Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Merom možná předběhne Conroa. A nebo také ne.

Gimme,gimme,gimmmmmeeeeee! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem kaziť radosť všetkým ktorý sa už tešia kedy si kupia Conroe, ale v týchto končinách budeme radi keď sa objaví v cenníkoch (v dostatočných množstvách) už o 3 mesiace (alebo aspoň cez vianoce).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sledujte tohle:

http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2795&p=18

Conroe E6600 za 316 dolarů přetaktovaný z 2.4 na 4.0 GHz ... vzduchem chlazený. Výkon téměř dvojnásobný, než Athlon 64 FX-62, přitom za třetinovou cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zero8324: To je pravda. Já jsem optimista a doufám, že ho seženu v září (to je september :)) Naštěstí tu máme i AMD, které bude určitě zlevňovat, takže pro výkonuchtivé nedočkavce bude dobrý kauf i nějaký ten Athlon X2. Jako zákazníci na tom nemůžeme prodělat :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče procesoru Merom otázka je jasná: Čekat nebo nečekat na platformu "Santa Rosa"? Tento nástupce "Napa Refresh" tu bude nejdříve v polovině roku 2007. :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, jen tak brzo se jich nedockame ... Kdyz se podivam na AMD a jejich EE SFF usporne procesory, ktere jeste stale nejsou v ceskych cenicich .... :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To sme se toho fakt moc dozvěděli. Buď to bude tak a nebo to bude opačně. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doubt: vypada to hezky, ale dokud se neobevi test tady u nas v zapadakove - na svetharware.cz, cdr.cz, pctuning.cz ktere znam, a ktere maji u me vyssi veruhodnost, tak to beru jen jako reklamni masaz. Predevsim jde o to, ze ty kusy ktere se dostanou do rukou nasich recenzentu NEBUDOU PROTEKCNI a budou odpovidat skutecne tomu, co se bude u nas bezne prodavat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Angel: s Meromem radši Santa Rosu, pojede na 800 Mhz FSB (v Napě bude ten procesor nezcela využitý). Navíc nevím co je pravdy na tom, že Napa nepodporuje 4MB L2 Cache.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"PROTEKCNI KUSY" ?? To akoze Intel vyraba specialne super-verzie pre recenzie? Prvy april uz bol predsa...
Na Santa Rosu cakat skor kvoli Robson (NAND cache), Kedron (WLAN) a integrovanej grafike (GMA3000). To FSB sa prejavi len minimalne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mumak: No jasně, že jsou to protekční kusy! Ty ostatní mají přece problémy s lokálním přehříváním a po týdnu provozu se roztečou! Nebo tak nějak jsem to tu četl ;-)

Teď vážně ... AMD dostalo knock-out, celý svět to bez problému uznal, akorát tady pár zaslepenců tomu nechce uvěřit. Pokud někomu nestačí recenze na desítkách známějších světových webů, pak už nevím. Cosi vyšlo dokonce i na Živě.

Už se těším, že až si pořídím E6600, tak přepnu FSB z 1066 na 1333MHz, čímž dostanu frekvenci přesně 3GHz. Při standardním napětí, pochopitelně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boooooze, sa tu natahujete AMD / Intel ako deti...
Neviem, ci je niekomu zname, ze obe firmy si navzajom vymienaju technicke informacie (s vynimkou vyrobnych procesov), takze kazdy vie co ten druhy pripravuje. Jediny rozdiel je v cash (a teda aj fabriky) v com je Intel na tom podstatne lepsie... NetBurst bola len hruba sila, ale Core je uz robene s rozumom (tak ako K8)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se přece nenatahuju, já pouze konstatuju fakta. Až to bude naopak, konstatuju opak. A ten první odstavec, to byl jako sarkasmus, aby bylo jasno ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mumak co to tu strikujes za rozpravky. Ze AMD a Intel si vymienaju nejake infos o CPU je pekna ko****a.

Dalej tu nevidim ziadny flame, iba dole je zmienka o tom, ze AMD by mohlo zlacnit, takzde aky suboj Intelakov-AMDckarov? Je tu dnes celkom civilizovana diskusia!

CDR ten nadpis, co to ma byt? Cela novinka je nejaky chaos.

BTW ja byt Vami (nadsenci z Conroe) nekupim si tuto platformu tento rok. Cakal by som na novu reviziu, nove dosku. Nemam chut byt betatesterom. Po nete beha kopa infos o takych a takych problemoch celej CORE2 arch. U mna CORE2 doveru nema, verim iba tomu vykonu, ale Intel sa vzdy odporuca aj ako stabilna platforma a o tom podla mna CORE2 este nepresvedcila!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doubt: S tím "kopancem" to až taková sláva není. Třeba když porovnáme aktuálně nejsilnější dostupné serverové CPU = Xeon 5160 s Opteronem 285, je poměr FPU výkonnosti  dle SPEC testů cca 47/40. Tj. Intel se po delší době dostal opět do vedení, avizované násobky (= nebo aspoň dvojnásobek) výkonu top Opteronu to ale zatím nejsou. 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Igi: U nas sa vravi: nevies - neries ;-) Skus pohladat po Inete nieco o tejto zmluve v spojitosti s IBM (je to uz dost stara vec ale myslim, ze nieco najdes). Toto pochadza z dostatocne doveryhodnych zdrojov. Co tak si polozit napr. otazku: ako by inak Intel mohol beztrestne okopirovat AMD 64-bit extensions ?
A ked si myslis, ze Conroe je Beta-verzia tak si teda dost mimo, lebo by si vedel, ze zaklad tejto architektury je uz v Banias -> Dothan -> Yonah -> Merom/Conroe. Asi taktiez nemas ponatia akym sposobom Intel testuje produkty (dufam, ze sa nebudes odvolavat na P5 FDIV bug)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Igi, Mumak: Oba máte v něčem pravdu a v něčem ne.

1) To vyměňování informací se děje max. jednou za čas, mezi Intelem a AMD asi moc často ne. To, že Intel zajistil, aby jejich procesory zvládaly nějaké AMD64 instrukce, ničemu nevadí. K tomu není potřeba nic kopírovat, stačí jen znát, jak se ty instrukce mají chovat a pak to implementovat po svém.
2) Conroe není evoluce Yonahu. Dá se říct, že má stejnou filozofii, ale navržen je prakticky od nuly.
3) To ovšem neznamená, že bych se ho jako zákazník měl bát. Po průserech z dřívější doby (chipset 820 apod.) se testy u Intelu velmi zpřísnily. Conroe se intenzivně testuje už velmi velmi dlouho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekde jsem v minulosti cetl, ze vymeny a vzajemne licencovani technologii je soucasti mimosoudnich vyrovnani mezi AMD a Intelem. Napriklad SSE3 za AMD64(EMT64).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JM: "Woodcrest is able to lead the Opteron 285 by 10%-35% ..."

http://anandtech.com/IT/showdoc.aspx?i=2793&p=6

A ještě dotaz: Tady snad někdo avizoval násobky výkonu??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pete: Aha, tak pardon ... pokud je to pravda, sypu si popel na hlavu a ruším bod 1 ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doubt, pete: Jeste jinak, pokud vim, tak Intel a AMD maji obousmernou smlouvu na vymenu technologii a maji ji uz sakra dlouho. Takhle si napr. vymenili zabudovany koprocesor (puvodne AMD), MMX, SSEx, AMD64 (u tech poslednich tri je jasny/vice znamo, kdo je puvodce) a mozna i nejaky dalsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s tymi vymenami roznych technologii (nadomnou menovanych) je to pravda, obaja akteri maju medzi sebou akusi zmluvu.. a ma to vlastne aj svoju logiku - setria tym peniaze a z druhej strany je vyriesena aka-taka kompatibilita, nemyslite??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.