Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velký Maxwell může dorazit až v roce 2016

Viac by som sa potesil nejakej tej GTX 960ke. Dufajme, ze ta prijde skorej.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pro nvidii je lepší zabít 2 mouchy jednou ranou: doprodat staré modely a zároveň prodávat nové a dražší GTX970 a 980. Něco jako GTX960 přijde až se vysaturuje poptávka po vyšších modelech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Borci z AMD a nVidie by se měli zaměřit na výrobu menších gpu a jejich společné fungování např. 4xgpu na jednom PCB, protože jedině apple dokáže zaplatit vysokou zmetkovitost 20nm procesu TSMC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to kvuli externi sbernici pro pamet a PCIe docela komplikovana vec.

Tenhle koncept muze poradne fungovat jen v pripade, ze by se vsechno nacpalo pomoci TSV do jednoho pouzdra i kdyz to budou ruzne kusy kremiku. AMD si s tim uz nejakou dobu hraje a predpokladam, ze nVidia taky. V podstate jde o to, ze se jednotlive casti chipu rozdeli a pripadne i kazda vyrobi jinym procesem. V teorii se mohl vyrabet jeden vypocetni blok treba o velikosti 50mm2 a potom jich na interposer nalepit kolik bude potreba. Praxe je urcite o hodne komplikovanejsi ... uvidime.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby bylo možné je brát nezávisle, mohlo by to zvýšit životnost. Sice by postupně odpadávaly jednotlivé bloky Stream procesorů, ale zbytek by aspoň mohl fungovat. Dneska lehne jádro a pápá. nebo lehne VRM…a shánějte nějaké ty pitomé pidi BGA tranzistory :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To někdo dneska provozuje grafiky tak dlouho, že odchází?
Věřil bych,že odejde mosfet na vrm, ale jádro? na něm se nemá co pokazit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak tuze vo tom vůbec nic nevíte.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To byste se divil. Mám třeba několik GT9500, které jedou dobře ve 2D, ale upadnou do modré smrti po chvilce přehrávání náročnějšího videa s akcelerací (h.264). Po náhradě za jiný kus bez jakékoliv reinstalace je vše OK.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To nemá smysl. Kdybych mu řekl, že týpek co mi dělá se stanicí ročně udělá TISÍCE konzolí, notebooků a dalších krámů a stále víc tam mění čipy, protože už ani reball dlouhodobě nepomůže, tak asi dostane panickej záchvat že se mu rozbil svět a museli by si ho odvézt…

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.