Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MicroATX deska BlackBird jde do předprodeje

Můj SUN ULTRA Enterprise 450 to zadupe do země.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prišla zima, také niečo sa oplatí zapnúť :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pt." čtenářstvu výraz neznám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pleno titulo neboli plným titulem (může být použita i ve tvaru p. t.) – běžně v osobním korespondenčním styku, není-li známo přesně jaké tituly adresát má. Nebo portugalský pionýrský tábor v raketě Proton v okrese Prachatice :-) Taky jsem to neznal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P.T. Pošta Turnov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jesteliže je x86 10x levnější, potom si na POWER oproti x86 nepřiplácíte 90%, ale 900%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Procenta jsou z principu relativní vyjádření, takže samozřejmě záleží na tom, ze kterého směru se na tu cifru díváš - když jdeš zespodu, "to levnější" se pro tebe rovná oněm 100 % a naopak když jdeš zeshora, je pro tebe 100 % zase ta větší částka. Další souvislosti myslím popisovat nemusím, plynou z toho přímo a logicky samy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To, co popisuješ, je správně. Ovšem nesouvisí to s chybou v článku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

super jestli bude recenze, nejlepe i se zazitkem z pouzivani, treba co na tom jde spustit, jestli je to pristupny i normalnim lidem (plnohodnotny system na bazi linuxu/bsd ci co na tom muze bezet - grafika, audio, media)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také by mě to zajímalo a těším se též. Věřím že cena časem spadne, obyčejné počítače také kdysi nebyly levné a přesto se kupovaly, nízkou cenu přinesl až čas. Zde platí to samé, v podstatě se začíná znovu od začátku, proto kdo tu hodnotí výkon a podobné parametry na které je zvyklý od běžných komerčních produktů, nepochopil vůbec nic, zde jde o něco úplně jiného. Kupce si tato věc najde naprosto určitě, protože bezpečnost, snadná auditovatelnost, soukromí atd. jsou nyní vlastnostmi žádanými a spoustě subjektů to za ty peníze stát prostě bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že i organizace, kde je bezpečnost velmi důležitá se zároveň dívají na cenu. Jestli se taková věc má rozšířit, tak jich někdo musí nakoupit tisíce, nějaký čas provozovat a pak říct, že to stálo za to. Protože co funguje, do toho se nevrtá a platí to i pro přechod na jiný OS nebo softwarový balík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„počítače také kdysi nebyly levné a přesto se kupovaly, nízkou cenu přinesl až čas. "

Jenže tehdy to byl problém sériové výroby jakéhokoliv křemíku, zatímco dnes můžež vyrobit 12 jader např. ARM poměrně levně levně. Tehdy byla drahá jakákoliv architektura, protože šlo hlavně o cenu za extrémně drahý křemík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš sice pravdu, ale uvědom si že právě to je důvod, proč ta cena může dnes spadnout rychleji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi z mala zajimavych HW veci v dnesni dobe. Nezbyva nez doufat, ze predobjednavka dopadne dobre a dozvime se vice. Take by me zajimalo, zda by na tom sel provozovat domaci PC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Šel, jasně že šel. Sám jsem se o to jednu dobu zajímal, tehdy o skoro úplnou novinku Talos II. Ale bylo by to asi oproti mainstreamu trochu nepohodlné a zejména cenově velmi nemainstreamové :-).
Taky bys musel být čistě linuxový uživatel, windows ti na tom nepůjdou napřímo žádné a oproti linuxovému x86/AMD64 bys měl o hodně užší mantinely co se dostupného softwaru týká. Výkon tohoto hardwaru je také v "consumer" segmentu limitován častou neoptimalizací aplikace, tedy pokud je aplikace vůbec dostupná. Svoji sílu ta architektura ukazuje spíše jen v produkčních či serverových aplikacích. Ale v principu by to na takovou tu běžnou internetovou stanici šlo, ovladače na GPU jsou, zvukovka by ti jela taky, prohlížeč to samé.... Ty CPU jsou ovšem dost žravé a není to ani zdaleka tak dobře vypilované co se spotřeby energie týká, orientace platformy je spíš na výkon než na nízkou spotřebu - primární použití je v serverovně pod stálou zátěží, ne jako desktop. Na hraní si a seznámení se s platformou se teď dá koupit velice levně (na tuto kategorii) předchozí generace Power 8 za cca 290 € za vykuchaný server s 80 vlákny :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.