Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Metro: Last Light vyjde pro Linux

kdo by to byl řekl, že rozšíření iphone, ipadů a s tím související podíl významu apple platformy pomůže i linuxu, že ho konečně i herní firmy začnou "vidět"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za linuxové verze můžeme poděkovat především steamu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, iphone a ipad s tym nema nic spolocneho. Na tychto zariadeniach to nikdy bezat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se treba o Neef for Speed tvrdilo taky. Nove vicejadrove ARM procesory s integrovanym GPU dotahuji pocitace neuveritelne rychle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vykonu to mozno o nejaky ten rok bude mat dostatok ale tablet je tablet a PC je PC. Necakam, ze to o niekolko rokov bude niekto ladit aby to islo aj na tablete s malou obrazovkou, bez klavesnice a mysi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky ty hry vypadají ale strašně. Hraju na čtyř jádrovém tabletu (na čemž stejně nezáleží, grafika se u tabletových her nastavovat nedá) občas nějakou tu hru od EA a s PC verzemi se to nedá graficky srovnávat. Hratelně to je jedno, se sérií NfS to jde od desíti k pěti i na PC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to nedá srovnat ani s konzolemi, které jsou dnes označovány za brzdu a zároveň se všichni výrobci kasají, že mají tablety srovnatelný výkon ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zacina se to rozjizdet. Jen houst a vetsi kapky :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že mezi Win a Mac verzí je v drtivé většině menší časový rozestup než u Mac a Linux verzí a to VŽDY (častokrát v řádu let). Tohle vůbec nekoresponduje s tvrzením, že mezi Mac a Linux verzí jsou jen napatrné rozdíly. Pokud ovšem porovnáme procentuální zastoupení OS tak tam paralera je. A vůbec bych se nedivil, kdyby to nakonec Steam balil s Wine

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je založené na jaké statistice? Naopak teď hry, které se plánují jako multiplatformní hned, vycházejí buď pro všechny platformy naráz, nebo napřed pro Windows a v závěsu Mac s Linuxem. To, že praxe do teď byla Windows, potom možná Mac a když bude chuť tak Linux, ještě neznamená, že mezi Mac a Linuxem nejsou nepatrné rozdíly. Je to jen o tom, jestli se vývojáři nakonec rozhodnou věnovat úsilí pro Linux, vzhledem k jeho nízkému zastoupení, rozhodně to není o tom, že by z Mac verze trvalo portování na Linux několik let.

A vývojáři Metra se jasně vyjádřili, že to bude čistá verze, žádné Wine.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Statistiku ti z toho klidně udělám - stačí se podívat na Wiki.

Jediná hra, která vyšla řekněme naráz je snad jen DOTA2 (rozmezí dnů).

Praxe byla léta taková, že Linux prostě bez šance. To, že bude je spekulace (pokud ne, dolož). Potvrzuje to třeba i to Metro, které má jasně stanovený datum pro Mac, ale pro Linux ne. S úsilím samozřejmě souhlasím, nicméně to vůbec nekoresponduje s tvrzením, že hry budou od této chvíle vycházet multiplatformě - naopak to potvrzuje mojí domněnku a podílech na trhu a prodlevou mezi PC verzí.

Super, nemohu se dočkat (bohužel si jí nekoupím, protože jí mám dohranou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak třeba nejmenší rozestupy zaznamenávám u her na Unity enginu, bohužel ten Linux je opravdu i tam poslední, viz. třeba http://en.wikipedia.org/wiki/Rochard. Zde na serveru notně vyhajpované Valve (z nějakého důvodu tu slouží jako modla linuxu) je na tom o poznání hůře http://en.wikipedia.org/wiki/Left_4_dead_2 a mohu vybrat mnohem drsnější časové rozdíly ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.