Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Měli jsme v rukách stolní Blu-ray rekordér PANASONIC DMR-E700BD

Opravdu povedeny test :)(doslova bych rekl huuuustej)
Chapu ze ne vasi vinou, ale je krasne videt, jak se ve velkych firmach na nas trh (potazmo evropsky)porad zapomina/prehlizi .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

..snad bude i panasonic delat  modry disky v cadech pro  pc mechaniky ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to suche konstatovanie na zaver je zabavne ... cena 2800 USD :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

krásné, ale na hovno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

uz to tu niekto povedal, ale poviem to este raz, HUSTEEEEE jak HOWADO :D Kurka jak to mozu prijebat na taky stroj tu japoncinu bez anglictiny ? Clovek aby sa furt daco ucil nove, kurka

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je docela pech...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela ostuda pro firmu Panasonic že něco takového dala k recenzi - bych řekl že jim přišel kus z Japonska a aniž by se na to někde podíval tak hurá šup to někomu na recenzi, ať se o tom mluví! Já osobně bych za naši firmu něco takového ven nepůjčil, vypadá to dost neprofesionálně...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 petrocelly:
Se ani nedivim, ne kazdy si mysli ze USA/UK je pupek sveta, pristroj byl urcen pro japonsky trh, spis bych se divil kdyby tam nemeli cinstinu, ale to asi nikdo na CDR nezjisti

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aj kvôli všetkým negatívam tu vidím jednu pozitívnu výzvu pre cdr server - prijať do partie recenzentov Japonca:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Po japonsky hovori 130 milionov japoncov a to predstavuje hoodne velky trh :-). BTW, pozrel som si to video s vysuvanim a zasuvanim disku a nejaka latinka sa tam predsa len objavila...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

randy:
No jasne, ze tam byla latinka... ono vyrobit segmentovy displej, ktery by dokazal zobrazovat japonske znaky, by asi byl docela problem... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ma CD-R dobre vztahy s Panasonic CZ, nemohli by jste prosim zjistit nejakou roadmapu uvadeni DVD-rekorderu na cesky trh? Hlavne by me zajimalo, zdali letos uvede nejaky model s digitalnim tunerem.
 
Dekuji
verny ctenar

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych to asi takto, je to velké jako kráva a nic to neumí...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vyzera to ako gramofon mojej babicky spred 25 rokov s viac tlacitkami na prednom paneli. Alebo je to kopia prveho CD prehravaca? http://www.cdr.cz/picture_/6538/small
Za smiesnych 2800 bubakov by tam mohli supnut aspon lepsi displej a urobit tiche dvierka.
Kazdy zaciatok je tazky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně hoši teď si umejte ruce !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Majkl: To se musím Panasonica zastat. Tu mechaniku jsem si od nich vyzadal, kdyz sem se nahodou dozvedel, ze ji tam maji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Óóóóóóóó

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dizajn to ma hrozny, styl IBM pred 10-15 rokmi :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím nevím ... ale neto článek mi přiadá jako absolutní ústřel. Jak chcete testovat a hodnotit něco co neí určeno pro evropský ani americký trh? Pokud neumíte číst rozsypaný čaj a nemáte ani co testovat, tak proč článek nemáte jako pouhé info a pokoušíte se o "podrobný" popis?
Třešničkou je hláška o tom, že - je nemožnost přehrát PAL ... proč je to -, když přístroj je pro japonský trh, kde ani nevědí, co PAL je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Matsushita zkrátka design neumí a to ani u výrobků vyšší střední třídy.Ten display je opravdu až nápadně podobný starým CD přehrávačům Technisc, které se vyráběly snad 10 let a odlišovaly se nejvíce změnou číselné koncovky modelu.Vyjímku možná tvoří Plazmové obrazovky, co se týče kvality zpracování (byla to právě Matsushita, která před cca 7 roky začala vyrábět "retro" přístoroje ve stříbrné barvě - věže, dnes už zaniklé fy Technics) nemohu se zbavit dojmu ale v porovnání s "konkurentem" Sony, je to rozdíl o dvě třídy a to směrem dolů.Ano Matsushita je největší výrobce elektroniky na světě, je levnější než Sony,ale začíná to tím designem, (který pro někoho není z hlediska funkčnosti důležitý), ale je to právě zase ten design, ergonomie, uživatelský komfort, intuitivní ovládání - díky kterému u mě vítězí konkurence.
Kdo má možnost vidět výrobky této firmy zevnitř (mechanické řešení - šrouby (respektive hlavy šroubků), dnes již "legendární" zadní ventilátory a plastové mechaniky CD měničů, uspořádání jednotlivých komponent v přístoji (umístnění zdroje, časté rušení anologového signálu processorem display,častá poruchovost řídícího procesoru..),nebo má zkušenosti se servisem (Matsushita totiž používá tzv. "zakázkové" součástky, což v praxi znamená, že i primitivní aktivní prvek, řekněme v honotě 1$,  nelze nahradit "stanardní" součástkou a nutno jej objednat a hlavně ČEKAT někdy i několik měsíců ((můj osobní rekord je 11 měsíců, jednalo se o "potenciometr" volume k zesilovači  v hodnotě 4$)) o servisní podpoře českého zastopení a zpracování dokumentace se nehodlám bavit.
Matsushita umí VHS, VHS-S mechaniky (tiché, rychlé, spolehlivé), díky ceně a velkým LCD display se jí daří v oblasti videokamer, ale to je asi tak všechno, aneb proč dělat něco, co jiní umějí lépe za stejnou cenu, jak je to dnes např. s LCD Sony - LCD vyrábí pro tuto firmu Samsung ke vší spokojenosti.
 
S pozdravem, RAF

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tim designem to snad nebude tak horke (ikdyz se mi take posledni modely napr. dvd prehravacu moc nelibi), napr. tenhle BR player uz vypada celkem slusne...
http://www.produkte.panasonic.de/product/product.asp?sStr=4@-@1@14@377@@@@@@DMP-BD10EG-S@Blu-ray|Disc-Player@&altMod=N&upper=&prop=

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Helay: Japonci sice PAL nemají, ale když i supermarketový šunt přehraje snad i pivní tácek, je nepodpora takového standardu, byť třeba jen s nekvalitní konverzí do NTSC, u tak drahého přístroje přinejmenším podivná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by takhle vypadala i evropska verze BR rekorderu, nebylo by to zase tak spatne... Ikdyz pro me je dodnes neprekonany design hi-fi komponent SONY z poloviny 90. let (ES, QS rada)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

P_V: to by bylo, pokud by byl určen pro trh kde PAL existuje, ale to je jedno. Mě spíš vadí, že se dělá mini renenze a na něco u čeho recenzent ani přečte popisky :-)
 
Jinak šunty přehrají všechno, ale když se podíváš do šílené HIGHEND třídy, tak tam ti například přehrávače nevezmou jen ni jiného než originál media :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A neni to trochu ostuda panasonic zastoupeni?
Kdyz je vsechno psane v japonstine tak je jasne, ze si nebudete vedet rady....
Kdyby aspon AJ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro všechny rejpaly: Náhodou v CD-R dělali, co mohli. Jestli někdo z vás umí japonsky, tak ať se přihlásí jako externí (nezištný) recenzent, v CD-R budou určitě rádi.
 
K přístroji: Jak zde již někdo psal, krabice je to fakt šeredná a taky velká. Ale je to první přístroj s BD, co bychom chtěli, že? Za pár let, až BD bude vítězně táhnout světem si na tuhle první šikmookou vlaštovku možná nikdo ani nevzpomene.
Taky vzpomínám na předváděčku prvního DVD přehrávače, jak vypadal a kolik stál a to samé platí o spoustě dalších novinek (minidisk, plazmová TV, první externí vypalovačka CD za 70 "kolíků", apod.).
 
Jinak "thriller Eject!" je nejlepší!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna tu vsichni zapominate na dost zasadni vec, ze se jedna o dva roky stary pristroj a masinu, ktera razi ostatnim cestu. Dokazuji to spousta odkazu na internetu z pulky roku 2004:
http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20040728/zooma164.htm
Takze se ji nedaji vycitad dnes bezne veci, ktere ale tenkrat v oblasti standard jeste nebyly. Tim myslim HDMI, zapis na DVD-R DL a pluska. Dokonce BD media slouzi jedine k zaznamu a pristroj vubec neumi slouzit jako prehravac originalnich filmu. To by dnes asi neslo, stejne jako u tak spickoveho prostroje chybejici HDD. Naopak vybaveni tremi tunery vcetne sat(!), LANkou (k cemu bez HDD, ke streamovani?) je nadstandard a kdo si v roce 2004 vypaloval 50GB  dvouvrstva media, zatimco ted nove slavne predstaveny prehravac Liteon je neumi ani prehrat, protoze zvlada jen jednovrstva s polovicni kapacitou ?
Druha vec je pokus o recenzi neceho, na co redakce nemela moznosti. Stejne dopadli i ve StereoMagu, kteri to recenzovali pred mesicem:
http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=2485&s_act=znamka&...
I kdyz verim, ze oni po zkusenostech se stolnimi rekordery DIGA zvladli precejen o neco vic. Skoda, ze se jich asi nikdo pred vydanim clanku nezeptal, neni to prima konkurence CD-Rka...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ako pristroje diga su vsetky pekne smejdy, od dvd prehravacov az po dvd rekordery. rekorder som mal doma sa zapinal nejaku minutu a dalsiu minutu mu trvalo kym vobec zistil co ma za disk v mechanike (podotkam ze to plati aj na originalne DVD aj na palene}. Jedine dobre zariadenia od panasonicu su VHS rekordery

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte... to je nějaká sofisikovaná pec na pizzu?

Když tak koukám na trendy, budeme mít pravděpodobně nejpozději do deseti let hyperdokonalý supervychytaný hustopřehrávač který bude megadobře přehrávat všechen ten brak, který nám dnes ochotně filmoví producenti dodávají.

Škoda jen, že v tom okamžiku už bude zřejmě vládnout video-on-demand odbavované po nějaké variantě ip sítě a nechápu, k čemu budou všechny ty nosiče dobré. Beztak si na ně nic nenahrajete, protože všechno bude zakázáno pomocí nějaké ochrany výpalného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neo177: Tak ja mam presne opacne skusenosti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Response nedelak:diky za info, v tomhle svetle uz ten prehravac nevypada tak zle;)....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

TO RAF> absolutna pravda , robil som profi servis Panasonicu/Matsushita/, fungovalo to presne ako pises a okrem toho stare kovove VHS mechaniky boli este dobre voci Super Drive,ten ak sa posral bolo treba menit Main assembly/plastovy zakl.diel cca600 Sk/, brzdy, packy a ine ,celkovo s pracou to vychadzalo vzdy okolo 1200-2500SK.Potom prisli rady SD 64x a to uz bolo lepsie.Elektronika bola bola u Panasoniku vzdy super ale mechanikam som neveril nikdy, tak ako aj DVD-RAM a panasonikovskemu zapisu na DVD-R/rekordery DMD-50 apod./Maju bezne nenahraditelny mechaniku.Takze tak, eject thriller je krasny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, existuje take nahravani BLUE RAY na notebook sony Model Number: VGN-AR590E, ktery nahrava a prehrava blue ray disc. nemohli by ste i ten preskouset, jak to funguje ? Je vyroben i pro europsky trh, takze neni spravna informace, ze panasonic DMR-E700BD je prvni recorder s BLUE RAY na svete...
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tose panasonic vratil spět na začatek však to neumy nic že to nenahrava ani na dvd+r rw ani mp3,divx cotoje za vyrobek to radši htpc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

avcd: Člověče, všiml sis vůbec, že to je text z roku 2006???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.