Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Memorex uvádí flash s LCD

... kdyby tam raději přidělali pořádnou bílou ledku aby se to dalo použít jako baterka. Už se těším, až si přečtu nadpis "Memorex uvádí flash s televizí"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, vy mozna ne, ale ja zato vim, to bude tim ze tohle neni obycejna flash, ony obycejne flash sice stoji polovinu, ale to je tim ze jsou jednokanalove. (sunky)
Skutecne flash, tedy obycejne dvoukanalove (lepsi) uz stoji presne tolik co tato, a v te kategorii je uz cena plne konkurenceschopna viz. napr. zde:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29335

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pozn.: vyrobni naklady na klidne 8-kanalovou flash jsou stejne jako na jednokanalovou flash. Ten rozdil ceny jde do kapsy vyrobce a obchodnika - za "luxus".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Julda : tak zrovna tomu, ze jedno a dvoukanalova flash ma stejne naklady na vyrobu, never. Ono totiz kolik kanalu, tolik pametovych svabu. Takze jednokanalovka ma jeden radic + jeden pametovy svab, vetsinou je plosnak osazeny jen z jedne strany, dvoukanalovka ma jeden radic (mimochodem obvykle podstatne kvalitnejsi) a dva pametove svaby a z obou stran osazeny plosnak, navic o dost slozitejsi nez ten jednokanal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TOW: nebavime se o malych kapacitach <256MB (tam to nema cenu). Vzhledem k cene pouzdra kazde soucastky 1-2USD, + priplatek za oboustranou desku 1USD, je cena vicekanalovych radicu premrstena.
Cena za vyvoj a vyrobu pri >10.000 kusech je minimalni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja by som skor zareagoval na ten displej, mne sa zda velmmi uzitocne vediet ostavajuce miesto bez pripojenia k pocitacu a samotny nazov kluca na displeji ? no ked budem mat tych klucov viac tak ma celkom potesi moznost rozlisenia. zda sa mi to rozhodne praktickejsie ako pisat na to fixkou alebo lepit samolepky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten display musi byt necim napajenej. Jsou ctyri moznosti
1. nema to baterku a timpadem je to uplne na nic, protoze to zobrazi jen po pripojeni k USB.
2. ma to baterku, takze je to zbytecne tezsi a az baterka dojde, co s tim potom ?
3. ma to akumulator. To je pekne, ale jak takhle malinkej vydrzi dlouho?
4. ma to strojek pro dobijeni pri chuzi jako nektery hodinky - to by nikdo nezaplatil, navic vaha a odolnost.
Napad s displayem neni spatnej, ale melo by to mit jeste ovladaci tlacitka a zobrazeni adresarove struktury, jako nektere MP3 prehravace, ktere nejsou o moc vetsi a dokazou podstatne vic.
 
emilek: neco tak smesnyho jsem uz dlouho necetl. My mozna ne, zato ty ale vis, ze jedina spravna flash je dvoukanalova, zatimco obycejna je sunka. No to je mazec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečnost. Připomíná mi to lžíci s malým ventilátorkem na foukání polévky.... Co mi brání koupit si 2 klíčenky od různých firem abych je tedy od sebe poznal?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Muze to mit pasivni LCD, ktery je napajen z kondenzatoru, vydrz radove dny....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Julda> Ani ve snu, na cipy samozrejme, problem je v radici a jeho logice, a jeho komlexnost roste neumerne poctu kanalu (a i cena)

nedelak> Ano, neco tak smesneho jsem take dlouho necetl, jde o to ze autor zjevne ani nevi o mozne existenci dvoukanalove flash pameti a divi se ze je proste "bezduvodne" 2x drazsi.
A ano, druha smesna vec je tvuj komentar, protoze jednokanalove pameti DNES uz jsou sunky, napr firma PQI uz uplne jednokanalove modely z vyroby vyradila, a i velky CORSAIR nabizi dvoukanalovou 256MB flash pamet za 800KC, cili za cenu jednokanalove - vitej v novem roce ospalce (2005).
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K&CategoryId=190&Shortcut=...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Emilek:
autor MOC DOBRE VI o existenci dvoukanalovych flash, koneckoncu e jedne takove nedavno psal: http://cdr.cz/a/15230 , smysl poznamky o polovicni cene byl nasledujici:
ne kazdy potrebuje superrychlou flash, nekteri se spokoji s pomalejsi jednokanalovkou, ale za stejnou cenu si poridi vyssi kapacitu. proto tam take naleznes slovni spojeni "obyčejné flash", nikoliv "stejně rychlé flash".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Emilek: vyvoj nebude tak drahy aby se to promitlo vic nez 10% ceny, prave kvuli >10.000 kusu. Navic radic NEBUDE neumerne slozity. A jinak: proc se nevyrabely vicekanalove pameti uz pred 5lety? (technicky to slo) Prave proto aby se mohly prodavat POSTUPNE rychlejsi a rikal se tomu pokrok :o)

Problem radice pro vice kalalu je treba u DRAM - nahodne cteni z ruznych a velmi kratke casy. Kdezto z flash se cte a zapisuje po velkych blocich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to emilek. dobre si odporujes. kdyz napises jednou ze 2 kanalove pameti jsou 2x drazsi nez jedno kanalove ale v dalsim prispevku uz napises ze stoji stejne. z toho vyplyva, ze ta s displejem je proste 2x drazsi a basta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek>
Ja taky nikoho nenapadam, ve vete je ale jasne srovnani cen technicky nesrovnatelnych kategorii (o rozdilne technologii tam zminka neni, o cene ano).

julda> o vyvoj nejde, jde o slozitost navrhu (neplest s vyvojem, vyvinut byl pradavno) obvodu a slozitost vyroby, je uplne jedno ze se jich vyrobi 10000 kdyz vyroba cipu je 10x rychlejsi nez radice, a za ten cas se musi zaplatit. Komplexnost komunikace roste s druhou mocninou poctu kanalu, v pripade ze jsou kanaly na sobe zavisle, pokud ne, roste komplexnost umerne poctu kanalu (ale takove zapojeni nema temer zadne vyhody).
Pred peti lety se nepouzival RAID0 v desktopu ani dvoukanalove radice RAM, a to ze stejneho duvodu, komplexnost obvodu, slozita vyroba, a hlavne cena.
Na zpusobu zapisu komplexnost radice nezavisi, na druhu komunikace ano, jde tedy o fyzickou vrstvu, to je prave problem ktery zvysuje komplexnost cipu, logicka vrstva jde ovlivnit softwarem.

viki> ne, jen neumis cist, to ze je 2x drazsi napsal autor, ne ja, krom toho ze u velkych kapacit je samozrejme rozdil vetsi - takova cena za jednokanalovou flash by proste neprosla, a samozrejme zalezi i na stari typu, ten corsair je kupodivu nejlevnejsi dvoukanalovou flashkou. Zajimavy, 2x drazsi - basta, takze cernobile LCD o rozliseni nula nula nic stoji 1500Kc, holt jednoducha logika = hodne nepresny vysledek.
Stoji stejne jako jakakoliv "lepsi"/dvoukanalova flashka, a display nijak znatelne cenu nezvysuje. (basta)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych vidět jak ten display ukazuje, kolik místa zbývá, když na tom vytvořím souborový systém jiný, než FAT, případně to rozdělím na dvě partition, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Emilek: nesouhlasim s tebou, navrhnout vicekanalovy radic pro tento typ flash pameti neni vubec slozity. Do flash pameti na 99.9 procent zapisujes a ctes obrovske bloky dat a (krome fragmentace filesystemu) adresace techto obvodu je linearni. Kdybych na mel duvod a taky cas a prachy, postavim takovy radic sam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

emilek: ja se nesmeju faktum, ale tobe. Za to, jakym zpusobem to pises. Tim "ja nikono nenapadam" si me fakt dostal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda> ne, nepostavis, nezalezi pro co je urcen, jde o to ze kazdy komunikacni bod musi byt propojen s kazdym, proto roste komplexnost geometrickou radou.

nedelak> tak to holt neumis cist, na vete: "No, vy mozna ne, ale ja zato vim" neni nic za napadani, autorovi sem nerikal ze je pitomec nebo tak neco, proste nevedel, a ja vedel, tak jako spusta jinych, ja to jen prvni napsal, nejsem zadny flejmovy buric, ale ty zjevne jsi uplne mimo, jestli jsem nekoho napadal, tak tebe, a to proto ze ty si bezduvodne zacal, a doted si neuvedl zadna fakta, vzdy pises jen nejake urazky, ale prito tve oponavani nicim nepodkladas, zjevne jsi tedy buric ty, vlastne pises obsahem kulovy, ale hlavne ze kecas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.