Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MediaTek má vedle X30 další problém: příliš velké skladové zásoby 20nm Helio X20

Lzi, lzi a nic nez lzi, Mediatek Helio X20 je nejlepsi procesor na svete, aspon teda mi to bylo tvrzeno jak tady v diskuzi, tak u konkurence.
Jinymi slovy se prave hodne skodolibe smeji, trojcluster je tak vynikajici, ze ho Mediatek nemuze udat. :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobre jim tak degenum, misto toho aby udelali usporny a vykonny 2-4 jadro tak vyplivnou humus jako je Tri-Cluster ... dobre jim tak, at tyto snahy umrou hned v pocatku, ani big.LITTLE mi nesmi nikam. Tyhle ochcavky na vyvoj proste podporovat nebudu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dal bych 10 plus bodu, kdyby to slo. :-) Naprosto souhlasim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Do škatulky pod televizi by to mělo výkonově stačit ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

J, tam se dá i lépe poprat s TDP. Jenže, výrobci ty krabičky pod TV chrlí se zastaralými verzemi OS, na které tohle asi ani nemá ovladače. Navíc je otázka, na kolik ten trh vůbec existuje, když máš všude okolo telefony, smart/hybridní TV a kompy.... Resp. jestli toho mají miliony a někdo by chtěl desítky tisíc, tak to není pro MTK řešení.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych kapitalistickou radu: ať je teda *hodně* zlevní... ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi problem je, ze MediaTeku velmi dlho trva, kym vyrobcom poskytne optimalizovane ovladace a firmware do kernelu. Kto by chcel stavat HW a kto by chcel kupovat HW na baze X20, ked nema ovladace na optimlany chod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On je ovšem neposkytuje, ty ovladače si výrobce musí koupit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo tak dlouho si necháváte za ovladače platit až se zákazník nasere. Obrovské množství lidí co zjistilo že pro jejich mobil nebude nová rom a to ani komunitní už po MTK nešáhne. Přitom to zas tak špatné čipy nejsou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, problém vůbec není v HW, jeho výkonu, spotřebě nebo ceně. Já osobně jsem zvolil telefon s Qualcommem jenom z důvodu podpory v alternativních ROM. Před tím jsem měl několik telefonů s Mediatekem, ale došla mi trpělivost s nikdy nedořešenými SW problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za týmto možno hľadť prvú vážnu patentovú žalobu AMD od založenia 1.5.1969. A ARM nebude AMD žalovať, keďže ide o "sestru" už pár týžďnov...

USITC to investigate AMD's claims of LG, MediaTek patent infringement
Chipmaker seeks sales ban on MediaTek Helio P10 SoC and more

THE US INTERNATIONAL TRADE COMMISSION (USITC) has announced that it will investigate LG, MediaTek, Sigma Designs and Vizio for allegedly violating AMD's graphics patents.

AMD filed a complaint back in January, claiming the four aforementioned firms violated its graphic patents in products including televisions, smartphones, tablets, wearable devices, graphics processors and integrated circuits.

As AnandTech's report goes on to say, this lawsuit is no doubt a sign AMD setting its sights on the likes of ARM
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3006778/usitc-to-investigate-a...

ARM nebude AMD nikdy žalovať

SoftBank Sells 25 Percent Stake in ARM to Vision Fund
March 8, 2017,

SoftBank founder Masayoshi Son is in the process creating the $100 billion fund with the Saudis, Abu Dhabi investor Mubadala Development Co. and other backers

The Abu Dhabi fund is already a major investor in the semiconductor industry. The state-owned investor is the largest single shareholder in Advanced Micro Devices Inc with a stake of 10.3 percent, according to data compiled by Bloomberg. It also has ownership in Globalfoundries Inc., one of the largest contract manufacturers of semiconductors globally.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-08/softbank-said-to-sell...

Mubadala prodala 1/3 podílu v AMD
6. 3. 2017
Největší akcionář společnosti AMD prodal třetinu svého podílu.

Mubadala prodala jednu část AMD, jen aby výhodněji koupila jinou
10. 3. 2017 |
Minulý týden prodala Mubadala Development Company PJSC třetinu z podílu v AMD.

Ovšem proč se jich v takové situaci Mubadala zbavuje, nebylo jasné.

Mubadala prodala 1/3 podílu v AMD

V první řadě víme, že Mubadala o nic nepřišla, dostala trochu víc než za kolik nakoupila. Zároveň se ale zbavila jen části svého podílu v AMD - pokud by v rozporu s očekáváním ostatních akcionářů byla předsvědčena, že hodnota AMD spadne, prodala by jistě větší balík. Podobným otázkám a nejasnostem učinil konec analytik Austin Craig, který zná dobře smlouvy mezi AMD a Mubadala, které definují vzájemné postavení obou firem.

Součástí těchto smluv je záruka ze strany AMD, že Mubadala může kdykoli - nejpozději však do 29. února 2020 - od AMD koupit 75 milionů akcií za $5,98 kus. To je velmi pěkná cena, zvlášť při stávajících $13,63 za kus. Jenže tato záruka má jeden háček. Platí pouze pokud Mubadala (i touto transakcí) nezíská více než 19,99% podíl v AMD. Pokud by nyní chtěla záruky využít a pořídit slušný balík akcií, jejichž hodnota bude okamžikem nákupu více než dvojnásobná, dostala by se na více než 20 % podílu v AMD, takže by záruku využít nemohla.
http://diit.cz/clanek/mubadala-prodala-akcie-amd-pro-nakup-jinych

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by fajn, kdyby to po zlevnění začali dávat do mini PC typu Raspberry. Ale ta jejich SW nepodpora to nejspíš nedovolí (bohužel, mohlo by to být zajímavé, i cenově)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.