Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MegaUpload zničen, hlásí FBI, Anonymous se mstí

Je to hrůza kam ten svět spěje. I když o anonymous mám pochybnosti, doufám, že jim to vydrží a něčeho dosáhnou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Zásah přesvědčivě demonstruje, že nahrávací průmysl je skutečnou hrozbou pro demokratickou společnost. Ve svém boji za oddálení budoucnosti se nezastaví před ničím."

To sotva, neco takoveho tady nikdy nebylo.Rozdil je jen v tom, ze ted uz se nesnazi svoje jednani nijak maskovat jako driv.Zrejme jsou si jisti, ze NWO nemuze uz nic ohrozit, bohuzel asi maji pravdu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé kam sahají nenechavé pracky ušáků. Čím blíže jsou insolvenci, tím větší bordel dělají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, poraněná šelma je nejnebezpečnější.
Internet je noční můra bosů distribučních korporací zábavního průmyslu, kteří jsou - narozdíl od většiny autorů - příjemci závratných zisků. Pro ně jsou ochotni honit děti k soudům, vyčíslují naprosto zcestnými úvahami astronomické částky, které by rádi přihodili do svých trezorů. A zatím nevím o ničem, co je může zastavit ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba cokoliv, co nebude dáno volně, ignorovat ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kez bych mohl tem zmrdum nejak pomoct treba poskytnutim vykonu svyho stroje a pridat se k utoku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, vypadlo mi "zavarit a "

Dalsi pozadavek na editaci prispevku!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak můžeš. Převzato z iDnes:

Hackerům pomáhali i lidé mimo komunitu, kteří si spustili webovou verzi programu Low Orbit Ion Cannon (LOIC) odkazovanou z webu provozovaného Anonymous. Ten skupina využívá řadu let k útokům způsobujícím nepřístupnost služby (DDOS).

Program automaticky obrovskou rychlostí opakovaně posílá požadavky na web, na který se útočí. Když tento nástroj používá dostatek útočníků, servery nestíhají reagovat a spadnou.

Zdroj: http://technet.idnes.cz/americane-zavreli-megaupload-hackeri-oplatili-ma...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prave jsem na to taky narazil. Kdo jste na Facebooku, tak byste mohli zalozit nejakou skupinu pro tuhle vec, ne?

Low Orbit Ion Cannon (LOIC)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na FB?Neblázni, to je spionazni nastroj VB.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak by se dala taková pomoc realizovat? Stačí prostě stáhnout prográmek z http://sourceforge.net/projects/loic/ na notebook, a potom s tím notebookem přijít k nějaké veřejné wifině a tam to na pár minut spustit?
Fungovalo by to takhle? Pokud ano, tak se stačí hromadně domluvit, abychom to udělali simultánně...
Co by se stalo s tou wifi v restauraci v Horní Dolní? Neodstavilo by ji to dříve, než by nastal kýžený efekt i venku? Anebo ta wifi by těch pár minut přežila bez úhony?
Je tu někdo znalejší, kdo odpoví?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý, takže hnedka dva dny po projednávání toho hnusu u amíků je činí zodpovědnými za data nahraná uživatelem....... Ty vole kdo má kontakt na teroristy, pošlu příspěvek na atoma pro amíky....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zadni teroristi nejsou, takze bys to musel poslat na US.gov, oni uz pak zvazi na kterou akci pod falesnou vlajkou to pouziji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak to budem muset poslat dárek sami

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nečekal se takový odpor ve světě, pořád je to ale málo. Poslední měsíc se nám tzv. demokracie pěkně vytrácí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Teda četl jsem to jen zběžně, ale pár postřehů (a teď jestli jsou správný):
1) obvinění z vydírání si vysloužili za to, že uživatelům omezovali přístup k obsahu, pokud si nekoupí premium účet? Nikde to tam sice nebylo přímo napsaný, ostatně, je to právnickej dokument, tam se normální člověk nikdy nic nedozví přímo, ale jestli to skutečně je za ta různá časová omezení, tak to mě osobně skoro vydřidušský přišlo, takže to je fér ;)
2) vypadá to že provozovatelé nejen provozovali, ale i sami sdíleli nelegální kopie. V obžalobě od stránky 28 je nepřebernej seznam důkazů a mají tam zmíněno pěknou řádku obsahu, kterej měli nasdílet přímo někteří z obžalovaných.
3) obžaloba z praní špinavých peněz je potom vyústěním předpokladu, že obžalovaní věděli, že páchají nelegální trestnou činnost a prostředky získané z této činnosti převáděli na různá konta v a mimo území USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) podle všeho ti uživatelé s těmito omezeními souhlasili formou nějakých podmínek služby apod... to pak nelze nazvat vydíráním, protože nikdo ty uživatele nenutil megaupload využívat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chtějí taky zatknout grafika Megauploadu. Když se kácí les, létají i v demokracii třísky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, chudák Slovák. Taky jsem to nepobral.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš ty třísky létají z posledních zbytků demokracie. Už nám toho moc nezbývá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene vzhledem k tomu, ze SOPA jeste nebyla schvalena, jim vyklouzla jeho babicka, ktera vzdycky rikala ze je jeji nejoblibenejsi vnuk, a spousta podobnych teroristu ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lyon | 20.1., 14:13
Spíš ty třísky létají z posledních zbytků demokracie. Už nám toho moc nezbývá...

Toto si zasluzi zapis do kroniky. Jednoducho pravdivo povedane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínám si na Nohavicovu teorii alkoholického kopce. Já myslím, že se to dá spolehlivě aplikovat na cokoli. I na trpělivost národa/ů. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...the defendants, and others known and unknown to theGrand Jury, were members of the “Mega Conspiracy,” a worldwide criminal organization whosemembers engaged in criminal copyright infringement and money laundering on a massive scale..."

Hlavně mě zaujalo to "Mega Conspiracy"...

Myslím že brzo budeme bránit svá základní práva... se nám ta demokracie krapítek zmenšuje. poslední dobou člověk slyší spoustu nesmyslných zákonů a vyhlášek typu "nesmíš sedět na obrubníku" "nesmíš prdět v parku..." nesmíš nesmíš nesmíš... heslo moderní doby, ale jinak jsme všichni úplně svobodní

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ted jsem narazil...

http://technet.idnes.cz/zatah-na-megaupload-se-planoval-dlouho-prinesl-m...

at si o tom kazdy mysli sve... me to trosku přijde jako snaha je co nejvice kriminalizovat... bubu koukej meli pifku, to jsou ale ...

I kdyby měli zbraně bez informace zda byli drženy legálně či nikoliv je to jako říct že někdo má dům...

btw. právě takové zprávy jsem měl na mysli když jsem říkal že realita a zprávy jsou občas nebe a dudy (chybí mi pohled z druhé strany... když jako FBI někoho zatku a mediím řeknu že měli doma v garáži atomovku, kdo z běžných lidí ví zda je to pravda nebo ne?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že MegaUpload bez webu je k ničemu... přičemž IFPI nebo FBI je web celkem k ničemu(prezentace).
- Útoky typu DDoS neuznávám. Je to vandalství.
- Jediný efektivní útok by byl na infrastrukuru těch organizací... nebo-li smazat Word sekretářce z kompu, smazat Excel ekonomům... zavirovat vnitřní síť... promazat NASy, atd. Nicméně i tento útok je špinavá práce.
- Správně by na to měly jít ale elegantgě, háknout je tak aby o tom nevěděli. (útok o kterém se ví pozbývá svou nebezpečnost) Nasadit IFPI na kompy keyloggery a neviditelný monitorovací software. Sledovat jakou hudbu si v IFPI pouští a kde mají k jejímu poslechu licence. Sledovat programy jakými IFPI monitoruje lidi. Následně IFPI zažalovat, zdiskreditovat a nechat shnít na smetišti dějin!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nasledne zazalovat by v tomhle pripade nebylo mozny. Nelegalne ziskany dukazy nejdou v USA u soudu pouzit. K diskreditaci ale jo, jenze to je jim uplne jedno. Je nevoli lidi, je plati ty nahravaci spolesnocti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady ale jde jen o rychlou spontání akci do které se může zapojit co nejvíce a lidí. Jde jen o takové upozornění, že je na světě hromada lidí co nesouhlasí.
Je to jak říkáš vandalství, stejně jako když lidi vychází do ulic a hází schnilé vajíčka na budovy nenáviděných institucí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No koukam, ze tu maji vsichni jasno, ackoliv nikdo nevi, o co jde:-))
Holt tu zase budu za vyvrhele, co nepodporuje Tu Jedinou Spravnou Pravdu, ale hodim do placu nejakou tu hypotezu a priklad...
Neni to tak davno, co USA provedly bezprecedntni utok na pokerove online herny. Odnesl to predevsim Fulltiltpoker.net , kteremu byla pozastavena cinnost, lide byli obvineni, zatykani..atd.
Prvni den okamzite vylezly reakce typu, ze cenzura, a ze svine amici sem, svine amici tam, a ze FPT je vzor vsech ctnosti a tohle je likvidace na neci prani a bla bla bla...
Behem par tydnu se ukazalo, ze majitele FPT podvadeli, nevyplaceli lidem jejich penize, ackoliv podle zakonu i podle svych stanov meli mit oddelene uctu pro penize hracu a jejich vlastni, tak to tak nebylo...Ukazalo se, ze majitele vyvadeli penize z USA na zahranicni konta, neplatili dane (coz jako jedine schvaluju :-)) , do podvodu zatahovali dokonce i samotne hrace, kteri netuse niceho zleho zastitovali svym jmenem defacto podvody, a podobne. Kdyz to cele prasklo zjistilo se, ze FPT vubec nema xxx milionu dolaru na vyplaty vkladu hracu, a cele se to resilo VELMI dlouho a v podstate se resi dodnes, aby hraci dostali sve vklady zpet.

Co z toho vyplyva? Ze ne kazdy je cisty jako lilie, a ze obcas kdo chce moc, nema nic. Vubec bych se nedivil, kdyby minimalne vetsina obvineni, alespon tak, jak to clovek sleduje v mediich, byla pravdiva. Vubec bych se nedivil, kdyby majitele tohoto webu proste podvadeli, vyvadeli penize na ucty nekde ve Svycarsku ci kde a vubec bych se nedivil, kdyby skutecne sami aktivne distribuovali "chraneny obsah".

Takze nez se tu vsichni zacnete skladat na atomovku, co byste posilali na usa (hahaha, samo o sobe je to velmi vtipne, jak tu ma kazdy silne reci, ale v realu by nedal ani tisicovku), tak chvili vydrzte, nez bude jasno, o co presne jde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod to se podepisuji a souhlasím. Ámen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proti tomu celkem nic, snad jen ... co to má společného se sdílením souborů? ;) I kdyby nakrásně provozovatelé MegaUploadu byli ti největší teroristi (jako že nejsou, největší je ten v našich diskuzích, co miluje Nvidii s Intelem a nesnáší AMD ;-), pak likvidace a humbuk portálů kolem MegaUploadu mi přijde jako kdybych já srazil svým autem dav cyklistů a kvůli tomu mi zavřeli můj neškodný blog :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze kdyz se nahodou zjisti, ze sef jakekoliv nejmenovane automobilky pacha libovolny trestny cin, tak se zavre cela fabrika a lidi poslou domu? At uz samotne vedeni Megauploadu provadelo cokoliv, odstaveni sluzby je v takovem pripade krok velmi podivny a zabaveni domeny mi prijde jako jista politicka objednavka. Ale coz, ucel sveti prostredky, ze...

(PS: MU nepouzivam a ani nejsem jejich zakaznikem.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano,
pokud vedeni automobilky bude podvadet, automobilka nebude napriklad platit dane, do automobilu se budou montovat dily, ktere vyrabeji otroci a podobne, potom pravdepodobne bude zavrena cela automobilka....a prijde mi to spravne

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ak bude podvadzat vedenie - ma sa sudit vedenie. O neplateni dani museli rozhodnut urcity ludia - sudit ich. Aj suciastky do PC mozu vyrabat deti v Cine (mozno to je tam legalne,ja neviem)- Asi za to nebudeme sudit pouzivatelov PC. Zatvarat firmy za preslapy ludi je blbost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolektivní zodpovědnost kdy se neurčí viník a potrestán není nikdo je taky naprd. Proto se zavadí trestní odpovědnost firem (u nás) - firma může dostat až likvidační pokutu nebo být rovnou zrušena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se zavádí z toho nejjednoduššího důvodu - aby průšvihy managementu vyžírali děláci. Papalášům se nic stát nesmí, z těch kapou příspěvky stranám i politikům.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vůbec nevíš co komentuješ

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ta kolektivna zodpovednost tiez nie je spravna. Ved rozhodnutia robia konkretni ludia a Ti by mali byt potrestani. Ved vzdy sa vie (aspon by sa malo) kdo hlasuje v akej rade za aky navrh a kdo proti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ved rozhodnutia robia konkretni ludia a Ti by mali byt potrestani." Praxe je asi taková že zavedení odpovědnosti firem má smysl. Pokud se to "dobře" sehraje odpovědnost se nedá určit a odsouzený není nikdo, takto budou viníci potrestáni alespoň nepřímo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem, ze to takto nieje. Preto pisem ,ze by to takto malo byt. Nerobim si iluzie, ze to takto niekedy bude fungovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a je treba si uvedomit, ze kdyz kdyz CIA o nekom rekne ze je bterorisra, tak jim taky bude v ocich vsech medii a jak nakonec dopadne soud je jedno, stejne jako kdyby zadny soud nebyl, staci v medich rict, ze byl a klidne tam muzu rict jak dopad ... to ze si to 100% vymyslim, tak na to neprijde nikdo.

A deje se to dlouho, viz prezivsi a udajne mrtvi v holokaustovem businessu, ve sve dobe to poslouzilo a koho za par let zajimalo, ze to cele byla lez, zadna media to nepublikuji, dozvi se to par historiku a zajemcu, k masam se to nedostane.

Takze ja osobne mediim jiz neverim a kde jsem nebyl, co jsem nevidel overuji z mnoha zdroju.

Jinak viz wikileaks ... obvineni ze znasilneni, zde na megaupload mi jeste chyby obvineni z terorizmu a z detske pornografie ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V zaklade neni duvod proc s timto nesouhlasit ...

Avsak pak nastava faze paranoickeho nahlizeni na svet. Jake informace se k nam opravdu dostavaji, ... asi neni nutne si delat iluze o tom, ze by nektere pokerove portaly nefungovali jako Letadlo - o kterem je zname, ze pri dobre kocirovani dokaze letet opravdu hodne dlouho bez vetsiho podezdreni. Naprosto si netreba delat iluze o tom, ze existuji lide, kteri pri pohled na cifru na bankovnim uctu chyta omamne opojeni moci ... a tak proste lehce zapominaj, ze to nejsou jejich penize (nadsazka abychom nemuseli pesimisticky rikat, ze vsichni byly sebevedomi tunelari od zacatku). Dokonce si myslim, ze takova uvaha by nemela brat v potaz, zda se jedna o poker, sdileni dat ci automobilku....

.... presto clovek nakonec zacne uvazovat i o mnohych dalsich stranach mince.

1) Klasicka zde zminovana, je slepota medii. Zpravarska media v drtive vetsine pripadu pouze prepisuji informace jim predkladane. Takze pro oficialni slozku, ktera byva tou prvni - a v pocatcich podobnych kauz take jedinou - informace sirici stranou, neni moc slozite menit vyzneni a ruzne fabulovat.

2) Narodni zajmy jsou nade vse. Zadne zachazeni v rukavickach, zadna virtualni ochrana mezinarodnich smluv a spoluprace. Vesme neni zadny jisty zpusob ochrany pred zajmem mocnejsiho. Pokud je v zajmu ameriky aby megaupload neexistoval, tak ho proste znici.

Odvolavka na ochranu a suverenity jinych statu, je jen domnela utecha. Ale proste to nefunguje. Nasledujici prohlaseni neni politickou agendou a bez osobnich emoci - v tomto smeru jsem pouze pragmatik: Americani pro sve zajmy aktualne jiz deset let zabijeji lidi. Neskryvane v primem prenosu mnohych medii. Je naprosto jedno jak moralne kdo hodnoti jejich pohnutky - dulezite je pouze to, ze postupuji vicemene neomezene v nejakem svem zajmu.

3) jak moc slozite je, upravit skutecnosti v prospech zalujici strany. Resil jsem, ze lze zmenit medialni nahled. Resil jsem, ze existuje ultimatni ospravedlni k urcitym krokum. Pak uz jen zbyva samotny akt .... muze se skladat z naprosto prosteho zadrzeni osob a vse muze byt ciste jako lilie. Nebo muze nastoupit skupina Hitmenu, kteri se jiz postaraji o spravne posuny financi a tvorbu potrebnych dukazu.
Tento bod je ta cast, kdy clovek je uz opravdu HODNE paranoicky v uvahach ... ale jak moc slozite by pro slozky jako CIA bylo uskutecneni spinavejsi prace tak, aby jejich bratri vysetrovatele opravdu mohli najit co hledaji?

Muj pohled na vec je mnohostrany - alespon doufam - presto techto tri bodu, se nelze uplne v podvedomi oprostit. Jedine co si muzu rikat je ... snad to tak neni, snad je to jen paranoia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pravo informacie od inych nezistne odkopirovat = dane cloveku od prirody od fyziky a od evolucie je nadradene pravu informacie sukromne prospechovo vlastnit = dane cisto ludskym zakonom :p Vzdy sa na Zemi kopirovalo, a vzdy sa na Zemi bude kopirovat, je to dane fyzikou, bez ohladu na to, ci sa to konkretnemu jednotlivcovi paci, alebo nepaci :p USA a EU prebudzaju postupne spiaceho tigra, a ak sa budu ku hackerom dobrovolne pripajat aj obycajni uzivatelia internetu, tak statne servre budu vypnute stale :p

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak svým způsobem je fyzice taky jedno rozparcelování zemského povrchu, je to čistě záležitost lidmi vytvořené a uznávané instituce osobního vlastnictví, garantované politickou mocí. Ostatně, když by někdo politickou moc usurpoval, tak ti může pozemek sebrat (nebo vyvlastnit, že). A duševní vlastnictví je taky vlastnictví, i když vykazuje trochu jiné parametry a je dnes chráněno zákonem nesmyslně až za hrob.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

informacia nie je tehla! Tehlu musis vyrobit => HDP statu. Informaciu musis zdielat! inak nemas IQ ani stat HDP. Bez nezistneho a nezdaneneho zdielania informacii, by sme dneska nemali ziadne skolstvo, ani evoluciu! bez slobodneho zidelania informacii, dneska na Zemi nemame civilizaciu!!! to len teraz davno od kedy je na Zemi civilizacia, par jedincov si nieco na papier vypisuje, a to je mimo realitu :P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A uz jsi nejakou informaci vymyslel v zivote? Takovou, kterou nikdo jiny nevymyslel, a ktera byla ku prospechu milionum lidi? A dal jsi ji temto lidem zcela volne k dispozici?
Ja jen tak, at vime, na cem jsme...

A ted jina otazka: Pokud investuju 1 milion korun, abych sestavil nejaky program, ktery pomuze jinym lidem v nejake jejich cinnosti. Ten 1 milion korun jsem realne musel zaplatit na platech, na najmu, na elektrine, na nakupu HW... Jsem tedy dle tve teorie povinnen tento program ostatnim rozdat zadarmo? Respektive, ostatni lide maji plne moralni pravo si ho zadarmo zkopirovat? Pokud ano, proc? Kdyz ja do toho musel investovat tolik penez a logicky ocekavam, ze budouci prodeje tohoto programu tyto naklady zaplati?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. naklady na SW su dost hypoteticke, pokial viem CZ SK nemaju milionove platy, a je vseobecne zname, ze SW, alebo aj filmy, ci hudobne studia, su predrazene, radsej mi tu nehovor o ich nakladoch!!! rovno povedz o cistej marzi vymyslenej, za taky SW!

2. slobodne zdielanie informacii - priklad taky Ludovit Stur, keby nebolo zdielania na Zemi toho co Stur vymyslel, tak dneska neexistuje slovensky jazyk!!!, cize praveze nezistne zdielanie je potrebne pre Zem a pre ludi!!!

3.ak chces zarabat love, a platit DPH statu, tak chod napr vyrabat tehly. To ze robis SW si jasne povedal napriamo ze chces len velke love zarobit!!! a preto obhajujes mimo realitny zakon !!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4. vsetci maju krizu, vyrabat tehly sa neoplati, ludia nevedia ako maju zit, svet ma ekonomicke probglemy = a ja neviem o tom, zeby mal problemy financne Microsot! alebo americke studia zeby prestali produkovat predrazene filmy! Napriek krize, napriek piratom, im sa zije v LUXUSE! => netreba ziadne zakony :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

k bodu 1:
Pracuji ve firme, kde mimo jine nektere nase produkty jsou urcita data, prodavana na DVD ve forme "databaze".
nase naklady jsou:

naklady na najem, elektrinu a podobne veci (mame rekneme 50 zamestnancu)

naklady na lidi, kteri primo nic nevytvari, ale jsou ve firme potreba - vedeni firmy, fakturace, marketing...

naklady na data, ktera nekde nakupujeme, obecne

naklady na zamestnance, kteri rucne shromazduji data, upravuji je, programuji skripty a podobne - cca 10 lidi (pri nakladech pro firmu rekneme 30 tisic kc mesicne na 1 cloveka to mame 300 000 na mesic)

naklady na obchodni tym

Rekneme, ze k tomu, aby toto DVD kazdy mesic vyslo, mame naklady rekneme 1 milion korun mesicne s tim, ze nikdo nebere nejake stotisice - jedna se o bezne platy beznych zamestnancu (ani reditel firmy u nas nema ani sto tisic kc mescne....napriklad)

Co na to rikas? Meli bychom tato data lidem davat zadarmo jen tak? Proc by to ta nase firma delala? A pokud nam za ta data nebude nikdo platit, prijde MINIMALNE tech 10 lidi o praci. Je to tak spravne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak krásně si nám tu vydedukoval že hodnota 1 DVD je milion.
Předpokládám, že ty data nemají nějaký podklad? Ty si cucáte z prstu a je to vše tvůrčí činnost nebo jen převádíte jiná data, z veřejných nebo jiných zdrojů?

A kolik kopií uděláte? 1? 100? 100000? Je rozdíl mezi tím vytvořit milion kopií nebo jednu? Zmenší se to DVD když uděláte kopii? Ztratí se někam nějaká data?

Mimochodem nikdo vám neříká, že máte něco dávat lidem zadarmo. Jen si laskavě uvědom, že schopnost mluvit je důsledek zadarmo sdílených informací od rodičů, a celého tvého okolí. Stejně tak jako číst a psát ses nenaučil sám a někdo ti informaci jak to dělat předal. Pochybuji že jsi mu platil za každou matematickou operaci zvlášť.

Píšeš do této diskuse. Napadá mě jak si sem napsal příspěvek? Kliknul jsi na reagovat? Není to někoho patentovaný postup jak psát do diskuse? Nějaký patentovaný postup? Zaplatil si za něj?
Nebo kola u auta? Platíš za ně? Výroba oceli, železa...

Když to vztáhnu dál. Když někdo vyrobí (vyšlechtí) lepší žito kde vzal ten základ? Neukradl on ho náhodou z veřejného zdroje? Má právo si účtovat aniž by sám zaplatil?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele Lojza a ty "data" do té databáze sami vymýšlíte, nebo taky jen "shromažďujete" jako na megauploadu? :0))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

My je z velke casti nakupujeme...Co nenakupujeme, to shromazdujeme z verejne dostupnych zdroju, tak jak tyto zdroje vymezuje zakon. Neshromazdujeme ZADNA autorsky chranena data, ani zadna data, ktera by zakon zakazoval prodavat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Investice nema garantovanou navratnost, nekdy to vyjde, nekdy ne, to je proste risk. Povinnost rozdavat nehmotny produkty svy prace zadarmo je samozrejme kravina. Stejne tak pokud jasne deklaruju, ze za ne chci zaplatit, tak moralni pravo ke kopirovani zadarmo nikdo nema. Akorat ze pokud se 90% obyvatelstva rozhodne, ze na moje prava kasle, tak snazit se je vymahat prostrednictvim statu, tedy i za prostredky tech, kteri s tim nesouhlasi, je takovy ... no proste to neni uplne ono. V tomhle mi prisla zajimava myslenka, kterou jsem zahlidl ted v nejaky diskusi se Svobodnyma, ze by si to mel ohlidat kazdej sam. Bohuzel tam nikoho nenapadlo se zeptat, jak daleko si predstavujou, ze je pri tom mozny zajit. Jestli i styl "tys mi zkopiroval cedecko, tak ja ti za to zapalim barak" by byl v poradku. :)

Momentalne se s tim moc delat neda. Jsou pouze dve jasny pravidla: 1) kopirovani nelze zabranit, 2) kdyz budou vsichni jen kopirovat, tak se na to autor vykasle a nebude mit nikdo nic. Takze v soucastnosti jde o nalezeni prijatelnyho rovnovaznyho stavu, kdy sice ne vsichni si to poctive koupi, ale pro autora to porad bude dobrej kseft. Vsem se to asi nedari, ale prijde mi, ze tem nejurvanejsim, ktery vsichni jen okradaji a presto jim zbyva dost na manipulovani s pulkou sveta, se to dari docela dobre. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stat by tu mel byt od toho, aby vymahal urcita "zakladni prava", a to i kdyby 99% obyvatel melo nazor, ze tato "zakladni prava" neplati.
Napriklad - pokud ja budu vlastnit 99% veskereho majetku v CR, muze se lehce stat, ze se lide "demokratickou vetsinou" rozhodou, ze by bylo fajn me povesit a muj majetek si rozebrat. No a prave v takovem pripade tu ma byt stat, ktery zarucuje a vynucuje klidne i nasilim fakt, ze soukromy majetek je nedotknutelny, a take ze neni mozno jen tak zabit jineho cloveka.
V tom se tu myslim vetsina z nas shodne, myslim, ze i vetsina zde pritomnych socialistu. Neshodnou se komunisti, kteri, jak z historie zname, by podporili tento lid.

Nu, a ted je uz jen otazka, jaka ty "zakladni prava" jsou a jestli existuje mimo "hmotneho majetku" take "nehmotny majetek".
Zde se rozchazim s drtivou vetsinou zde pritomnych, kdy tvrdim, ze mohu vlastnit nejen auto ci barak, ale mohu vlastnit i "autorska prava" k nejakemu produktu a mohu urcovat, jakym stylem bude tento produkt distribuovan ostatnim lidem. Jestli jim ho dam zdarma, jestli jim ho dam za jednorazovy poplatek, ci napriklad za pravidelny mesicni poplatek.
Malicko bych to prirovnal ke kabelove televizi, ci satelitni televizi.
Kazdy asi chape (dobre, kazdy alespon prumerne inteligentni clovek), ze takove HBO ty filmy nejprve musi zaplatit, a pak az je muze vysilat do eteru. Je pomerne logicke, ze tedy od svych zakazniku chce platit za prijem HBO. Ma totiz ruzne naklady, ktere potrebuyjepokryt, plus potrebuje vygenerovat zisk. Kdyby ho negenerovalo, tak by se na to majitele s prominutim vysrali, provozovat nejake HBO a byt ztratovi.
Tedy - za HBO se plati -a ted nevim, jestli moje domnenka bude spravna - vetsina z lidi tady snad povazuje "nelegalni odber HBO" za neco, co neni uplne spravne. Rozhodne ale jsem pro to, aby stat prostrednictvim soudu umel zajistit spolecnosti HBO, ze pokud oni chteji za sve sluzby platit, tak "cerne odberatele" soud potresta a naridi jim doplatit za dobu, kdy "nacerno" vyuzivali placenych sluzeb.
A podobne to vidim i se SW, i audio/video. Myslim, ze v CR je pomerne solidni stav, kdy stazeni audio/video pro osobni potrebu neni trestne, ale je trestne aktivne nabizet ke stazeni takove veci.

A zas a znovu me udivuje, proc ti lide, co potrebuji nutne videt nejaky film napriklad nejsou schopni dat za tento film penize, a nebo pokud jim to za to nestoji, tak proc ho proboha vubec stahuji a divaji se na nej, i kdyz je to nejaka sracka. Ja se priznam, ze nejaky film stahnu velmi velmi vyjimecne, a kdyz uz, tak obvykle proto, ze se mi libil v kine...Ale opravdu je to vyjimecne.
To same hudba - priznam se, ze posloucham hudbu, ktera by se dala oznacit za nekomercni, takze mam pomerne vyhodu :-) Ale pokud neco chci, co se mi fakt libi, stahuju to za penize.
A to proto, ze jak bylo spravne napsano - pokud za to autor nedostane zaplaceno, tak se na to priste vykasle...
Nakonec, to je trebas i duvod, proc dobrovolne posilam nejake penize na provoz nejakych WWW stranek, ci jako odmenu autorovi napriklad nejakych recenzi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ony jsou ty zákony trochu schizofrenní, stahovat se může ale sdílet ne, jak se tedy k té legální kopii má člověk dostat ? To už nikdo neřeší a zde lidi právě správně tuší křiváctví samotného zákonodárce což už tak slabému respektu k zákonu nepřidá. Taky jedna z věcí co by se měla narovnat. Buď ať se řekne tak nebo onak...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No rekneme, ze to, ze na uzeni CR neni mozne nabizet ke stazeni to a to a to jeste neznamena, ze to neni legalni jinde, i kdyby teoreticky. Takze stat rekne : Oki, tu hudbu si nekde klidne zkopiruj, kdyz mas kde a je to tam legalni. Jen ji pak as zakazano poskytovat ke stazeni dal.
Me to prijde pomerne rozumne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jó ? Tyhle zákony pocházejí z doby kdy internet neexistoval! (alespoň tak jak ho známe dnes-kde by se dalo přenášet nějaké použitelná data (mp3 a pod.)). Nechci spekulovat ale s tímhle zákonodárce určitě nepočítal, opak je čirá spekulace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne bych k problému kopirovani rekl toto...

Nejde o problem ktery je nutne resit legislativou. Jednak proto ze lide maji zvlastni vlastnost kdy cim vic se nekdo snazi je natlacit do nejakych koleji, tim spise spontane vznikne skupina odporu. a to tim vetsi,cim vetsi je vyvijeny tlak na toto napasovani do "koleji"

Co se tyce soucasneho stavu jde spise o problem distribucniho systemu a vydavatelu, kteri si stale tvrdosijne mysli, ze v roce 2011/2012 lze stale prodavat pomoci pravekeho systemu a vydelavat tak jako v roce 1980... driv mi prislo normalni koupit si CD za 800,- a dneska si rikam ze bych musel byt blazen. dal bych za nej max 200,-... doba pokrocila, moznosti jsou jine... dobry obchodnik se prizpusobi a maximalizuje zisk v ramci moznosti

Zabavni prumysl se ale chova tim zpusobem ze rika "pred 10ti lety jsme na CD vydelali treba 3miliardy... dnes je to jen 0,5miliardy" a kdo za to podle nich muze? "pirati, stahovaci... haj*li jedni... do basy s nima"...

Jenze lide uz na to nejsou zvedavi... priznam se ze sem tam jsem neco stahnul... a dost casto byl duvod jen a pouze ten, ze v dobe broadbandu jsem to chtel mit hned... nechci pri tom vsem stresu a nedostatku casu resit jestli maji nekde otevreno a jestli zrovna maji to a to CD. chci udelat klik a mam... a uprime nevsiml jsem si ze by se internetovy prodej oficialni cestou nejak raketove rozrustal, ze by zabavni prumysl intenzivne makal na adaptaci novym podminkam, moznostem a hlavne pozadavkum lidi. dochazi tak k docela absurdni situaci kdy jsou zakaznici nuceni do urciteho zpusobu koupe, misto toho aby se obchodnik snazil vyuzit moznosti ktere ma.
To je duvod proc me moc tesi ze jsou ceske iTunes... muzu to mit legalne, hned a za rozumnou cenu....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zabudol si pripomenut , ze stat by mal ochanovat aj svojich obcanov a nenutit ich platit sukromnym monopolom autorske poplatky. Ked si niekdo nevie ochranit svoj vyrobny produkt tak v tej oblasti nema podnikat. Ak jedni prestanu vyrabat filmy, hudbu, programy, tak pridu iny a zacnu to robyt namiesto nich. Ak sa zakaze kopirovanie, tak treba zrusit vsetky skoly, pretoze v skolach sa LEN KOPIRUJU VEDOMOSTI,

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zabudol si pripomenut , ze stat by mal ochanovat aj svojich obcanov a nenutit ich platit sukromnym monopolom autorske poplatky. Ked si niekdo nevie ochranit svoj vyrobny produkt tak v tej oblasti nema podnikat. Ak jedni prestanu vyrabat filmy, hudbu, programy, tak pridu iny a zacnu to robyt namiesto nich. Ak sa zakaze kopirovanie, tak treba zrusit vsetky skoly, pretoze v skolach sa LEN KOPIRUJU VEDOMOSTI, teda dusevne vlastnictvo.
Ideme zrusit skoly?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud sis nevsiml, skola NENI ZADARMO.
To mame takove ucebnice - ucebnice, ktere obsahuji ty vedomosti, se KUPUJI - bud je kupuje skola, a nebo je kupuje zak. Nezazil jsem zadnou skolu a ani o zadne nevim, kde by se reklo : Tato ucebnice je na tom a tom torrentu, tak si ji stahnete a zitra se podle ni budeme ucit...
Pripadne zna vedomosti ucitel, a ten je PRODAVA za penize. Zadny ucitel jaksi nedava sve poznatky zadarmo - i ucitel musi obvykle jist a pit a nekde bydlet. Pokud existuje ucitel, ktery uci zadarmo, protoze ma jinak penez dost - oki, dobre mu tak. Stejne tak uz dneska nektere kapely davaji hudbu ke stazeni zadarmo, a vydelavaji jinak - oki, dobre jim tak. Trebas jim to funguje, a je to super...Ale neni jich vetsina, stejne jako neni vetsina ucitelu, co by ucila zadarmo....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady pletes hrusky a jabka dohromady...

ale fakt je ze nase skolstvi je stejny dinosaurus jako prodejni system zabavniho prumyslu... rozdil je akorat v tom ze ZP maze jako divy aby system udzel

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady spíš půjde o to že ty vědomosti jsou cizí a určitě se za ně neplatilo, já teda aspoň fakturu od Archimeda nedostal...

Když použiju tvůj příměr tak platíš paliče (učitel) ale za data/objekt duševního vlastnictví (vědomosti samotné) ne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady spíš půjde o to že ty vědomosti jsou cizí a určitě se za ně neplatilo, já teda aspoň fakturu od Archimeda nedostal...

Když použiju tvůj příměr tak platíš paliče (učitel) ale za data/objekt duševního vlastnictví (vědomosti samotné) ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz si videl aby ucitel ,alebo skola platila nejake autorske poplatky za vyuzivanie uciva? Ked niekdo nieco stahuje tiez to nieje zadarmo. Elektrina, internet,PC. Takze nevidim v tom ziadny rozdiel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak predstava Lojzy vlastniciho 99% CR je hlavne naprosto nerealna. :) V prvni rade tomu chybi nejakej mechanismus, jak by to vubec mohlo nastat. A pokud by se k tomu skutecne dopracoval, tak by to znamenalo, ze uz ma takovou moc, ze s nim stejne nikdo nic neudela, i kdyby se "demokraticka vetsina" na hlavu stavela. Ale pokud pomineme tuhle drobnost a vezmem to tak, ze Lojza k tomu prijde z niceho nic, proste se jednoho krasnyho dne probudi a najednou tu vlastni skoro vsechno, tak jsem si naprosto jistej, ze i ti zli komunisti by se museli hodne snazit, aby je ve veseni Lojzy a hlavne rozebirani jeho majetku nepredbehl nekdo jinej. ;)

S autorskyma pravama je to tezky, jejich nejvetsi problem je smichani tolika ruznych veci dohromady, ze se to jako celek neda nijak rozumne uchopit. Treba rozdil mezi tim, kdyz si stahnu film o Harry Potterovi, nebo kdyz vezmu Harry Pottera jako postavu a zacnu o nem tocit vlastni filmy. V obou pripadech porusim autorsky prava (a zaroven, kdyz pouziju argumentaci druhy strany, v obou pripadech nikomu nic nechybi), ale vubec to nejde srovnavat, je to neco uplne jinyho. A to neni jen tohle, tech ruznych veci je tam smichana hromada. Obecne je to skvela taktika, protoze kdyz pak nekdo prohlasi, ze pri stazeni empetrojky o nic nejde, tak ho obratem lze "umlatit argumentama" o nejakym supernarocnym vyzkumu, protoze tam jde taky o autorsky prava.

Legalni download a nelegalni upload je demence. Mozna to dava smysl z nejakyho pravniho hlediska, ale zdravej rozum dostava na prdel. Kdyz se to vezme tak, ze "stejne to vzdycky nekde nekdo pusti", tak by bylo jednodussi nechat nekomercni P2P na pokoji, at si kazdej uploaduje co chce a radsi vymyslet, jak efektivne vyuzit toho, ze uzivatele jsou schopni a ochotni zajistit celosvetovou distribuci naprosto zdarma. Neco jinyho je to u share serveru, ktery za svou cinnost vybiraj prachy a nekdo tak muze mit pomerne opravnenej pocit, ze dostaly zaplaceno za jeho praci.

A pokud jde o to, proc lidi stahujou neco, co je podle nich sracka, to je velmi jednoduchy. Ono to pro ne ve skutecnosti neni zase tak uplna sracka, aby to vubec nechteli. Oni to chcou, pouze to pro ne ma mensi cenu, nez za jakou se to da oficialne koupit. No a kdyz jim to za ni nikdo neproda... A po tom, kdo zas prijde s tim, ze se mu zdaj drahy novy auta, uz asi neco hodim. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No řekl bych, že stát by měl zajistit prosperování společnosti. Kvalita života lidí závisí v první řadě na fungování společnosti a teprve v druhé řadě na jejich schopnostech a snažení. Soukromé vlastnictví je pro společnost dobré, protože spousta lidí není schopna nakládat se zdroji efektivně. Pokud by ale někdo vlastnil 99% majetku a zbytek lidí by byl o chlebu a o vodě, tak už svou funkci neplní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Njn, a to je presne ten problem demokracie.
Ze si lide demokraticky muzou rozhodnout cokoliv, co je pro ne prave nejvyhodnejsi.
Je nejvyhodnejsi sebrat toho hajzlovi vsechen majetek, ktery poctive ziskal? Oki, odhlasujme si to, a seberme mu to...nejaka prava? My mame pravo silnejsiho, a on se nesmi branit ovsem, protoze jsme si to demokraticky odhlasivali.
Uprimne receno - me je ZCELA UKRADENY, co je dobre pro nejakou spolecnost. Ta spolecnost pro me take nic neudelala, jsem ji zcela ukradeny, a slouzim ji jen jako zdroj prijmu. Absolutne nesnasim pojem "verejny zajem". Verejny zajem je presne takovy zajem, ktery ma urcita skupina lidi, a ta zcela kasle na to, ze jina skupina lidi ma jiny zajem.
Mimochodem, pokud mas dojem, ze clovek ma vlastnit majetek pouze do te doby, pokud je to uzitecne pro "spolecnost", jinak je v pohode mu ho sebrat, tak vitej do klubu komunistu :-)

Kdyby to nebylo k placi, je to k smichu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tebe bych nasadil jako agenta rozvraceče do severni keree, do roka by se tam zhroutil režim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Njn, a ty bys jim to tam zachranoval, co :-)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Po tobě už by nebylo co zachraňovat :) místo kim jonga bys tam byl ty, patřilo by ti 99% území a majetku, měl bys palácový harém atd. a pak už jen samí očipovaní otroci a slouhové... žádný národ, kultura (na tu by nikdo neměl) atd. :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre dobre....nebudu jiz krmit trolly...ani trotly :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že my dva si nemáme co vyčítat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Stat by tu mel byt od toho, aby vymahal urcita "zakladni prava", a to i kdyby 99% obyvatel melo nazor, ze tato "zakladni prava" neplati."

Stát tu je pro občany ne oni pro něj. Někomu to stále nedochází.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takze kdyz se vetsina lidi z nejakeho duvodu rozhodne, ze je spravne te povesit na lampe, tak stat, protoze je tu pro obcany, hbite splni prani a skrze sve pomocniky te strelhbite povesi?
Hmmmm....no, tak takovyto stat fakt nechci, sorry

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To co si lidé přejí se nemusí shodovat s tím, co je pro ně vhodné a co by měl prosazovat stát. Ovšem pokud se většina lidí shodne na pověšení jednoho konkrétního člověka, tak je dost pravděpodobné, že v tom rozpor nebude. Pokud ten člověk zabíjí jiné lidi a jediný způsob jak mu v tom zabránit je ho zabít, proč by to mělo být špatně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna jsem se spatne vyjadril...
Dejme si konkretni pripad:
Je to par desitek let, kdy tu vladla KSC, kterou volilo tak cca 99% vsech volicu. A ta KSC nechala povesit jistou Miladu Horakovou. Zaslouzila si ta pani povesit?
V podstate vsichni volici KSC z te doby legalizovali tuto vrazdu teto pani, protoze jejich zastupci ji naridili.
Coz je presne ten pripad, o kterem mluvim. Pokud by - ciste teoreticky - za par let vetsina lidi zvolila stranu, ktera by hlasala, ze je spravne postrilet vsechny cikany, a nasledne by tato strana, jelikoz by byla u vlady, nechala postrilet vsechny cikany, je to evidentne spatne. Presto by to bylo "pravne v poradku", protoze proste vetsina lidi rozhodla, a tedy je vse zcela demokraticke...ze.
Ostatne neni to tak davno, co se jeden pan jmenem Hitler dostal k moci diky tomu, ze ho tam vetsina lidi chtela videt...atd atd atd.
Jak rikam - tohle je zasadni problem demokracie.

A reseni je proste - mit tu republiku s jasnou ustavou, ve ktere jsou zakotvena zakladni lidska prava, ktera jsou neprekrocitelna, dokonce ani kdyby sam stat chtel.
Tedy neco takoveho, jako byla USA po jejim zalozeni, a jeste par set let potom. Bohuzel v USA nakonec doslo k tomu, ze si lide "demokraticky" odhlasovali, ze ta ustava uplne neplati a je potreba ji "doplnovat", cili likvidovat. Coz je bohuzel chyba, a "stat" to nemel dopustit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze jsem v tom idealnim reseni nasel jeden "malej" nedostatek. ;) Jakmile se vetsina rozhodne, ze se na puvodni pravidla vykasle, neni zadna sila, ktera by jim v tom mohla zabranit... Takze je to "reseni" na nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cimz se dostavame k tomu, co je skutecne idealni stav: Nemit zadny stat :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aneb pravo silnejsiho zdarma a pro vsechny. Ted na nej ma monopol stat, kterej je nejsilnejsi, tak to bude jiste prijemna zmena. ;) Teoreticky to moznost je, ale jestli je to i vyhra, tim uz si moc jistej nejsem. Stejne to furt k nejakymu statu smeruje. Prvni, co by se stalo po zaniku toho soucasnyho, by byl boj vytvoreni novyho. A zatim se to vzdycky nekomu povedlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me z toho vyplynula jedna zajimavejsi cast ...

Hmotny a nehmotny majetek a prava k nemu. Kdyz si nejsme jisti, dekomponujme, rozmelnujme, klesneme z nanosu k prameni. Jak vznika takovej narok/pravo ... no pravdepodobne to ma vice korenu. Vezmene ty hmotne majetky.

1) clovek ma hmotny majetek, protoze si ho dokaze uhlidat. brani svuj hmotny majetek - drive s klackem v ruce, dnes pravne a jinak. Neb je mu jeho majetek cenny, aktivne odhani zajemce o privlastneni. Snazi se v ostatnich zbudit dojem, ze jeho majetek je pro ne nedotknutelny. Idealnim nastrojem je vyhruzka ci demonstrace nasledku takoveho pokusu. Ac to evokuje opravdu prvotne pospolnou spolecnost, pro nas to dnes plati stale stejne.

2) clovek se snazi usetrit si praci s obranou vlastniho majetku - dochazi k vratke shode s ostatnimi majitely, ze si majetky nebudou navzajem zcizovat. Ale opet funguje bod 1 - pokud ty mi ukradnes, ja ukradnu tobe; pokud ty mi neukradnes, ja to budu respektovat a neukradnu tobe. Oba usetrime sily. Vesmes jde o obchod s podminenou duverou.

3) pokud clovek neni sto naplnit bod 1 a 2, vystavuje se velkemu riziku kradeze. Nastupuje socialni dovednost empatie a souciteni. Pokud dovolim, aby nekdo neschopny prisel o svuj hmotny majetek, dokazu se vzit do jeho kuze a uvedomuji si, ze i me muze byt odcizeno. S pomoci dalsich socialnich interakci vznika neco jako skupinova obrana majetku jednotlivce.

vsechny tri body je velice snadne nesplnit - dukazem je existujici materialni kriminalita (proste corka).

a ted ty nehmotne veci ...

1) uchranit si svuj nehmotny majetek tak aby nad nim nemohl nikdo ziskat kontrolu. Pokud dojde k zverejneni (verejnost je jiz jakakoliv jina osoba) ztracim absolutni kontrolu nad nehmotnou veci. Pouze fyzickym nasilym na one verejnosti mohu zajistit castecnou (a obcas i absolutni) kontrolu nad nehmotnou veci, jinak totiz ma verejnost v mysli nejakou vzpominku - uchovava myslenkovou kopii (ac trea jen castecnou).

zajimavym rozdilem je, ze hmotne veci jsou potencialne stale vystaveny okoli a verejnosti ... nehmotne veci si muzeme ponechat soukrome a je jen nasi chybou, pokud se te moznosti vzdame ...

2) vzajemna dohoda o "neodcizovani" nehmotne veci ma mnohe problemy. Jelikoz nazvoslovi je tady velice spatne, berme za to, ze "odcizeni" zde stale znamena ztratu absolutni kontroly nad veci. Nemohu dohodnout s dalsi osobou vzajemne nezcizeni, to totiz predpoklada, ze dalsi osoba je seznamena s nehmotnou veci. Takze uz vlastne k one duplikaci (ztrate kontroly, odcizeni) doslo pred samotnou dohodou! Tady kontrola nad nehmotnou veci je zavisla na mnozstvi kopii a tedy i ona dohoda spise bude o dalsim nesireni (nema by to slovo tucne?). Ale lide takove dohody delaji temer vyhradne vzdy nejakou smenou, ... ja neprokecnu, kdyz ty neprokecnes.

3) pokud nejsem schopny zajistit nezverejneni a soucasne nejsem schopny zajistit nesireni nehmotne veci. Sem v kelu! No dobra, ne zcela. Stejne jako u hmotne veci muzeme uvazovat o tom, ze nekdo bude v ramci nejakych socialnich pohnutek chtit pomoct s dodrzenim jednoho z predchozich bodu. Takze opravdu muze dojit opet k formovani nejake skupiny lidi, zamezujici dalsimu sireni. Ovsem tady jaksi ze uz zacina trosku vytracet ta spravna motivace k tvorbe takove situace. Obava, ze by se mi mohla stat stejna nepristojnost na hmotnem majetku, predpoklada, ze nejaky hmotny majetek mam a zalezi mi na nem. Obava o nehmotny majetek by pak ale zada stejny predpoklad.

Zadny cenny zverejneny majetek nemam, necitim empatii k tomu, kdo ho ma a prichazi o nej (ztraci kontrolu). Bod 3 jde do kopru.

Nemam nehmotny majetek, necitim potrebu - empatii - se ucastnit nejakeho paktu o nesireni ciziho nehmotneho majetku. Duplikaci nemohu realne zabranit (uz ste nekdy ve videopujcovne zkouseli neplatit se slovy "ja se na to nekoukal!" ?). Bod 2 jde velice do kopru.

Puvodni majitel a skupina ochrancu velkeho tajemstvi ... ehm tedy skupina co brani sireni ... maji jeste moznost mi dat do drzky. Tedy pouzit nejaky druh aktivity, ktery by me od sireni odradil. Nebojim se! Nikdy sem je nevidel, vyhruzky zvladam taky dobre, jejich agresivita me neodrazuje. (a spravne by bylo podotknout, naopak me ponouka...). Bod 1 je ukoprovan.

..........

myslenkove se to da rozvetvit do mnoha detailu, da se jmenovat mnoho druhu agrese, mnoho zpusobu dohod, da se mluvit o smenach napric komoditami (duvera za lasku .. oblibene pohadkove tema). Ale ja myslim, ze to na tomhle nastinenem jadru problemu az tolik nemeni (prosim, diskutujme o tom).

ONI si zalozili obchod na tom, ze neco zverejni vymnenou (uplatou) ale mysli si, ze jsou schopni udrzet absolutni kontrolu! Chteji vydelavat na moznosti kontrolovat pocet duplikatu.

Zverejneni = ztrata absolutni kontroly.
Zverejneni = vzdani se moznosti, ze by nehmotna vec nebyla duplikovana (Zverejni a bude zduplikovaná!)

Modri uz asi tusi, ze zakerne slovo je duplikat ... myslenkovemu nezbranite ... hmotnemu ano, hmotny podleha pravidlum pro hmotne veci.

Me z toho vychazi, ze si obchodnici s "umenim", stale milne mysli, ze obchoduji s vice nez jen hmotnou duplikaci. Ja tvrdim, ze jsou hlupaci!

a ted si jdu v duchu zabroukat nejakou autorsky chranenou pisnicku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

20r PO, sa nam to tu opat nejakym zlym smerom prepina! ono je to jedno, ci je diktatura sovietskeho zvazu, ci je diktatura americkeho zvazu, alebo diktatura eurospekho zvazu!! musime byt v strehu, pred 20r sme revoluciu zvladli, nie je problem zvladnut dalsiu revoluciu, ked na to pride :p

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady se nam neustale tlaci do hlav, ze v 89. byla nejaka "revoluce", coz je podle me velky omyl..., byla to docela obycejna evoluce, kdy uz delsi dobu bylo vsem jasne, i tem "nahore", ze stav je neudrzitelny...
lze jen spekulovat, jak dalece se tehda na zmene podilely i nejvyssi spicky tehdejsi moci...
az prijde revoluce, tak to asi nebude az takova pohodicka / tim nemyslim to nase malinkate "bezvyznamne" udolicko /

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu me zarazi to citovani emailu. Hlavne by me zajimalo jak neco takove muze vzit soud jako dukaz. Vubec bych se nedivil, kdyby se cela parta jen zasmala a jela dal s jinym webem odjinud. Staci slusny pravnik a maji vyhrano. Jelikoz maji podle me legalnost sveho konani davno proverenou a overenou, tak budou asi v klidu. Stejne jako kluci z TPB.
Spis to pekne ukazuje to, jak bude internet vypadat po schvaleni SOPA, ACTA a PIPA. Predstavte si, ze podobna zprava se bude opakovat nekolikrat do tydne. Hnusna predstava jak smejdi z USA vypinaj TPB, Isohunt, vsechny rapidy a spol. Weby s videem. Filtruji to co muzete dat na FB, kontroluji vam emaily jestli nahodou neposilate mp3 kamaradum. Asi je na case zacit budovat dalsi, paralelni internet, kde bude vse jako driv :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teoreticky by nemusel byt pravne problem, urobit si sukromnu siet kamaratov, zaheslovanu, a co si ja robim s kamaratmi, ci s nimi po veceroch zadarmo sexujem, je to len nasa vec :) podobne ako mozem si pustat akekolvek stiahnute mp3 na svojej vlastnej svadbe! - v svojej uzavretej spolocnosti! uzavriet sa pred zakonom :) a ked sa tam nevykazuje zisk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebude se organizovat nějaký sběr financí na obhájce ? Rád podpořím spravedlnost a pošlu příspěvek. Třeba v USA ještě žijí nezkorumpovaní právníci, kteří věří ve spravedlnost a vybraná částka by pro ně mohla být výzva ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože to je zase plno stupidních keců o demokracii, zlodějině ze strany producentů, o tom jak trpí ta vámi uznávaná forma demokracie. Co způsobuje, že melete takové hovadiny? To už vám hrabe z těch sajrajtů co vydávají hypersupermarkety za jídlo? Nebo z toho, jak se většina z vás válí doma a vyžírá rodiče, hulí trávu, chlastá a svoje fantazmagorie považuje za ten jediný spravedlivý svět?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ze jsem tak zvedavy, jaka je ta Vase vize slusneho ovcana?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

přece sedět doma, papat párky...eee totiž chtěl jsem řict drcené kuřecí kosti, věřit všemu co řeknou v telce, protože když v telce řeknou že zítra budou pršet tunový budry tak je to pravda protože v telce přece nelžou a věřit politikům že utopie vyrovnaného rozpočtu existuje...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

btw vam vobec nevadi ze megaupload zarabal na cudzich veciach? filmy, soft, hudba atd..:)

mne sa tiez nepacia velke nahravacie spolocnosti atd..ale ludia ktori na takychto sharingovych sluzbach zarabaju su tiez hyeny..a vy ich chcete este obhajovat ;)

nejsom ani na jednej ani na druhej strane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejsem si vedom, ze by mu prodaval tzv. "piratske kopie", ale s jistotou mohu potvrdit, ze chtel platit za traffic. mam napad, pojdme zavrit vaseho webhostera, tomu navic platite i za diskovy prostor a db.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Američania opäť dokazujú svetu že sú policajtmi celej zemegule a nemienia sa toho za žiadnych okolností vzdať či sa to niekomu bude páčiť alebo nie :(((

Matrix začal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Američané tohle už nemusí dokazovat. Tohle je prostý fakt už několik desetiletí. Vždy když se jedná o "špinavou práci" tak je američan k dispozici. Je mi z toho na zvracení. Demokracií k větší svobodě či totalitě?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zkuste si najít fakta o tzv. economic hitmans... a až je budete mít, zamyslete se v jaké fázi třeba i náš stát asi tak je...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vystrelit ty US parchanty na mesic. Jen vic a vic nasranych arabu - at jim tam poslou neco lepsiho nez amatery opasane dynamitem. Oni jsou to svetovy zlo - ne Kaddafi, ne Hussein a dokonce ani Severni Korea, ale Amici se svoji "svobodou, laskou a mirem"...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Boze, ty jses ale kripl....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To víš, sebrali mu hračku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen počkejte, blbečkové, až se tím Ty naše politické "špičky" nechají inspirovat a zavedou něco podobného tady...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je marný vysvětlování... Kdo nevidí, jak si USA (a potažmo jejich nohsledi) hrajou na šéfa zeměkoule, světovýho policajta a velkýho bratra, tak ten to buď vidět nechce, nebo musí mít dost omezený chápání, jinak fakt nevím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trebas ja to vidim tak, ze USA uz BOHUZEL toho "svetoveho policajta" hrat pomalu prestavaji, a podle toho to tu taky dopadne...
Je otazka, jestli az tu bude "svetovy policajt" s turbanem, jeste budeme moct psat na jeho ciny nejakou kritiku, docela se obavam, ze ne...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak to, že USA nechají zatýkt cizí státní příslušníky v cizí zemi? Co tohle má být? USA velký bratr nebo co. A proč ten tyátr kolem zabavování majetku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

interpol ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja si nemuzu pomoct, ale jak to bylo jakkoliv, tak projevy CPP jsou cim dal tim ubozejsi. Ikdyz jsem s nima zprvu sympatizoval, tak ted uz je vylozene nesnasim ..... jak jednou rekl Kalousek (nebo co to bylo za politickeho nymanda), ze jsou to kokoti - a fakt jsou. Nejenomze jsou jejich zpravy jak psane 14ti letym pubertakem, ale tim, ze se takhle diskreditujou v ocich verejnosti a politiku, tak paradoxne spis nahravaji druhe strane ...... CDRku bych proto doporucoval se od nich distancovat. Nebo aspon zavest nejaky filtr, abych si mohl jejich prispevky vypnout, protoze v posledni dobe, po kazde jejich tiskove zprave, mam chut smazat vsechny filmy a serialy a zacit chodit na predrazene kino nebo kupovat predrazene shitoidni DVD, pripadne zacit sledovat NOVU!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste zřejmě taky pořádně vygumovanej :-).

V CPP jsou kokoti, v tom s Kalouskem souhlasím, ale je to asi první a poslední situace, kdy s Kalouskem souhlasim, mé důvody k tomu jsou zcela jiné než které má Kalousek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nachápu vás. Zkráceně píšou "odsuzujeme tento problematický postup". A přesně to mi vadí.

Takže činte jak píšete! Kupujte si předražená CD, smazajte vše co jste LEGÁLNĚ nahromadil a pošlete Kalouskovi jeho oblíbenou složenku na dočasnou anulaci státní sekery, za sebe můžete přispět i na ekotendr a církve, howgh.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Koukam dalsi, co by byl rad, aby si zlodej (stat) ponechal majetek, ktery ukradl jinym (cirkve).
Jojo, alespon je hned videt, s kym se tu clovek bavi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady bych byl opatrný, protože katolická církev toho nakradla až až. Zajeď si někdy do Říma, najmi si průvodce, poslechni si historii a zajděte do Vatikánu. Zajdi do baziliky svatého Petra, poslechni si výklad a uvidíš jak církev ve jménu Krista kradla a loupila. Co nenakradla, to nahrabala na odpustcích, milodarech, atd... Prostuduj si historii, porovnej znalosti starověkého Řecka a Říma. Nástup křesťanství zadupal do země vzdělání, vědu, umění, atd.. a přinesl jen tmářství, svrab a neštovice.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby...Krestanstvi melo sve kladne i zaporne stranky, to jiste...A zalezi dost na lokalite, dobe, vladci...V dobe krestantsvi doslo k nejvetsimu rozvoji za celou historii lidstva. Takze k obrovskym ztratam na poli vedy. Proste jak kdy...
Co se tyce toho, kde cirkev penize vzala - budme tedy zcela uprimni:
Pokud rekneme, ze pred tema par set lety cirkev ty penize nakradla, potom ja na to rikam - oki, muze byt...ale co se stalo v roce 1918, kdy vznikl cesky stat?
Banda zlocincu zcela mimo veskere mezinarodni pravo vyhlasilo svepravne CS stat, jeste k tomu sveho panovnika zradili ve valecnem konfliktu a pridali se na stranu nepritele, za coz meli byt nikoliv oslavovani, ale dostat provaz...Zakladatele CS statu byli prachobycejni zlocinci - a poduk nekdo tomuto chce oponovat, prosim velmi peclive nastudovat historii z te doby...

Presto jaksi se dnes rok 1918 slavi jako vznik CS statu. Oki, proc ne...V takovem pripade je ale potreba to brat spravedlive, a stejne tak akceptovat, ze v roce 48 a blizkem okoli proste cirkev vlastnila urcity majetek, ktery mimochodem povetsinou nenakradla (a jestli ma nekdo neco proti desatkum, ja rikam - ZLATE desatky, co bych dal za to, kdybych dnes statu odevzdal 10% sveho vydelku - dneska statu odevzdam tak 80% toho, co si vydelam, a skoro nikomu to neprijde divne....zlate desatky).

A proto je spravne cirkvim urcitym zpusobem kompenzovat to, co jim komunisti ukradli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já na netu narazil na informaci že majetek byl panovníkem církvi svěřen aby ho obhospodařovala/spravovala - nebyl to majetek církve ani se jím nestal, pořád patřil panovníkovi atp.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co na to rict...
Ano, to je mozne....

A ted vazne:
Pokud by clovek nejprve premyslel, nez zacne psat nejaky text (bez urazky, to je obvykly problem ve vsech diskuzich) tak by prisel na to, ze:
V roce 1918 jsme slavnostne zlikvidovali monarchii, panovnika, a vse, co s tim souviselo. Vznikla republika. V te dobe - zcela logicky - se "urcitym zpusobem" vyresilo i to, jak je to s cirkvemi a jejich majetkem. Tak jako tak, cirkve od roku 1918 nemohou mit nic pujcene od panovnika, jelikoz tu zadneho nemame. (pominu to, ze diky protipravnosti aktu vyhraseni CS statu po pravni strance panovnika stale jeste mame dodnes, ale obecny koncenzus je ten, ze se o tom nemluvi a vsichni delaji, ze to tak neni a ze to neni zadny problem - budu se tedy tohoto vykladu dejin drzet).
V roce 1948 a okolo, kdy komunisti ukradli cirkvim to, co cirkev mela, proste jiz ty cirkve majetek skutecne pravne vlastnily. Btw nejedna se jen o jednu jedinou cirkve, cirkve jsou ruzne a v podstate ukradeni majetku postihlo vsechny.

Z toho vyplyva, ze co bylo ukradeno, mel by byt navraceno. Jiste, nyni na tom lide malicko "prodelaji", ackoliv za to vetsina nyni zijicich lidi nemuze, ze jejich predkove provedli takoveto zhovadilosti. To se neda nic delat...Porad princip, ze co bylo ukradeno, ma byt vraceno, povazuji za dulezitejsi, nez to, ze dneska za to nekdo muze a nekdo nemuze a ten to odsere taky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě že né, církvím majetek nikdy nepatřil, ani v první republice tudíž komunisti neměli co krást - už byl majetek dávno v rukou státu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za největší tunel v dějinách země označila spisovatelka a publicistka Lenka Procházková minulý týden schválené církevní restituce vládou premiéra Nečase.

Zhruba desetinásobek ceny za arbitráže Diag Human (skoro 100 miliard korun) má připadnout církvím, z nichž drtivá většina spadá pod církev římsko-katolickou. Od roku 2013 má stát vyplatit 59 miliard, v úvahu má být brána i inflace, takže celková suma ještě není konečná. Církve mají dostat také majetek v hodnotě 75 miliard korun – kromě stavebních objektů ještě lesy a polnosti. Lenka Procházková to považuje za porušení zákona a podala ve středu 18. ledna 2012 na premiéra Nečase a celou jeho vládu trestní oznámení k Nejvyššímu státnímu zastupitelství v Brně . Hrozí mu až osm let odnětí svobody.

„Na celé situaci je nejvíce zarážející skutečnost, že majetek, který se má vracet, není přesně definován,“ tvrdí Lenka Procházková. „Poslanec Marek Benda z ODS dokonce prohlásil, že soupis tohoto majetku bude předložen až po vykonání restitucí. Ministři Nečasovy vlády tak schválili něco, aniž tuší, co vlastně. Domnívám se, že ani poslanci, kteří budou o zákonu rozhodovat, nemohou za těchto podmínek jednat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, k čemuž je zavazuje poslanecký slib. Proto jsem podala na vládu trestní oznámení za porušení povinnosti při správě cizího majetku.“

Na včerejší tiskové konferenci, která se konala v presscentru Syndikátu novinářů v Praze, Procházková prohlásila, že pokud ke schválení této normy dojde a prezident Klaus jí podepíše, bude se jednat o akt velezrady.

„Vydáním tak rozsáhlých území dojde k narušení celistvosti země, protože část jejího teritoria bude vydáno cizí mocnosti – státu Vatikán,“ tvrdí Procházková s odvoláním na kanonické právo. Argumentuje, že vydáním církevního majetku budou navíc prolomeny restituční hranice z roku 1948. Tvrdí, že valná část církevního majetku byla už za první republiky v rámci pozemkové reformy z roku 1919 vydána rolníkům, a i zbylý majetek (hlavně stavby) nebyl pro církev ve vlastnickém právu – cokoli chtěla prodat, musel od hodnoty 200 korun odsouhlasit stát. Oprávnění nakládat s majetkem zamezil katolické církvi již rakousko-uherský císař Josef II.

„Jsem spisovatelka a vadí mi, jak se v této zemi zachází se slovy. Údajně jde o narovnání vztahu s církvemi, ale toto není narovnání, ale shrbení státu. Přímo ohnutí,“ řekla Procházková na tiskové konferenci. Premiér Nečas vzkázal ústy mluvčího Osúcha, že nebude věc komentovat. Trestní oznámení bylo příslušnými orgány předáno k prověření. Kdy bude znám výsledek jejich šetření, se zatím neví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Málokdo ví, že vlastníkem cíkevního majetku byl v době Rakouska-Uherska panovník. Po vzniku Československa přešel tento majetek na stát, ne na církev. Ani během první republiky nebyl majetek užívaný církví v jejím vlastnictví.

Až po válce byl schválen zákon číslo 46/1948 Sb., který povoloval se souhlasem místních rolnických komisí přenechat církvi půdu k vydržování duchovních, ale nejvýše do výměry 30 hektarů!

Kde se vzaly ony obrovské pozemky tzv. církevní půdy, které dnes blokují celé vesnice? Jedná se o půdu, kterou si stát v době první republiky od církví nestihl převzít. To ale neznamená, že nebyla státní!

Vyjádření ministra "vlády národní trapnosti" Drábka a dalších, že "co bylo ukradeno, musí být vráceno", jsou známkou hlouposti, ne-li účelové propagandy.

Co jsou to církevní restituce? Je to jasné: Buď stát dá církvím ZADARMO pozemky, které nikdy NEVLASTNILA, anebo jí bude bezdůvodně PLATIT MILIARDY po dobu desítek let.

Kolik miliard korun z prodeje "vráceného" majetku (církev ho obratem prodá) skončí v pokladnách politických stran, které zorganizovaly tento tunel století???

Další články autora, politické komentáře a humor na ChameleonCharlie.cz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proto je to pravda, protoze to napsala nejaka pani...
Jinak i kdyby to castecne ci zcela pravda byla, zase se vracime k tomu, co se stalo v roce 1918. Pokud bychom totiz opravdu posuzovali tu situaci podle platneho mezinarodniho prava, nemohla by zadna republika existovat. Takze se v te dobe dely veci, ktere nejspis vubec nebyly podle oficialniho prava, lec se staly. Jednou z tech veci bylo, ze cirkev ziskala majetek.

Aby mimochodem nebylo nejakych zbytecnych sporu - ja jsem zcela pro, aby se vyhlaseni republiky v roce 1918 prohlasilo za protipravni a vratila se monarchie. V tu chvili by se tyhle vsechny spory mohly velmi jednoduse vyresit :-)
A hlavne bysme se zbavili te podelane pseudo-demokracie, co tu mame dneska a zabilo by se nekolik much jednou ranou :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem pro řešení které je výhodné pro národ, to bylo i založení republiky. odevzdání majetku cizímu státu mezi výhodná rozhodnutí nepatří. A s morálkou bych si hlavu nelámal, církev se v minulosti nechovala vůbec pěkně... (Vražda na tyranovi není zločinem).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zalozeni republiky rozhodne pro narod vyhodne nebylo, o tom jsem zcela presvedcen.
Za dalsi - republika nema co vlastnit nejaky majetek - majetek kdyz uz maji vlastnit jednotlivi obcane.
Dale: Co to je takovy "narod"? A jak to, ze je neco vyhodne pro narod, ale je to zcela nevyhodne pro me, a dokonce v mnoha pripadech to, co bylo vyhodne pro "stat" znamenalo, ze stat povrazdi par lidi...Pekne dekuji za takovy narod...

Cirkev se nekdy chovala osklive, jindy zachranila, co zachranit slo a bez ni by to tu vypadalo katastroficky. Ovsem z nejnovejsi historie vime, ze stat tu bezne pred nekolika desitkama let vrazdil a dlouhodobe mucil sve obcany.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Za dalsi - republika nema co vlastnit nejaky majetek - majetek kdyz uz maji vlastnit jednotlivi obcane."

Ano! Dobrý nápad, tak tedy majetek církve (prý) znárodníme a pak dáme každému občanu kousek.

"Dale: Co to je takovy "narod"? A jak to, ze je neco vyhodne pro narod, ale je to zcela nevyhodne pro me, a dokonce v mnoha pripadech to, co bylo vyhodne pro "stat" znamenalo, ze stat povrazdi par lidi...Pekne dekuji za takovy narod..."

To záleží na tom co děláš. Když kradeš budeš ve vězení a pak to bude výhodné pro národ ale ne pro tebe...

"Cirkev se nekdy chovala osklive, jindy zachranila, co zachranit slo a bez ni by to tu vypadalo katastroficky."

To už nezjistíme jak by to bývalo bylo bez ní. Zato se dá dobře odhadovat jak to bude vypadat s ní do budoucna pokud získá moc, bude kafrat do politiky svoje bludy...

"Ovsem z nejnovejsi historie vime, ze stat tu bezne pred nekolika desitkama let vrazdil a dlouhodobe mucil sve obcany."
Říká se to... a co tím chceš říct ? chceš tím církev omlouvat ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jen k ty zrade panovnika... Nikdy jsem nepochopil, na cem takovej panovnik stavi svoje pravo, aby byl svyma poddanyma uznavan. A to normalne nejsem vubec proti tomu, aby zde vladl jeden clovek, snad jen s tim rozdilem, ze "osvicenej diktator" mi zni trosku lip nez "panovnik", ale to je nepodstatnej detail. Chapu to "v prvni generaci", kdy se vladce dostane k moci, zvedne treba obyvatelstvu zivotni uroven, nebo jim obecne prinese neco kladnyho. Pak ho samozrejme maj vsichni radi a nikdo je k tomu nemusi nutit. Ale o par set let pozdeji, kdyz uz tomu vladne X-ta generace a lid marne premysli, co kladnyho jim to prinasi, proc by i potom meli byt takovymu panovnikovi verni? Mne naopak prijde naprosto logicky, ze panovnika poslou do haje a provedou aspon castecnej reset. Nevidim tam zadnej zasadni rozdil oproti tomu, kdyby to v ramci nejlepsich tradic zabral nejakej dobyvatel a prohlasil se novym panovnikem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bavime se o mezinarodnim pravu. Ono takove staty nemuzou a nemohly ani v historii vzniknout jen tak, ze nejakej Franta rekne : A ode dneska tu bude stat. A hotovo.
Takhle to nefunguje, a existuje a i tehdy existovalo urcite mezinarodne uznavane pravo, jak staty vnikaji, za jakych okolnosti jsou uznavany a podobne.

Pokud by to tak nebylo, tak bych OKAMZITE vyhlasil vlastni stat a na nejakou CR bych se zvysoka vykaslal...

Jinak z tveho textu je videt jasne nepochopeni toho, v cem je vyhoda monarchie. Ta hlavni a zasadni vyhoda je v tom, ze panovnik jiz od malicka je vychovavan k tomu, aby UMEL vladnout a aby si uvedomoval ZODPOVEDNOST.
Dneska je ministr skolstvi zemedelec a ministr zemedelstvi ucitel (obrazne receno), nikdo k nejakemu vladnuti nema prilis velke vlohy, a ti co nakonec vladnou, vladnou diky jinym vlastnostem, nez schopnost.
Takovy monarcha nemusi resit, jestli ho maji ci nemaji lide radi, jestli to co cini a co je potreba udelat je popularni ci nepopularni, a hlavne vi, co je potreba ucinit.
Samozrejme, tento system neni idealni, obcas se stane, ze monarcha je kreten. Na druhou stranu, v demokracii je to v podstate tak, ze nam kreteni vladnou nonstop. A presto tento system povazuji mnozi za lepsi, nez monarchii. Nechapu proc, ale dobre jim tak :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja se bez muceni priznam, ze mezinarodni pravo jsem nestudoval. Ale neni to tak zhruba v duchu "my velci, kteri uz mame svet mezi sebou pekne rozdelenej, nenechame jen tak nejakyho Frantu, aby nam v tom delal bordel"? :)

Jinak rozhodne nezpochybnuju, ze vladnout se musi umet a moznost ucit se to od predchozich generaci je urcite lepsi nez zacinat z niceho. Pouze si myslim, ze jednim ze znaku uspesny vlady by melo byt i to, ze poddani netouzi zakroutit monarchovi krkem. :) Je to samozrejme zjednoduseni, ve skutecnosti je to stejne tak, ze vetsina se nijak angazovat nebude a ruzny zmeny a revoluce vzdycky potahne jen mensina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, váš příspěvek jak je vše o pěnězích u http://diit.cz/diskuze/69040/thread mi dal jakous představu s kým mám tu čest :) Navíc je to hluboký a častý omyl, vše je o času. Peníze jsou podmnožinou, substitut.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ehm ehm...
samozrejme, ze pokud se nekdo naji casu, je to pro neho uzasne a nemusi se zajimat o take svetske problemy, jako za co si koupim chleba a podobne...

Pokud to bylo mysleno tak, ze jednou vichni umreme - ano, umreme. No a co?

Nehlede na to, ze cas neni konstantni vzdy a za vsech okolnosti, ale to uz bychom se dostali uplne nekam jinam :-)

Ja plne chapu, ze nekdo povazuje za vrchol zivotniho stesti zit v lese, zivit se korinkama a uzivat si zpevu ptactva - a to pisu bez jakekoliv ironie. Chapu to, a tomu cloveku nezavidim, ani si o nem nemyslim, ze je divnej - proste to tak je. Ale nekdo jiny vidi jako vrchol zivotniho stesti mit 20 deti a k tomu mit soukrome letadlo, 100 miliard na uctu a 10 milenek. Ani tomu cloveku jeho hodnoty nezavidim, ani je nekritizuji. Je KAZDEHO vec, v cem vidi STESTI, ci SMYSL ZIVOTA.
Pokud nekdo neustale argumentuje, ze penize nejsou vsechno, a ze se za ne vsechno nekoupi a podobne, tak ten clovek evidentne nepochopil, CO to jsou penize. Penize nejsou NIC. Penize jsou pouze prostredek, technicke zjednoduseni..Pokud zijeme ve spolecnosti, kde jeden clovek nedela vse, ale cinnosti se specializuji, je neprakticke vymenit 1 kravu za 100 prken...Proto tu mame penize. Tzv honeni se za penezi neznamena, ze clovek chce mit co nejvice nejakych papirku ci cislicek na bankovnim uctu. Ve skutecnosti to znamena, ze ten clovek mit co nejvice moznosti ziskat veci, ktere on povazuje za uzitecne, prijemne, ci za prostredky, kteryma dojde sveho stesti, ci se k nemu alespon priblizi...

Pro nekoho je CAS tim stestim. Trebas tak, ze si rekne, ze tu na teto zemi chce byt co nejvetsi cas. Ze by se rad dozil 250 let....A ted se kruhem dostavame na zacatek - z 99% tu dele bude ten, kdo bude mit vice penez, a bude si ten cas moct koupit ve forme lepsi zdravotni pece, lepsi zivotospravy, mene stresu...atd atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase vedle, čuchám ekonomické (sebe)vzdělávání :) A co takhle fyzikální pohled? Čas a energie, stále nic?

K čemu jsou vám peníze, když jste na potápějící lodi v podpalubí, nedávný případ :) Nebo máte aktiva 200 miliard doláčů "u kamarádů" v zahraničí jako tomu bylo v případě Kaddafího -> demokraticky zabaveno... To jen malé příklady.

Čas je jednotka SI, pomáhající plánovat a chápat dění kolem nás, tedy např. kdy zaseju, kdy sklidím, kdy budu moci splatit půjčku, zda se mi vyplatí pracovat místo abych byl u rodiny, ... Peníze jsou substitut, náhražka. Nevidím důvod mi popisovat funkci peněz. To co píšete funguje v mikroekonomice, né vždy, makroekonomika je kasíno a pořádně jí nikdo nerozumí, přestože někteří lidé si to myslí.

To však nebyl důvod nač jsem poukazal a zas jsme jinde než byl záměr. Klasická tichá pošta, tzn != FIFO.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť nic nemusíš kupovat ani krást. Prostě tento druh zábavy ignoruj. Každá novinka časem běží v TV, tedy si stačí cca rok dva počkat a uvidíš ji. Je přece spousta jiné zábavy než sedět na gauči a zírat na TV, nebo hypnotizovat monitor. A ruku na srdce, ty hovadiny co se poslední dobou točí, to je běs a hrůza. Je sice pravdou, že mne občas zaujme nějaký seriál co dávají na HBO, nebo u nás Prima Cool. Ale přesto si stále myslím, že knížka, sport, sex, cestování jsou mnohem zábavnější než čučení na film.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze kapitalisti z nahravacim spolocnostiam vam vadia, ale sef Megauploadu, ktory na vasej "zdielacej demokracii" zarobil desiatky milionov dolarov nie :-D

Kim Dotcom je moderny ekvivalent ukrajinskeho priekupnika s napalovanymi CD. Sam som v plnom rozsahu za slobodu obsahu, zdielanie a stahovanie, ale jedine na principe zadarmo dam - zadarmo stiahnem. Platenie za stiahnuty odkaz je u mna totalna ubohost, kedze miesto toho, aby ste tych par dolarov dali skutocnemu autorovi (alebo tomu, kto autorovi dielo vydal), radsej zaplatite nejakemu vykukovi auto. A to dnes stoja DVD 3-4 libry a CD alebo legalne MP3 podobne.

Toto nema s demokraciou ani slobodou zhola nic spolocne. Paranoidne blaboly o NWO a podobne su len ceresnickou na torte diskusnych idiotov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, spousta lidí si myslí že svoboda znamená svobodně kopírovat cokoliv. A chovají se směšně, platí za stáhnutí a za internetové připojení přitom tyto peníze by mohli použít na legální nákup. To samé nahrávací společnosti, místo honění pokud a zakazování mohli dávno zřídit podobné megauploady a inkasovat. Proč se všichni chovají jako blázni ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mozno preto, ze naozaj su blazni...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Itunes, Netflix, Redbox..... oni to i ty nahrávací společnoti začínají chápat.
Otázkou je, zda to pochpí i ti "já jim nic platit nebudu". Proč třeba dnes v USA nějak masivně stahovat opravdu nechápu, online distribuce už je tam solidní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že pokud si budeš chtít ty data (ať už hudbu nebo něco jiného) normálně koupit, tak za to vysolíš neadekvátně vysokou sumu... toť jádro pudla.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No ono je to docela normalni, ze se spouste lidi zda nejake zbozi drahe...obvykle je to tak, ze si clovek pak to zbozi nekoupi. Pokud se to nekomu zda divne, tak nevim, jak to resit.
Jinak - pokud si chci koupit hudbu, kupuji ji za cca 1-2$ za 1 album, coz mi neprijde nejak extra drahe. (Singly okolo 0,1-0,2$). Samozrejme nemaji tam vse, ale vetsinu ano...
Holt nekdo hleda duvody, proc neco nejde, a jiny hleda reseni, jak to udelat tak, aby to pro neho bylo vyhovujici...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak taková cena je to, co bych si představoval. Kde to kupuješ? A jaká je kvalita? A doufám, že tam není DRM...

Každopádně, pokud se takové zdroje hudby stanou v budoucnu běžnými (tzn. snadná dostupnost obsahu, kvalitně, bez DRM, široké spektrum), pak jsem si jistý, že většině tak řečených pirátů nebude stát na to, aby se drbali se stahováním torrentů nebo stahováním z rapidshare apod. s nejistým výsledkem, když si to budou moct za pár peněz rychle a bez problémů koupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad http://www.mp3panda.com/
Zadne DRM, jsou to MP3, takze kvalita prumerna, cene odpovidajici....Coz me plne staci. Btw jsem tam nasel veci, ktere nejsou na zadnem torrentu, coz je docela zajimave:-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době mptroska... no fuj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co bys chtel, za ty penize? Me to za ty penize vyhovuje...Chces nejakou super kvalitu? No, tak si za super kvalitu zaplat lepsi penize, nez za MP3, logicky.

Bohuzel vetsina lidi to vidi tak, ze chce super kvalitu, a neplatit za ni nic.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je sice pěkný že propaguješ jak je to dneska levný ale s mp3 už díru do světa nikdo neudělá, určitě ne u těch co jsou ochotni platit.
A co se týče většiny tak to nevím, zase tolik lidí neznám ale podle toho že za internet platí všichni bych řekl že placení za digitálno jim obecně nedělá problém, nyní už je jen na poskytovatelích obsahu jak šanci využijou a co nabídnou...
První vlaštovka s bezeztrátovou kompresí u nás je třeba http://www.supraphon.cz/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No... trosku jsem zagoogloval a vypadlo mi z toho, ze to bude jeden z mnoha ruskych serveru, s jejichz legalitou je to tak nejak ... no zadna slava. V Rusku ano, pro zbytek sveta tezko rict. Ale pokud jde o to, kolik z toho dostane muj oblibenej umelec, coz je pro me jedinej duvod, proc platit za hudbu, tak to prilis optimisticky nevidim. Z pulruhyho dolaru za album si neco necha server, neco AVTOR, autorskej svaz (nebo co to je), kterej mu to licencuje, neco dalsi autorskej svaz v cilovy zemi, za predpokladu ze tam vubec neco dorazi a chudak umelec bude nakonec rad, ze si za tisic prodanych alb koupi aspon novy trsatko. Jiste, lepsi neco nez nic, ale k dokonalosti to ma sakra daleko.
Pritom tohle je cely naprosta kravina. Ja nepotrebuju aby mi nekdo poskytoval mp3 ke stazeni, vsechno je prece na P2P. Ja potrebuju pouze zajistit, ze umelec nezemre hlady (a koupi si pro inspiraci treba novej tryskac, nebo cokoliv jinyho co ho motivuje :) a bude me dal oblazovat svou tvorbou. A kdyby byla moznost mu ten 1-2 dolary poslat primo, tak nevaham ani vterinu. A nemuzu byt prece takovej exot, abych to takhle videl sam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kámen úrazu bude asi v tom že většina tvořičů se někde upsala...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, adresu maj do USA, Houston...Myslim, ze kdyby to bylo nelegalni, tak uz si na to davno nekdo vyslapnul. Otazka, co z toho ma autor, je na miste, asi nic moc, pri tech cenach zvlast...
Druha vec je, ze jsem tam sehnal veci, ktere na torrentech ani P2P nejdou sehnat - a ani nikde jinde jako v kamennych obchodech.

Co se tyce podpory umelcu, tak samozrejme v ramci moznosti platim naprimo - viz napriklad zajimavy pokus tohoto autora: http://fffilm.fuxoft.cz/ , respektive http://fffilm.fuxoft.cz/p/ffffriends.html.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, adresa v USA sedi, ale pak v Legal Info se pise o licencich od UPO "AVTOR", coz zni tak nejak zvlastne. A pri dotazu na "upo avtor" padaji z Googlu zajimavy veci, nejlepsi je asi tahle stranka, ke ktery se da rychle proklikat: http://www.museekster.com/russianservices.htm Pravdivost sice potvrdit nemuzu, ale zni to rozhodne zajimave. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že zisky šéfa megauploadu by nahrávacím společnostem nestačily ani omylem. Bohužel chtějí více, protože těch vyžírků je moc a když se to podělí počtem, tak by se ve zlatě moc nekoupali.
Další věcí je to, že si často lidé stáhnou věci, které nejdou normálně koupit, sehnat nebo jinak se k nim dostat. Pokud si někdo myslel, že v kapitalismu jde koupit vše, tak se šeredně zmýlil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Další věcí je to, že si často lidé stáhnou věci, které nejdou normálně koupit, sehnat nebo jinak se k nim dostat. Pokud si někdo myslel, že v kapitalismu jde koupit vše, tak se šeredně zmýlil.

ano, typicky priklad stahovace :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Škoda 500M$, vydělali si 175M$.
Znamená to tedy, že lid "rádi" zaplatili více jak třetinu ceny za možnost mít film/hudbu atp. bez jakýchkoliv ochran a hned??
To by snad i blbýmu mělo dojít co má udělat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Filesonic.com zrušil zdieľanie súborov a tým znemožnil ich verejné sťahovanie

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/121304_gary_webb.shtml
Jak dopad chlapík, co šlapal na paty CIA ohledně jejich černých peněz na financování kontras, sebevražda dvěma výsřely do obličeje. Tady už nejde o nějakou demokracii nebo spravedlnost, prachy a byrokracie dokázaly, že jde jen o moc a přesměrovávání penězovodů.
Chlapci z Megauploadu nejspíš zdaleka neměli čisté svědomí, a teď je tu hezký návod, jak ty práva demokratické chátry zase pořádně osekat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přestaňte už tady žvanit o pošlapání vašeho práva krást kdy a co se vám zamane. Raději se naučte pravidla silničního provozu, tam máte taky práva a povinnosti. Zejména si někteří z vás nastudujte pravidlo pravé ruky. Poslední dobou si spousta řidičů myslí, že pokud je jejich cesta širší, tak je automaticky i hlavní.
Dále si nastudujte povinnosti zaměstnavatele, práva a povinnosti zaměstnance a běžte nadřízenému oznámit, že trváte na jejich důsledném dodržováni. Poté klidně můžete jít a seřvat svého poslance, senátora a požadovat po nich aby hájili vaše práva. Nezapomeňte zajít na polici ČR a podat trestní oznámení na vládu USA, že pošlapává vaše práva. Ale to né, to tady raději budete držkovat, navrhovat sbírku na "chudáky" z MegaUpload, dokonce kdosi tady uvažoval o připojení se k
DDoS útokům, ale raději z veřejné WiFi, nejspíš ze strachu aby ho náhodou někdo nevyhmátl :-)
Čus bus autobus, hlavně si z odstavení MU a podobných serverů nedělejte bláto na hřišti, jste přece stateční šiřitelé osvěty, filmové kultury a já nevím čeho ještě, hlavně nešiřte kapelu a příjici.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem zástánce ochrany práv vekopodnikatelů na ještě větší zisky, člověk se prostě musí vždycy umět postavit na správnou stranu.
Na tom je přece vydírání postavené, že vydíraný dá přednost variantě s menší osobní ztrátou, na tom vyděrači staví svou taktiku, nebo pracovní smlouvy.
Obama je spíš levičák, když to bereme optikou americké společnosti, kde je komunista něco jako Lucifer osobně, a v kauze Megauploadu je hlavní nebezpečí, že momentálně vyhráli lidi, co na nějaké právo prdí z vysoka, pokud se jim zrovna nehodí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.