Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Metro-style Internet Explorer 10: žádný Flash, žádný Silverlight, jen HTML5 a JavaScript

Přemýšlím, kde byl ten bod zlomu a z normálního vývoje normálním směrem se začaly všude dělat samé prasečiny... A Metro je naprostá (_._) až mě ta budoucnost děsí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten bod zlomu nastal kdyz udelali reditelem vyvojove sekce nejakeho metrosexuala :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli Chrome a FF budou mít podporu pluginů v metro stylu (pokud ho budou podporovat), tak se to do IE dostane velmi rychle taky imho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mluvilo se o tom, ze v Metru budou moci fungovat i Silverlighti aplikace. Ty budou hostovany samostatne mimo prohlizec?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnivam se ze Metro nema byt a nebude hlavni plochou pro desktopy, ze je to cilene hlavne na male tablety, netbooky a telefony, kde je odstraneni flashe a podobnych pluginu celkem pochopitelne a rozumne reseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesliboval kdysi MS pro Windows 8 nativní podporu prohlížení PDF?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS toho dost ukazal, ale nikdo presne nevi jak bude vypadat finalni verze systemu pro desktop. Z aktualniho stavu jsem nabyl dojem, ze maji plne funkcni WinRT/Metro, ale jeste budou hodne pracovat na vazbe mezi starym a novym GUI. Je to videt uz jen na tom, ze do staryho GUI lezou dialogy z metra a spousty dalsich drobnosti.

A pokud jde o pluginy, tak se klidne jeste muzou objevit. Navic v systemu je jen jedno IE jadro, takze to muze byt otazka upravy registru. Ja bych cekal, ze standardne bude MS pluginy zakazovat a uzivatel si je bude moct v menu rucne povolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este bych doplnil, ze pokud zmizi start a nahradiho jen metro v aktualnim stavu, tak nemuzu pouzivat WIndows 8 v podstate na nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, taky si myslím, že budou ještě dost ladit provázání starého a nového GUI a jejich vzájemnou interakci. Každopádně budou muset i na Metru ještě hodně moc zapracovat, pokud budou chtít, aby se začalo používat i v podnikovém prostředí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší nesmysl Flashe je, že nepodporuje x64.
- Microsoft dávno řekl, že Windows 8 budou poslední x86 kompatibilní systém.
- Takže HTML 5 a Java je jediné řešení - protože už dnes fungují. Navíc i do budoucna budou fungovat, HTML je textový značkovací jazyk a Java je dávno myšlena jako multiplatformní.
- Flash naopak je binární, takže s kompatibilitou bude pořád zápasit.

Microsoft to myslí dobře, jen je ještě potřeba vzít v úvahu aby to uživatelé mysleli s Windows 8 dobře.
- Tablety jsou přímo dělané pro nic nedělání, takže když tam někomu nepojede Flash, radši si koupí Apple, kde to pojede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

64 bit Adobe Flash existuje, používám ve svém Gentoo GNU/Linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

znie to sice pekne, ale...
1.)Flash Player 11 je uz 64-bit
2.)Flash Player je este viac multiplatformovy, ako Java. To, ze raz naprogramujem a spustim vsade tu naozaj funguje.
3.)ked si dekompilujes Flash, dostanes viac menej ciste zdroje, a problemy s kompatibilitou su niekde na hranici 0,0 - sam viem, kedze robim aj pre Win,Mac,Blackberry Tablet OS, Android, iOS atd... Pri HTML5&JS treba riesit dost zavazne problemy aj medzi prehliadacmi na tom istom systeme.(hovorim o vacsich app).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc to Microsoft může myslet stylem Windows store, kde si koupíte YouTube aplikaci... a budete mít YouTube.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj osobní tip je, že postupnému uvykání uživatelů na Metro dost pomůže právě to, že jej začnou používat nejprve na mobilu nebo tabletu a s postupem času možná i na PC. Na PC by možná byly vhodné nějaké nové ovládací periferie (jako jsou např. ten velký touchpad co používá Apple), jelikož osobně by mi dost vadilo, když bych si měl "čmárat" prstem po monitoru. Jinak se mi na pohled nové GUI docela líbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U stolniho PC si taky cmarani nedokazu predstavit, protoze mam monitor ve vzdalenosti natazene ruky. Na notebooku zvesela cmaram a matlam a neni to problem. Kdyz ma display sklo s anti-matlaci vrstvou, tak ani po dni pouzivani nejsou videt cmouhy (nebo jsem extra cistotny matlal :-D).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by zajimalo teda jak je to s Active-X :) ten je taky binarni jako flash a jine pluginy. Duvod proc tam flash neni je ten, ze kdyz udelaj system pro 32bit, 64bit i ARM, tak je jedodussi proste rict ze flash nelze, nez aby sel jen v 32bit variante.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adobe Flash je nejen 32 bit, ale i 64 bit a existuje dokonce i pro ARM procesory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mi teda aplikace funguji zcela normalne aneb co mi jede pod w7 mi jede i pod w8 ...

ceho ted lituji je, ze muj 26" displej neni 4mm tlusty a nemuzu si ho lapnout a jit si s tim nekam sednout a matlat pres multi-dotykac nebo na tom kreslit kvalitnim e-perem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ono se rekne nebude flash :))) ale vsichni vidi pod flashem jen reklamni banery a "preanimovane" weby... ale zapominate na Flash hry! A vzhledem k tomu kolik penez se v nich pohybuje (za virtualni vyhody atp.) to nebude zanedbatelny hlas "lidu"... Treba Zynga s Facebook hrama (ala farma atp.)

Otazkou taky bude jestli v metru pujde pouzit jiny prohlizec ktery tato omezeni mit nebude...

Osobne si myslim ze Metro nebylo nejlepsi napad :)

Utece jeste hodne vody nez zjistime jak na to budou reagovat lidi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google je investor v Zynga.Nová řada Google Chrome přináší možnost spouštění binárního kódu přímo v prohlížeči "Native client" a WebAudioAPI".Dále tu jsou technologie jako WebGL a jiné. Takže bude potřeba Adobe Flash na webové hry?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existujou i čistě flešový weby, sám sem jich pár na přání klienta udělal... Můžu s tim nesouhlasit ale zakázky většinou neodmítám :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adobe pred par mesici predstavil tool pro vyvojare co konvertuje Flash na plnohodnoty HTML5 / javascript

takze bych problemy typu jestli Flash nebo Silverlight nebo HTML5 / js vubec neresil

tez je pravdepodobne, ze bezpluginovy prohlizec je kvuli bezpecnosti, samo bude existovat jeho varianta se spoustou pluginu ...

pokud ne tak mam Opera :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to nikdo neřešil, tak to nepojede :) Ten tool pro vývojáře je právě to "řešení", které padá na bedra tvůrců webu. Ti to budou muset řešit, pokud budou chtít nechat své weby zobrazovat i v tom Metro-IE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na všech počítačích, které používám, je příčinou pádu prohlížeče z 90 % vždy právě Flash plugin, a je jedno jestli zrovna surfuju přes IE, FF nebo Operu. Můj skromný názor je, že MS prostě nechce aby mu ta prasárna, kterou flash je, zhazovala v tablet-módu prohlížeč, potažmo celý Metro shell.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne stejny zkusenosti. navic flash neuveritelne zatezuje procesor, protoze jsou proste tvurci stranek prasata a vse je dnes neuveritelne preflashovany a zaplacany i js.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.