce, aby lidi CB20 používali, je to jejich věc. Já se kvůli trapnému benchmarku nikde registrovat nebudu a radši použiju něco jiného. Doufám, že se k tomu postaví stejně i autoři recenzí a začnou Cinebench hromadně bojkotovat :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

K cemu mi je recenze grafiky, kdyz si vysledek nemuzu porovnat se svou grafikou a zjistit, jestli tu novou recenzovanou grafiku potrebuju nebo si mam nechat tu dosavadni?

Takove recenze by pro me postradaly smysl, takze nevidim duvod proc je cist. Pokud je uzivatele nebudou cist, byli by recenzenti padly na hlavu, aby to s tim benchmarkem recenzovali. Pokud to prestanou recenzovat, k cemu je takovej benchmark? To uz jsem napsal o par radku vys.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne ti unikla zcela zasadni informace. Cinebench grafiku vubec netestuje...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro stažení z Microsoft Store se nemusíte nikam přihlašovat, jde to i bez účtu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ms store nechcem pouzivat z principu a zatial som musel len raz. Tymto dakujem panom z lenova, ze lenovo vantage - power management pre TP drbli len na ms store.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud otevřete aplikaci store na počítači a u Cinebenche dáte získat tak se sice otevře přihlašovací okénko ale ten Cinebench se nainstaluje i když ho prostě jenom zase zavřete. Tím samozřejmě nechci nikomu nutit store. Jenom ta možnost tam je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je mozne. Ja se na to dival z Win7, kde store neni, protoze ta aplikace pod Win7 jede uplne normalne taky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není příliš reálná představa. 99 % uživatelů nějaká kauza nezajímá a budou hledat výsledky. Ty recenze, které výsledky v CB nabídnou, získají čtenost uživatelů hledajících výsledky CB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni problem, pokud nabidnou vysledky i v jinem volne pristupnem benchmarku, jinak si tezko budou moct uzivatele srovnat svoji grafiku s tou recenzovanou a recenze, ktere nebudou mit kyzeny efekt moznosti srovnani s vlastni grafikou, prestanou cist.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

předpokládámm, že CB zájímá jedince, kteří jaksi mají o dané problematice přehled (nepočítam diskutéry, kteří si jen potřebují honit trika)
a takový jedinec se spíše bude koukat po aktuálnějším HW/SW řešení a nepotřebuje xx dalších variant testů SW, který nebude používat :)
btw hádám, že budou ještě dlouho souběžně testované obě verze CB, které jsou volně dostupné :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud naprogramuju nejaky soft a nekdo mi nabidne milion dolaru za to, ze az to naprogramuju tak to dam je ke stazeni jen na jeho store tak urcite reknu: "Ne zadny penize nechci delam to z lasky k uzivatelum a chci aby si to stahli odkudkoliv.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak si na tohle treba vzpomen za 10 let.. treba do te doby to koroporaty zmaknou do takove miry, ze ani jinou moznost mit nebudes a pak si reknes, kde jsou ty doby, co jsem mohl neco volne stahovaty z netu.,
Jinak primer "programatora" pro firmy jako je MS je tak trosku mimo misu. Je to velka firma, ktera takove veci nema zapotrebi. Ne programator co sedi v "garazi" a trepe se na kazdou kacku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- je volně stažitelný ? ANO
- je nutné mít milion mirrorů kde každý vydělává na clickbait reklamě nebo láká zákazníky na prémiové služby ? NE

no nechci rýpat ale CB je opravdu app bez které se nedá žít a potřebuje jí každý uživatel ? ANOOOOO :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu storu a bez účtu:

Nevím, jak přímo z webu (nemám možnost vyzkoušet), ale pokud použijete „aplikaci“ Microsoft Store ve Windows 10 (normálně s lokálním účtem, žádný Microsoft účet), tak žádné přihlášení na MS účet netřeba.

Kouzelný je na tom jen to, že CB20 funguje i pod Windows 7 i 8.1 (8 jsem nezkoušel, ty další dvě verze ano). Jenže ve Windows 8.1 ve Storu CB20 není a Windows 7 Store nemá.

Fakt ten Maxon nechápu, co je cílem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nebudes jediny, kdo tohle nechape...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi nepřrdpokládaji že by někdo testoval 96core Intel Xeon na Windows 7 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, Harald Harald Uwe jsou pryč, je tam CEO co byl v Adobe, tak asi tak....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď už to dává smysl :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.