Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Micron chce do roka vydat GDDR7

V červnu je vydá.
V červenci je budou moc výrobci grafik objednat.
V srpnu dorazí do továren.
V září a říjnu je budou montovat.
V listopadu 2024 se můžou nové radeony RX 8000 objevit na trhu.
Tak akorát aby stihli vánoční sezónu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

si myslím, že vydat rdna4 až vánoce příští rok je pozdě, když nvidia půl roku potom vydá nvidia 3nm geforce

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je jim úplně jedno. Nástupce 5700G dosud nevydali a pozdě bylo už před půl rokem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni to nezdržují záměrně, chtěli by dřív, ale to by to museli mít hotové a bez bugů. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nastupci 5700G hotove samozrejme uz davno jsou. Jen nejsou na trhu v pouzdrech pro AM5. Duvody jsou vyrobni kapacity a moznosti jejich vyuziti, coz celkem jasne snad kazdemu, kdo se o problematiku aspon trochu zajima a cte clanky na pocitacovych webech.

Z vyrobnich kapacit vezme znacnou cast ekonomicky zajimavejsi vyroba cpu pro servery. A vyrobena APU se davaji prednostne vyrobcum notasu, pripadne hotovych PC. Pocet lidi pteri stavi pc a chteji hrat na integrovane grafice bude nejspis velmi maly.

Tim, ze v AMD zacali delat plnotucne cpu se slabou integrovanou grafikou se prostor pro APU v PC jeste zmensil, protoze pro nehrace ta slaba grafika bohate staci. A tak jsou apu pro PC nejspus posledni a nejmene vyhodnou moznosti jak vyuzit vyrobni kapacity kremiku.

A pro bezne ludi., kteri chteji pocitac s integrovanou grafikou, ktera zvladne i zakladni hrani, zacina byt lepsi si poridit mini PC od Minisforum nebo BeeLinku. Ti uz delaji modely s phoenixem 7040HS, ram na 5600MHz, se 2 m2 ssd porty a dokonce i se 2 plnohodnotnymi USB4 porty schopnymi pripojit pres TB3 externi grafiku.

Coz je funkce, kterou vyrobci do amd notesu moc nedavaji, i kdyz ji procesory podporuji uz od rady 6000. Mozna ji nedavaji proto, ze TB3 je asi posledni, aspon trochu realna vyhoda, kterou pocitadla s intelem mohou proti tem s amd mit.

https://www.techpowerup.com/308706/minisforum-launches-worlds-first-mini...

https://wccftech.com/beelink-intros-gtr7-gaming-mini-pcs-amd-ryzen-9-794...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepřestává mne fascinovat jak tyto mini-PC jsou dražší (klidně i 2x) než ntb, ktré má v ceně klávesnici, obrazovku a baterky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je stejná komedie jako s cenou desek micro-ATX vs mini-ITX. Kromě toho kapacity výroby TSMC nejsou vytížené stoprocentně, takže tvůj předřečník jen věří pohádkám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To minisforum mici PC s 9 7940HS stoji necelych 789 Eur(32GB RAM a 1TB SSD). Ukaz mi notebook s tymto CPU a konfiguraciou, ktory by bol lacnejsi?
Pri niektorych mini-pc moze byt cena vyssia ale bude to len pri lacnych modeloch notebookov, kde ta nizka cena bude vdaka nekvalite toho notebooku a vecsej vyrobe. Ceny tych komponentov vo velkych objemoch su vlemi nizke.
Alebo pri znackovych ako napriklad Asus PN serie, kde ta vyssia cena je kvoli segmentu, kde patri to mini PC. Je to korporatne PC, kde si v cene platis nejaku tu certifkaciu navyse, kvalitu a podporu a ked porovnas podobne zamerany notebook, tak ta cena nieje nijak uletena.
Pri tych cinskych mini PC sa podpora blizi nule.
Chcel som si poskladat nove PC s mini-itx doskou ale kupujem mini PC, lebo to vyjde lacnejsie/porovnatelne, kde vo vysledku ziskam mensie PC s mensou spotrebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim spis na PS6 se Zen4/Zen5 a GDDR7 v roce 2024/2025 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.