Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Micron představil SSD platformu SolidScale s NVMe over fabric

Nová SSD platforma od Micronu cílí na enterprise segment, kde schopnost škálovat SSD úložiště dle potřeby a extrémně vysoké hodnoty IOPS i MB/s hrají klíčovou roli.

Micron tvrdí, že dávat samostatné SSD úložiště každému jednotlivému serveru je plýtváním jeho výkonnostního potenciálu v dobách současných, tedy dobách NVM Express. Tato idea je stará jako serverový svět sám, už v dobách dávných se řešily úložiště odděleně a připojovaly k serverů různými rozhraními. I my jsme měli HDD úložiště oddělené už před více než 10 lety. A s přebytkem výkonu současných NAND flash čipů a NVMe řadičů je tento fenomén stále zde a v plné síle.

Platforma SolidScale od Micronu tak představuje systém, který je schopen výkonově škálovat s požadavky serverů u klienta. Podle potřeby je možné „diskové pole“ tvořené NVMe SSD moduly rozšiřovat či ubírat a jeho výkon serverům poskytovat rychlou datovou cestou.

Micron tvrdí, že současné typy nasazení NVMe SSD v serverech typicky znamenají, že z hlediska IOPS a kapcity jedou SSDčka na méně než poloviční výkon. SolidScale na to jde trochu jinak, SSD připojuje k serverům skrze síťový protokol RDMA over Converged Ethernet (RoCE) fabric (a to včetně 100Gbit ethernetu). SolidScale je přitom připraveno škálovat od 2U šasi až po 24U. Latence nejde přes 200 µs a celé SSD pole může už v provedení 3× 2U poskytovat až 10,9 miliónů IOPS. Pole lze snadno spravovat přes webové rozhraní, je zde podpora LVM a vlastně i prakticky neomezené škálovatelnosti.

Micron SolidScale je v závěrečné fázi testů, na trhu se platforma objeví začátkem příštího roku.

Tagy: 
Zdroje: 

Micron

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Micron představil SSD platformu SolidScale s NVMe over fabric

Čtvrtek, 11 Květen 2017 - 00:35 | Plnovous | No vidis a preto sedis tu a nie tam ... "...
Středa, 10 Květen 2017 - 14:26 | lazywriter | Taky nechápu, proč to zabili Ethernetem a nedali...
Sobota, 6 Květen 2017 - 10:12 | kvolaa | "NVMe over Fabrics" protokol, jako...

Zobrazit diskusi